Premješteno iz teme: [color=blue]DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)[/color]
prvi puta pišem i to zato što mi se stvarno s… od neki ljudi na ovom forumu (čitaj oni kojima je u nicku tenkic…)
do prije dva tjedna UP UP sad DOWN DOWN. Dokazo si da znaš engleski svaka čast jako si elokventan, al da imaš i malo pojma o dionicama nemaš, a nisi ni neki karakter. Hvala
P.S. molim moderatora da ništa ne izbriše
Pošto mi je zadnji post blokiran samo cu rec da svaka cast nekim ljudima ovdje na forumu
Molio bih da se kolega Bare skine s moderiranja.Kolega redovito ispunjava molbe ostalih članova na temi Kupna-prodaja koji potom moraju čekati duže vrijeme da vide stanje,što nema smisla.Hvala
Molio bih da se kolega Bare skine s moderiranja.Kolega redovito ispunjava molbe ostalih članova na temi Kupna-prodaja koji potom moraju čekati duže vrijeme da vide stanje,što nema smisla.Hvala
pratim ovaj forum vec duže vrijeme i smatram da je gore navedeni slažem se jedan od najkorisnijh članova ovog foruma, opčenito… osim normalno tenkiste
…he,he…tako se to radi!!! [smiley2][smiley16]
U Kini pogubljen ministar zbog primanja mita
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/1360363/index.do;jsessionid=5D9504B09979FD7AC0A8FB6BD2D85212.3
…pa da Maestro…ovo je Maestro…[smiley1]
Evo da se i ja malo javim poslije obilaska mojih ulaganja u regiji. Mnogi forumaši zamjeraju mi da ne dajem savjete i naplaćujem portfelje. Ne razumiju SHORTANJE. Kažu, nema toga kod nas i slično. Evo samo ovaj put dat ću Vam konkretan primjer da se uvjerite: Ja sam prodao DDJH na 260 kuna i sad čekam da padne oko 160 kuna. Onda ću ga opet kupiti i opet shortati. Nisu mi jasni ovi koji misle da će DDJH rasti. Branitelji će dobiti jeftino dionice, odmah će ih prodati i onda opet svi mirni i zadovoljni. Samo mi nije jasno zašto mislite da će Fondovi braniti DDJH. Pa fondovi rade sa Vašim novcem. Oni će pričekati rasprodaju tj. već su prodali dio i sad čekaju dokup. Ukratko: SHORTAJU !!! Kao i BUBAŠPARA !!! VAŠA BUBAŠPARA !!!! Molim da me poštedite privatnih poruka i molbi.
Šta reći: SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN
[smiley16]
gdje bi mogao pogledati cijene dionica npr. prije mjesec dana i danas…ne mislim pojedinačno npr.abacus/credos već usporedba cijelog tržišta
hvala
Premješteno iz teme: [color=blue]HDEL (Hidroelektra niskogradnja d.d.)[/color]
Natječaj za dovršetak Male Kapele i Svetog Roka
09.07.2007 12:55
Hrvatske autoceste objavile su natječaj za dovršetak građevinskih radova u tunelima Mala Kapela i Sveti Rok, odnosno za dovršenje drugih cijevi tih tunela.
Natječaj je otvoren do 16. kolovoza, do kada teče rok za dostavu ponuda, a tada će biti i javno otvaranje ponuda za izvođenje radova. Kriterij za odabir izvođača je najniža ponuđena cijena. Rok za dovršetak radova je 18 mjeseci.
Građevinski radovi obuhvaćaju izradu obloge tunela i gradnju kolničke konstrukcije, a nakon njihova završetka pristupit će se opremanju tunela ventilacijom, sigurnosnim sustavima i prometnom signalizacijom. Opremanje tunela bit će predmet posebnog natječaja.
Prema najavama, promet drugim cijevima tunela trebao bi poteći prije turističke sezone 2009. godine, a ukupni trošak dovršetka procjenjuje se između 250 i 300 milijuna kuna po cijevi, odnosno ukupno između 500 i 600 milijuna kuna.
Tijekom izvođenja radova neće se prekidati promet u tunelskim cijevima kroz koje se trenutačno odvija dvosmjerni promet.
Meni se čini da se kao svjetlo na kraju tunela (NOVOG) očekuje da hdel dobije posao za puštanje u promet druge cijevi tunela … osobno nadam se da se to neće dogoditi jer sa prometno-ekonomskog stajališta to nema nikakvog opravdanja … pogotovo što mi nije jasno gdje su se ove godine skarili onih 13% više gostiju kako kažu na vijestima …
Ne bih se bas slozio s tobom. Naime ako recimo autocestom do mora dodjes za 3 sata, a starom cestom za 6, ali u ljetnoj guzvi cekas jos 3 sata na tunel, onda autocesta gubi svoj smisao. Kad nije sezona, slazem se, neopravdano je. Ali moras uzeti u obzir da tu nije bitan prosjecni godisnji promet nego peak promet, a on drasticno varira.
Kolega Vistman,
Stvarno ne vidim kakve veze vaša rasprava o isplativosti probijanja tunela ima veze sa samim poslom kojeg će eventualno dobiti Hidroelektra. Mislim da je svima na ovom topicu jedino važno da “Hidra” posao dobije, na vrijeme ga odradi i naplati ugovoreni novac. Molim vas da sve ostale diskusije vodite na nekom drugom topicu.[smiley1]