i koja će onda biti sankcija za napisane laži? srećom da malo ljudi čita taj izbljuvak od novina štampan na wc papiru pa neće znatno utjecati na cijene, ali šteta je počinjena, naročito ugledu tih fondova koje vrli bojan spominje. još jednom: prava sramota, na razini 24sata i sličnih tračerskih novina, naravno sa obiljem laži. mislim da će tu biti posla i za hanfu jer taj tekst ide za time da ruši cijenu dionica a da za to nema razloge.
i koja će onda biti sankcija za napisane laži?
Ne trebaš imati faks da bi bio član HND-a
To ne znači da nije član HND-a, ako si mislio na sankcije.
Isto tako, uopće ne moraš biti član HND-a, da bi radio za neki medij. To je totalno proizvoljna stvar.
ama to je business.hr. pa to dođe skoro kao 24 sata ili nova tv. što se ljutite.
još sam ih čitao do su stranice na nešto izgledale, ali ovaj design sada … meni je to skroz nečitljivo.
pa dobro je neka sad i rasprodaju svi po bidu i opet dobro.. ima tko ce kupiti.. pa i bojan osobno[smiley2]
Jedna lijepa pjesma za dobro jutro, nije moja, nije ni bitno od koga je, ali jako osjećajna:
Balada o nesretnoj glisti
Kiša pada, priroda je čista
nešto živo mrda se kroz travu
iz skrovišta izašla glista
pa iz trave pomolila glavu.
Od ljubavi živahna je ona
jer je glista romantično biće
hrabro traži slobodnog glistona
da sa njime napravi glistiće.
Da hodnike svud po zemlji buše,
da uspješno odgajaju mlade,
da zajedno strahuju od suše,
da se vole do kraja balade.
Dugo glista tražila glistona
kiša stala, priroda se prlja
zbog jednog neopreznog đona
nesta gliste, osta samo mrlja.
Marko Tulije Ciceron, živio od 106. do 43 g prije Krista: “Državni proračun mora biti uravnotežen, javni dug se mora smanjiti a arogancija vlasti nadzirati. Plaćanje stranim vladama moraju biti smanjena kako država ne bi bankrotirala. Ljudi iznova trebaju naučiti raditi, a ne ovisiti o javnoj pomoći.”
A naši političari izmišljaju toplu vodu. Naročito onaj bivši uvoznik trećerazrednih mađarskih žarulja.
Greenspanova predviđanja za Kinu ipak pretjerana?
Većina stručnjaka se slaže da ukoliko i dođe do “dramatičnih kontrakcija” kineskih dionica, to najvjerojatnije neće ugroziti međunarodnu ekonomiju
Nakon nedavnih zlogukih predviđanja Alana Greenspana, bivšeg čelnika FED-a, o dramatičnom padu na kineskim burzama, mnogi ekonomski analitičari diljem svijeta iznijeli su svoje mišljenje.
Uglavnom većina njih se slaže da ukoliko i dođe do “dramatičnih kontrakcija” kineskih dionica, to najvjerojatnije neće ugroziti međunarodnu ekonomiju.
Oni pritom tvrde da kineska ekonomija pokazuje malo korelacija sa svojim tržištem vrijednosnica te da su strani ulagači pretežno isključeni iz kupnje dionica. Čak bi i implikacije na kinesko gospodarstvo bile minimalne, tvrde stručnjaci.
Kineski indeks CSI 300 je danas pao 6,8 posto, najviše u posljednjih tri mjeseca, zbog povećanja poreza na burzovne transakcije.
Veliko ubrzanje pregovora
EU će s Hrvatskom u lipnju otvoriti desetak novih poglavlja, što je veliki korak naprijed, s obzirom da ih je dosad otvoreno tek šest. Dapače, do kraja godine stižu i mjerila za ostala.
ama to je business.hr. pa to dođe skoro kao 24 sata ili nova tv. što se ljutite. još sam ih čitao do su stranice na nešto izgledale, ali ovaj design sada … meni je to skroz nečitljivo.
Slažem se, totalno su zeznuli stvar.
Povezivanje podmorskim kabelom Hrvatske i Italije.
I ko bi to mogao graditi???
SLK svaka čast na potpisu[smiley11]
samo mi nije jasno kako si uopće došao do te stranice, odnosno što si tamo tražio
sava: ” … Naplatio je i 1.540.000,00 eura s naslova otpremenine i bonusa! ” Kazem, ne mogu reci za to. Ono sa realizacijom opcija je tehnicki ok. Firme daju opcije (tj. pravo kupnje po odredjenoj fiksnoj cijeni) zaposlenicima. To je u pravilu manja cijena nego trenutna trzisna. Kad odlucis da ti je dosta zarade, broker realizira opcije, proda dionice po trzisnoj cijeni, firmi isplati vrijednost po opciji, a tebi razliku u cijeni (- provizija). Ako je to onaj na koga mislim, onda je to meni jako sumnjivo, ali nazalost tu nista vise ne mozemo.
Iskoristio je opcijska prava za 64.287 komada dionica!
Mislim da je to materijalna činjenica koja je trebala biti prijavljena regulatornim tijelima LSE i ZSE.