Nedavno je jedna bivša Hrvatska kompanika svom COO-u umjesto opcijskih dionica isplatila cca 52.000.000,00 kuna keša.
Isplata je učinjena na temelju Ugovora o radu koji mu je dopuštao raskid u slučaju tzv “Bitne ” promjene.
Ugovor o radu nije raskinut.
Radi li se ovdje o nagradi za učinjeno (ne)djelo?
U neraskidanje ugovora o radu se ne bi htio mijesat, ali ovo sa opcijama je normalno. Normalno je da ljudi daju nalog brokeru da realizira opcije i razliku pokupe u cash-u.
sava: ” Nedavno je jedna bivša Hrvatska kompanika svom COO-u umjesto opcijskih dionica isplatila cca 52.000.000,00 kuna keša. Isplata je učinjena na temelju Ugovora o radu koji mu je dopuštao raskid u slučaju tzv “Bitne ” promjene. Ugovor o radu nije raskinut. Radi li se ovdje o nagradi za učinjeno (ne)djelo? ” U neraskidanje ugovora o radu se ne bi htio mijesat, ali ovo sa opcijama je normalno. Normalno je da ljudi daju nalog brokeru da realizira opcije i razliku pokupe u cash-u.
Naplatio je i 1.540.000,00 eura s naslova otpremenine i bonusa!
čiji je onaj forum na http://www.centar.hr
tamo su oni koji su bili potjerani sa http://www.poslovni.hr
…
Naplatio je i 1.540.000,00 eura s naslova otpremenine i bonusa!
Kazem, ne mogu reci za to. Ono sa realizacijom opcija je tehnicki ok. Firme daju opcije (tj. pravo kupnje po odredjenoj fiksnoj cijeni) zaposlenicima. To je u pravilu manja cijena nego trenutna trzisna. Kad odlucis da ti je dosta zarade, broker realizira opcije, proda dionice po trzisnoj cijeni, firmi isplati vrijednost po opciji, a tebi razliku u cijeni (- provizija).
Ako je to onaj na koga mislim, onda je to meni jako sumnjivo, ali nazalost tu nista vise ne mozemo.
Premješteno iz teme: [color=blue]ELKA (EIG d.d.)[/color]
točno… i već tada sam ja to rekao i znao da će se desiti povratak na 150 te prodao… no, ono što me mučilo je 1. tko je taj RBA skrbnički i 2. koji mu je cilj (nemojte misliti da ako je njemu cilj skupiti sve od ostatka po nižoj cijeni da mu je ujedno automatski cilj i prodati sve po skupljoj cijeni pa ćete i vi omastiti brke) u svakom slućaju za mene još stand by barem dok PBZ ne proda…
Molio bih odgovor zašto je izbrisan moj kometar na prethodno, sasvim korektno i bez uvreda i spominjanja nepodobnih riječi (dajem samo naznaku onog što bih najradije rekao) komentiram današnje Elvarovo razmišljanje u odnosu na neka prethodna, i uz put konstatiram da ovu temu na jednom drugom forumu zovu “Top lista nadrealista”. Naravno da sam ljut ko pas, jer se mene ko novog člana foruma kad sam prije par dana iskazao svoje sumnje koje danas navodi Elvar, smatralo navlakačem i “drhtavom ručicom” Očigledno ne smijem ništa više reći, jer je pitanje dal će i ovo bit izbrisano. Živjela demokracija i sloboda govora !!!
Premješteno iz teme: [color=blue]ELKA (EIG d.d.)[/color]
Elvar:
”
točno… i već tada sam ja to rekao i znao da će se desiti povratak na 150 te prodao… no, ono što me mučilo je 1. tko je taj RBA skrbnički i 2. koji mu je cilj (nemojte misliti da ako je njemu cilj skupiti sve od ostatka po nižoj cijeni da mu je ujedno automatski cilj i prodati sve po skupljoj cijeni pa ćete i vi omastiti brke) u svakom slućaju za mene još stand by barem dok PBZ ne proda…
”
Molio bih odgovor zašto je izbrisan moj kometar na prethodno, sasvim korektno i bez uvreda i spominjanja nepodobnih riječi (dajem samo naznaku onog što bih najradije rekao) komentiram današnje Elvarovo razmišljanje u odnosu na neka prethodna, i uz put konstatiram da ovu temu na jednom drugom forumu zovu “Top lista nadrealista”. Naravno da sam ljut ko pas, jer se mene ko novog člana foruma kad sam prije par dana iskazao svoje sumnje koje danas navodi Elvar, smatralo navlakačem i “drhtavom ručicom” Očigledno ne smijem ništa više reći, jer je pitanje dal će i ovo bit izbrisano. Živjela demokracija i sloboda govora !!!
Poštovani korisniče,
Vaša poruka nije bila obrisana nego nije bila potvrđena od strane moderatora u trenutku kada ste Vi pisali svoj post.
Sa štovanjem,
smatralo navlakačem i “drhtavom ručicom”
Duese.. pa čemu ljutnja… mene se cijelo vrijeme smatra takvim pa što? to rade isključivo oni koji nemaju što pametno reći…
i inaće, zar sam ja Vas takvim nazvao? ispada kao da meni replicirate i da sam ja tome kriv… a da o tome pričam čim mi je postalo sumnjivo možete pročitati unatrag po temi… nisam ukrao Vašu ideju…
Da li tko zna tko nudi najbolje uvjete i ostvaruje najbolje prinose za vodjenje portfelja???
Unaprijed se zahvaljujem. [smiley2]
Da li tko zna tko nudi najbolje uvjete i ostvaruje najbolje prinose za vodjenje portfelja???
Unaprijed se zahvaljujem. [smiley2]
Bubašpara ( samo navodno je jako skup )
Pogledaj rang listu 10 dionica sa največim prinosom,odaberi njih nekolicinu sa vrha i zatraži na private da ti pošalju ponude.Odaberi najpovoljniju.[smiley2]