Izgleda da danas, osim tržišta, i moderatori spavaju, nešto su danas spori. (Moderatori, bez uvrede[smiley2])
Bok,
sviđalo se to nama ili ne ali takvi porezi postoje u EU odavno.
može inf. od kada se npr. trguje na burzi u Beču i kada je uveden porez?
Ja mislim da će upravo zbog takvih izjava dobro proći na izborima….” Uzet ćemo velikima,dati ćemo vama malima.” Ekipa puši i to je …
Ja mislim da 95% tih na koje misliš, nemaju pojma što je to kapitalna dobit……a kad čuju riječ porez, diže im se kosa na glavi…
Mogu probati sa floskulama, kao “predsjednik” jučer u Maksimiru, tipa “..mi ćemo oporezovati one koji su se “obogatili” na privatizaciji”…
..ma hajde!!!…[smiley2][smiley2][smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]KABA (Karlovačka banka d.d)[/color]
će da odradi
vidim da česti odlasci u Banja Luku ostavljaju posljedice na gramatiku hehehe
[smiley1]
Znam,care da postoji,ali postoji i nešto što se zove standard. Recimo Švicarska ima u dvije stope 10% i 20% poreza. Ali mislim da bi se država trebala brinuti o standardu građana koji debelo opada,priznali mi to ili ne.!! U hrvatskoj je sve očitija razlika između siromašnih i bogatstih,veliki imaju sve više,mali sve manje. Kerum vozi Maybach i Ferari,a radnicima 2,300???
Sad razumijem i tvoje razmišljanje.
Kerum i njemu slični voze takve mrcine i zato što ne postoji zakon koji bi rekao, izmedju ostalog, da se prvo mora radnicima SVAKOG mjeseca isplatiti plaća. Zatim podmiriti ostale, a ako ostane višak u kasi onda nek gazda uživa u kupovanjima mrcina i vožnji istih.
O porijeklu imovine je suvišno raspravljati. Sve se zna al to su ljudima IDOLI. Čovjek se “snašao” kao i onaj koji je “njamio”. U drugim državama se to zovu ili lopovi,ako im se dokaže radnja, ili nemoralnim ljudima.
Al što je to nemoral? Zar to postoji u Hrvata??
Premješteno iz teme: [color=blue]JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)[/color]
evo, čisto radi statistike da i ja postam.
nego, jel ide ovaj JDOS na 8500? mislim, ide….li me zanima koliko brzo jer nakon toga će trebati pa skoro 3 mjeseca da se vrati na ovo stanje, a to je predugo za držanje u dionici koja nikako da raste.
ajde nazovi tarot liniju pa nek ti opet promješa karte možda ti ovaj put nešto drugo kaže… [smiley7]
Premješteno iz teme: [color=blue]JDOS (Jadransko osiguranje d.d.)[/color]
maliKopac:
”
evo, čisto radi statistike da i ja postam.
nego, jel ide ovaj JDOS na 8500? mislim, ide….li me zanima koliko brzo jer nakon toga će trebati pa skoro 3 mjeseca da se vrati na ovo stanje, a to je predugo za držanje u dionici koja nikako da raste.
”
ajde nazovi tarot liniju pa nek ti opet promješa karte možda ti ovaj put nešto drugo kaže… [smiley7]
ha ha ha…..dobar…što je je….. sviđaju i se ljudi koji gube love i uz to se još smiju i zrače optimizmom. bar ćeš doživjeti stotu, jer te brige ne diraju :)) he he
Sad razumijem i tvoje razmišljanje.
Kerum i njemu slični voze takve mrcine i zato što ne postoji zakon koji bi rekao, izmedju ostalog, da se prvo mora radnicima SVAKOG mjeseca isplatiti plaća. Zatim podmiriti ostale, a ako ostane višak u kasi onda nek gazda uživa u kupovanjima mrcina i vožnji istih.
Ko kaže da ne postoji…moja tvrtka mora podmiriti sve obaveze do 15, i isplatiti plaće.
A što se tiče plaća od 2.300-2.500 u trgovinama….dokle god bude ljudi koji će htjeti raditi za taj novac, plaće će biti takove. Ako je radnik na svom radnom mjestu lako zamjenjiv, tada mu je i plaća u skladu sa tim, jer taj posao može raditi svatko.
Da se razumijemo, ja ne branim takve poslodavce (i Toda je jedan među njima) ali i oni se drže onog …”zašto platiti više”… i to je svugdje u svijetu normalna situacija.
Imaš tržište rada, imaš cijene tog rada, ponudu-potražnju i gotovo…tržište je svoje reklo.
Ili se opet trebamo vratiti tamo gdje smo bili 50 godina.
Nitko nije rekao da će biti lako…[smiley2][smiley2][smiley2]
” Ko kaže da ne postoji…moja tvrtka mora podmiriti sve obaveze do 15, i isplatiti plaće. A što se tiče plaća od 2.300-2.500 u trgovinama….dokle god bude ljudi koji će htjeti raditi za taj novac, plaće će biti takove. Ako je radnik na svom radnom mjestu lako zamjenjiv, tada mu je i plaća u skladu sa tim, jer taj posao može raditi svatko. Da se razumijemo, ja ne branim takve poslodavce (i Toda je jedan među njima) ali i oni se drže onog …”zašto platiti više”… i to je svugdje u svijetu normalna situacija. Imaš tržište rada, imaš cijene tog rada, ponudu-potražnju i gotovo…tržište je svoje reklo. Ili se opet trebamo vratiti tamo gdje smo bili 50 godina. Nitko nije rekao da će biti lako…[smiley2][smiley2][smiley2]
Da li taj isto zakon govori i o sankcioniranju vlasnika tvrtke koji ga ne poštuje?
S drugim dijelom tvog posta se u potpunosti slažem.
Da je barem jedna vlada, uz potporu ekipe iz Sabora, odredila strateške smjernice razvoja države i odredila rok provedbe istog, načine na koji bi se taj plan sproveo bilo bi mjesta i za veće plaće i za veću zapošljenost.
Ja ne bih 1 dan radio u tvrtci koja ne isplaćuje plaće.
To ti je naš tranzicijski problem nemobilnosti, nefleksibilnosti, slabog prilagođavanja radne snage i to mnogi iskorištavaju.
S vremenom će se i to promijeniti…naravno, ništa preko noći ali je važno da smo tih stvari svjesni.
Ne znam ako si upoznat sa Philipsovom krivuljom…na njoj možeš točno vidjeti zašto je nezaposlenost takva kakva jest. To je uobičajeni trade-off.
Keynes je to vrlo jednostavno objasnio izjavivši da bi najbolji ekonomista trebao biti jednoruk…[smiley2][smiley2][smiley2]