evo malo da i ja operem
zašto u izvješča o radu Ilirike JIE i Ilirike Balanced stoje potpuno ista izvješća?? zar su to isti fondovi [smiley4]
Seve, ne daj se, mi te volimo
Evo jedan vitz…
Ide moderator (nekog drugog foruma, naravno) cestom.
I upadne u šaht.
I kaže: “Uh, dobro je. Sva sreća da je otvoren, da mogu izaći van.”
[smiley2]
[smiley2]
I like it!
WALL STREET JOURNAL Ugledni list o istraživačkom centru na Črnomercu
Zagreb će proizvoditi lijekove za milijarde $
Budućnost industrije biotehnoloških lijekova možda leži u istraživačkom centru u Zagrebu, gdje znanstvenici Barr Pharmaceuticalsa rade na imitacijama najvećih biotehnoloških hitova na američkom tržištu lijekova, vrijednim milijarde dolara, donosi jučer na naslovnici The Wall Street Journal.
Industrija biotehnoloških lijekova na kritičnoj je prekretnici. Kompanije poput Amgen. Inc. i Genentech Inc. zabilježile su spektakularan rast dionica u posljednjem desetljeću, zahvaljujući činjenici da ‘biotech’ lijekovi ne dobivaju generičku konkurenciju.
No, to će se vjerojatno promijeniti, jer je EU već otvorila put za imitacije tih lijekova, a američki Kongres priprema se učiniti isto. Barr je 2003. propustio kupiti tvrtku koja razvija generičke biotehnološke lijekove, no dubinskom analizom procesa uvidio je da ih se može proizvesti. Generalni direktor Bruce Downey zadužio je menadžere Barra da u svijetu nađu tvrtku s potrebnom visokom stručnošću za biotehnologiju.
Njihova potraga završila je u Hrvatskoj. Barr u Zagrebu ima oko 150 zaposlenika, a njegov biotehnološki projekt nadzire Christine Mundikur. List opisuje i proces proizvodnje lijeka u laboratorijima u Zagrebu, uz korištenje bakterija, te kontrolu njegove istovjetnosti s originalom. Globalna potrošnja za biotehnološke lijekove prošle je godine premašila 60 milijardi USD.
Prema nekim procjenama, generički biotehnološki lijekovi uštedjeli bi Americi 71 milijardu u idućem desetljeću. Ti su lijekovi proteini su proizvedeni u živim stanicama dodavanjem genetskog materijala. (H)
Evo jedan vitz… Ide moderator (nekog drugog foruma, naravno) cestom. I upadne u šaht. I kaže: “Uh, dobro je. Sva sreća da je otvoren, da mogu izaći van.” [smiley2]
ma LOL…
mislim da su moderatori roboti.. oni ne postoje van matrice…
Dobra vijest za sve nas.[smiley2]
Poslao: kruno svigir
Datum: 14.03.2007 (09:38)
ceba-p-a bi mogla preko 1.100kn, korf bi mogao od 210 do 220kn,
mislim da je i pljk povoljna ispod 190kn….pa ti novak vidi šta ćeš i kako ćeš…
[color=blue]inače pisanjem na forumu nećete ubrzati realizaciju naloga…[/color]
Čisto da vidite da ima forumaša koji su full ozbiljni igrači….[smiley2][smiley2]
Premješteno iz teme: [color=blue]MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)[/color]
Danas Renata Sopek na Sv.Andriji snima (na plaži) svoj uradak… Vježbe (vol.II) …
Pa eto komadi… idite pokazivati bicepse i tricepse na Sv.Andriju… [smiley11]
Mislim da vam je ovo puno puno bitniji podatak što se sve dešava u dvorištu Maistre danas od stanja njene dionice… he-he-he
I sad mi samo recite da nisam “na vašoj strani” i da ne radim “u vašem interesu”… 🙂
Premješteno iz teme: [color=blue]MAIS (MAISTRA d.d. za hotelijerstvo i turizam)[/color]
Danas Renata Sopek na Sv.Andriji snima (na plaži) svoj uradak… Vježbe (vol.II) …
Pa eto komadi… idite pokazivati bicepse i tricepse na Sv.Andriju… [smiley11]
Mislim da vam je ovo puno puno bitniji podatak što se sve dešava u dvorištu Maistre danas od stanja njene dionice… he-he-he
I sad mi samo recite da nisam “na vašoj strani” i da ne radim “u vašem interesu”… 🙂
Da vjezba gola i sa skarniclom na glavi ajde de, no ovako… [smiley2]