BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ajde više s tim spajanjem Burzi, fala Bogu! I da nema više H naloga….

Ovo spajanje nama baš i ne znači puno, ali dolazak OMX-a je već nešto drugo. Novi trgovinski sustav, nešto novina, nove funkcije i mogućnosti.
Samo se nadam da će nas novi monopolista na tržištu kapitala poštedjeti visokih cijena pretplate.
Ako ostane kao i do sada, u redu. Ali sumnjam.[smiley2]

[color=blue]...................................................................................................................................[/color]

Kako bilo da bilo Varaždinska burza mi je bila tri puta bolja od Zagrebačke i nikad je neću prežaliti!

ag,

Kako bilo da bilo Varaždinska burza mi je bila tri puta bolja od Zagrebačke i nikad je neću prežaliti!

Kolega imamo isto misljenje.
Vise bi volio da se Zagrebacka burza pripoji Varazdinskoj.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Ovo spajanje nama baš i ne znači puno, ali dolazak OMX-a je već nešto drugo. Novi trgovinski sustav, nešto novina, nove funkcije i mogućnosti. Samo se nadam da će nas novi monopolista na tržištu kapitala poštedjeti visokih cijena pretplate. Ako ostane kao i do sada, u redu. Ali sumnjam.[smiley2]

Što misliš/mislite koja bi to mogla biti cijena novog sustava?

Pa ni cijene do sada nisu ok jer u USA dobijete free of charge streamere kao sto je npr. Mostich Start. Ja se iskreno nadam da kad bude sve 1 softver da ce biti jeftinije nego ova 2 skupa

Ja se iskreno nadam da kad bude sve 1 softver da ce biti jeftinije nego ova 2 skupa

Ja se isto nadam [smiley2]

Osim toga nadam se da ce postojati mogucnost data feed-a za programe tipa Metastock i sl.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Osim toga nadam se da ce postojati mogucnost data feed-a za programe tipa Metastock i sl.

E to bi bilo odlično. Odličan program, nama sada nekoristan.[smiley2]

[color=blue]...................................................................................................................................[/color]

Spajanje hrvatskih burza povećat će likvidnost i opseg trgovanja
Miran Kožar
miran.kozar@business.hr

(objavljeno 31.1.07 11:24)

Što je Radar?
Obavještavajte me…

O rubrikama: Burze

O autorima: Miran Kožar

Nakon što je jučer skupština Varaždinske burze potvrdila ugovor o pripajanju Zagrebačkoj burzi, isto se danas očekuje i od skupštine Zagrebačke burze, čime bi se dovršila formalna procedura spajanja dviju burza.

Očekuje se kako bi jedinstvena burza mogla profunkcionirati do ožujka ove godine, što je poprilično brzo imajući na umu kako je proces spajanja službeno počeo prije samo mjesec dana. Ugovorom je definirano kako će se Varaždinska burza pripojiti Zagrebačkoj burzi, koja će zadržati svoj naziv i sjedište u Zagrebu.

Nova jedinstvena burza također će dobiti i nove uredske prostorije u zagrebačkom Eurotoweru. Predsjednik Uprave jedinstvene burze bit će dosadašnji direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić.

Nakon sjednice Nadzornog odbora Varaždinske burze direktorica burze Melita Marčeta izjavila je kako je povezivanje dviju burza preduvjet za dinamičniji razvoj domaćeg tržišta i jačanje konkurentske pozicije na europskom tržištu. Posebno je naglasila kako će spajanjem najviše profitirati brokerske kuće koje će zbog izbjegavanja plaćanja dvostrukih troškova na obje burze ostvariti uštede.

“Spajanjem burzi otvaramo prostor sniženju transakcijskih troškova za investitore i stoga očekujemo rast likvidnosti i povećanje opsega trgovanja”, ustvrdila je Marčeta.

Investicijska društva koja su ujedno i dominantni dioničari obiju burza ostvarit će dugoročno najveću uštedu jer neće morati financirati razvoj dviju burza. No pitanje je što će spajanje predstavljati malim investitorima koji su ionako marginalni igrači na domaćim tržištima kapitala. Podrazumijeva li smanjenje troškova za brokerska društva i smanjenje njihovih provizija i transakcijskih naknada za investitore ili se to ipak neće dogoditi?

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

A za kad se uopce planira pustanje tog novog softvera?

Izgleda tek 1. srpnja. Ali ja se iskreno nadam i prije. Potrebe su velike. Nadam se da će se to ubrzati.

Ovako izgledamo sa Mostichem ko da smo burza iz Armenije ili ne daj bože Borat landa.[smiley2][smiley2]

Pa ni cijene do sada nisu ok jer u USA dobijete free of charge streamere kao sto je npr. Mostich Start. Ja se iskreno nadam da kad bude sve 1 softver da ce biti jeftinije nego ova 2 skupa

Negdje je i level II besplatan, tj. u pravilu ti ga nakon par par transakcija poklone, iako nije navedeno u pravilima/cjeniku.

New Report

Close