Razni su načini investiranja, ne sam u Hrvatskoj gdje i purani lete, vec i u Americi, npr. Jim Cramer, jedan od najpoznatijih i najuspjesnijih fond managera i investitora je izgubio od – majmuna. [smiley2]
Osim kod nas purani lete i u Americi, nakon najveće burzovne krize koja je trajala do kraja drugog mjeseca 2003. I to od sredine 2001. To je i normalno nakon krize.
Jedina je razlika što je kod nas kriza bila i cijelih 3 godine prije 2000. kad su u Americi napuhavali balone.
Zbog toga “zaostatka” u periodu najvećeg rasta svjetskih burzi, kod nas su purani u posljednje 4 godine letili malo više. A letit će i dalje jednako kao i tamo, možda i malo duže ali više ne tako visoko.
Sada smo u fazi prosperiteta, nakon faze ubrzanog vraćanja na pozicije prije krize.
Prvo da odogovorim ivani7 koja ulaže očito na temelju foruma: drago mi je da ti nijedan moj post nije dao dobar savjet za ulaganje jer se ti povodiš za masom a to će te jednom koštati puno novaca i tad ćeš znati o čemu sam ja pisao. Ti kupuješ dionice koje su u trendu i dobijaš mrvice, dok ja sad kupujem dionice koje će biti aktualne kasnije i to je moj stil ulaganja.
– ja nisam stručna ulagačica, ali dosta čitam o ulaganju i sve živo sam isprobala.
– u te stručne analize se ništa ne razumijem, do nedavno nisam kužila ni što je to target.
– ne vjerujem puno ni u dionice pa 50% sredstava ulažem i u druge investicije koje mi također nose lijepe prinose.
– rizik na dionicama mi je odlično disperziran tako da se ne moraš brinuti za moj bankrot.
– zahvaljujući dionicama ja sam ostvarila svoj investitorski san, materijalnu neovisnost.
– prinosi su mi fenomenalni, u ova dva mjeseca, te kad vidim što se tu na forumu sve piše ispada kako ja najbolje ulažem, pa jesam li ja napisala INA 50% portfelja, što li su samo stručni ulagači pisali o INI.
– samo na temelju toga podatka nije teško izračunati zaradu.
– gospodine caymann pa ja svaki vikend pokrenem temu savjeti ili što kupovati.
– lijepo napišite na toj temi koje dionice i zašto, ako budete dobar i uvjerljiv pisac i Vaše dionice će sigurno rasti.
– mene nije briga koliko je tko zaradio, važno mi je da ja zaradim u svakoj investiciji.
– kupiti ću i ja Vaše narodne heroje, ali me najprije morate uvjeriti kako je to dobro.
– ja sam ovaj vikend dobila 5 – 6 jako dobrih informacija i u ponedjeljak ću svakako kupovati tih 5 – 6 dionica, ali ako ih dobijem po povoljnoj cijeni, ne trčim za dionicama.
– ovaj tjedan ću sigurno i prodavati po malo preko 10 dionica, na njima sam već dosta zaradila, pa moram dati priliku i drugima da zarade na istim dionicama.
Pozdrav !
– ovaj tjedan ću sigurno i prodavati po malo preko 10 dionica, na njima
sam već dosta zaradila, pa moram dati priliku i drugima da zarade na
istim dionicama.
Pozdrav !
Pozdrav, aj reci koje dionice prodaješ možda nešto i kupim već ujutro [smiley2]
cayman006:
”
***obrisano***
svaka B…. ima svoje veselje, zar ne.
ignorirati i to je to.
Predlažem da se ove korisnike koji ne znaju pisati bez vrijeđanja, jednostavno izbaci sa Foruma. Ovo je tema Bez cenzure, a ne Bez kulture.
Dejavue sta si napravio sa komentarima trgovanja?
xmlns:o=”urn:schemas-microsoft-com:office:office”
xmlns:w=”urn:schemas-microsoft-com:office:word”
xmlns:x=”urn:schemas-microsoft-com:office:excel”
xmlns=”http://www.w3.org/TR/REC-html40″>
za evogaopet :
nakon što ti odobre margin i daju lovu te dionice imaju istu vrijednost kao i lova koju mozes dobiti za te dionice
to znači da je osiguranje kod njih svejedno je li dionica ili novac bitno je samo to da ti ne možeš tražiti ISPLATU tih novaca sebi na račun a ne znači da ne možeš prodati te dionice i kupiti recimo neke druge [smiley2]
za evogaopet :
nakon što ti odobre margin i daju lovu te dionice imaju istu vrijednost kao i lova koju mozes dobiti za te dionice
to znači da je osiguranje kod njih svejedno je li dionica ili novac bitno je samo to da ti ne možeš tražiti ISPLATU tih novaca sebi na račun a ne znači da ne možeš prodati te dionice i kupiti recimo neke druge [smiley2]
Ali morao sam prebaciti prvo pod njihovu skrb… kako bi ih onda prodavao ako bi to želio, preko svog brokera ili bi trebao kontaktirati njih….? Margin je kod HPB a oni mi nisu brokeri….
Ali morao sam prebaciti prvo pod njihovu skrb… kako bi ih onda prodavao ako bi to želio, preko svog brokera ili bi trebao kontaktirati njih….? Margin je kod HPB a oni mi nisu brokeri….
Samo ti trguj s cijelim portfeljem kod svog brokera i ne brini o detaljima. Oni to sve sređuju za tebe. Vidim da ti ionako ništa nije jasno. Jedino svaka tri mjeseca plati kamatu i nema frke.
Samo ti trguj s cijelim portfeljem kod svog brokera i ne brini o detaljima. Oni to sve sređuju za tebe. Vidim da ti ionako ništa nije jasno. Jedino svaka tri mjeseca plati kamatu i nema frke.
Ma gospon medo vi ste duša od čovjeka, puno vam hvala na vašem posprdom i nadasve nepotrebnom odgovoru. ….
Najviše od svega cijenim ljude koji su uvijek spremni ponuditi komentar ili odgovor na nečije pitanje….. nadam se da ću i ubuduće od vas dobivati ovako izvrsne i nadasve inspirirajuće odgovore. Još jednom od srca hvala….
[smiley8][smiley7]
( nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi imaju potrebu procijenjivati nekoga drugoga na osnovu tri reda koje napiše …… tako mi nije jasno zašto mislite da mi ništa nije jasno…. možda mi neke stvari kod margina nisu bile jasne do sada…. a to gdje ja držim portfelj i što mislite da broker za mene radi sigurno ne možete znati na osnovu gore napisanog posta… prema tome vaš je komentar stvarno suvišan)