BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Fajt, fajt, fajt… [smiley2]

..."Postoji samo matematička i dijalektička logika, sve ostalo je....... ženska. :))"...

A gdje je Cartmann u svemu tome[smiley2] Daj nadji jednu ulogicu i za njega[smiley2] Barem da statira[smiley2]

Cartmann? Hmmmm…. on bi mogao recimo prodavati. Limunadu, šećernu vunu, hot-dog, ušećerene jabuke, kikiriki, kokice i ostali sport za zube.

..."Postoji samo matematička i dijalektička logika, sve ostalo je....... ženska. :))"...

Pa ne može svatko u fajt sa mnom seve, kajman je perolaka kategorija, metar i žilet. Jedino ako povede i milkena sa sobom e onda je ravnopravna tekma. Samo trebaju uzeti četiri kompleta prve pomoći “Lola Ribar”, ja ću im osigurati kola hitne da ne iskrvare putem.[smiley1]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

MIR, dečki MIR, pa ne budite mala djeca, priče su vam na nivou dječjeg vrtića …. ajde smirite se čemu tenzije?!? danas će biti dobar dan na burzi za dobre dionice 🙂

Eeeej, glupa sam jer sam srkala kavicu i čitala tvoj post istovremeno i koliko sam se smijala… sad moram čistiti cijeli stol od kave…. eeeeej… dobra, dobra.

MIR, dečki MIR, pa ne budite mala djeca, priče su vam na nivou dječjeg vrtića …. ajde smirite se čemu tenzije?!? danas će biti dobar dan na burzi za dobre dionice 🙂

Eeeej, glupa sam jer sam srkala kavicu i čitala tvoj post istovremeno i koliko sam se smijala… sad moram čistiti cijeli stol od kave…. eeeeej… dobra, dobra.

Oprosti Seve, nije bilo namjerno. Da sam znao da piješ kavicu, razblažio bih tekst![smiley2]

Evo kaže novi broj investitora…zaštita ulagača do 20 000€, samodol kaže da će imati veće ovlasti u 2007..sprečavanje sukoba interesa,raspolaganje povlaštenim informacijama i manipuliranje tržištem

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

Evo kaže novi broj investitora…zaštita ulagača do 20 000€, samodol kaže da će imati veće ovlasti u 2007..sprečavanje sukoba interesa,raspolaganje povlaštenim informacijama i manipuliranje tržištem

I top 10 u SDA na dnevnoj bazi do kraja godine.[smiley2]

Polančec se omastio na Podravci?

Potpredsjednika Vlade optužuju da je prodajom opcijskih dionica zaradio više od četiri milijuna kuna. Carl Bildt je zbog sličnog poteza završio pod istragom. Ali, nismo u Švedskoj.

Gradonačelnik Koprivnice iz SDP-a Zvonimir Mršić na stranačkom je skupu ustvrdio da je Damir Polančec u 2006. iskoristio pravo na kupnju 16.000 opcijskih dionica. Jutarnji list izračunao je da bi mu, ako je to doista učinio, ta transakcija donijela 4,3 milijuna kuna zarade.

Polančec je to odbio komentirati, kao i uprava koprivničke tvrtke, u kojoj podsjećaju da je pravo na opcijske dionice na temelju menadžerskog ugovora zajamčeno članovima uprave kompanije i nekoliko direktora. Polančec je bio jedan od njih. Navodno je to pravo i iskoristio, iako je danas na funkciji potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo.

Podravkini su menadžeri 2006. iskoristili opcije kupnje oko 87.000 dionica, i to po tržišnim cijenama iz 2001. i 2002. godine koje su u prosjeku iznosile manje od 150 kuna. Dionice su lani, na dan korištenja opcija, u prosjeku na burzi stajale oko 420 kuna, što znači da su menadžeri na razlici zaradili oko 23 milijuna kuna.

U Švedskoj je, piše Jutarnji, upravo ovih dana, i to baš zbog korištenja prava na opcijske dionice bivše kompanije, dakle zbog istog slučaja, pod istragu došao ministar vanjskih poslova Carl Bildt. Za svoj rad u upravnom odboru kompanije Vostok Nafta dobio je opcije na dionice.

Švedski mediji tvrde da je Bildt izgubio pravo na te opcije jer je postao državni dužnosnik, a ministar uzvraća da su dionice, koje je u prosincu prodao za 530.000 eura, dio njegove dogovorene plaće za četiri godine.

Polančec bi, uz golemu zaradu na dionicama Podravke, kao potpredsjednik Vlade mogao imati i značajnu ulogu u privatizaciji kompanije. Prošle se godine spekuliralo da je s predsjednikom Podravkine uprave Darkom Marincem pripremao teren za menadžersko preuzimanje kompanije, a za to je trebalo poslužiti i 10,6 posto dionica koje je varaždinska Fima kupila od PBZ-a i Francka.

Posljednja etapa privatizacije Podravke bit će, prema svemu sudeći, glavna tema predizborne kampanje i sučeljavanja SDP-a i HDZ-a u Koprivnici. Gradonačelnik Mršić od Vlade je zatražio da Gradu ustupi 25 posto dionica Podravke, i to prema modelu koji je primijenjen na hvarskome Sunčanom Hvaru i opatijskim Liburnia Riviera Hotelima.

Sudeći prema posljednjim informacijama iz krugova Vlade i Podravke, državnih 26 posto dionica moglo bi se privatizirati dijelom putem radničkog dioničarstva, a dijelom javnom ponudom na burzi, piše Jutarnji list.

[smiley2][smiley2]

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

truli, hvala ti na prijetnjama upućenim preko mbaričevića i jonhatanna. sad neka svi znaju da je truli u stvari mbaricevic i johnnnatann ili koliko već slova “n” ima. A na tinejdžerske provokacije neću odgovarati nego ću prepustiti odluku moderatorima.

Hromi, opet lažeš. Pa dokle ćeš tako. Daj se odi liječiti, postoje vrsni veterinari za krokodile.[smiley2] rade zahvate pod narkozom. Za njih je sto posto bezbolno.

New Report

Close