Meni je to sumnjivo. …..Povlačenjem Romera – najviše će profitirati JAMNICA -…..a ZNA SE čija je….. jer je to voda koja se najviše troši u kafićima..
Ne znam dal znate ali kafići su imali posebne ugovore za Romer vodu,…posebno niske cijene i količinske- naturalne – rabate ….
Pa, kak baš samo u Hrvatskoj……odgovor leži u tehnološkom procesu punjenja u Austriji !
Tko radi tamo na linijama …..?
Jamnica to nikad nije
Coca -Cola je mačji kašalj…..naši kad odluče nekoga sjebati….naprave to stručno i s najvećima…
Jamnica ima visoke cijene , škrti su , ponašaju se monopolistički na tržištu …kontroliraju
pozicioniranje i sl……….. ničemu se više ne čudim,
Geodezija ? ….Kaj čekaju s Arhitekturom i Građevinom ???…Pa, studenti su im odradili masu
projekata…..za kaj ? za ništ!
28 BOLNICA je u prijetećoj blokadi poslonih računa ….OVRHE SU POSLANE …
a nitko – na poslovnom ni bu -.ni be…
Notorna glupost…da su bolnice u 180 dana…….svi bi bili sretni…..!…Taj broj je puno ,puno viši.. a dugovi puno …veći…
Mutava i slabo educirana COVID GENERACIJA – maturanata
Ove godine moje dijete polaže maturu.Pregledom matemaltičkim primjera vidim
da IMAMO VELIKI PROBLJEM…Veliki !!!….Ona pojma nema o matematici….?
Pa, šta da radim ?
Na sve strane angažirali smo pomoć..ali , ne možeš ti nekome natočiti znanje – u par mjeseci
koje nije steklo godinama rada …
Profesori sus e luftali, djeca su se izlažavala kod kuće,. za testove su se snašli…a, sad
imamo problem-
Stručnjaci – matematički firkovi ..se takmiče koji će izmisliti veću i kompliciraju
matematičku zajebanciju …kako bi se pokazali kak su pametni…a bodovi će biti
jedva vidljivi …i nedovoljni za prolaz…
Pa, dajte recite tim stručnjacima nek se spuste na zemlju i nek pojednostave
tu prokletu maturu,…..matura je postala biznis….plaćaj instrukcije, plaćaj skripte
plaćaj smještaj u organiziranim predavanjima,..vozi dijete tamo- vamo…pa, ne znam,,svi su u školi dobili uredne plaće ……a zakaj djeca ništ ne znaju ?????
Pozdrav svima,
išao provjeriti jel profil još živ nakon duuugo vremena….kad vidim da je profil još u funkciji…
Baš me zanima tko je još od starih forumaša prisutan??
Ajmo drugovi javite se…dizel, plavi, guvernor, mig…prava družina je to bila!!!!
pozdrav svima!!!!
Pozdrav svima,
išao provjeriti jel profil još živ nakon duuugo vremena….kad vidim da je profil još u funkciji…
Baš me zanima tko je još od starih forumaša prisutan??
Ajmo drugovi javite se…dizel, plavi, guvernor, mig…prava družina je to bila!!!!
pozdrav svima!!!!
i kvaliteta pisanja je bila neusporedivo viša tada, bez obzira što se i onda drukalo …
Neki se makli na druga tržišta, neki na crypto, dosta je starih forumaša otišlo sa ZSE.a
Ovaj novi porez 15% na dohodak od kapitala, da li to već ide na trgovinu iz 2023 ili tek od 01.01.2024?
Ovaj novi porez 15% na dohodak od kapitala, da li to već ide na trgovinu iz 2023 ili tek od 01.01.2024?
Trebalo bi pisati u prijelaznim i završnim odredbama, ali logično i ustavno bi bilo da se odnosi na kapitalne dobiti ostvarene u godini od koje se primjenjuje porezni propis.
Naravno, lanjski “porez na ekstra profit” je uveo jednu sasvim novu paradigmu, s neizvjesnim posljedicama. Ustavni sud RH bi mogao srušiti taj zakon upravo zbog te njegove retroaktivnosti.
Ide s 10 na 12 posto, a ne na 15 posto i piše u Čl.40. Zakona u izmjenama i dopunama da će se na dohodak od kapitala ostvaren u ovoj godini primjenjivati ZPDOH zadnje izmjene 2022., dakle ne ovaj.
PRIJENOS POREZNE OBVEZE ………
Kako građevinari varaju državu – a porezna ništa ne poduzima… !
Ako ste naručili uslugu ili posao s materijalom od građevinara – sve više ćete doći u situaciju
da Vam građevinar ili makstor ispostavi USLUGU S MATERIJALOM BEZ P D V .a
Ako ste fizička osoba to Vas puno ne tangira – ali ako ste pravna osoba POPUŠILI STE PDV.
Naime, čl m 75.st.3 Zakona o PDV.u majstor tvrdi da ste Vi – nastavak njegovog rada i suradnje na radovima za koje je izvršio prijenos obveze na Vas.
To je naravno , pušiona- Vi ste kranjji naručitelj i mora Vam se naznačiti PDV. kojeg
ON MORA PLATITI – i NISTE njegov parner u lancu posla…na kojeg prenosi posao i poreznu
obavezu
tj.on mora evidentirati svoju obavezu PDV.a prilikom izdavanja računa….a Vi sebi možete odbiti pdv.
Država gubi novce, investitori gube novce …a građevinari caruju…????
Ovo je dno dna kontrole i anarhije na građevinskom tržištu koje uništava investitore, mlade
naručitelje, iscrpljuje obitelji s djecom i sve one koji žele uložiti novac u izgradnju ili
sanaciju objekata…