Jesam, uzeo sam to u računicu. U pravu ste da puno više mladih nije u mogućnosti emancipirati se “kak se spada”, u onom tradicionalnom smislu, ali postoje različiti primjeri, ima svega. Mnogi se idu emancipirati kroz dug i očekuju da im taj dug, a i cijeli njihov životni stil plaća netko drugi..ne samo roditelji, nego i babe, dede, rodbina.. još se ponašaju kao da im svi oko njih nešto duguju. Moraju imati trosobni stan, a ne jednosobni ili jednoiposobni. Ja sam krajem 1980ih rođen u takvome i ko malo dijete živio u malo većemu i ne sjećam se da je meni nešto ekstra falilo. Nije bilo Bog zna kaj iz današnje perspektive, ali malo dijete ionako niš i ne zna. Malo ljudi je i imalo auto… peglica, jugić i tu i tamo nešto malo bolje.. Od svog stanovništva, jedino obrtnici su baš imali osjetno više od drugih. Oni i tzv. “crveno plemstvo”. Drugi svi su podjednako neimali. Danas su apetiti veliki i ekipa se ponaša kao im svi oko njih nešto duguju, uključujući i državu, a masi njih su, ruku na srce, znanja i sposobnosti dosta ograničene. Jel mora baš vozit SUV na kredit? Jel mora baš imati trosobni stan na kredit? Jel mora baš živit u Zagrebu? Ponudi im se posao u Gospiću ali neće ići tamo iz ne znam kojeg razloga. Ima ljudi kojima je fakat teško, sve to stoji.. ali ima ih i koji su jako komotni i idu ili ovom ‘strategijom’ koju sam naveo ili ostaju s roditeljima jer im je tako lakše, opet iz niza potencijalnih razloga – neki se žele dugo provoditi, neki žele uštedjeti, uložiti i ne žele u dug, treći imaju neke treće razloge poput brige za nemoćne roditelje, djedove i bake.. ima svega. To je jedan segment.
Drugi se odnosi specifično na mlade muškarce. Da, naravno da kao mlađi muškarac želiš imati svoju vlastitu obitelj, barem jedno dijete, ali ja ću Vam reći kako ja to vidim – ne s bilo kime. Danas su se izgubile te vrijednosti… čim malo zapne, na bilo kojem polju, dosta mladih žena “Folda”, “prijeđe u cash”, itd. u smislu da ode, odvede mi djecu svojim roditeljima, a ja sam nemoćan. I to često za neke sitnice.. kad pogledam generaciju svojih roditelja i one prije..oni su prošli i ratove i svašta.. što se dogodilo s onim “i u dobru i u ZLU”? Sad nema toga. I to odmah od prve minute to ide…sve daj mi, odmah daj ovo ono..sve je ko neki McDonald’s … Ekipa traži nešto, a često i sve, a za praktički ništa. Ne samo da nema više ni elementarne pristojnosti, nego su ljudi postali i poprilično bešćutni jedni prema drugima. To se pokušava opravdati financijskim, imovinskim razlozima, ali prema mome iskustvu, a i onome što sam vidio i čuo..nije samo to. Ovo društvo je dekadentno na mnogo razina. To je slojevit problem. Već ovo je velik post, a mogao bi se napisati cijeli esej pa i knjiga na tu temu. I nije da ja ta 💩 izmišljam, nego pričam iz iskustva.
nažalost, ali vrlo vrlo blizu istine!
bilo muško, bilo žensko…. velika većina… oholo, bahato, nemoralno, promiskuitetno, najpametnije, neodgovorno, nekulturno, nema sutra, odmah i sad….. nastavite niz…
kako će ti milenijsi ili z-ekači danas sutra živjeti kad dede i bake pokažu figu….
Iz nepovjerljivih izvora došlo je do mene da su obadva foruma u nekom tihom štrajku.
Pošto ne pripadam ni jednom taboru ja brljam i dalje i pišem o brljanju iz novina i kafana.
Uglavnom zemlja se i dalje okreće pa i privatizacija mora dalje a para vrti gdje burgija neće.
Moje poštovanje.
A para vrti gdje burgija neće ili kad Tplovidba malo prikupi te brodove postati će možda interesantni nekom većem igraću. Tko zna meni svašta pada na pamet a i priča se o nekom državnom fondu.
GLS
GALENSKI LABORATORIJ – SPLIT
Splićani -svaka Vam čast na obilasku naše sjeverne regije – predivnom promotivnom materijalu – VELIKOM TRUDU KOJI STE ULOŽILI u PROMIDŽBU galenskih proizvoda .
Pacijenti vole Vaše proizvode.
Iako smo zbunjeni otvaranjem mnogih j.d.o.o. -a kojima štitite sebe od poreznih davanja -jer Vas glupa država kažnjava umjesto nagrađuje ….. želimo VAM PUNO DALJNJEG USPJEHA
uz želju da se pretvorite u pravu farmaceutsku domaću tvornicu – za ozbiljnije proizvode
u smislu dobre konkurencije postojećim monopolistima.
Svaka čast Splićani!
Iako bez objave za širu javnost na samrtničkoj postelji nalazi se gđa zse koja bi ako čudotvorni lijek D. Coperfild američkog iluzionist ne počne djelovati moglo početi kremiranje za dan mrtvih. Povijest veli kad prođe još veća količina past ćemo još niže a onda u kupnju ili svi na pogreb.
CJEPLJENJE U LJEKARNAMA ………?!
Kad bi liječnici ove države slušali i cijenili ministra Beroša, onda se ovakve gluposti ne bi događale.
Prvo,, za cijepljenje pacijenata u ljekarnama JAVILE SU SE GOTOVO SVE LJEKARNE U HRvatskoj. Ljkearnička KOmora je ODREDILA – tko je dobio na lutriji !
Većina ljekarni stacionirana je uz LIJEČNIČKE ORDINACIJE, Domove zdravlja,
privatne poliklinike…
Ali, doktori bezobrazni NEĆE ! pa, neće po neće se s tim zajebavati……ne stignu- tako vele. Svjedoci smo – da nemaju kaj raditi, da su uredno na godišnjim odmorima kad god žele, da jedni druge mijenjaju kako im dođe na pamet,..
ČAK TRI TJEDNA ih nema , to je njihovo pravo …a to da dio dana u radnom danu ne rade ništa , .opće je poznato—…
da se uopće ne informiraju o defekturama u ljekarnama pa pacijente šeću ko budale od
jedne apoteke do druge , uvjeravajući ih da će negdje iskopati lijek..
Prokleti Zavodi za javno zdravstvo – koji se ne znaju organizirati i cijepiti pacijente
humano i ljudski …nego ih šalju na cijepljenje u dućane- SLUŽBENE MALOPRODAJE ROBE , LIJEKOVA I OSTALIHMEDICINSKIH PROIZVODA .. / apoteke / samo zato jer se inate
ministru Berošu ….
Mislim da se povraća i Svjestkoj zdravstvenoj organizaciji , od samovolje doktora u našoj državi.
Dug bolnica je koma. …..HZZO uredno isplaćuje zubarima, doktorima , malim ugovornim
partnerima – ali , ne i ljekarnama….?!
One će podnijeti dug sranja u bolnicama………tj. njima se neće plaćati………….zakaj uvijek one najebu? Molim odgovor. Hvala.
BOLNICE U ZAGREBU,….
pune su radne snage …”svaki treći liječnik je u Zagrebu ….. ” / otud i tako veliki prosjek plaća
u Zagrebu/ ..
Uvjeti u bolnicama su jad i bijeda ….hrpa pripravnika….operacije pod otorenim prozorima
uz pokoju muhu u zraku i otvoren abdomen… Slaba higijena , doktore …..jednostavno..
nije briga…..ne peru ruke po proppisima, i druge stvari da ne iznosim…….svi imaju dodatnu zaradu u privatnim poliklinikama…… boli ih briga za državne bolnice …
a ovdje im država plaća socijalno i zdravstveno… uz astronomske plaće….
Ima ih ko narezanih…..dok je praznik ili spajanje praznika…nigdje nema nikoga…poslove
rade stažisti, i sl….
Opći nerad….prljavština i nedostojni uvjeti rada s posebnim osvrtoma na Sestre milosrdnice..gdje je preporučeno-………da ih se zaobilazi u najvećem krugu koji postoji..
MOlim novinare da svojim istraživanjem stanja u bolnicama , potvrde sve navode ljudi koju
su svakodnevni svjedoci lošeg stanja u bolnicama u Zagrebu….a možda i drugdje..
zbog gore navedenih razloga…..
MOlim Agencije za promet nekretninama – da obrišu slike u kojima se preseravaju s stanovima
PRODANO …PRODANO …PRODANO……. IZNAJMLJENO PO 1700 EURA ….IZNAJMLJENO PO
2000 EURA …..ajde u q,…koga briga koliko ste stanova prodali …..zaradili na provizijama ili
razlikama u preprodanom stanovima ….ili koliko ste sjebali cijene najma i prodaje stanova…
Treba Vas kazniti a ne diviti Vam se …..
Predlažem da Vas porezna uprava PROVJERI u svezi plaćanja PDV. na uslugu ..svakog objavljenog stana koji
ima natuknicu PRODANO!