U samoupravljačkim glavama Banke bi trebale biti servis udruženog rada, sačuvaj Bože profit da ostvaruju. A svi su ogorčeni na banke, kao da sam ja ljut na tvornicu čokolade jer imam pokvarene zube
OBRAČUN MIROVINE
U obračunu mirovine …stvoren je klišej /matematika/ da umirovljenik ima pravo dobiti
toliko novaca koliko je uplaćivao…..
Poslodavci su vršili uplate mirovinskog po svojim mogućnostima , ne poštujući
STRUČNU SPREMU .
Danas, visokoobrazovani umirovljenici imaju 400-500 Eura mirovine. Postotak u odnosu
na brutto ilil netto je smanjen.
PRIJEDLOG: stvoriti poštene grupe umirovljenika – S PRIBLIŽNIM IZNOSIMA
PO STRUČNIM SPREMAMA / JEBEŠ TO – koliko je tko uplaćivao?
Sad ispada da je PREBIJANJE ILI CIRKULIRANJE NOVACA IZMEĐU MINISTARSTAVA i Vlade
donijelo PROFITABILNE MIROVINE dijelu radnika koji su sjedili u foteljama, a
SIROTINJSKE onima koji su uplaćivali taj novac – TAKVIMA ! A to su poduzetnici, članovi
njihovih obitelji i njihovi radnici. Poduzetnik nije uplaćivao samo mirovinsko cijeli svoj život
nego je plaćap i POREZ NA DOHODAK ILI DOBIT , poreze za turizam, šume, i ostale pizde materine….
USPOREDBA: Žena s VSS koja radi npr. u Hrvatsko zavodu za zdravsveno ili mirovinsko, ili drugom ministartsvu – ima OGROMNU MIROVINU….
a cijeli je život sjedila , tipkala jedna dio poslova , A NJENO MINISTARSTVO joj je dalo
ASTRONOMSKU PLAĆU.
Žena poduzetnica VSS npr. ekonomistica , sebi je uplaćivala manju plaću, ALI JE PLAĆALA
svojim radom i ovu GORE LJENČINU koja je sjedila 8 sati u fotelji i dobila plaću radila ili
ne… BItno je da je njen poslodavac – jebiga DRŽAVA.
To je osnovna NEPRAVDA kod obračuna> Ja bih te dvije umirovljenice JEDNAKO obračunala , zbog stručne spreme ili barem VRLO SLIČNO ..tj. dodali bih najviše koeficijenata
na stručnu spremu . TU JE SUŠTINA NEPRAVDE,
Jer, ovako- LIJENČINA je nagrađena velikom mirovinom i poduzetnica – kažnjena malom mirovinom………………i kaj je nagore.
Ova koja je sjedila i plaćalo ju je Ministarstvo / Uprava ili tkogod drugi iz državne kape/
radi 65 GODINA …jer ima kondicije , nije se uopće naradila-…a poduzetnice idu u penziju
prije 60 te , jer su iscrpljene . Zanima me korelacije i dorpinosa s osnove obiteljskog naraštaja.
Poduzetnica valjda prosječno ima 2 djece …a ova druga jedno…./1 / jer joj je i to previše.
Ispravite to po uzoru na druge – humane države u svijetu !
Halo novinari, da li može malo sličica s vjenčanje sina Dalić Zlatka i tenisačice Ive…? Ovaj tjedan….KAS ….VŽ…?
Viktoru – uvrede , poniženje i primitivni stavovi …..gledateljima patnja, suze, cendranje i
kuhara širom Hrvatske…..?
Masterchef..? Gledatelji žele svjetske talente a ne slinjnje , cendranje i psihičku patnju
kuharica i kuhara…
Nepopularan stav, ali istinit.
.
Ovaj milijunaš kaže da su radnici postali previše arogantni: “Treba nam bol u ekonomiji”
istina! ako radiš slabije plačeni posao i normalni 38 satni radni tjedan, vrlo teško živiš. a socijala dobiva 1100 eura + stan (kakav god da jest) + struja i voda.
zato čovjek i jest to izjavo. ako ide na socijalu i nešto zaradi na fušu, na bolje mu ga dođe.
Poštovani, Točno i kod nas neki bez posla žive bolje nego oni koji rade i postoje činjenice koje to mogu i potvrditi. Jedan po meni od razloga za demografski slom je da se danas ne stvara obitelj je da ne zaradiš ništa za sebe nego za druge
Slažem se da je to misao vodilja, ali ta logika nam civilizaciju vodi u dekandenciju i moguću propast, nalik na stari Rim.
Hrpa današnjih Europljana se ponaša kak da mora imati milijun eura da ima dijete. Prvo dijete je velik financijski izdatak, ali drugo i treće ne toliko. Ionak se baca hrpa hrane i odjeće i potrepština, a skoro isto svega trošim na kuhanje i sve ostalo i da kuham za sebe solo i/ili za ženu sa/bez djece. Tako da mi ta logika da “ostaje drugome” ako “trošim” na djecu nema previše smisla. Opet će nekome ostati to kad me ne bude… Ispada da delam za rodbinu ili za koga, za općinu? Puno mlađe ekipe to ne razumije. Ne razumiju da je to vid ulaganja, a ne “trošenja” sredstava.
demografija je problem cijelog razvijenog svijeta ako ne prije, onda od kraja WWII. i svakim danom sve više sveprisutan.
Koliko vidim Vi ste u svoju računicu već u računali nešto što posjeduje te i ne bih se u globalnu složio s tim što pišete. Nedugo je objavljen podatak koliko mladih živi kod roditelja jer nije financijski u mogućnosti uzeti curu za ruku i odvesti je u podstanarstvo i život. Za većinu je to nemoguća misija.