AGENCIJA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE
Da škole znaju koga treba poštivati , pokazuje primjer LIDRANA , ove godine koji organizira
Agencija za odgoj o obrazovanje od 24.-26-04.u Vodicama.Najuspješniji učenici u raznim područjima nagrađeni su dvodnevnim boravkom u hotelu IPERIAL “? u Vodicama,
a malena djeca od 10 .tak godina PRVI PUT U SVOM ŽIVOTU U TAJNIŠTVU ŠKOLE -dobila
su ……..D N E V N I C E ! Primjeren đeparaca za dva dana ,/ smještaj i hrana su osigurani na odličnom nivou/ ugodno je zaprepastio
dječicu koja nisu mogla vjerovati – da su u tajništvu na spisku isplate / naravno, uz prethodnu obavijest roditeljima / stavili svoj potpisić / na isplatu dnevnice… i donijeli
EURE kući – iz škole !
Uz nagradu za sudjelovanje – jedan krajnje civilizirani pristup malim ljudima , koji nas
iznenade svojom pameću …. uz pomoć poštenog tajništva škole.
CRNO TRŽIŠTE IZNAJMLJIVANJA U DALMACIJI………
Vlada Rep.Hrvatske ima problem s iznajmljivanjem soba i apartmana bez plaćanja poreza.
Dalmatinci nakupili para i para , ne znaju kud bi s njima…..Kupuju stanove u Zagrebu po 5000 Eura/ m2 …..dok je prosječna cijena stana u BARCELONI ovih dana = 4600,00 Eura po 1 /m2..
Ne plaćaju pristojbe, PDB…i ako treba registriraju po 10 -tak – j.d.o.o. – a.
Dok se ovdje u unutrašnjosti zemlje, jedni druge prijavljuju od zavisti i zlobe, u Dalmaciji vlada kolektivna svijest samopomoći, gdje u miru i zgrtanju para , sudjeluju i druge službe
po potrebi…
Policija Dalmacije je zauzeta. Imaju apartmane, kafiće , i pravo neplaćenog g.o. Posla preko glave , a još bolje riješiti bolovanja. Jedni druge podržavaju u kriminalu.
Kako ih otkriti?
Vrlo jednostavno.
Mi imamo najveću policiju u Europi po broju stanovnika. Po ljeti – složiti parove u CIVILU., dati im dnevnice i platiti im korištenje privatnih automobila- dok su na poslu.
Poslati ih u Dalmaciju, a plaćati ih po ZAPISNIKU, Svaki zapisnik -..x -Eura / tj. po učinku +
dodatak na plaću. Smještaj jeftin i jednostavan.
Što će raditi ? SKUPLJATI ZAPISNIKE o evidentiranim osobama u objektima – u trenutku
posjete . OSOBNE,…/ EU/ pasoše / OSTALI /…..
Osobe koje to rade, moraju imaju talent za glumu, pozitivan životni stav, druželjubivost i
nenametljivost. da ne rastjeraju goste , naravno…
A nakon toga ZAPISNICI putuju do INSPEKCIJA -POREZNE UPRAVE u unutrašnjosti/ ne smijemo dati da sami sebe kažnjavaju u Dalmaciji- to kod njih ne ide nikako/
KAZNE- DRAKONSKE……..
Slijevati će se hrpe novaca u Proračun , umjesto u njihove džepove…
NEPALCI… nove bebe rođene u Međimurju, od 200 Nepalaca u posljednjoj grupi koja je došla-
100 ih je odmah otišlo u Dalmaciju a 100 ostaje ovdje .
Međutim, poslodavci vele:
ČIM DOĐE PRVA PLAĆA – kupuju karte za zemlje srednje i sjeverne EUROPE… i odlaze ……
Mladi parovi imaju iznajmljene stanove u skupim novogradnjama..
Simpatičniji su i zgodniji od naših prostih , neugodnih i bahatih ROMA…!
Makar na cesti moraš dobro gledati, koji su , odakle su …međutim, sad je već lakše
raspoznavanje…
Ne nadjem Crypto temu.
.
Danas sam nakon dugo vremena opet shortao BTC. Vjerojatno ce i on dolje, zajedno sa ostatkom trzista.
sve ok ali naravno da ga je bilo bolje shortati još na 30 + kad onaj koji zna kaže da je 30 000 pa do 30 500 ključan veliki otpor i da se preko “njega ne može samo na temelju ljepih želja” nego treba “puno, puno buda koji će to kupovati”…….a kad je u bearu preko takvih se otpora u ovoj fazi marketa ne prelazi sam’ tak’…….taj shit bit imao je više sreće nego pameti kad ga je propast onih banaka nagurala do maxa na 30+……..al ne sumnjam za tebe da si digo dobru lovu a ja ništa…….🤣😂👏🍻
Previse mi je riskantno pokusavati loviti vrh na BTC, cekao sam da prvo krene u korekciju i planirao sam uci na retestu tog vrha. Vjerujem da je ovaj rast zadnja dva dana bio retest, dosao je negdje do 30.000 (kako koji exchange), a ja sam danas usao u short na 29.560.
Ljekarnička komora ne govori istinu….
Neispitane i samoproizvedene i bezvrijedne -pločice za testiranje COVID.a…..koje su tema afere ovih dana-
Ljekarne su mjesecima prodavale pacijentima u Rep.Hrvatskoj… !
Previse mi je riskantno pokusavati loviti vrh na BTC, cekao sam da prvo krene u korekciju i planirao sam uci na retestu tog vrha. Vjerujem da je ovaj rast zadnja dva dana bio retest, dosao je negdje do 30.000 (kako koji exchange), a ja sam danas usao u short na 29.560.
Mitkko, preko čega trguješ sa BTC-om i kako se pri tom obračunava PKD?
Mjenjacnice Binance i Kucoin.
.
PKD ide isto kao i za dionice, ali fora ti je da profit racunas tek kada crypro prebacis nazad u fiat – dokle god trgujes u crypto parovima nemas problem.
Hvala Mitkko, pokušao bih za početak trgovati sa cryptom preko Revoluta, pa da vidim kako to ide, te onda poslije možda preko Binance-a ili neke od mjenjačnica.
Ovaj short dobro napreduje. Povećao sam poziciju na retestu 30k, tako mi je sada prosjek ulaska 29.264. Margin mi je 6,3x, trenutni profit 57% 🙂 Target je naoko 24.000. Pozicija nije velika, samo održavam trejdersku formu 🙂