Jel ima sanse da nekako oporavim password za svoj stari account na ovom forumu? Account je iz 2007. godine, “mitko” – sa jednim “k”.
2018. kada sam se ponovo aktivirao na forumu nisam uspio nikako resetirati password. Account je registriran na istu mail adresu.
97 godina? Uh! Svake je godine iz Mirovinskog isisavala 300.000 kuna. To je oko 8,5 prosječnih mirovina. Anka partizanka.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/umrla-ankica-tudjman/2400943.aspx
https://www.mirovinsko.hr/hr/aktualna-statistika-za-srpanj-2022-isplata-u-kolovozu-2022/148
Ovih tjedana popirično sam se naživcirala ..i to zbog bezobrazne komunikacije
uglavnom javnih službi ..
Toliko PRIJEDLOGA ZA OVRHU već odavno nismo dobili !A je li za to uopće bilo potrebe.
Osim zahvalnih referenata poduzeća,koji ti pakiraju PRIJEDLOG ZA OVRHu , ajde pa te
barem nazivu ,da dug uplatiš na vrijeme,naročito ako to nisu veliki iznosi..
Ipak, prijedlozi su SVAKOJAKI ,negdje moram tražiti podatke, negdje su podaci nebulozni..a oni što me najviše raživciralo ,kad ugledna KUĆA, sa x na kraju naziva
Veli………..gosp. ne mogu Vam reći taj podatak…to je tajni podatak ????KOJI qurac je tajni …+ČEKAJTE MALO!!! Vama je IZVOD OTVORENIH STAVAKA potraživanja -tajni
podatak..jeste Vi normalni. ?Pošaljete prijedlog za naplatu..a ja ne znam kako su sebi knjižili razne račune, kamate i sl ?
Najgore su naplate HRT .. Ti prijedlozi za ovrhu, kad dođu do odvjetničkog društva,
postaju prava ZAMKA ! Pazi-jedan poslovni račun na prijedlogu – DRUKČIJI POSLOVNI
RAČUN partnera kojem duguješ..?!
Treće,evo mi slučaja kad je vjerovnik preko punomoćnika,lijepo uključio i nedospjele
račune?
Izračun kamate : JA TO POJMA NEMAM , u kojem bi više programu zadala..Svaki put
drukčiji rezultati !Šaljem obavezno VIŠE nego treba…neki dan ,jedva sam skužila
shemu po kojoj se žele naplatiti više nego im pripada ..
DOBRO,recite taj ovršni zakon je VAMA O.K.? To je strašna opasnost ako se ne poštuje zakon .-a koliko vidim FINA U ZAGREBU – je totalno SMEĆE – i uopće
ništa i nikoga ne kontroliraju!
NEMA MESA ZA BIJELE ……..
Mi njih zovemo Romi..oni nas “bijeli “/ BELI /.
Dođem u subotu prije nego odem kući u svoj raj, u KTC po meso..onako ništa posebno..
U K T C -U …S T A M P E D O !!!!!! Romkinje u pratnji muškaraca i djece .trpaju u kolica
hrpe mesa , potrepšina za kuhanje i sl…Znam da dobivaju pomoć i sve to …IPAK-
OTIŠLA sam neobavljenog posla jer je red za meso bio preko 20 metara …..
Drugi dan ISTA PRIČA!…Dilemu je otkrio Rom, koji je rekao da su obitelji dobile
ZAOSTATKE ..čega ? dječjeg doplatka, soc.minimuma..? Od Vlade RH..?
Većina Roma -RADI ,čak i većina mlađih žena i žena srednje dobi….Kako onda
drugi koji rade ne dobivaju isto ? Gdje je sad TA VELIKA RAZLIKA Roma i bijelih u
MEĐIMURJU..kad je većina domicilnog stanovništa takodjer osiromašena,a ništa
im ne dolazi ..niti bonovi za hranu., niti za struju, niti za drva?
Da li novinari mogu to detaljnije objasniti naciji–ili ćemo i dalje gledati naš gladan
narod kako nema za jesti, dok NEZAPOSLENI ili ZAPOSLENI ROMI..ne znaju kod
bi sa SOCIJALNOM POMOĆI? PA, koliko je samohranih žena s djecom ,pa im nitko
ne šalje bonove..ili umirovljenika s mirovinama ispod soc.minimuma…….?
Kako ne smiju kupovati alkohol, i ne znam što još/ novinari bi malo mogli doći
poslijepodne kad dođu socijalne pomoći pa nas riješiti dileme …sve će Vam reći, bez brige..
IZNOSI KOJE SU TROŠILI su oko = 15.000,00 kuna i više..
H R T PRETPLATU NAPLAĆUJU i na protuzakonite načine…..
Poštovani,
probajte HITNO SHVATITI – da TREBAMO UREDE za rješavanje problema sa HRT pretolatom, gdje možemo doći i kontaktirati direktno..
Da li to možemo u T-COMU? tj. HT? gdje ?
Obrazloženje:
Budal- e u knjigovodstvu – NE KNJIŽE TOČNO UPLAĆENE PRETLATE ……šalju neosnovane
prijedloge za ovrhu.
IDIO-ti u uredima tj opunomoćeni uredi šalju bilježnicima netočne podatke.
Slijedi naplata …
NAKON TOGA …za par mjeseci slijedi ponovo terećenje za istu glupost iako je plaćena…
Novac od PRIJEDLOGA OVRHA – kao da je na DRUGOM MJESTU ??? NISU POVEZANI…..
ne izmjenjuju podatke …..nemaš koga pitati – svi te šalju drugome ….iako pošalješ
potvrdu ništa se ne mijenja ….
Ove godine osoba xy PREPLATILA je oko 1400,00 kuna HRT pretplatu…
JUČER je došao prijedlog ovrhe za naplatu 1,2,3, mjesec 2022.g.
Pa, to je da popizdiš do kraja, ja ću nekoga na HRT zadaviti ili njih ili pljaškaše
koji mute tu lovu i ne daju knjigovodstvu da zatvore otvorene stavke …..JER
OVO NEMA SMISLA !!!!!! Vrhunska pljačka a bespomoćan si !
DANAS idem zatvoriti sve EVO- TV UGOVORE !
I tu mi je dopizdilo . Prvo, nemam uslugu – jer ti ju isključe ako dva mjeseca ne platiš!
Onda pričekaju još 3 mjeseca – pa ti fakturiraju ta dva -tri mjeseca PRIJEDLOGOM
OVRHE ….uslugu – NE UKLJUČE . Samo ko pizde-šute.
Nakon dva -tri mjeseca nekorištenja usluge – ponove opomenu i prijedlog ovrhe..
Nevjerojatno.
5 X DA ………….gledanju utakmica u školama !
Zajednički duh, druženje, procjenjivanje sposobnosti, iskustva ,adrenalin na pozitivan način,
želja za pobjedom i motivacija za sportom….
DA !!! Imitacija obitelji u školama ? …….Izgubljene vrijednosti ….ponovno želimo oživjeti
u našim otuđenim , ranjenim i deprimiranim krugovima u kojima odrastaju NAŠA DJECA !
Hvala učiteljima, profesorima i LJUDIMA koji rade svoj posao kako treba….
ŠPIČEK br.2
Marko Kolak, mladi kuhar ..na popularnoj emisiji Masterchef..neodoljivo podjeća na ŠPIČEKA
u mladim danima…vrijedan, korektan , ambiciozan, nesvjestan svojih poštenih vrlina i stavova,simpatičan i autetičan..
VRAĆENI LIJEKOVI ……
Ako ste bili u teškoj situaciji, da ste iz kojih razloga bili prisiljeni pospremiti / ukloniti / lijekove koje ste koristili,ili ste možda stjecajemo okolnosti morali prijeći na novu terapiju,
sigurno ste u ljekarnama spazili kutiju ili spremnik na kojoj piše VRAĆENI LIJEKOVI ili slično.
Otvorene ili cijele kutije bacili ste u taj spremnik u nadi da se radi o zbrinjavanju lijekova na
najbolji način-
Pa, uglavnom ste postupili najbolje što ste mogli, jer se Vaši vraćeni lijekovi pregledavaju,
razvrstavaju, odvajanju od glavnih spremnika, blistera ili kartonskih kutijica i šalju na
uništavanje na jednu od ugovornih deponija ovlaštenih zbrinjavatelja otpada.
ALI,
ako ste bacili kutije s ispravnim rokovima…ljekarna ih neće baciti nego / većina njih/ čuva
za pokriće gubitaka na investuri, zamjena s drugom robom i sl…..što je prekršaj.
Radi se o plaćenim lijekovima od strane HZZO-a…OVI LIJEKOVI VLASNIŠTO SU HZZO-a RH.
Već mi je dosadno stalno pisati – da bi se HZZO šokirao – kad bi iz prve ruke vidio
ŠTO SE NAJVIŠE BACA …i to u originalnim kutijama. Neću pisati, jer će mi to zamjeriti dobavljači.
Kako spriječiti zloupotrebu? Jednostavno. KONTEJNER za skupljanje lijekova postaviti
u hodniku HZZO-a. Oni nek sklope ugovor s zbrinjavateljem otpada, koji će biti u
ugovornoj obavezi – vratiti sve originalno zapakirane ljekove, medicinske proizvode i dr.
na adresu koju odredi HZZO. / ugovor s veledrogerijom ili sl/
Sav posao može odraditi jedan TIM za cijelu Hrvatsku. A ušteda ? OGROMNA.