BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

na natpise o tobože nekoj privatizaciji sutra, o tome, vidite vi ne iznosite laži, pa vas ne mogu prozvati, niti ja vas niti vi me, ono što mislim o PTKM napisao sam na temi PTKM, ali bez iznošenja informacija u svrhu vlastite koristi, to je značilo to boldano.

…vidite vi ne iznosite laži, pa vas ne mogu prozvati…

To je zato kaj ja pisem mozgom i tipkovnicom za razliku od nekih spiritualno nastrojenih pisaca ovdje [smiley1]. A i jos sam laik i amater za vas tu na forumu, pa radije sutim i eventualno pitam sto me zanima, nego da blebecem gluposti.

To je zato kaj ja pisem mozgom i tipkovnicom za razliku od nekih spiritualno nastrojenih pisaca ovdje [smiley1]. A i jos sam laik i amater za vas tu na forumu, pa radije sutim i eventualno pitam sto me zanima, nego da blebecem gluposti.

možeš navijati donekle, nošen emocijama, ali laganje je zabranjeno i grešno, o tome ja pričam, vrijednost PTKM će rasti, ali ne na temelju izmišljotina, već na temelju realno prikazane situacije, jer da nije toliko navlačenja i laži, cijena ne i toliko oscilirala

Kakva realna situacija. Zagađivač, višak radnika, nemogućnost vraćanja dugova, gubitak za gubitkom.

Jeli ovo realno ili ne ?????

Gdje tu leži budućnost ????

[color=blue][i]NA STRANI ISTINE !!![/i][/color]

Srbija još uvijek “slabi ekonomski tigar”
petak, 12.1.2007 20:04

IAKO su neke međunarodne ekonomske institucije klasificirale progres srpskog gospodarstva u protekloj godini kao zavidan, pomnija istraživanja osporavaju te navode, piše novinska agencija Inter Press Service.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) opisala je Srbiju kao “regionalnog vođu”, a Međunarodni monetarni fond Svjetske banke pohvalio je njezin gospodarski rast od čak 6 % u 2006. godini.

Milan Parivodić, srpski ministar za ekonomske odnose sa inozemstvom i koordinator Ministarstva financija izjavio je da se Srbija pretvara u “ekonomskog tigra” među svojim susjednim državama – Albanijom, BiH, Hrvatskom, Makedonijom i Crnom Gorom. “Cilj nam je pretvoriti se u reformske prvake na Balkanu”, rekao je Parivodić.

Srbija je u 2006. godini imala rekordnih 5,2 miljarde dolara investicija, a za 2007. već se planira dodatnih 2,5 miljarde. Ove godine trebala bi se završiti privatizacija započeta nakon što je 2000. s vlasti srušen Slobodan Milošević.

No, neki stručnjaci brojke tumače drugačije. Srpski analitičar Miša Brkić kaže kako je cifra od 5,2 miljarde dolara točna, no to tumači prodajom telekomunikacija i banaka u djelomičnom ili većinski državnom vlasništvu stranim tvrtkama.

Tako je mobilna mreža Mobi63 u kolovozu prodana za 1,95 miljardi dolara norveškom operateru, a najveća srpska farmaceutska kompanija Hemofarm prodana je njemačkoj tvrtci za 617,5 milijuna dolara. Pet banaka prodano je stranim ulagačima za dodatnih 969 milijuna dolara.

Brkić smatra da Srbiji nedostaju “prave” strane investicije koje bi stvorile nova radna mjesta i podigle proizvodnju, za razliku od jednokratnih prodaja.

BDP (Bruto domači proizvod) Srbije popeo se na 44,7 miljardu dolara i prešao 5.700 dolara po stanovniku (BDP po stanovniku), no nezoposlenost je na visokih 28,1 %, a čak sedam i pola milijuna odraslog stanovništva nema ni srednjoškolsko obrazovanje.

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Rekordna ulaganja zbog Plive i zadržane dobiti
Piše: Marina Klepo

——————————————————————————–
U tri kvartala 2006. u Hrvatsku priljev od 1,755 milijardi eura stranih investicija

ZAGREB – Prošla bi godina mogla biti rekordna prema vrijednosti izravnih stranih ulaganja u Hrvatsku. U prva tri tromjesečja uloženo je 1,755 milijardi eura, gotovo jednako iznosu u cijeloj 2003. godini, kada je Hrvatska ostvarila povijesno visok priljev od 1,784 milijarde eura, pokazuju najnoviji podaci HNB-a.

Nema sumnje da će taj iznos biti premašen kada se u 2006. godinu uključi i četvrto tromjesečje u kojem je realizirana prodaja Plive.

Povećanju stranih investicija dijelom je pridonijelo preuzimanja poduzeća, pa su vlasnička ulaganja u trećem kvartalu porasla za oko 340 milijuna eura, na 665 milijuna eura. Najveće takvo ulaganje u prvih devet mjeseci imao je francuski Societe Generale koje je kupio Splitsku banku, a trebao bi mu se pridružiti i američki Barr, koji je kupio Plivu.

Višu razinu izravnih stranih ulaganja u protekle dvije godine održava, prije svega, rastuća zadržana dobit stranih kompanija koje već posluju u Hrvatsku. U prva tri kvartala prošle godine zadržana dobit iznosila je gotovo 700 milijuna dolara.

– Više je poduzeća u stranom vlasništvu, dobit im je veća i skloniji su zadržati dobit u Hrvatskoj – objašnjava Alen Škudar, savjetnik u Direkciji za statistiku HNB-a.

Na zadržavanje dobiti sve se više odlučuju sva strana poduzeća, ali osobito banke. Na to su ih nesumnjivo potaknule i restrikcije HNB-a koje su im poskupile vanjsko zaduživanje, pa se više oslanjaju na zadržanu dobit kao izvor za kreditnu aktivnost.

Bankarski sektor, odnosno “financijsko posredovanje”, i dalje je najatraktivniji stranim ulagačima. U prva tri kvartala prošle godine taj je sektor privukao 790 milijuna eura. U prošloj godini zanimljivim se pokazao i sektor hrane i pića u koji je uloženo oko 190 milijuna eura, te telekomunikacijski sektor koji bilježi priljev od oko 127 milijuna eura.

Vrijednost ulaganja u naftni biznis iznosila je oko 94 milijuna eura, dok su ulaganja u ostale sektore iznosila 50 milijuna eura.

Francuzi lani najveći ulagači
Od 1993. godine u Hrvatsku su ukupno uložene 13,2 milijarde eura, a najprivlačnijim se pokazao financijski sektor (3,3 milijarde eura) te pošta i telekomunikacije (1,5 milijardi eura). Gledano po zemljama, najveći ulagač prošle godine bila je Francuska, koja je u Hrvatsku uložila nešto više od milijardu eura. Time je postala treći ulagač u Hrvatsku, iza Austrije i Njemačke.

Svakim padom burze ,sve više ulažem u znanje, iščekivajući onaj dan koji će mi donijeti godine veselja... ;)

” Gago se za.ebo, prvo TNSA pa sad INDG, a onaj Hakela, prvo PTKM, pa drugi put PTKM, evo danas i treći put PTKM, kako će li izaći raji na oči?

– još dok je bio gospodin Zimzelen danas Gastarbajter čitajte malo što je pisao o TNSA i koje su tada bile cijene na TNSA, a na INDG se dalo zaraditi uduplo, da ne spominjem ostale dobre dionice na kojima se je dalo odlično zaraditi.

– Gospodin Hakela.
– prvo PTKM cijena je bila i debelo ispod 130 kn.
– pa drugi put PTKM cijena je bila od 140 – 155kn
– treći put PTKM cijena oko 180kn
– kako će li izaći raji na oći. PTKM zaključna cijena 200kn, a cijena je išla i do 220kn.
– bar ja tu ne vidim ništa lošega, PTKM malo tko nema u portfelju, privatizacija se opasno bliži, pa bih i uputila Vama pitanje što mislite kako će se kretati cijena, kako će se bližiti privatizacija PTKM, i zašto fondovi kupuju PTKM.
– ja nikoga nisam nagovarala na kupnju ove dionice, štoviše onima s srčanim tegobama preporučujem prodaju, PTKM je ipak gubitaš (neki kažu bivši), ja sam u zadnje vrijeme najviše zaradila na gubitašima i šteta ih je ne imati.

mauricije.
– za INU sam isto dosta toga napisala i tko me prati zna kolika je u mom portfelju, na njoj sam odlično zaradila i mislim da će biti još prinosa, i ne vidim razloga da tu dionicu trebam reklamirati na Vaš način.
– ali ovi gubitaši su jako zgodni u portfelju, činu ga uzbudljivim, i bar kod mene uvećavaju mi prinose. Pa sad ko to ne vidi ili ga je strah njegova stvar, neka to ne kupuje.
Pozdrav !

– Gospodin Hakela.
– prvo PTKM cijena je bila i debelo ispod 130 kn.
– pa drugi put PTKM cijena je bila od 140 – 155kn
– treći put PTKM cijena oko 180kn

Zar se moras javiti na bas svaki komentar u kojem se spomene Hakela i opravdavati u njegovo ime?

Zaista ne shvacas da je to previse prozirno? [smiley2]

Studente Kartman čujem da ste malo zanemarili ispite. Dajte se primite knjige. Ispitni rokovi su tu, a kako čujem ne stojite baš najbolje, među najstarijim ste studentima.

Što će gdin Primorac sa Vama ????

Kolega mbaricevic, diplomirao sam. Nadjite nekog drugog. [smiley2]

Pozdrav,

Studenti prvo moraju položiti sve ispite. Ne znam jer vas zahvatio Bolonjski proces.

Samo Vi učite. Rokovi su tu.

još dok je bio gospodin Zimzelen danas Gastarbajter čitajte malo što je pisao o TNSA i koje su tada bile cijene na TNSA, a na INDG se dalo zaraditi uduplo, da ne spominjem ostale dobre dionice na kojima se je dalo odlično zaraditi.

Kolega Ivana , ovo što ste napisali je jednostavno neistina.
Zimzelen / Gastarbajter je imao nekoliko pogodaka , ali isto tako i jako puno promašaja , mnoge je navukao na kupovinu njegovih dionica, sa mnogima je manipulirao cjenovno , posebno sa onima koje imaju manje promete ( takve su većina ).

Sve je lijepo dokumentirano na forumu , dionice o kojima je govorio svakakve priče je pričao / samo treba pogledati kako stoje cjenovno i kako su stajale tokom cijele godine.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close