Znate što meni nije jasno, ne znam kako vama…
Nešto se malo razumijem u internet domene pa mi neke stvari i tvrdnje kolege cartmanna nisu jasne.
Profesionalni bulletin board ili forum košta preko 150 dolara sa dodacima, mjesečno zakup prostora isto košta neke novce, netko to mora održavati, mislim, netko tko je IT znalac, nije to samo tako jednostavno, i na kraju ako je studoš student, onda mi neke tvrdnje ne drže vodu…mislim, koja je motivacija tolike novce potrošiti na zeku?
S druge strane, domena centar.hr je izuzetno vrijedna domena (na tržištu se može prodati za 200-300.000 kuna bez problema, ako ne i više) probajte registrirati dobru domenu pa ćete vidjeti koji je to problem.
Zar da me netko uvjeri da jedan student ima takvu domenu. Ma dajte molim vas…
Meni se čini da tu stoje puno ozbiljniji ljudi od jednog studenta i nekog forumaša koji je ovdje baniran.
Ne znam, neka mi netko objasni ako nisam u pravu…
Hr domena se ne može kupiti niti prodati jer je u vlasništvu Carneta, a moze se dobiti iskljucivo nakon sto se prilozi izvadak iz sudskog registra koji pokazuje da je trazena domena identicna imenu drustva. Mislim, moze ti je netko prodati, ali ti ne moze garantirati da ti Carnet sutra nece oduzeti domenu i dati je nekom drugom (ako odlucio da je prikladnija tom drugom). Npr. tele2, a takvih slucajeva je jos mnogo. Btw., domenu ne stvara (samo) ime, vec i posjete, a domene s mnogo vise posjeta se ne mogu prodati za 10k kn, a kamoli iznosi koje spominjes. Licence kostaju cca. $80-100, ali pirati ne placaju licence. [smiley1] Web prostor je poprilicno jeftin, afair, svak tko ima dsl dobije free 50mb prostora od t-coma, a totohost i sl. vec za 100kn godisnje daju 100mb prostora i par gb prometa, ja sam za cca. 300 kuna uzeo 100 GB prostora i 1000 Gb prometa mjesecno.
Nema M.M. nikakve veze s tim.
Ne bih se složio.
Npr. domena http://www.citycentar.hr se IZNAJMLJUJE za 209.000 kuna godišnje!!!
Sami se uvjerite, kolega
Ne bih se složio.
Npr. domena http://www.citycentar.hr se IZNAJMLJUJE za 209.000 kuna godišnje!!!
Sami se uvjerite, kolega
Koliko vidim iznajmljuje se http://www.citiycentar.com, a ne .hr, to je drasticna razlika tj. o tome i pricamo.
Domenama .hr upravlja Carnet, http://www.carnet.hr
“Upravljanje domenskim prostorom Republike Hrvatske (tj. vršnom “hr” domenom) i registraciju Internet domena unutar “hr” domene obavlja Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet u skladu s ovlastima koje je 1993. godine dobila od Internet Assigned Number Authority (IANA), te prema važećim pravilima i trendovima u svijetu, a posebno u skladu s Pravilnikom o organizaciji i upravljanju vršnom “hr” domenom. Tehničke poslove vezane uz upravljanje domenskim prostorom Republike Hrvatske obavlja Sveučilišni računski centar – SRCE u sklopu kojega djeluje i HR-DNS služba.
Podatke o registriranim domenama možete dobiti kroz naš sustav pretraživanja.
Postupak registracije domena unutar “hr” domene obavlja se u skladu s Pravilnikom i procedurama koje iz njega proizlaze.”
To bi značilo, kako sam ja razumio, ako prodaš tvrtku, domenu ti uzima Carnet. Ili…
To bi značilo, kako sam ja razumio, ako prodaš tvrtku, domenu ti uzima Carnet. Ili…
Ne, domena ostaje u “posjedu” tvrtke. Teoretski mozes kupiti tvrtku i time dobiti i domenu, ali time nisi vlasnik domene vec korisnik, odnosno moze ti biti oduzeta bez ikakve naknade.
Da li netko zna možda tko će graditi ove rukometne dvorane po Hrvatskoj?
Kao i obično, najbolji ponuđači.[smiley2] mala šala. A sad ozbiljno, mislim da su najozbiljniji kandidati Tehnika i Lavčević. Na Industrogranju ne bih računao, jer bi prvenstvo moralo biti odgođeno barem za četiri godine.
Šta misliš da će Tehnika uspijeti još i to nakrcati… hmm… pa ne znam baš….
Poštujem vaše mišljenje, ali mi se čini, kolegice, da ste sumnjičavi prema krivim kompanijama, tj, dionicama.
To je samo moj utisak, ništa više.
Šta misliš da će Tehnika uspijeti još i to nakrcati… hmm… pa ne znam baš….
Sve u Zagrebu…Tehnika sigurno…izvan…vjerojatno netko drugi.[smiley1]