[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)[/color]
kolega mi smo na temi atpl ,mislio sam da imate nešto tu za reći u vezi lažnih info,očito smo se krivo razumili.
[color=#175189]Ova poruka je premještena iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)[/color]
Da kolega ali ATPL I DIOK-i se nalaze na istoj burzi. Nisam ja tu bezveze i štoo se tiče Atlantske plovidbe to je jedna od svijetlijih točaka na burzi ali kako mi objašnjavaju moji analitičari ni njima nije jasan toliki pad te dionice. I oni misle da je tu bilo špekulacija ali ne od strane kompanije. Što meni vrijedi da je kompanija i najbolja ako njena cijena nije u skladu niti blizu BV-a. Tu može biti nekih odstupanja ali ne tolikih. Kažem vam da regulacija i kontrola zakonitosti transakcija i zaštite ne postoji. Ja vidim da je ovo tržište kako vi kažete plitko ali zakonom je zabranjeno da ja to iskoristim da bi svjesno srušio cijenu i došao za badava do ogromnog kapitala.
Mislim da se to ovdje dogodilo a kako se iza skrbničkih računa nezna imae tada i neznate namjeru kupca. Da li špekulant ili ozbiljan ulagač. Ja ne volim nagađati. To je kockanje kolega.
i ponovo ili se ne razumijemo ili ne želite da se razumijemo ,govorili ste na ovoj temi o lažnim info,ja sam samo htio čuti od Vas koje su to . Hvala
I neznam zašto ja mogu dati samo 8 komentara dnevno. Vidite to je ograničeno ali spletke oko dionica i trgovanja nisu. Burza bi trebala biti stup kapitalizma i povjerenja u njega a ne obratno i da plačemo za socijalizmom.
Kolega tenis mislim da sam kristalno jasan, jako pazim koje riječi izgovaram jer ono što mislim i izgovaram to mi se vraća kao bumerang tj kao dobro ili loše.
Nastavak..
FARMACEUSTKO- BIOKEMISJKI Fakultet upiše svake godine 120 polaznika..i
oko 10..preko reda / raznim Odlukama /….
Nakon pete 5 godine – ostane ih 60 ….
Oko 95 % su žene…
Hrvatska ima 1300 ljekarničkih jedinica, višedesetaka veledrogerija,
Zavode , tvornice i Predstavništva gdje rade farmaceuti…
i gdje je njihova prisutnost – DEFINIRANA ZAKONOM OBAVEZNA!
Ako polovica žena , ostane trudna prve tri godine- nakon studija…/30/ nedostaje
radi porodiljskog 30 gotovih , upravo završenih magistara……
Ako ODU u mirovinu – 10 magistara godišnje u cijeloj Hrvatskoj, ostali smo na
20 godišnjih gotovih radnih mjesta s kojima raspolažemo…..jer se ciklusi,
ponavljaju…..
Dakle, tko to svjesno i namjerno radi deficite …?????
Malo dijete bi izračunalo potrebe koje su više nego DVOSTRUKE OD SADAŠNJIH!
Zašto se nadležna MInistarstva NEODGOVORNO PONAŠAJU PREMA PRIVREDI ???
Kako bi se na ZSE manifestiralo ukidanje II mirovinskog stupa ili zamrzavanje uplata na godinu dana sto bi se po svemu sudeci moglo dogodit?
Ukidanje/zamzavanje uplata u drugi stup će biti katastrofa i zaZSE, ali i za privredu. Kad još pokupe dobit javnih poduzeća umjesto da pokrenu investicijski ciklus…sve ti je odmah jasno. Gase vatru bacajuči u nju naše pare….što će samo još više pojačati tu istu vatru/spalionicu novaca…. I naravno….kupuju sebi vrijeme dok su još na vlasti…
Ukidanje ili zamrzavanje uplata u 2.stup će povoljno djelovati na Zagrebacku burzu i gospodarstvo općenito.
Više nećemo imati distorziju na tržištu kupovanjem dionica i obveznica tipa Nexus, Dlkv, Magma i Ptkm kako bi njihove majke banke izvukle dio svog loše plasiranog novca, a dionice i obveznice tih tvrtki postali gotovo bezvrijedni papiri. A gospodarstvo će imati koristi jer će banke onda morati plasirati sredstva u zdraviji dio ekonomije znajući da više nema mirovinskih fondova da ih izvlače iz dubioza.
Mirovinski su totalni promašaj i izrodile su se u praonice novca.
današnji jutarnji, str.4-5 (glavna priča, str.2-3 je velika reklama), iznad naslova uz sliku piše: “… prema planu koji je smislio ministar gospodarstva slavko linić”
i kak bu dobro
I HZLA-R-A…..