BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Dok je bio na vlasti, bilo je toliko očito da je preko glave ogrezao u korupciji, ali ljudi to onda nisu vidjeli jer preko 80% ih nije sposobno razmišljati. Danas je naravno kriv za sve, možda i za poplave, sušu itd. Najglasniji u isticanju krivnje su oni koji su do pred koju godinu bili zaluđeni njime. To je žalosno ali je tako. Vjerojatno je kriv i za nesposobne šmrkljavce iz SDP-a i HNS-a koji za razliku od HDZ-a ne kradu za svoj račun već za nečiji tuđi. Da apsurd bude veći, veću štetu čine svojom nesposobnošću nego su HDZ-ovci napravili lopovlukom.

A poštovani kolege ,da li se možda sjećate one stare komunističke propagande od 92,pa dok nisu legli na vlast prvi puta.Citiram-"Druže tito ti si krao,al si pola raji dao.Druže tito ovi kradu,ali raji niš ne dadu."…………..Sad bi se malo osvrnuo na cijenu barela nafte prije par godina,koja je čak bila i viša nego sada na svjetskom tržištu.Ali tadašnja vlada je bila žestoko napadnuta kad je maloprodajna cijena skoro takla 8 kuna,i to od strane ove vlade-i neka je .ALI pa sada se kreće na magičnu granicu od 12 kuna-gdje je opoRba,gdje je ta socijaldemokratskapatrtija,gdje je ljuti predsjednik muzičara,gdje su studenti,a u konačnici -PA GDJE SMO MI HRVATI,MALI LJUDI,GDJE JE NAŠ GLAS.
Sve mi se čini da je nama super jer čim svi šutimo,onda je i stanje oli ti sranje u državi fantastično.
Još samo nešta -unatoč velikoj dobiti INE nama rafinercima je skinuta plaća 10 posto,smanjen regres,božičnica…………….A GDJE SU ONDA TOLIKE PARE???????????????????
Bog i Hrvati i ne daj bože opet 91" mada joj se početak ponovo nazire,samo ovaj puta u svojim redovima…………….u stvari da li to uopće jesu moji redovi?Milanka,Zoran,Radimir,serija Opačića,Jovanović……….to nisu moji.Oj hrvatska mati nemoj tugovati………ZOVI,SAMO ZOVI….

peyo

TEHNOLOŠKI VIŠAK U ŠKOLSTVU !

Polaskom u prvi razred,odmah na startu prvog dana, na zajedničkom primanju roditelja i djece,
naslušali smo se o problemima škole i pupčanim vezama sa nadležnim Ministarstvom, koji
kroji organizaciju škole i kadrova….
Režu se viškovi , spajaju se odjeljenja , Rješenja o dozvolama za nova odjeljenja , koja
su zatražile Škole- nisu stigla na vrijeme početka škole- MINISTARSTVO ŠKOLSTVA nije ih poslalo…..!?
Što ćemo s viškom nastavnika u Hrvatskoj ? Da se prekvalificiraju na brzinu ? Gdje da se
zaposle u ovoj situaciji opće nezaposlenosti ?

Odmah prvi dan škole, dok se djeca još nisu ni sjela u školske klupe- evo ti Policije i HTV-a-zajedno ! Odmah su snimili odrađene zadatke o sigurnosti u prometu, tak da Ministarstvo unutarnjih poslova vidi-da nešto rade ….i da – fotke o učinkovitosti policije preplave cijelu RH………….
Radost djece zbog ponovnog susreta ……pere mi svu gorčinu………

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

A poštovani kolege ,da li se možda sjećate one stare komunističke propagande od 92,pa dok nisu legli na vlast prvi puta.Citiram-"Druže tito ti si krao,al si pola raji dao.Druže tito ovi kradu,ali raji niš ne dadu."…………..Sad bi se malo osvrnuo na cijenu barela nafte prije par godina,koja je čak bila i viša nego sada na svjetskom tržištu.Ali tadašnja vlada je bila žestoko napadnuta kad je maloprodajna cijena skoro takla 8 kuna,i to od strane ove vlade-i neka je .ALI pa sada se kreće na magičnu granicu od 12 kuna-gdje je opoRba,gdje je ta socijaldemokratskapatrtija,gdje je ljuti predsjednik muzičara,gdje su studenti,a u konačnici -PA GDJE SMO MI HRVATI,MALI LJUDI,GDJE JE NAŠ GLAS.
Sve mi se čini da je nama super jer čim svi šutimo,onda je i stanje oli ti sranje u državi fantastično.
Još samo nešta -unatoč velikoj dobiti INE nama rafinercima je skinuta plaća 10 posto,smanjen regres,božičnica…………….A GDJE SU ONDA TOLIKE PARE???????????????????
Bog i Hrvati i ne daj bože opet 91" mada joj se početak ponovo nazire,samo ovaj puta u svojim redovima…………….u stvari da li to uopće jesu moji redovi?Milanka,Zoran,Radimir,serija Opačića,Jovanović……….to nisu moji.Oj hrvatska mati nemoj tugovati………ZOVI,SAMO ZOVI….

Pare idu vlasnicima, a to su Mađari koliko znam.Kapitalizam nema osjecaj za raju.Hebe se nekom Atili za nekog tamo što radi u rafineriji ili na pumpi.Njega zanimaju pare i samo pare,sa što manje ljudi do veceg profita.Eto, nema puno mudrolije.Kapitalizam nije smišljen za raju nego za one koji kontroliraju raju svojim bogatstvom.I za kraj,gorivo do kraja godine prelazi 12kn i opet će narod na Inu i puniti spemnike svojih limenih ljubimaca koje su kupili na kredit po povoljnim kamatama od 7% u "našim"bankama.
Pozdrav,

SODIUM PENTOTHAL / Abbott Laboratories, proizvođač/

Ne znam zašto nadležni -slučaj Paravinja ,jednostavno putem gornjeg tzv.seruma istine , ne riješe slučaj …
a ne da se obitelj mora ponižavati pred njim i tražiti ga , da odgovori na mučna pitanja.
Zašto se na taj način , ne riješe najteži slučajevi zločina, i imamo li zakonskog uporišta u tome
u RH ? Ako nema…uvedite ga u Zakon.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Test! [cool]

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)

@T1000
– promaknuo mi je trenutak u kojemu si objasnio otkud tebi pravo da govoriš vlasnicima što da rade sa svojom imovinom?

oprosti, ali moj djed, otac, stric, ujak su radili u Jugoslaviji, Hrvatskoj, i iz njihovih plaća se izdvajalo i za gradnju te tvornice. A ja tebe pitam, i sve vas, zašto ne prodate svoje dionice ako vam ne valja i gotovo. Pa skupite se svi skupa pa ponudite nekom stranom investitoru, radite vi a svojim vlasništvom što god želite, niko vam to ne uzima za zlo.
[/quote]

upravo tako!!

Petrokemija je gigant koji hrani tolike ljude, tolike obitelji i Vlada je pametno napravila što ne ide u privatizacije.
Kapital se dobro drži 716 mil kn.pa je li to malo??
2500 ljudi donsoi kruh svojoj djeci i jeftino gnojivo za naše poljoprivrednike.ovo je strateška sirovina!

Jer ako je dobro drugima, zašto, za Boga miloga nije dobro nama?
zar smo mi Hrvati toliko glupi??
zar smo za to ginuli??
radi jednog odreska kojeg će pojesti podobni, trebamo ubiti kravu, koja hrani toliko ljudi??
konačno je neko smogao snage reći ono što svi znamo u sebi, DOSTA je TRULOG KAPITALIZMA pod svaku cijenu!
dosta je da se školuju samo djeca bogatih, dosta je da samo bogati imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, ne želim živjeti u zemlji u kojoj je luksuz razboliti se, jer ako se razbolite možete u bankrot jer nemate čime platiti astronomske cifre!
ako ste pristalica ljudožderskog kapitalizma, imate dosta blogova, pa tamo pišite svoje pamflete.
Ekipa, ovo je samo jedan mali forumčić!

Volim se gledati u ogledalo.Jako sam pametan, lijep, a i obdaren.Vi koji to ne razumijete me trolate i pišete papzjanije.

Pa i meni je bilo super, bio sam klinac u okruženju koje nije znalo za stres i frustraciju koju danas osjećaju gotovo svi. Ali to je bio samo komadić stvarnosti u kojoj smo živjeli na kredit, kredit koji smo krenuli otplaćivati devedesetih, a danas još nismo otplatili ni dio glavnice.
Za kraj, zapitaš li se zašto su sve te silne tvrtke u državnom vlasništvu bile ( do privatizacije ) ili još
( neprivatizirane ) uvjek jesu kronični gubitaši. I do kada, po tvom mišljenju, kao takve trebaju izjedati zdrav dio gospodarstva u ovoj zemlji i sprečavati daljnji razvoj.

Pa jednostavno je, ako vam se ne sviđaju tvrtka, uvijek možete prodati svoje dionice, isto tako i onaj koji misli da je jako pameta, ako mu nije zgodno, uvijek može prodati svoje dionice, ali NE MOŽE određivati što će država raditi sa svojim dionicama.

A jel smije država odlučivati što će sa svojim dionicama? Smije li ih država prodati ili prethodno mora obići kutinska groblja i staračke domove da pita djedove slažu li se s tim?
[/quote]

Država može raditi kada bude imala odgovrnu vladu kao norveška. Ovako, ako misle da su nesposobni da upravljaju tvrtkama, onda su nesposobni i za upravljanje državom, pa nek daju ostavku
[/quote]

… i nek dođe sanaderova ekipa sa ježićem , a da ih nadzire Klaus i opet prodaju petrokemiji sirovine po daleko višim cijenama. [tongue]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

@T1000
– veliš, nesposobni su… Ali nekom suludom logikom ne bi bilo dobro da vlasnik Petrokemije bude sposoban, jel tako?

Ne, ako oni misle da su nesposobni, nek odu s vlade i nek sdodju drugi. a prodaja ne može. dokle god ptkm ima manji minus od pdv-a koji plaćaju državi, isplati je se sanirati i da radi minuse, jer imamo 3000 ljudi koji tamo rade, imamo, njihove doprinose.
[/quote]

… možda imamo 3000 ljudi koji idu na posao, ali od toga 1/3 radi, a ostali pecaju ribu i nadziru kako ovi rade!!!!

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Pa i meni je bilo super, bio sam klinac u okruženju koje nije znalo za stres i frustraciju koju danas osjećaju gotovo svi. Ali to je bio samo komadić stvarnosti u kojoj smo živjeli na kredit, kredit koji smo krenuli otplaćivati devedesetih, a danas još nismo otplatili ni dio glavnice.
Za kraj, zapitaš li se zašto su sve te silne tvrtke u državnom vlasništvu bile ( do privatizacije ) ili još
( neprivatizirane ) uvjek jesu kronični gubitaši. I do kada, po tvom mišljenju, kao takve trebaju izjedati zdrav dio gospodarstva u ovoj zemlji i sprečavati daljnji razvoj.

kolega, cijela Juga 1990 nije bila zadužena kao danas sama Hrvatska.
cijela Juga je imala oko 20mlrd $ duga, ako se ne varam.
a bili smo bitno bogatiji, jer nije bilo ništa privatizirano, ni HT, NI INA itd..

Volim se gledati u ogledalo.Jako sam pametan, lijep, a i obdaren.Vi koji to ne razumijete me trolate i pišete papzjanije.

@T1000
– promaknuo mi je trenutak u kojemu si objasnio otkud tebi pravo da govoriš vlasnicima što da rade sa svojom imovinom?

oprosti, ali moj djed, otac, stric, ujak su radili u Jugoslaviji, Hrvatskoj, i iz njihovih plaća se izdvajalo i za gradnju te tvornice. A ja tebe pitam, i sve vas, zašto ne prodate svoje dionice ako vam ne valja i gotovo. Pa skupite se svi skupa pa ponudite nekom stranom investitoru, radite vi a svojim vlasništvom što god želite, niko vam to ne uzima za zlo.
[/quote]

upravo tako!!

Petrokemija je gigant koji hrani tolike ljude, tolike obitelji i Vlada je pametno napravila što ne ide u privatizacije.
Kapital se dobro drži 716 mil kn.pa je li to malo??
2500 ljudi donsoi kruh svojoj djeci i jeftino gnojivo za naše poljoprivrednike.ovo je strateška sirovina!
[/quote]

i brodogradnja je bila jedan veliki gigant, hranila 5000+ ljudi…pa su Hrvati do doveli tamo gdje su doveli? Pa je to Vlada odvela u privatizaciju? Što misliš, da je učinila loše? država (tj. svi porezni obveznici) su već jednom dokapitalizirali ovu firmu, kao što su vršili dokapitalizacije (putem jamstava) za brodogradnji….svi znamo kako je to završilo…..mi jednostavno nismo sposobni voditi firme….

danas ima mnogo postova, od različitih ljudi, promet se pojačava, znači kupuje se…za par dana neće biti negativnih komentara i idemo gore!

New Report

Close