BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

2008.s hrvatskog tržišta kapitala bježali su starnci,a 2012.počinju bježati i domaći investicijski fondovi.
Postavlja se pitanje gdje će nam sad abiti novo dno. [bye] [bye] [pray] [pray]

http://www.business.hr/ulaganja/mirovinci-se-sve-vise-okrecu-stranim-trzistima

Ono što se 2008.g. dogodilo u SAD-u i izazvalo krizu svjetskih razmjera upravo se počinje događati i kod nas.Banke su konačno došle na red.Kako će se to odraziti na naše tržište kapitala ne treba crtati.

http://www.vecernji.hr/vijesti/ne-otplacuje-se-svaki-11-stambeni-kredit-bankrotiralo-9-gradana-clanak-443726

Spašavaj se tko može!!! [sad] [shocked]

Svasta!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

POREZ NA IMOVINU

Ako se nastavi zastrašivanje građana sa visokim porezima na imovinu- TEST koji Vlada ima
pred sobom je strašan.

Prije uvođenja poreza , Vlada mora OPREZNO, PAŽLJIVO I PEDANTNO razraditi cjelokupnu strategiju
plaćanja svih kategorija- svih kvadrata , uskladiti propise u svim poreznim Upravama,
uskladiti ODLUKE sa Gradovima i Općinama u Rep.Hrvatskoj.
Da se ne bi desilo da je cijena NAJMA kvadrata za dvosoban stan 2000,00 kuna ….a godišnji
porez na imovinu 18.000,00 kuna !!???
Obračun kvadrata najma , podliježe npr. JEDNOJ ODLUCI U GRADU X koja je astronomska u odnosu na ostatak Hrvatske- a u GRADU Y – cijena po Odluci i najmu – bagatelna …………
Ovdje mislim na temeljno načelo OBRAČUNA POREZA prema jedinstvenim stopama koje vrijede za sve jednako u Rep. Hrvatskoj- slično kao i PDV.

Ukoliko Vlada ne postupi pošteno- na ovom porezu na imovinu- MOGLA BI NA SLIJEDEĆEM MANDATU
IZGUBITI IZBORE………….. tko će ih podržati u ovim apsurdnostima, ako će ih biti…………?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

Da kolegice ,u potpunosti se slažem sa vama.Ponavljam se-kažnjavaju se radni ljudi,koji žele nešta imati i ostaviti u nasljeđe svojoj djeci.A to je glavna Hrvatska odlika-OBITELJ i briga za nju.
A ovaj sljedeći mandat bi mogao biti prošlost još ove godine-ako bog da.

peyo

Malo je g.Linić smirio situaciju na dnevnicima, rekavši- da to IPAK neće biti tako puno,
i da će biti u okvirima sadašnjih poreza , komunalnih naknada i sl……
SAMO NEK BUDE PRAVEDNO…..to je najvažnije !

Ma porez na imovinu postoji svugdje u svijetu. On nije nikakva kazna. Drugi je problem što je nama Hrvatima vlasništvo najbitnije u životu, a najam najveće zlo. Uskoro će mnogi shvatiti da to nije tako.

A sa druge strane taj nam je porez neophodan da se pokrene tržište nekretnina, jer će polako postati skupo čekati da cijene nekretnina porastu. U ovoj priči riješiti će se problem raznih špekulanata nekretninama i zemljištem. I da, cijene najma će porasti, a u prvoj fazi, cijene nekretnina pasti. Štednja samo čeka u bankama da krene u pohod :-). Na rekordnim je razinama iz mjeseca u mjesec

Boli me glava od ove jalove burze………..

Da frende porez postoji i mi ga uredno plaćamo.A pravedno-??????????Ako je pravedno oporezivati prozore i vrata i to u 90 % slučajeva kupljene na kredit koji se uredno otplaćuje i od usta se otkida da se nešta stvori.A sa druge strane onih 10 posto ratnih profitera ,novopečenih tajkuna i hrvatske kreme,koja neće biti oporezivana,jer se imovina osim nekretnina drži u zlatu,draguljima,vrijednim slikama i svemu onome šta vrijedi.A šta se tiče štednje-pa vlada umjesto da potiče potrošnju,građevinu,stvaranje nečega ,ubija tu istu sirotinju koja je do jučer slovila za nekakav srednji sloj koji potiče rast i život i za male i veliike.Čekamo strana ulaganja,čekamo strane fondove,čekamo strane turiste……….elj,pa jesmo svi budale?Pa naš turist najviše troši na moru,jer si taj jedan put u godini želi priuštiti život dostojan čovjeka.
A drug Linić i Čačić su premazani svim mastima,i vrlo vjerojatno da će ko nekad Franjo Tahi lupiti i porez i na štednju,a i na naše transakcije na burzi.
A ovo frende šta navodiš mislim da si potpuno u krivu.Tek sad se čeka pojeftinjenje Hrvatskih nekretnina,zemlje i mrtvog kapitala,koji će prijeći u ruke baš tim špekulantima koje navodiš.
Ali hebeš i špekulante,gdje je tu mali čovjek,jer jedino mali čovjek mora opstati,jer bez njega propada sve,pa i on.
Bog i Hrvati,tisućljetna povijest nam se ponavlja-opet ćemo biti samo još jedan narod negdje na brdovitom balkanu.

peyo

EVO PRAVO S-T-RANJE U NAŠEM TURIZMU I STANJU U DRŽAVI.
Ljudi moji već sam dosadan,ali ovo MORATE pročitati-SLUŽBENI POZIV TURISTIMA IZ OPĆINE PREKO:

MANIFESTACIJA "Ništa 2012." zahvaljujući svoj originalnom konceptu lako bi mogla postati udarni ljetni događaj u mjestu Preku na otoku Ugljanu.

Jerko Gregov, organizator ove manifestacije, odlučio je, naime, brendirati "ništa" kao autentični hrvatski turistički proizvod. Koncept njegove manifestacije ne razlikuje se previše od onoga što Hrvatska inače nudi svojim turistima, ali Gregov je prvi koji se odvažio stvari nazvati pravim imenom.

"Dođite i ne doživite ništa", poziva turiste, domaće i strane, organizator Gregov preko Facebooka.

"Preko je savršena destinacija za organizaciju ničega", izjavio je Gregov za Zadarski list, te dodao:

"Pošto organiziramo ništa to znači da nećemo uložiti nikakav trud i rad u organizaciju, a neće se niti potrošiti novaca. To se dobro uklapa u pozicioniranje Preka kao dalmatinske i otočke destinacije. Nikakav trud uložen u organizaciju događaja odraz je i dalmatinske radne etike, a nikakva sredstva uložena u organizaciju puno govore o darežljivosti otočkog stanovništva".

Kako bi bolje shvatili o čemu se tu zapravo radi, prenosimo svojevrsni "plan i program", a ujedno i manifest, "fešte" koja se danas održava u Preku, a koji je Gregov objavio na svom blogu.

"Štovani čitatelji čast mi je predstaviti vam manifestaciju Ništa 2012. koja će se dogoditi u Preku (otok Ugljan) 23.08.2012.

Za razliku od drugih događaja u kojima je cilj animirati goste i zabaviti ih te im ponuditi nešto novo, mi im ne nudimo ništa.

Za razliku od prokušanog i uspješnog koncepta ‘buka + pljeskavice = dobra fešta’, mi gostima i sumještanima ne nudimo ništa.

Već od ranih jutarnjih sati se neće događati ništa, popodne neće biti organiziran beach party u uvali Joz, a navečer neće biti nikakvih događaja. Folklorno društvo neće plesati kolo i pjevati tradicionalne otočke napjeve o ljubavi, dojkama i izgubljenim bičvama.

Potvrđeno nam je također da neće nastupiti Mišo Kovač i Severina, a neće biti ni iznenađenja večeri (znači ništa od vatrometa). Rivom neće šetati poznati glumci, niti će se ikoji šeik usidriti svojom jahtom ispred mjesta.

Ovu manifestaciju podržavaju TZ Preko, Općina Preko i mještani Preka najviše zato jer ne moraju niša platiti niti se angažirati u organiziranju ‘eventa’.

Dođite u Preko i ne doživite ništa! Želite li upoznati povijest mjesta, povijest samostana i knjižnice na otočiću Galevcu, snađite se sami. Mi se oko toga ne želimo sekirat.

Posjetite i maslinike u kojima nema ništa za vidjeti, pogotovo jer je suša opet uspješno odradila posao.

Ako vam je dosadno možete posjetiti i remontno brodogradilište u uvali Lamjana ni tamo isto nema ništa, u stečaju je.

Također neće biti ništa organizirano u vezi izleta do tvrđave Sveti Mihovil.

Svi žele postati poznati po nečemu, mi želimo postati poznati po ničemu. Dok drugi nude svašta mi vam ne nudimo ništa.

Ništa je nešto što pokušavamo promovirati kao autohtoni hrvatski proizvod, nešto što je specifično naše, nešto što se može dobiti kod nas za razliku od drugih destinacija na Mediteranu.

‘Ništa’ je nedovoljno prepoznato kao jedinstveni hrvatski proizvod, nešto što je stalno u ponudi ljudima u Hrvatskoj bilo da su njeni građani ili gosti.

Nema ništa od izlaska iz krize, ništa od pada nezaposlenosti, niti od rasta BDP-a, možda sljedeće godine, ne proizvodimo ništa, ništa se ne isplati raditi niti se ikoga isplati zaposliti.

Otvoriš novine u njima ništa, upališ televiziju i tamo ništa na programu, otvoriš novčanik, a u njemu ništa.

U vinu nema ništa grožđa. Kruh se pretvara u koru ispunjenu zrakom i sve je manji, a cilj je da postane ništa.

Nakon trideset godina rada dobiješ ništa, bez veze ništa od operacije u bolnici ili dobrog posla.

peyo

BEZOBRAZNA DRŽAVA …………………….

ELEKTRA xy

OPOMENA PRED OBUSTAVU ELEKTRIČNE STRUJE I UTUŽENJE :

Datum DVO: 31.07.2012.
Datum plaćanja : 16.08.2012.

Na dan 23.08.2012. / samo 5 dana nakon datuma neplaćanja stigla je takva opomena /
Dug je samo taj tekući mjesec 7/2012.Nema ni lipe duga starijeg od 31.07.2012.

ISTOVREMEN0:

Ugovori dani plaćanja računa HZZO- 180 dana
Zakašnjenje iznad ugovorenog dana plaćanja : 245 dana !

Beskamatni kredit – i nikome ne možeš ništa !

Treba državu tužiti Međunarodnim institucijama……. kako bi se partnerski odnosi poštivali
kako to zahtjeva civilizirano društvo.

New Report

Close