hahaha, genijalno! obvezno pročitati [thumbsup]
Prijedlog novinaru Ladislavu Tomičiću
da oblikuje kolumnu o vrlo intrigantnoj temi,
Ulagači u tzv. Socijalno poduzetništvo kojih u RH ima cca.2,5mil i trenutno su najuspješniji poduzetnici- ulagatelji, a imaju samo jednog klijenta Državu.
Brendiraju se kao siromašni i potrebiti a ostvaruju sigurnu dobit i imaju snažne bilance.
Izvori dobiti:
dječji dodatak, tuđa pomoć, socijalni dodatak, dodaci na mirovinu u pravilu ptsp, fingirane invalidnine…lažne mirovine…
Struktura bilance:
stanovi, kuće, vikendice, građ.zemljište, poljop.zemljište, nasljedstva, automobili, dionice…
Premješteno iz teme: BLJE (Belje d.d.)
Kolege imam dobru vijest,,,,i sam čitam pa ne vjerujem,…naime sudim se sa Mup-om RH već 6 godina, i stalno neki cirkusi,prvostupanjske presude sve u moju korist ali se ovi u nedogled žale i završi na županiskom,pa se vrati ponovo na prvostupanjski, pa županiski i tako par puta cirkusi bezpotrebni,…jer otkazi su u Mup-u u pitanju i druge mafijaške radnje što su njihovi djelatnici radili… (lokalni šerifi, njihovi sudci i državni odvjetnici koji skupa piju kavu svaki dan, sa takvim imam posla, mup tužim, a ta državna odvjetnica je na kavi sa sutkinjom svaki dan i rade na istom katu,..da ne duljim) da bi sad županiski sud kaznio prvostupanjski sud sa .xxxxxx…kuna koje mi tebaju isplatiti u roku od 3 mjeseca, da meni nadoknade štetu jer spor nije riješen u razumnom roku!!!!, i plus sve troškove i moj traženi iznos od njih i ovrhu na proračun Rh i onda mislim,..pa bože dragi,..gle ima pravde u ovoj državi,…e moram se ošamariti da bi ovo povjerovao, čitam i nevjerujem već treći put!!!!!,…e majke mi mile, nisam nikad mislio da ću tu moju štetu dobiti al još da mi plate što spor nije riješen u razumnom roku,..pa to nisam sanjao nikada,….E valjda će mi sunce i ovdje granuti,..jer tužiti i ovdje hoću sigurno!!!!!!.Valjda je najzad i sudstvo počelo raditi svoj posao!!!!
Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)
Izgleda da su nam "Anonymous" napali i Burzu … Hm, a tko im kriv kada sami ne rade svoj posao . Primjerice trebali su STOPirati trgovanje Petrokemijom sve do službenog izjašnjenja Vlade da li prodaje ili ne tu kompaniju, te provjere navodnih "velikih interesa" slanjem molbe za očitovanjem barem Vladi .. A nisu učinili isto. Zato su sada onemogućeni u daljnjem radu, a ovo je tek prvi u nizu "napada" koje Anonymous planiraju koliko sam čula po "kuloarima" .. Ups , možda ovo nisam smjela napisati .. No, oprostit ćete mi već .. Pa normalno je da se Vlada neće pohvaliti svojim ulagačima kako im je netko provalio u trgovinski sistem , ipak bi nastala velika panika i puno ljudi bi razmislilo koliko ce dalje često trgovati .. Danas Burza, sutra Skdd .. [kiss] [wink]
HRVATSKA LUTRIJA………..
Danas mi reče poznanik da nam kolegica otvara – lokal- Hrvatske lutrije…..Što , osim
šaltera, listića i ugodnog trgovca znamo o lutriji…
Prije gotovo 20 godina, prilikom posjete jednom novootvorenom sirotištu, neću ga tako zvati- nego
Ustanovom za nezbrinutu djecu, za oko mi je zapela ploča donatora financijskih sredstava za izgradnju..
Na prvom mjetu 1. Hrvatska lutrija…kao najveći donator sredstava..? Pojma nisam imala, da
novac koji se uplaćuje ili ne izvlači..ili se okreće u zgodicima..služi tako plemenitoj svrsi..
Pa, niste znali da je država vlasnik lutrije.? Pita me sugovornik.Nije mi bilo ni na kraj pameti, da se država s tim bavi,i da zapravo, pošteno i racionalno koristi taj novac..Znam da je HRVATSKA LUTRIJA BROJ 1. lider u plaćanju / VISINI / troškova marketinga i da je troškom – uz bok npr. T-com-u ili sličnim kompanijama na državnoj televiziji…Za mene je -pojam lutrije vezan za kriminal..predrasudama…
Gdje je sada taj novac …i kako se troši ? Otvoreno je tako mnogo poslovnica širom Hrvatske,
građani ne samo kod nas-nego i u svijetu- hrle uplatama tražeći sreću i životni zgoditak..
Što se promijenilo od prije 20 godina do danas…..da li javnost može znati? Kome se daje novac,
na što se troši, koliko je zaposlenih, kakve su im plaće… i kako to da je prisutna takva ekspanzija
poslovnih prostora…po kom principu se daju u najam?
ČIJE JE HRVATSKA LUTRIJA d.o.o. ????
Premješteno iz teme: PTKM (Petrokemija d.d.)
Jel prodajete vi šta ovog, na šta ćete potrošit zaradu? Čestitm usput, još malo i svi su u plusu.
Ne, ne, ne!!!!!!!!!
Daleko su još ti dani.
Ali kada dođu ti dani, i kada iz portfelja možda i stvarno izvučemo jedan dio, od toga bih mogao kupiti jednu malu škatuljicu sa oznakom jabuke:
http://www.apple.com/macmini/
Htio bih malo naučiti Objective-C, Cocoa framework itd. Za to mi treba Mac, bilo koji, najslabiji najeftiniji, samo da na sebi ima legalni Mac OS registriran na moje ime, da mogu dobiti Appleov developer ID, pa da ako/kad nešto napravim mogu staviti na App Store… pa možda i zaradim koju kunu tj. koji dolar, pa tako možda i ta kupnja bude imala svoj ROI (pa opet neće biti potrošnja nego investicija! ;)), onda moram naučiti i kako treba prijaviti porez na te prihode od Apple-a (mada npr. ovo od Google-a što svi dobivaju preko AdSensa od svojih web stranica, nitko ne plaća nikakav porez i nitko ih za to ne goni… ali mislim da to nije zakonito ponašanje, i na to se treba plaćati porez, nekakv porez na dohodak, zar ne? Ima li koji knjigovođa ovdje koji to zna? :D) pa nešto od toga dobije i proračun RH.
Tako da ja i ako nešto "izvadim iz portfelja", "potrošim", to vjerojatno neće biti čista potrošnja nego nešto na čega ću ja imati nekakv svoj "ROI" (porijeklom iz vana, u USD) a država nekakav porez. Samo kad nađem vremena za to, jer taj Objective-C na prvi pogled izgleda baš strašno. Ne znam koliko je lagano prijeći sa ovih lijepih jezika kao C# ili Java na to Apple-ovo čudo. Ali uvjeravaju me ljudi da se na to navikneš lako, da samo na prvi pogled sintaksa jako ružna, ali da je jezik super, da je taj IDE (XCode) super itd, ali zbilja zgleda ruuužno, od Applea pa ružno, nezamislivo :D. Živi bili pa vidjeli! Ja sam za sada još sumnjičav ali čim izvučem nešto novca iz portfelja i nađem vremena za igranje s tim stvarima, kupujem Mac, i isprobavam to!! 😀
Pravi mesija i zvijezda vodilja za sve ovčice na ZSE.
Petrokemija se danas počela ispuhivati ( to je tek početak ), danas se udara po KORF-u,
sutra po nečemu novome i tako u krug,do igra traje,a tko posljednji magarac.
I samo ono što mesija ima to je super,a ostalo se blati na sav glas (glasić) i ništa ne vredi.
"Smiješan čovječuljak piskutava glasa, standardno dosadan, kao da je ispao iz kakvog laboratorija kao križanac bizarnog diktatora i mister Beana…"
( izvor NL )
svidio mi se ovaj opis… [tongue]
a tko je pisac bokte, brad pitt s pola milijarde eura u banci..
mislim, zadržimo perspektivu..