A ti šta ima kod tebe,nema te dugo- od kada te kolegica Miami priupitala za tvoju imovinu
lovom od Ingre,a uvijek te zanimalo.Bemba je legla,
Peyo ako boga znaš nemoj me plašit sa majami jer svi mi dobro znamo da je od nje jači samo Zekoslav Mrkva…koji je, uz sve, bio i na Mjesecu, a ona nije…ili je , al se ne želi hvaliti..
Znam da je legla pila…i ne jedna….javili mi brokeri da su kupili 2 komada bemburinja…jednu na tvojoj kupnji i jednu na tvojoj prodaji… [thumbsup] [thumbsup]
ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE GRADA ZAGREBA
Stroga diskrecija. Referentica za sektor zdravstva – otpilila me sa tajnim podacima o nezaposlenim
visokostručnim radnicima.
Ne želi ih uznemiravati – jer , sjede i čekaju posao u Zagrebu za polovicu manju plaću, nego
im ja nudim. To je njihovo pravo. Zamolili su je -/ tako je rekla/ da ih NE ZOVE – ako nije
Zagreb u pitanju…… koriste naknadu HZZ-….?
Nakon sto muka :
Primila sam obrazac nezaposlenih. Od 9 nezaposlenih VSS- 8 ih se ne javlja- u kolonu
obrasca UPISUJEM X – ODBIJAJU POSAO… Gospođa u Gradu Zagrebu, HZZ tvrdi- da je to njihovo
diskrecijsko pravo…Stiče se dojam – da se do nezaposlenih osoba – ne može doći- usprkos prijavi
i pismenom zahtjevu za oglašavanjem radnih mjesta…Štiti ih referentica, koja Zagreb
smatra boljom odlukom za posao- nego provinciju…i ostaje na zahtjevu nezaposlenog kandidata … Ne znam – da li da je podmitim- imam osjećaj da to čeka…kako bi nezaposlene kandidate pozvala na razgovor i prisilila da ostave naknade na miru- i dođu na poslove….
Prošli put sam joj se zaprijetila. Dobila sam 2 djelatnika koja je pozvala i očitala im ponude….
Što da radim…? Da li moram svakom djelatniku koji ostavlja Zagreb kupiti stan,omogućiti da besplatno stanuje i troši novac firme za besplatne režije …? Kud će nas to odvesti….?
????????
Slični poslodavci oglašavaju i čekaju -kao i mi. Mislim si- da sam samo ja luda i nepoželjna ko poslodavac- vidim da politiku ZAŠTITE od strane POSREDNIKA NA HZZ -u – trpe i drugi poslodavci- pa mi je lakše. Ova situacija , na žalost, samo je kad zoveš GRAD ZAGREB.
RJEŠENJE: Sva agonija prestaje – SAMO JEDNIM POTEZOM VLADE….
Omogućiti pristup CEZIH podacima- farmaceutskim tehničarima! Dati i njima
CEZIH KARTICE ! Barem -privremeno- dok se situacija ne postavi kako treba.
CEZIH KARTICA KO U PRIČI! Nema više ucjenjivanja, prisiljavanja na štetne ugovore o radu,
moljakanja , primanja u radni odnos čudaka- koji imaju 5.0 ocjene, a ne znaju progovoriti
3 suvisle riječi sa pacijentom jer ih nerviraju…/ kulturno rečeno- osobnost kandidata /
Kad bi se uspjeli suprostaviti Ljekarničkoj komori- i Fakuletetu na takav način- bilo bi sjajno.
Liječnici su uspjeli – Njijove sestre ukucavaju terapije same na CEZIH i sve štima….!
Zašto ministrar nema snage to učiniti???????
ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE GRADA ZAGREBA
Stroga diskrecija. Referentica za sektor zdravstva – otpilila me sa tajnim podacima o nezaposlenim
visokostručnim radnicima.
Ne želi ih uznemiravati – jer , sjede i čekaju posao u Zagrebu za polovicu manju plaću, nego
im ja nudim. To je njihovo pravo. Zamolili su je -/ tako je rekla/ da ih NE ZOVE – ako nije
Zagreb u pitanju…… koriste naknadu HZZ-….?
Nakon sto muka :
Primila sam obrazac nezaposlenih. Od 9 nezaposlenih VSS- 8 ih se ne javlja- u kolonu
obrasca UPISUJEM X – ODBIJAJU POSAO… Gospođa u Gradu Zagrebu, HZZ tvrdi- da je to njihovo
diskrecijsko pravo…Stiče se dojam – da se do nezaposlenih osoba – ne može doći- usprkos prijavi
i pismenom zahtjevu za oglašavanjem radnih mjesta…Štiti ih referentica, koja Zagreb
smatra boljom odlukom za posao- nego provinciju…i ostaje na zahtjevu nezaposlenog kandidata … Ne znam – da li da je podmitim- imam osjećaj da to čeka…kako bi nezaposlene kandidate pozvala na razgovor i prisilila da ostave naknade na miru- i dođu na poslove….
Prošli put sam joj se zaprijetila. Dobila sam 2 djelatnika koja je pozvala i očitala im ponude….
Što da radim…? Da li moram svakom djelatniku koji ostavlja Zagreb kupiti stan,omogućiti da besplatno stanuje i troši novac firme za besplatne režije …? Kud će nas to odvesti….?
????????
Slični poslodavci oglašavaju i čekaju -kao i mi. Mislim si- da sam samo ja luda i nepoželjna ko poslodavac- vidim da politiku ZAŠTITE od strane POSREDNIKA NA HZZ -u – trpe i drugi poslodavci- pa mi je lakše. Ova situacija , na žalost, samo je kad zoveš GRAD ZAGREB.
ako već očekuješ da osoba iz zg ide raditi u provinciju što mu to nudiš?
A po cemu se Zg razlikuje od toga sto ti nazivas provincijom. Zadnjih 20 godina Zg je postao teska provincija. Nemojte samo rec da Zg nudi sve i svasta. To je tocno ali ljudi koji su se doselili svojim navadama su od ZG-a napravili provinciju.
Vidim 2-ku na prijedlog. Podsjećam javnost , da su farmaceutski tehničari imali CEZIH KARTICE, jer isto imaju odobrenja za rad, registarski broj . Iz neobjašnjivog razloga, kartice su im ukinute 2010.!
Tada je počela drama- a farmaceuti su počeli ucjenjivati poslodavce.
Iskreno. Danas, kad recept piše na kompjuteru …prava je ludost plaćati toliko farmaceuta u ljekarni,da bude KABEL između komjutera i sustava.
Tic, mi ne trebamo osobu. Imamo ih puno. Nemamo kabel – šteker – na svakom kompjuteru, bez
njihove kartice. O tome se radi. NIšta drugo.
Po meni, njihova uloga je kontrola stručnog rada u ljekarni , i ne moraju glumiti štekere- bez kojih se komjuter ne može upaliti. Na žalost, oni se uštekaju…a radna snaga nižeg obrazovanja – crnči.
Bolje rješenje, neka ministar poveća poreze na BRUTO dobit ljekarni.
Smanji marže koje su bezobrazno previsoke, za neke proizvode i do 35% na prihvatljivih 5-10%, provjeri sve poslovne knjige i pokoji porez na extra profit poslodavca.
Vidim 2-ku na prijedlog.
Sad je sve u redu..omaklo mi se..teško je pogoditi na jedinicu u brzini [thumbsup]
@Tic
A po cemu se Zg razlikuje od toga sto ti nazivas provincijom. Zadnjih 20 godina Zg je postao teska provincija. Nemojte samo rec da Zg nudi sve i svasta. To je tocno ali ljudi koji su se doselili svojim navadama su od ZG-a napravili provinciju.
pa za provinciju samsmao citirao miami, a ako misliš da je zg baš takva provincija onda obići neka manj mjesta i gradove, možda ti se i svidi…a ja ode na jarun uhvatiti malo sunca [thumbsup]
Zivio u ZG, zivio u manjim mjestima i mogu samo reci: "Nadam se nikad vise necu morat zivjet u Zg".
Za uhvatit malo sunca meni je dovoljno otic na moje dvoriste.
Zašto volim Hrvatsku
Svakog jutra, prosječan Hrvat, u modernoj kineskoj garderobi, ispija brazilsku kavicu, sjeda u talijanski auto, kupi za doručak francusko pecivo, vozi ulicama asfaltiranim njemačkom lovom i stigne na posao u austrijsku firmu.
Odmah uključuje tajvanski mini-kompjuter i na engleskom jeziku počinje obavljati radne obveze.
A kad se vrati sa posla, opere ruke turskim sapunom, otvori slovenski frižider, izvadi iz njega konzerviranu tajlandsku tunjevinu, nalije čašu makedonskog vina, upali južnokorejski televizor i uživa u turskim i latinoameričkim sapunicama. Dok ga grije ruski plin.
Eto zato volim Hrvatsku i sve domaće…