Treba nekaj i potrošiti, samo ono kaj potrošiš je tvoje [kiss]
[kiss]
Je.Raspravljat ćemo o povijesti Italije…u lijepom hotelu desno od Trga San Marka….DESNO iza ćoška…lijevo je Danieli..za taj hotel ipak nemam novaca…Naravno, cijelo jutro ću sjediti u Florijanu…..
PRIČUVA
Pustimo zafrkanciju na miru- i recite mi odgovor na jedno pitanje:
..U centru Zagreba pričuva za održavanje zgrada iznosi mjesečno cca 2,00-3,00 kuna/ m2.
Zgrada koja ima npr. 8 stanova / prizemlje,prvi kat, drugi kat + uređeno potkrovlje/ svaki stan po
cca 110 m2 + 20 m2 po stubištu po katu znači 2 stana – sa svake strane stubišta = mjesečno
prikupi ugrubo- za 1000 m2=2.000,00 -2500,00kuna mjesečno u najboljoj varijanti 30.000 kuna
godišnje.
Za zgradu koja svojim pročeljem izaziva jezu , a unutrašnjost je slična horor interijerima,
došla je ponuda za obnovu pročelja . = 800.000,00 kuna / FASADA!/
Od toga je Grad spreman dati 25 % novaca, a ostatak moraju dati stanari.
U zgardi žive penzioneri , uglavnom, kojima ne pada na pamet izglasati niti zamjenu
stubišnih prozora, niti uređenje zajedničkog ulaza, a kamoli investirati u fasadu zgrade….
To znači- da će Zagreb ostati ružan grad sa najružnijim fasadama u Europi.
Prijedlog: Za vrijeme održavanja Univerzijade, u našem su gradu SVI privatnici bili aktivirani oko
lickanja fasada, kako bi se pred strancima , stvorio dojam prelijepog gradskog središta.
Za malo novaca- poslagali su skele i obnovili sva živa pročelja i popravili fasade.
Zar se ne može ponovno složiti radna skupina od 200 tinjak privatnika u ZAGREBU
koji bi za 90 dana uredili fantastično – sve fasade u Zagrebu – PO REDU , prema
stručnom nadzoru konzervatora, i tako pametno potrošio novac u Proračunu ?
Ako se uključi u to i Ministarstvo graditeljstva … lako se porezne i dugovne obaveze
privatnika u tim djelatnostima, nadoknade /isplate /radom na takvim projektima.
Za materijal će se valjda naći novaca…..
Jer, ovakvim načinom, putem pričuve, to neće biti moguće ..što je i očito ……
Za zgradu koja svojim pročeljem izaziva jezu , a unutrašnjost je slična horor interijerima,
došla je ponuda za obnovu pročelja . = 800.000,00 kuna / FASADA!/
Kakva je to fasada od 800.000kn za zgradu od 3 etaže?
Za te pare se napravi CCA 3200m2 fasade.
Zgrada od 3 etaže još ako je ugradu (dakle nema bočnih strana) može imati max 400m2
Kolega Neo, i ja sam o tom fenomenu duboko razmišljala.
Da li je ponuđač dao cijenu – gdje je 25 % zapravo stvarna cijena radova / pa će sve ustvari
platiti samo Grad, i tako zadovoljiti formu , i izbjeći penzionere …
Ta fasada izvana je najobičnija žbuka sa završnim fasadnim slojem- a u dvorištu – samo gruba žbuka
na ciglama…
Ili, varijanta sa pozlaćenim pijeskom , koji bi Samoborka mogla proizvoditi, sa štukaturom
od dragog kamenja.. i završnim slojem od 24 karatnog zlata….
p.s. dogovorili smo se da ću pitati svoje izvođače, jer ovi su u Zagrebu na opijatima….očito.
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
http://www.poslovni.hr/vijesti/trosarine-prijete-opstanku-malih-brodara-186953.aspx
Premješteno iz teme: ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
i ne samo to i ovo isto tako ima veze s ATPL kao ovo tvoje
http://www.24sata.hr/show/leona-paraminski-sigurna-je-da-je-tin-njezina-prava-ljubav-235706
http://danas.net.hr/svijet/page/2011/09/22/0231006.html E
Evo zašto se sve burze svijeta crvene.Da bi njih nekolicina bila još bogatija.
Kakva kriza,Grčka ni 3% BDP-a Europe,Amerika ratuje s cijelim svijetom,potrošili pare u Iraku
po svijetu uzimaju lovu i sigurno negdje u nekakvoj kućerini piju viski,puše Kubanske
cigare i smiju se na sav glas i komentiraju i kažu,al ćemo se opet opariti.Pitanje je sa
mo dokle? E moj narode.
Premješteno iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)
jadranka otvorila radove na cesti ravča-ploče,prerezala vrpcu i sutra građevinari otišli doma,baš je igh bio tu,nemaju za germe,lažu,mažu,drže vodu do izbora,poslije izbora će sve izaći na vidjelo..država nemaaa love,a zašto inflacija?prilagođavanje europskoj uniji donijet će poskupljenje mlijeka,kruha,struje,naknada i sve to + pdv,bdp pada 95% iduće godine,a oni projiciraju rast od 1.8% ha ha,zamrznute mirovine,roha povuka 4.4 milijarde kuna sa tržišta u uvjetima velike nelikvidnosti..moja prognoza za bdp iduće godine je -2%..jer iduće godine neće biti ni toliko turista,a pogotovo onih iz grčke,tamo je potpuni kaos,a to i nas čeka za par godina..pretjerano visoke mirovine branitelja morat će se duplo srezat,kao i mirovine hercegovaca,lažnih i slično..da sam ja na vlasti,odmah bi prepolovio plaće u javnom sektoru,eee tek onda kad jako padnemo,moći ćemo se dignit..a proračun treba spustit ispod 100 milijardi kuna,što prije roknemo,prije ćemo se osjestit boljitak…