BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Renault launches automotive industry’s "biggest solar energy project"

In cooperation with Gestamp Solar, Renault is launching what it hails as the automotive industry’s "biggest solar energy project." By installing solar roof panels at six of its French plants, Renault hopes to harness the power of the sun to cut its CO2 emissions by 30,000 tons a year. Renault says that the solar panels – eventually covering an area that’s equivalent to 63 football fields – boast a total power output of 60 megawatts (the approximate annual consumption of a town with a population of 15,000).

The solar roof project is part of Renault 2016 – Drive The Change, the automaker’s strategic plan to reduce its carbon footprint by 10 percent by 2013 and by an additional 10 percent between 2013 and 2016. Eventually, solar panels will cover the roofs of the delivery and shipping centers at Renault’s Douai, Maubeuge, Flins, Batilly and Sandouville faclities, and the staff parking lots at Maubeuge and Cléon.

Installation of the solar panels will begin in mid-June 2011 and completion is slated for February 2012.

http://green.autoblog.com/2011/06/01/renault-launches-automotive-industrys-biggest-solar-energy-pro/

Izvrsna zamisao i projekt, siguran sam da će im se višestruko isplatiti. [thumbsup]

Srdačan pozdrav

Evo par riječi iz posrnulog gospodarstva :

Trenutno me kao gospodarstvenika , ne muče financijski problemi, iako postoji i zaduženje , i potraživanje, ali ipak plan rada je preda mnom i nekako se gura plako naprijed.
Osim, zauzimanja pozicija u budućnosti – jer SADA je pravo , pravcato vrijeme za NOVA UNOSNA
ulaganja- razmišljam o slijedećem:

– kako sve više kapitala s Jadrana , završava u kupnji nekretnina / vjerojatno ugostitelji i
poduzetnici u turizmu tako razmišljaju , jer mi osobni podaci o interesima za nekretnine tako
govore /..znači- kupuju se nekretnine- tko ima para..

– kako dionice stoje – što mi odgovara – jer za njih još nemam dovoljno novaca- ali ću imati
uskoro…to malo -gore-dole- nije motivacije za snažne zaokrete.

– jedan projekat je gotov i o tome ću Vas obavijestiti, kad počne s radom ta firma..
– drugi je u fazi dovršavanja i bit će gotov 2013.

– Najveća preokupacija trenutno mi je vrijeme i obaveze. Ne mogu aktivno raditi na +39,5
Pomaknula sam sve veće aktivnosti, i razmišljam o tome, da ćemo kao vrsta na zemlji uskoro
izumrijeti…
– Nemam osjećaj da počinje škola, a školske knjige su mi nešto bezveze za kupiti..nije me još uhvatio
taj osjećaj odgovornosti?! …
– dok se svi guše i šmrcaju od ambrozije, mene je ove godine ta muka zaobišla–?

Politika Hrvatske nekako je postala očekivana i logična, a posljednji uvozi robe koje smo imali,
prošli su kao da granica niti ne postoji, što je vrlo dobro…i puno lakše.
Općenito , službe funkcioniraju manje kaotično, ili se meni čini.

Ono što ne ide- je pravosuđe. Imamo na sudu nekoliko predmeta- ali, to se već dvije -tri godine ne miče
s mrtve točke, ne znam zašto. Dva puta u godini su rasprave , obično sad na jesen kad se suci vrate
s godišnjih i na proljeće prije nego idu na godišnji. Tako se ne može raditi.To je koma.

Na jesen su pojačane privatne aktivnosti šire obitelji, uvijek se nešto događa, tako da će jesen
biti paklena i teška , no nadamo se – kvalitetnija od prijašnje godine, iako ima manje novaca u novčaniku
mnogih građana. Naučili smo živjeti- sa manje novaca i to je dobro. Pozdrav i ugodan vikend.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

vjerujem da idemo prema ponovoj krizi:tako tvrde analiticari:
http://nywallstreet.blogspot.com/

dan poslje sutra

Da li mi netko može reći- što se mijenja u slučaju kad bi se sredstva iz II mirovinskog stupa, preselila
u I mirovinski stup.
Da li poslodavac mora u tome sudjelovati i na koji način- ili će to biti bolja djelatnika koji su korisnici
te uplate?
Što će se desiti sa mirovinskim fondovima koji skupljaju te pare?Hoće li isplaćivati taj novac ili samo
preknjižiti u korist budućeg korisnika mirovine?

The two themes of the stock exchange:
mali primjer kak smo u zacaranom krugu.
https://sites.google.com/site/bndanalytics/home

dan poslje sutra

Da li mi netko može reći- što se mijenja u slučaju kad bi se sredstva iz II mirovinskog stupa, preselila
u I mirovinski stup.
Da li poslodavac mora u tome sudjelovati i na koji način- ili će to biti bolja djelatnika koji su korisnici
te uplate?
Što će se desiti sa mirovinskim fondovima koji skupljaju te pare?Hoće li isplaćivati taj novac ili samo
preknjižiti u korist budućeg korisnika mirovine?

Može li se uopće promijeniti? Znam da osobe koje su u trenutku provedbe mirovinske reforme, dakle nekih 9-10 godina unazad, svi tada mlađi od 40 nisu imali mogućnost izbora da li ostati samo u 1 stupu ili ne. One osobe koje su tada imale između 40 i 50 godina mogle su birati između ostanka u 1. stupu (država) ili ulaska u 2 stup. Koliko sam načuo sada se nešto počelo govoriti da će se omogućiti, onima koji su u trenutku reforme bili stariji od 40, da se vrate u 1 stup. Uglavnom kako god čovjek okrene, ako dočekaš mirovinu tako da to budu jedina primanja tada – najebao si ko žuti.

"Kupujte zemlju, ona se više ne proizvodi"

EKONOMSKA KRIZA
Italija će prepoloviti broj parlamentaraca

Ustavnim zakonom broj parlamentaraca prepolovit će se sa 945 na 473 te će se ukinuti 110 provincija

RIM – Broj parlamentaraca će se prepoloviti, ukinut će se provincije, oporezivat će se jahte i skupi automobili, u mirovinski staž se neće moći ubrajati godine novačenja (sada vojska nije obvezna) i studiranja itd., samo su neke novosti koje će se uključiti u mjere vlade desnog centra premijera Silvija Berlusconija s kojima se u dvije godine uvode rezovi teški 130 milijardi eura….

evo kako rade pametniji i bogatji od nas, ali mi ne, glavno da plaćamo nesposobne neradnike u vladi i saboru i još im plaćamo ogromne mirovine!!!! [angry] [angry] [angry]

moji postovi nisu investicijski sasvjeti niti prijedlog za kupnju ili prodaju dionica

EKONOMSKA KRIZA

Ustavnim zakonom broj parlamentaraca prepolovit će se sa 945 na 473 te će se ukinuti 110 provincija

RIM – Broj parlamentaraca će se prepoloviti, ukinut će se provincije, oporezivat će se jahte i skupi automobili, u mirovinski staž se neće moći ubrajati godine novačenja (sada vojska nije obvezna) i studiranja itd., samo su neke novosti koje će se uključiti u mjere vlade desnog centra premijera Silvija Berlusconija s kojima se u dvije godine uvode rezovi teški 130 milijardi eura….

evo kako rade pametniji i bogatji od nas, ali mi ne, glavno da plaćamo nesposobne neradnike u vladi i saboru i još im plaćamo ogromne mirovine!!!! [angry] [angry] [angry]

pa da. u svakom slučaju vrlo pohvalno. kod nas biraš na vlast između lošeg i lošijeg.

EKONOMSKA KRIZA

pa da. u svakom slučaju vrlo pohvalno. kod nas biraš na vlast između lošeg i lošijeg.
[/quote]

A inače se Berlusconi samo probudio jednog jutra i odlučio prepolovit parlament. Sam od sebe, jel, ničin izazvan. Prao je zube i rekao: Pa što ja ne bi lupio porez na jahte, a onda kada je pišao sjetio se da studiranje ne bi trebalo ić u mirovinski…

Svi političari reagiraju tek kad nema drugog izbora, ne prije toga.

VRTIĆKE CIJENE

Plaćam vrtić za boravak djeteta starog 5,5 godina =1.120,00 kuna , ovdje kod nas u provinciji.
To je puna cijena , jer dovodim dijete u Grad.
Kad bi dijete ostalo u maloj Općini – gdje živimo- koja takodjer ima vrtić- plaćala bi 50 %
ove cijene.
Budući da je moja Općina osigurala vrtić i ona uredno podmiruje 50 % ekonomske cijene-
registriranom privatnom vrtiću , a ja želim drugi vrtić -u drugoj Općini tj. Gradu
plaćam punu ekonomsku cijenu.

Što kome nije jasno u Zagrebu ?

Pa , koliko bi oni plaćali 200,00 kuna ????????

..još malo o vrtićima..

Ne mogu se načuditi dezinformacijama novinara – koji prenose podatke o obračunima i plaćanju
vrtića.

Ugovor sa vrtićem- sklapa se na 1 godinu ! tj. Redovni upis je od 01.09.- i traje do 01.09.iduće godine.
Tokom ljetnih mjeseci , a to je službeno 01.07- 01.09. – zapravo cijeli sedmi i osmi mjesec-
NE RADE SVI VRTIĆI, već po potrebi JEDAN ili više koji se organiziraju u sklopu predškolskih Ustanova
sa više objekata – tokom ljeta.

Tokom ljeta i odgajatelji i ostali djelatnici vrtića –MORAJU PRIMITI PLAĆU. Pa, zar roditelji
očekuju- da će se radni odnos sa odgajateljem raskinuti 18.06.kad završi vrtić za većinu roditelja – i opet sklapati 05.09. dok opet na jesen počne vrtić?

Ako ne šaljete dijete u vrtić tokom ljeta – obračunava se 50 % obaveza koje plaćate mjesečno.
tj. to su AKONTACIJE za razdoblje / 7 i 8 mj /ponovnog dolaska djeteta u vrtić- na JESEN- AKO ŽELITE
DA VAS ČEKA REZERVIRANO MJESTO – na jesen./ te UPLATNICE smo mi primili već krajem
6.mjeseca ! /
Tada se izvrši obračun.

Ako ste tokom ljeta / 7 i 8 mj/ doveli dijete ukupno npr. 11 dana ..onda se za te dane- obračuna
puna cijena – a sve ostale dane oduzme hrana..itd.itd…

Zato služe akontacije.

Mi tak radimo ovdje već 30 godina!!!

http://www.limun.hr/main.aspx?id=737999
Jedini mogući komentar na ovakve natječaje :
http://www.youtube.com/watch?v=1EgEE6x0WUM

Moji postovi nisu poziv na kupnju,prodaju ili bavljenje dionicama.

New Report

Close