PRAZNIK U PROVINCIJI…
Rano ujutro, krećemo put KAUFLANDA. Usput, na bankomatu Konzuma, podižemo gotovinu, za
danas i za sutrašnje potrebe. Ukrcavamo veće količine peciva, voća, mesa i ostalog.Naš pomoćnik
za košnju trave, sjedi na terasi Kauflanda i čeka nas…Doručak. Utrpavanje u automobile ,i put
prema našoj hrvatskoj Provansi…..
Pregled nekretnine,ozračja, prirode oko nje…milina..
Travnjak dobiva fizionimiju..NIgdje žive duše, vinogradi rodni ko nikad..
Spust do pitomog Naselja, na kavicu…U lijepom lokalu, društvanca dobre volje.Popodnevni odmor.
Navečer, opet kavica s bližnjima, terase popunjene tihim gostima.Vrećicom krcate zdrave hrane iz
Mc Donaldsa, završavamo praznik..horizontala i max-tv…
Burza. ?
Sve je u Božjim rukama…… a to znači- o.k.
Standard & Poor’s spustila US-Bonitet od „AAA“ auf „AA+“
https://sites.google.com/site/bndanalytics/home
možda je stvarno dobro vrijeme da počnete čitati 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=Xc3AwGwCKIE
Ništa mi se ne sviđa to sa Amerikom i njihovim otkrićem oko problema s dugovima…
Ipak, pouzdam se u naše tržište.
Kako je ovdje na jednoj dionici , pametno rekao jedna kolega….neka padne, mi čekamo te cijene
da otkupimo jeftino..do toga je trebalo doći.
Zato , sad pamet u glavu , i podržite tržište još malo, a onda smo mi na konju, makar na ovim
niskim cijenama dionica..naši su se baloni ispuhali, nismo imali novce da ih brzo napušemo, kako
su to napravili u Americi, Njemačkoj i sl zemljama….i hvala Bogu, da sad mirnije gledamo odjek
bolne istine oko Amera…
Dugoročno, ipak je to Amerika, zemlja čuda ..i heroja, pa će nešto valjda smisliti za sebe….
Što je više Fondova prisutno- u otkupu dionica,to je situacija bolja za nas.
P.S. bilo je i gorih dana….
Bravo miami!
ako je vjerovati deutsche bank ceka nas olujna u pon.
https://sites.google.com/site/bndanalytics/home
Što sad činiti ?
Po starom dobrom običaju, mali će izbezumljeno prodavati- a zatim , kupovati po višim cijenama…
Ostali, veći investitori, morati će čekati i ako imaju novce , kupovati će po nižim cijenama.
Amerika je načeta, ko mlada djevica….., a zna se što slijedi poslije toga..
Ipak, BURZA je svjetsko pitanje, nije to narodni običaj, da se u svakom selu, drukčijim instrumentima
svira, ovisno jesi li u planini ili dolini.
Bit će potreban jedan SASTANAK EKONOMSKIH VELESILA.. Sastat će se itekako brzo.I odmah, priznati,
da su statistički fulali kod dodjele rejtinga SAD-u.
A, onda će se opet sliti kapital negdje, malo u naftu, pa zlato, pa devizne rezerve….i opet isto.
Meni je bitno ponašanje fondova u ovoj priči za nas. Odmah će mi dati jednicu, je asociram na
nepostojeće špekulacije.
NIje to atak na nikoga. Samo bi ja isto, ko i MERKELICA, zaštitila tržište…pa, sad..gospođa Kosor
može to shvatiti ili ne, njena stvar. A na ovim mizernim razinama, to nije neki trošak fondovima..
Čemu, oni između ostalog i služe, ako ne ovoj državi, njenoj stabilnosti i sigurnosti u budućnosti…???
Mene ne treba zaštićivati..taman posla, ne pišem to zbog toga.Nego, onako, pokazati jednu
razumnost i zrelost na tržištu, to bi htjela…ako toga ima…vidjet ćemo.
Hebem mu sve po spisku …ovo je kolaps normalnosti…pa , zar i mi ovako….???
Zbilja, 45 MIL nečega…Crobex u ponoru -ponora ??? Nismo imali te novce za amortizirati pad
na bolji način? Opet je netko profitirao…kako Vlada smije to gledati i ništa ne činiti….
Sad nemaju fondovi novaca? Nisu mogli ublažiti posljedice .nije nam još dosta..?
Hebem mu sve po spisku …ovo je kolaps normalnosti…pa , zar i mi ovako….???
Zbilja, 45 MIL nečega…Crobex u ponoru -ponora ??? Nismo imali te novce za amortizirati pad
na bolji način? Opet je netko profitirao…kako Vlada smije to gledati i ništa ne činiti….
Sad nemaju fondovi novaca? Nisu mogli ublažiti posljedice .nije nam još dosta..?
HOĆEMO JOŠ! [smiley]
Tak- kako su to jučer najavili na televiziji, moraju svi prodati…
…Sutra se očekuje pad burzi ..ne pad..najveći pad svih mogućih burzi, a i normalno naše burze,
jer mi smo dio Amerike, Azije, pokrajina slična Kini…Tako da je nemoguće zaobići našu burzu, stoga je
logično da i mi budemo pali, najviše od svih skupa, jer mi smo najbolji u svemu……
…Normalno je da će se to odraziti i na našu burzu, jer drukčije ne bi bilo ni normalno, zamislite
da se to nama ne dogodi, bila bi to drama stoljeća…jer ne bi bili isti u katastrofama….
a tako smo svi slični, bliski u svijetu u usporedbama…ne?
DOKAZ UTJECAJA MEDIJA NA GRAĐANE : H T !!!!! Pogledajte fantastičan promet,
kaj su fondovi takvi pljašljivci ?
Ma, to su dedeki i bakice otišli prodati, kaj su imali, jer je najavljena katastrofa!
@ roso,indigoman
sta trabunjate gluposti
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Wall-Street-speman-za-odskok
spanjolska i italija su uvele mjere stednje i to velike mjere stednje tako da o njihovom bankrotu nema govora
crvenilo se dogodilo jucer i to solidno ali tko god je sudionik na trzistu kapitala zna da ne postoji samo jedan smijer tj gore ili dole tako da razmislite malo prije nego objavite ta svoja razmisljanja
(zbog takvih postova i imate narancastu zvjezdicu)
a ššta sam ja rekao,pogledaj večeras wall street
[/quote]
šta volim kad mogu predvidjeti neke stvari