Evo ovih dana se baš nešto rano ustajem i tako svake godine u ovo vrime ,,,,,,,nešta je ipak ostalo sve ide svojim tokom kao i očekivano ali više nevidim kao prijašnjih godina uzlet dionica pred praznike ,,,,svima koji slave sve najbolje,,,,
Nedavno sam sudjelovao u raspravi oko izlaska iz krize i po meni samo sljedeći koraci su potrebni i nužni da Hrvatska izađe iz recesije:
1. rezanje državnog aparata 50%
2. ukidanje 70% općina i svođenje na velike gradske centre iznad 10.000 stanovnika.
3. smanjenje policije i vojske i izdavanja za vojnu opremu
4. naplata u roku 30 dana
5. kazneni postupci i uvođenje negativne ocjene za loše poduzetnike i zabrana
otvaranja istima nove tvrtke i na ime obiteljskih članova.
Ovakve neke mjere dale bi značajna poboljšanja i uštede, samo je pitanje da li je iduća vlada spremna ih primjeniti! Presmiješno da svako selo ima općinu,a na državu od 4milje ljudi i 1,3 milje uposlenih 300.000 broji državna uprava. PREVIŠE!!!
Inače se ne slažem baš sa tobom, ali ovo je stvarno jedini način. To trebaju biti glavne smjernice, a malim koracima ih ostvarivati. BRAVO.
I u diktatorskom stilu dajete da se brišu postovi u kojima se vaša knjiga kritizira….
[tongue]
Druže birtijašu,
sad kad ste iskoristili sve naše pregaoce, trudbenike, radnike te poštenu i ispravnu inteligenciju recite nam s koliko se prodanih primjeraka nalazi reklamirana nam Mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište na prvom mjestu publicistike!?
Za Domovinu s Titom naprijed!
Uvijek spremni!
[/quote]
Kolega, ukrali ste mi tekst iz tipkovnice [thumbsup]. Predmijevam da sitna kniga vodi sa 8 prodanih primjeraka, za vrat mu puše Vrag od Ante Gotovca sa 7, slijedi ih lipanjski broj mjesečnika Hrana i vino listu zaključuje Auto Karta Korčule i okolice.
Konkurencija nemilosrdna. [thumbsup] [thumbsup]
jadni barmen,nikako da zaradi koju kunu [tongue] …a da probaš od praga do praga….ono …na silu uđeš i maltratiraš raju??….kao ovdje na forumu.
kina smanjila rejting amerima,trendom dalje negativ:
http://bnd-dionica.blogspot.com
Veli mi frend da mu je knjiga jako korisna. Upotrebljava ju svakodnevno više puta. Na više načina..
Na njoj mu stoje Radleri i tako mu se ne rade oni krugovi od dna boce na stolu, a i povremeno je uzme pa ubije osu ili muhu koja pokušava sletiti na roštilj. Veli on da je malo skupa, ali jako dobro leži u ruci dok zamahuje na leteće zvijeri. I žena ju koristi…da udobnije smjesti svoju pozadinu na šiljate stijene u hlad borova. Dakle koristi ju cijela obitelj i onda čovjeku nije žao novaca.I sam razmišljam da ubodem koju…
ukratko:
hrv. dionice plutaju trenutno u mirnoj vodi,crobex pleše oko nule,na radiu svira TBF pjesmom"moja mater te traži" i naši fond manageri piju "radler"na plazi u brelama…..ali u europi u europi se pokrenula apokalipsa,panika,nemir i nesigurnost.
sutra je petak i cekaju se brojke nezaposlenih u americi ali to naseg fondmanagera ne muci bitno je: da je "radler"hladan.
+dax u ovom tjednu cca -9%,katastrofa za njemacku velesilu exporta.ulagaci odbacuju dionice kao potrošeni wc papir.
+italija i spanjolska nemaju prebijene pare a trebaju pomoci grckoj 🙂
+upitan aaa rejting sad-a,proizvodnja i potrošnja odpada
+grcka treba jos par milijardi ali od koga?
+zlato raste
+franak raste unatoc tome sto je zentralna banka svicarske pustila veliku kolicinu franaka na trziste.
+ssmi -3,61 i svicarci odbacuju dionice
a hrvatska? moja prognosa:
dok naš fondmanager mate inace zaposlenik jedne strane banke u hrvatskoj pije radler u brelama zvoni negov mobitel,na drugoj liniji je heinz negov šef iz maticne kuce u austriji i kaze:
"reši se dionica"! i drzi pare u banci! i tako ce mate prodavati dionice u ponedeljak a crobex ce krenuti istim putem kao dax.
nazalost nije mate jedini koji ima austriskog šefa i u hrvatskoj ima više stranih banaka.
ali odluku donosi maticna kuca a ne mate&co.i tako nas ceka potop u ponedeljak.
@ roso,indigoman
sta trabunjate gluposti
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Wall-Street-speman-za-odskok
spanjolska i italija su uvele mjere stednje i to velike mjere stednje tako da o njihovom bankrotu nema govora
crvenilo se dogodilo jucer i to solidno ali tko god je sudionik na trzistu kapitala zna da ne postoji samo jedan smijer tj gore ili dole tako da razmislite malo prije nego objavite ta svoja razmisljanja
(zbog takvih postova i imate narancastu zvjezdicu)
a ššta sam ja rekao,pogledaj večeras wall street
@ roso,indigoman
sta trabunjate gluposti
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Wall-Street-speman-za-odskok
spanjolska i italija su uvele mjere stednje i to velike mjere stednje tako da o njihovom bankrotu nema govora
crvenilo se dogodilo jucer i to solidno ali tko god je sudionik na trzistu kapitala zna da ne postoji samo jedan smijer tj gore ili dole tako da razmislite malo prije nego objavite ta svoja razmisljanja
(zbog takvih postova i imate narancastu zvjezdicu)
a ššta sam ja rekao,pogledaj večeras wall street
[/quote]
rookkie nije sve u crvenoj zvjezdi nju sam zamjenio "9o" za hrvatski grb.
a dinare za njemacku marku.