izgleda da su u ameri dogovorili "okvir"provecanja duga.
u hrvatskoj to ide mnogo brže(uz janjetinu)
@miami
moj portfelj je stjecajem okolnosti javan već četiri godine.
slušajući profesionalce imao sam grozne rezultate.
otkako investiram solo, kupio sam
– herbalife po 28.22 dolara, zadnja cijena 55.72
– dukat po cca 350 kuna, zadnja cijena 620
– i delistirane hotele baška, na kojima sam u siječnju na ime dividende vratio 50 posto uloženog
ako pitaš za ytd
– herbalife je na početku godine bio na cca 34 dolara
– a prvo ovogodišnje trgovanje dukata bilo je 7. siječnja, 380 kuna
moram priznati da prinose fondova ne znam.
stvarno ne znam.
no, slobodan sam citirati joela greenblatta, mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište
"Nakon više od trideset godina profesionalnog ulaganja i nakon četrnaest godina predavanja u poslovnoj školi Ivy Leaguea, uvjeren sam u barem dvije stvari:
1. Ako stvarno želite "pobijediti tržište", većina profesionalaca i akademika vam ne može pomoći i,
2. To ostavlja samo jednu stvarnu alternativu: morate to učiniti sami."
možda da malo duže gledaš one grafove, i druge clipove [smiley]
Znači TEORETSKI ostvaren dobitak ogroman, ali teoretski. Nemaš čak ni omanju hrpicu papira već neke navodne papire koji navodno vrijede. A PRAKTIČNO ostvareni gubitak na HDEL i drugim biserima je značajan i to je ono kaj se računa. KAd se sve sabere i oduzme popušio si novce koje si imao, a sada imaš nešto što neki teoretičari kažu da u teoriji vrijedi nešto. Pitanje je kaj buš imao kad teoriju pokušao provesti u praksu… I zato ne dijeli lekcije sa visoka jer stvarno nisi osoba kojoj rezultati daju to pravo.
@miami
moj portfelj je stjecajem okolnosti javan već četiri godine.
slušajući profesionalce imao sam grozne rezultate.
otkako investiram solo, kupio sam
– herbalife po 28.22 dolara, zadnja cijena 55.72
– dukat po cca 350 kuna, zadnja cijena 620
– i delistirane hotele baška, na kojima sam u siječnju na ime dividende vratio 50 posto uloženog
ako pitaš za ytd
– herbalife je na početku godine bio na cca 34 dolara
– a prvo ovogodišnje trgovanje dukata bilo je 7. siječnja, 380 kuna
moram priznati da prinose fondova ne znam.
stvarno ne znam.
no, slobodan sam citirati joela greenblatta, mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište
"Nakon više od trideset godina profesionalnog ulaganja i nakon četrnaest godina predavanja u poslovnoj školi Ivy Leaguea, uvjeren sam u barem dvije stvari:
1. Ako stvarno želite "pobijediti tržište", većina profesionalaca i akademika vam ne može pomoći i,
2. To ostavlja samo jednu stvarnu alternativu: morate to učiniti sami."
možda da malo duže gledaš one grafove, i druge clipove [smiley]
Znači TEORETSKI ostvaren dobitak ogroman, ali teoretski. Nemaš čak ni omanju hrpicu papira već neke navodne papire koji navodno vrijede. A PRAKTIČNO ostvareni gubitak na HDEL i drugim biserima je značajan i to je ono kaj se računa. KAd se sve sabere i oduzme popušio si novce koje si imao, a sada imaš nešto što neki teoretičari kažu da u teoriji vrijedi nešto. Pitanje je kaj buš imao kad teoriju pokušao provesti u praksu… I zato ne dijeli lekcije sa visoka jer stvarno nisi osoba kojoj rezultati daju to pravo.
[/quote]
Sve točno navedeno….dobro ,ima ti još ipkk koji je trebao na 2000….pa Magma na 600 [lol] …ali kolega vatreni,to je bilo prije nego što je pročitao "malu knjigu". Sad će okrenuti ploču i pobjeđivati tržište non – stop.
Ja sam kao mali čitao u školi "male novine" i mogu potvrditi da čarobna formula funkcionira [lol]
Sve točno navedeno….dobro ,ima ti još ipkk koji je trebao na 2000….pa Magma na 600 [lol] …ali kolega vatreni,to je bilo prije nego što je pročitao "malu knjigu". Sad će okrenuti ploču i pobjeđivati tržište non – stop.
Ja sam kao mali čitao u školi "male novine" i mogu potvrditi da čarobna formula funkcionira [lol]
DA, tako sam i ja u osnovnjaku čitao Lastana i mislio kako znam sve o ženama
[thumbsup]
… to je bilo prije nego što je pročitao malu knjigu …
@mnogi nickovi
dečki, ovo postaje pomalo dijagnostično [smiley]
svaki od vas, pojedinačno, je u rušenje ugleda knjige koju su nahvalili wall street journal i financial times investirao više energije nego ja u dobronamjernu sugestiju narodu da razmotri značaj financijske pismenosti za svoju budućnost.
zbrojimo li sve vas zajedno – jeste li vi sekta?! [undecid] – ispada da je vaš angažman otprilike dvadeset puta veći od moga, no mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište je 34 dana broj 1 na rang listi [thumbsup]
polako prestaje biti šala.
što ste toliko zapeli piskutanjem iza flanjke nadjačati argumente wall street journala i financial timesa?
US Indexfutures danas jaki – Stock futures jump 1 percent on relief over debt deal
http://bnd-dionica.blogspot.com
@mnogi nickovi
dečki, ovo postaje pomalo dijagnostično [smiley]
svaki od vas, pojedinačno, je u rušenje ugleda knjige koju su nahvalili wall street journal i financial times investirao više energije nego ja u dobronamjernu sugestiju narodu da razmotri značaj financijske pismenosti za svoju budućnost.
zbrojimo li sve vas zajedno – jeste li vi sekta?! [undecid] – ispada da je vaš angažman otprilike dvadeset puta veći od moga, no mala knjiga koja i dalje pobjeđuje tržište je 34 dana broj 1 na rang listi [thumbsup]
polako prestaje biti šala.
što ste toliko zapeli piskutanjem iza flanjke nadjačati argumente wall street journala i financial timesa?
[/quote]
kako ne shvaćaš da svi vidimo da je ovo što radiš "silovanje" forumske slobode govora i bezočno reklamiranje knjige radi vlastitih financijskih interesa? [bye]
Nevjerojatno da još netko živ vjeruje da će wall street journala i financial times nekoga naučiti kako zaraditi lovu [lol]
Kolega barmen u pravu si,ovo zaista prestaje biti šala
http://www.youtube.com/watch?v=GbqZBLrP2Fg [lol] [cry] [cry]
@barmen
Nevjerojatno da još netko živ vjeruje da će wall street journala i financial times nekoga naučiti kako zaraditi lovu [lol]
Kolega barmen u pravu si,ovo zaista prestaje biti šala
http://www.youtube.com/watch?v=GbqZBLrP2Fg [lol] [cry] [cry]
u svakom slučaju, i dalje imamo institucije koje svojim ugledom stoje iza recenzije male knjige, i imamo tebe koji nemaš ime, nemaš čak ni pseudonim, nego si na najnižem stadiju anonimnosti – imaš nick, i namjerio si se ni pet ni šest nego na wall street journal i financial times.
no dobro, tomu demokracija i služi, da svatko može reći svoje mišljenje. naprosto, svaki klub ima svoju ludu koja svih devedeset minuta viče ‘ofsajd! ofsajd!’, utakmica već prođe, a luda i dalje viče ‘ofsajd! ofsajd!’ 🙂