mreich: ” A možda je digao lovu s računa u zabi pa će je odnijeti na račun u privrednu. ” Bravo. Toga se nisam sjetio.
ma nee, pa ja sam uvjeren da kolega Plavi poznaje i koristi internet bankarstvo a usto očito i ne voli djelatnike Zabe (osim mozda koje) tako da…
Inače, koji na koji to račun kolege Plavog moram upljatiti da se i ja malo šalim [smiley2]
Smisao moje poruke je bila da brojiš novce zarađene na PBZ-u i ulažeš u Zabu.
Iskreno nisam prodao PBZ, niti ga mislim prodavati uskoro, bez obzira koliko sam već u plusu.
PBZ je najdugoročnije ( za sada ) ulaganje u mom portfelju.
ZABU sam kupio nedavnim prilivom vlastitog svježeg kapitala , ujedno i dokupio Končar.
pozdrav
bravo kolega Plavi… i ja sam odlučio da to bude baš ono ulaganje koje sam dosada kiksao na skoro svim ulaganjima (čekajući pa prodajući neposredno prije večeg rasta)
pošto sam s njim ‘tek na početku’ odlučio sam prodati dio (eno ima naloga tamo negdje od 1130 na dalje) pa kroz taj duuugi period se igrati…
ZABU i KOEI nazalost ne mogu kupovati jer umjesto da mi je sjelo dodatnog kapitala eto, odsjelo mi je u druge investicije (žena, stan, zemlja) pa [smiley2]
ZABU i KOEI nazalost ne mogu kupovati jer umjesto da mi je sjelo dodatnog kapitala eto, odsjelo mi je u druge investicije (žena, stan, zemlja) pa [smiley2]
Ma dobro nije niti meni pao poklon sa neba , prijatelju ulažem , imamo dogovor ulaganje na godinu dana , ja samostalno odlučujem jer on to ne kuži, nakon godinu dana djelimo eventualnu dobit ili gubitak pola-pola.
Ako bude zadovoljan vjerovatno čemo produžiti suradnju , a kako znam da ima love, vjerovatno čemo i povečati udjele.
[smiley2]
Svašta sam radio u životu, ali devize mijenjao na crno nikada.
A što se tiće honde , moja nije plava.
Ako se hočete šaliti na moj račun , evo vam jedno moje davno zanimanje, sa 16 godina sam se ( između ostalog ) bavio preprodajom rabljenih automobila , pretežno – Honde i to par godina.
Zanimljivo da nikada , koliko se sječan nisam imao – plavu.
[smiley1]
Da li to znači da te Nathanxy zvao sa razlogom “crveni”?
[smiley2][smiley2][smiley2]
Elvar: ” ZABU i KOEI nazalost ne mogu kupovati jer umjesto da mi je sjelo dodatnog kapitala eto, odsjelo mi je u druge investicije (žena, stan, zemlja) pa [smiley2] ” Ma dobro nije niti meni pao poklon sa neba , prijatelju ulažem , imamo dogovor ulaganje na godinu dana , ja samostalno odlučujem jer on to ne kuži, nakon godinu dana djelimo eventualnu dobit ili gubitak pola-pola. Ako bude zadovoljan vjerovatno čemo produžiti suradnju , a kako znam da ima love, vjerovatno čemo i povečati udjele. [smiley2]
odlično… znači nisam jedini [smiley2]
ja sam tako jednom i šefu čak u periodu prije kupnje stana savjetom zaradio kune i pritom i sebi, a da sam garantirao cijelim pokrićem gubitka
Kod mene je isto, dobit dijelim po pola a gubitak pokrivam sam.
Jedino se bojim kaj bu cartman rekel na ovo.
Lako vam je sada upravljati sa tuđim novcem i djeliti dobit kad dionice rastu sve odreda.
Teško je promašiti …
Baš me zanima statistika ( ako netko ima) koliko je dionica naraslo a koliko palo u odnosu na stanje 01.01.2005.
jel netko zna kad će RBA d. d. na burzu. nešto su spominjali proljeće 2007.? to bi mogla biti jako zanimljiva dionica.
Lako vam je sada upravljati sa tuđim novcem i djeliti dobit kad dionice rastu sve odreda. Teško je promašiti … Baš me zanima statistika ( ako netko ima) koliko je dionica naraslo a koliko palo u odnosu na stanje 01.01.2005.
Ha,ha bilo bi bolje pitanje koliko je dionica koliko puta naraslo od 01.01.2005.
[smiley2]
Jel bi bio netko ljubazan da mi pošalje link na kojem bi mogao skinuti neki program za gledanje DVD-a besplatno?
Unaprijed zahvaljujem!
Lako vam je sada upravljati sa tuđim novcem i djeliti dobit kad dionice rastu sve odreda. Teško je promašiti … Baš me zanima statistika ( ako netko ima) koliko je dionica naraslo a koliko palo u odnosu na stanje 01.01.2005.
Teško je ali moguće i promašiti. A većina ljudi ne podnosi nikakav rizik. Vidimo to po štednim depozitima u bankama. I po tome što je samo 1% građana upisalo INU.
“Palih” dionica od 01.01.06. ima dosta, nekoliko ih imam u portfelju, onih koje su narasle je desetak puta više.
Ima i onih koje su i sada na istoj cijeni.
Po toj matematici, ove se godine nije moglo izgubiti.
A opet sigurno ima i onih koji su izgubili. Ali to je bilo moguće samo onima koji imaju malo različitih dionica u portfelju. Oni koji ih imaju dvadesetak, nisu mogli izgubiti.
Bitno je rizik svesti na što manju mjeru, a ne nastojati što više zaraditi. I sve uložiti u samo jednu ili dvije dionice. Jer onda je rizik prevelik.