BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

malo tko voli diktatore. i nisam protiv optimizma. mene je zasmetalo pretjerano veselje destrukcijom i "budućim poslovima" koje bi trebalo ugrabiti, a tamo će još dosta nesreće biti.

Zato sam i rekao kako treba akciju izvesti munjevito, da se izbjegnu nevine žrtve, da se onesposobi vojsku "blitzkrieg"-om. Jer činjenica je da je tamo luđak-diktator na vlasti i da su ljudi protiv njega. Ili će biti mukotrpni građanski rat, ili će luđak ostati, ili ova internvencija?
Što je najamnja nesreća od svih?? Meni se učinilo da bi to bila upravo ovakva akcija. Problem je što Ameri baš i nisu za akciju, tu više Europljani izgleda sada vuku na svoje. Pitanje tko je u pravu. Ne vjerujem ja Amerikancima baš sve. I znam da nisu dobrotvori. Samo kažem što mi se učinilo najboljim rješenjem i zašto bi oko tog rješenja trebalo biti više optimistačan nego pesimističan jer ostale opcije su te koje bi trebale izazivati pesimizam. Ostale opcije će odnijeti više života a radi ničega, radi nikakvog dobra, radi ludog diktatora i njegove vlasti.

kolega lynx
kad su ti amerikanci takvi dobrotvori, bas me zanima da li ce podrzati i rusenje saudijske vlasti za koji dan kad i tamo pocne sranje

pa vidimo kako Ameri "podržavaju" rušenje vlasti u Bahreinu…

I'd rather have 1% of the effort of 100 men than 100% of my own effort

Sad odjednom volimo diktatore??? Ovaj svijet je zbilja postao čudan.

Di ti je prijatelj Njegovo Smeće od Arabije?
[/quote]
I njega treba srušiti. To sam već puno puta rekao. Ali njega nije tek tako lako srušiti jer je on preopasan.

Ali ja sam i zato našao rješenje. Sjećate se kako sam jednom predložio ideju da mu se da nekakav kompromis. To nije čisto rušenje ali tome slično jer jer ipak obezvlađivanje.
Da mu se kaže da će se njegova vladavina podržavati ukoliko on ispuni neke standarde poštivanja ljudskim prava u svojoj zemlji, ako ljudima omogući obrazovanje, stvori perspektivu za napredak životnog standarda građana kroz razvoj gospodarstva u kojemu bi se zaposlili ti građani na način da sve to silno svoje "privatno bogatstvo" (kao apsolutistu njegovo privatno je sve što tamo postoji) uloži u temeljito opremanje cijelog teritorija sa vrhunskom infrastrukturom i drugim uvjetima za razvoj diverzificiranog gospodarstva, a primarno je tu važno obrazovanje toga ekstremno neeobrazovanog stanovništva.
Da u međuvremenu dok svoje ljude ne osposobi za samostalni život/rad da ih sve i financira kroz "privremana socijalna davanja" dakle kroz potpunu besplatnost tog vrhunskog obrazovanja za sve, besplatnost zdravstva i drugih egzistencijalnih potreba.

Na taj način bi Saudijska Arabija prestala biti u suficitu robne razmijene sa inozemstvom, sav višak bi se potrošio na uvoz kapitalnih dobara i potrošne robe iz inozemstva koji služe za te investicije i to privremeno i umjetno povećanje standarda i to bi time bilo jako dobro za zapadne države, a istovremeno i njegove podanike, a i njemu bi bilo bolje to "kupovanje vlasti" koja ga pretvori u slugu svome narodu a ne diktatora, jer bolje mu i takva vlast nego da ga nasilno sruše kao u drugim državama. Zar ne?

To bi bila win-win-win situacija. Zato sam za ovaj slučaj predložio ovakvu ideju.
Ima li tko što protiv?? Meni je to dobar kompromis, dajem svoj glas za ovo!

Do sada smo uvijek htjeli rušiti diktatore, tome se pljeskalo, a sad biste podržavali diktatore? Koliko vas uopće ima takvih? Ovdje bi čovjek stekao dojam da svi tako misle.

Ja se ništa ne "veselim", samo konstatiram stanje. Navodim pozitivne i negativne posljedice svega ovoga.

Kada neki kolege smiju izražavati svoj pesimizam glede ovih događanja, zašto ja ne bih smio svoj optimizam?

Ja još uvijek ideal slobode držim iznad svih, a građane Libije (za razliku od mogih ovdje prisutnih!) ne smatram ovcama kojima je potreban nekakav čoban, koji može biti i shizofreni luđak, a one bi kao "trebale biti sretne" u takvom stanju.

Moš mislit, biti sretan pod Gadafijem, Sadamom, Miloševićem. Ja stvarno ne razumijem ljude koji bi bili kadri vidjeti bilo što pozitivno u takvim diktatorima.

Ako je negdje nakon svrgavanja stvar malo zakazala – to je samo znak da se ovaj puta treba biti oprezniji, naučiti iz starih grešaka i sl., ali to NE SMIJE biti izgovor za nečinjenje, za podilaženje diktatorima i za smatranje građana drugih zemalja ovcama koje uopće ne žele slobodu, kojima vjerom ili čime već sloboda "nije dio mentaliteta" i sl.

Ako su oni svojim prosvjedima, pobunama… pokazali da žele promjene, mislim da nitko nema pravo govoriti suprotno.

A rušiti diktatore ne samo da je dobro za njih (ako to dobro iskoriste – uvedu demokraciju) nego je dobro i za cijeli svijet ovim spletom okolnosti koji sam naveo.
Nisam ja kriv što je rat takva stvar da se u njemu mora "rušiti". To je jednostavno tako.

ALI ja sam optimist koji u svakom zlu želi naći nešto dobro, koji svako razaranje želi gledati kroz ponovno građenje, koji želi stvoriti što više dobra za što više ljudi iz događaja koji su možda neizbježni.

Ako je nešto neizbježno na nama je da to iskoristimo na način koji je svima najbolji.

Ovaj rat, koliko god rat sam po sebi uvijek bio "loša stvar", slično kao i svaki "obrambeni rat" ima svoje POZITIVNE posljedice koje ja ovdje naglašavam (kao kontrast onima koji gledaju samo crno).

Naglašavam to da će ljudi dobiti mogućnost za odlučiti se za demokraciju/slobodu (na njima je da li će to iskoristiti kako treba ili ne) a Zapadne zemlje dobivaju "gospodarski stimulans" kroz to savezništvo sa novorođenom demokracijom bogatom resursima.

P.S. Da, vjeroajtno najbolje btii neutralan, kao Švicarci. Mudro šute i samo kupe vrhnje od svega. A kad netko ne želi šutjeti… očito se uvijek nađu oni kojima se ne sviđa što kažu.
Vi koji ne želite gledati optimistično – ne morate. Ali mislim da je realizam ovdje bliže mom optimizmu nego vašem pesimizmu.

Nego kako to da se u 20 dana nisu mogli dogovoriti za vojnu intervenciju a kad je Gadafi rekao da će objaviti da je financirao kampanju Sarkozya u 24 sata rat.

Samo interes i lizanje .upaka!

LEAVE THE WORLD BEHINED

malo tko voli diktatore. i nisam protiv optimizma. mene je zasmetalo pretjerano veselje destrukcijom i "budućim poslovima" koje bi trebalo ugrabiti, a tamo će još dosta nesreće biti.

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

Di ti je prijatelj Njegovo Smeće od Arabije?

kolega lynx
kad su ti amerikanci takvi dobrotvori, bas me zanima da li ce podrzati i rusenje saudijske vlasti za koji dan kad i tamo pocne sranje

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Do sada smo uvijek htjeli rušiti diktatore, tome se pljeskalo, a sad biste podržavali diktatore? Koliko vas uopće ima takvih? Ovdje bi čovjek stekao dojam da svi tako misle.

Ja se ništa ne "veselim", samo konstatiram stanje. Navodim pozitivne i negativne posljedice svega ovoga.

Kada neki kolege smiju izražavati svoj pesimizam glede ovih događanja, zašto ja ne bih smio svoj optimizam?

Ja još uvijek ideal slobode držim iznad svih, a građane Libije (za razliku od mogih ovdje prisutnih!) ne smatram ovcama kojima je potreban nekakav čoban, koji može biti i shizofreni luđak, a one bi kao "trebale biti sretne" u takvom stanju.

Moš mislit, biti sretan pod Gadafijem, Sadamom, Miloševićem. Ja stvarno ne razumijem ljude koji bi bili kadri vidjeti bilo što pozitivno u takvim diktatorima.

Ako je negdje nakon svrgavanja stvar malo zakazala – to je samo znak da se ovaj puta treba biti oprezniji, naučiti iz starih grešaka i sl., ali to NE SMIJE biti izgovor za nečinjenje, za podilaženje diktatorima i za smatranje građana drugih zemalja ovcama koje uopće ne žele slobodu, kojima vjerom ili čime već sloboda "nije dio mentaliteta" i sl.

Ako su oni svojim prosvjedima, pobunama… pokazali da žele promjene, mislim da nitko nema pravo govoriti suprotno.

A rušiti diktatore ne samo da je dobro za njih (ako to dobro iskoriste – uvedu demokraciju) nego je dobro i za cijeli svijet ovim spletom okolnosti koji sam naveo.
Nisam ja kriv što je rat takva stvar da se u njemu mora "rušiti". To je jednostavno tako.

ALI ja sam optimist koji u svakom zlu želi naći nešto dobro, koji svako razaranje želi gledati kroz ponovno građenje, koji želi stvoriti što više dobra za što više ljudi iz događaja koji su možda neizbježni.

Ako je nešto neizbježno na nama je da to iskoristimo na način koji je svima najbolji.

Ovaj rat, koliko god rat sam po sebi uvijek bio "loša stvar", slično kao i svaki "obrambeni rat" ima svoje POZITIVNE posljedice koje ja ovdje naglašavam (kao kontrast onima koji gledaju samo crno).

Naglašavam to da će ljudi dobiti mogućnost za odlučiti se za demokraciju/slobodu (na njima je da li će to iskoristiti kako treba ili ne) a Zapadne zemlje dobivaju "gospodarski stimulans" kroz to savezništvo sa novorođenom demokracijom bogatom resursima.

P.S. Da, vjeroajtno najbolje btii neutralan, kao Švicarci. Mudro šute i samo kupe vrhnje od svega. A kad netko ne želi šutjeti… očito se uvijek nađu oni kojima se ne sviđa što kažu.
Vi koji ne želite gledati optimistično – ne morate. Ali mislim da je realizam ovdje bliže mom optimizmu nego vašem pesimizmu.

uh, ako je ovo istina mogla bi nafta znacajno porasti.

http://danas.net.hr/svijet/page/2011/03/18/0017006.html?pos=n1

uf, napad na Libiju-rat s arapskim zemljama izazvat će novi pad dionica na svim svjetskim burzama [embarass]
[/quote]
Imaš pravo, mogao bi 🙂

Sva sreća glavne arapske zemlje su nam saveznici. Ja predlažem da se i traži od njih da nam pomognu. Što manje potrošimo svoje municije to bolje.
Bitno je samo da ne stradaju nedužni civili.
Gađati vojne ciljeve, sravniti sa zemljom željeznice, elektro-energtsku infrastrukturu – sve ono što služi vladajućem režimu za provođenje svojih operacija.

P.S:
Nadam se samo da neće sve poslove na obnovi prigrabiti sebi Francuzi i Englezi. Ako kao ulaznica treba sudjelovanje u akciji, ma pošaljemo im u pomoć onaj jedini MIG što leti?? Mada… ima prednosti i ostati neutralan, tamo nas vole, pitanje je što sad treba točno napraviti da ta ljubav ne pukne nego još ojača. Žele li oni pomoć u svrgavanju diktatora ili bi cijenili to što ne sudjelujemo u razaranju njihove infrastrukture??
[/quote]

Najbolje biti nesvrstani kolega, nije Tito bio budala!

dajte se skulirajte. rat, "kreativna destrukcija" … pa imali smo destrukciju ovdje prije nepunih 20 godina. ste već zaboravili kak je to? ka tu može biti ikakvog veselja?
ak je kome do destrukcije, složite si doma nešto od legača, pa rušite.

Lynx vam je inace socialno neosvjestena osoba
Njega vesele takve stvari jer smatra da ce tvrtke cije dionice posjeduje bolje raditi…
Zato ga i nije briga za 1 milijun umirovljenika koji gotovo da gladuju, njemu je bitna dividenda…
UŽAS

DAO BOG DA VLADA OPOREZUJE SA 80 % DIVIDENDU, , NEK OPOREZUJU I KAPITALNU DOBIT I DOBIT BANAKA..

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

[/quote]

Moš si mislit što će im bit bolje kad uvedu demokraciju. u Bagdadu se danas puno bolje živi nego za vrijeme Sadama.

[/quote]

uf, napad na Libiju-rat s arapskim zemljama izazvat će novi pad dionica na svim svjetskim burzama [embarass]
[/quote]
Imaš pravo, mogao bi 🙂

Sva sreća glavne arapske zemlje su nam saveznici. Ja predlažem da se i traži od njih da nam pomognu. Što manje potrošimo svoje municije to bolje.
Bitno je samo da ne stradaju nedužni civili.
Gađati vojne ciljeve, sravniti sa zemljom željeznice, elektro-energtsku infrastrukturu – sve ono što služi vladajućem režimu za provođenje svojih operacija.

P.S:
Nadam se samo da neće sve poslove na obnovi prigrabiti sebi Francuzi i Englezi. Ako kao ulaznica treba sudjelovanje u akciji, ma pošaljemo im u pomoć onaj jedini MIG što leti?? Mada… ima prednosti i ostati neutralan, tamo nas vole, pitanje je što sad treba točno napraviti da ta ljubav ne pukne nego još ojača. Žele li oni pomoć u svrgavanju diktatora ili bi cijenili to što ne sudjelujemo u razaranju njihove infrastrukture??
[/quote]
I iracanima je bilo bolje dok su imali Saddama, a i za Libiju je bolji Gaddafi nego nekakvo bezvlađe..
Navijam za Gaddafija, iako su mu sanse za pobjedu nakon ukljucenja francuske jako male

[/quote]

Hoće, hoće evo i potvrde, američki futuresi +0,70 %, nakon jučerašnjeg rasta preko 1 %.

Kada roknu Gadafija, jedna briga manje.
[thumbsup]

lp
[/quote]
još kad japan nestane…futuresi budu dvoznamenkastog broja, postotno mislim[thumbsup]

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

New Report

Close