BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

inače da se vratim malo na margin i jednu vrlo čudnu stvar… naime u Centar Banci dan od kada se počinje računati istek kredita je dan odobrenja kredita a ne dan isplate novaca na upotrebu !!?? u mom slučaju to iznosi razlike 10 dana dok nitko ne garantira da ta razlika ne može biti i mjesec dana… stvarno neprofesionalno

možeš li malo pojasniti, ovo baš ne razumijem

vrlo jednostavno…

predaš zahtjev za margin na recimo 1.1.2006. taj isti margin ti odobre (banka tj. njihov kontrolni odjel) recimo 7.1.2006. te dobiješ poziv da dojdeš po papire (recimo poziv ti dojde u petak popodne i ti ne stigneš do javnog bilježnika)… odeš do bilježnika tek u ponedjeljak 10.1.2006. i predaš ovjerene ugovore banci… Banka eto igrom slućaja ti ‘uplati’ lovu na margin account tek za 3 dana dakle 13.01.2006 te nadalje ti misliš da trebaš vratiti lovu i kamate takodjer 13.01.2007 tj. za godinu dana…

Između ta dva datuma postoji 6 dana razlike.

U mom slućaju to je igrom slućaja 10 dana razlike.
No eto dojde obavijest koju dotični (ja) ne dobijem na vrijeme (pošto ne živim na do tada prijavljenoj adresi) da trebam vratiti lovu 10 dana prije nego sto planiram i naravno da svaki dan kasnjenja poteze zatezne kamate. K tome sigurno mi je bilo teže prodati na brzinu nego u pripremi…

Toliko o tome

p.s. svaka sličnost osoba i datuma sa stvarnim osobama i datumima je poptuno slućajna

nema mi druge nego se zae..ti

iako ne razumijem tvoj post želim ti puno sreće s njima

ja imam njihov margin pa sam te zato pitao, ali nisam imao nikakvih problema tog tipa, odnosno nisam uopće imao problema

evo smao nekih duplića, bez INE i ostalih.. mislim da bi se ove tme mogle spojiti i olakšati pretraživane konstruktivnih informacija

Tehnička analiza ,
Tehnička i software, podrška za bolje praćenje , burze
Kupovanje dionica internetom
On-line trgovanje
———
mostich
MOSTICH
————-
Fonodovi – ulaganja u dionice
Fondovi & ulaganja
—————
Margin, lombardni krediti, financiranje ulaganja
Margin kredit
—————

[b]kupuj od pesimista i prodaj optimistu, al budi realist[/b][color=black][/color]

iako ne razumijem tvoj post želim ti puno sreće s njima ja imam njihov margin pa sam te zato pitao, ali nisam imao nikakvih problema tog tipa, odnosno nisam uopće imao problema

jesi već jedan margin otplatio?

nisam niti ja imao nikakvih ‘problema’ do trenutka otplate!

evo smao nekih duplića, bez INE i ostalih.. mislim da bi se ove tme mogle spojiti i olakšati pretraživane konstruktivnih informacija Tehnička analiza , Tehnička i software, podrška za bolje praćenje , burze Kupovanje dionica internetom On-line trgovanje ——— mostich MOSTICH ————- Fonodovi – ulaganja u dionice Fondovi & ulaganja ————— Margin, lombardni krediti, financiranje ulaganja Margin kredit —————

Ajme mila majko…. “…evo nekih duplića…”????!!!!!!!!! Štreber i gotovo. Nema pomoći. Nisu ga zvali na tulume.
[smiley10]

..."Postoji samo matematička i dijalektička logika, sve ostalo je....... ženska. :))"...

mauricije: ”
iako ne razumijem tvoj post želim ti puno sreće s njima ja imam njihov
margin pa sam te zato pitao, ali nisam imao nikakvih problema tog tipa,
odnosno nisam uopće imao problema

jesi već jedan margin otplatio?
nisam niti ja imao nikakvih ‘problema’ do trenutka otplate!

Može savjet. Ne znam koliki ti je margin ali bolje je uzeti 2 ili 3 manja nego jedan u komadu (može i u istoj banci), upravo radi zatvaranja. To govorim iz vlastitog iskustva (7 godina korištenja margina).

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

jesi već jedan margin otplatio? nisam niti ja imao nikakvih ‘problema’ do trenutka otplate!

a što ne možeš produžiti margin?

Elvar: ” mauricije: ” iako ne razumijem tvoj post želim ti puno sreće s njima ja imam njihov margin pa sam te zato pitao, ali nisam imao nikakvih problema tog tipa, odnosno nisam uopće imao problema ” jesi već jedan margin otplatio? nisam niti ja imao nikakvih ‘problema’ do trenutka otplate! ” Može savjet. Ne znam koliki ti je margin ali bolje je uzeti 2 ili 3 manja nego jedan u komadu (može i u istoj banci), upravo radi zatvaranja. To govorim iz vlastitog iskustva (7 godina korištenja margina).

pa ja sam do tada imao 2 otvorena margina i jedan od njih sam zatvorio…

@mauricije
: mozes produziti ali po nepovoljnijim uvjetima i na kraju to niti nije izgovor za gore opisan način obračunavanja vremena korištenja margina

@mauricije
: mozes produziti ali po nepovoljnijim uvjetima i na kraju to niti nije izgovor za gore opisan način obračunavanja vremena korištenja margina

još jedno pitanje, koji su to uvjeti za produženje? hvala

Premješteno iz teme: [color=blue]INDG (Industrogradnja)[/color]

Nema potrebe za tolikim pisanjem jer već duže vremena nema kvalitetne diskusije čak i šale na forumu.
Ne analiziraju se financijski izvještaji, dosta je ljudi zbog nekvalitetnog pisanja jednostavno odustalo od daljnje rasprave, a čim se napiše neki imalo kvalitetniji post slijede napadi sa svih strana. Čak se i tržište ponaša sukladno tome. Razlog tome je možda i u tome što dosta ulagača odlazi na regionalna tržišta.

A što reći o INDG kad je sve već tisuću puta rečeno. Sretno svim dioničarima.

Premješteno iz teme: [color=blue]INDG (Industrogradnja)[/color]

Nema potrebe za tolikim pisanjem jer već duže vremena nema kvalitetne diskusije čak i šale na forumu. Ne analiziraju se financijski izvještaji, dosta je ljudi zbog nekvalitetnog pisanja jednostavno odustalo od daljnje rasprave, a čim se napiše neki imalo kvalitetniji post slijede napadi sa svih strana. Čak se i tržište ponaša sukladno tome. Razlog tome je možda i u tome što dosta ulagača odlazi na regionalna tržišta. A što reći o INDG kad je sve već tisuću puta rečeno. Sretno svim dioničarima.

A evo znanac, vjerojatno neces ni dobiti ovaj post jer cu ponovno biti cenzuriran. Ali evo svejedno pisem moj oprostajni post na ovom forumu. INDG mi je jedna od uzdanica portfelja i uvijek sam pokušavao ovdje o njoj raspravljati na temelju financijskih izvješća i relevantnih podataka i očekivanja. Uvijek sam volio čitati tvoje postove jer me uvijek više inspirira kad netko ima suprotno razmišljanje od mojega jer onda to uvijek i mene tjera na proispitivanje vlastitog mišljenja. Oni koji stalno traže istomišljenike to očito rade baš zato što su nesigurni u vlastito mišljenje o nekoj dionici ili se radi baš o cistokrvnim navlakacima. 😉

Uglavnom jucer sam napisao kratak post o INDG i vidim da ga danas nema. I to me je stvarno totalno razljutilo jer s obzirom kakvih nekvalitetnih gluposti se nađe na ovom forumu, ne znam zaista čime sam ja zasluzio da se moji postovi brisu. Pa eto zato definitivno napustam ovaj forum. A kolege ides i znanac samo nastavite vaše prepirke, ja cu pokoju procitati ali ukljucivati se vise necu jer mi cini mi se to nije dozvoljeno.

Sretno svim dioničarima INDG a i ostalih dionica. I zapamtite odluka o kupnji ili prodaji je samo vaša.

New Report

Close