BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega,osim toga u Zagrebu,Rijeci,Osijeku i mnogim drugim većim gradovima vlada SDP i HNS!!!
Ako dobro vladaju,kako nisu mogli na parlamentarnim izborima steći više zastupnika???
Pozdrav

kad postaviš ovakvo pitanje, na to se uvaženi zagovornici rušenja vlade redovito oglušuju…

[/quote]
ne, nego je pitanje tolko glupo da pokazuje totalno nepoznavanje politickog sustava pa je na njega vise glupo odgovarat nego ne odgovarat.
pravo je pitanje kolega zasto hdz kad tako dobro vlada na drzavnoj razini ne poluci bolji rezultat u lokalnoj razini a ne obratno sta ti pitas.
jel drzavna razina je vaznija i vise se gleda i odlucuje o svemu..

Premješteno iz teme: KSST (Kaštelanski staklenici d.d.)

Pa šta je vama ljudi moji da netko šikaru i makiju plaća 7000 kuna po dionici.
Svi ovi što sada kupuju ostat će vječno u posjedu dionica ako misle da će zaraditi na njima.

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Slušaj…kad moram birati između tih koji su imali snage obračunati s jednim dijelom kriminalaca unutar svoje stranke, ne kažem da ih još nema, ali to ne znači da i oni neće doć na svoj red…i onih nesposobnih u oporbi u čijem štabu se u izbornoj noći ori "Jugoslavija,Jugoslavija"…koji se još kunu drugu Titu…rađe biram ove prve…ionako se svodi u životu, pa tako i u politici da moraš birati manje zlo…a meni je manje zlo ipak HDZ…
Drugi razlog, HDZ vodi pregovore s EU…povukao je dosta nepopularnih poteza zbog toga da približi Hrvatsku EU…nadam se da se slažemo da moramo ući, jer druga opcija ne postoji…zašto sada pred kraj pregovora raspisivat prijevremene izbore?! zbog 8 tisuća prosvjednika? neka završe pregovore i ono što su započeli i onda neka budu izbori i narod bira koga želi…eto, ja se u potpunosti slažem…ali neka se onda zna tko je obavio pregovore s EU, pod kojim uvjetima i tko je zaslužan za sve dobro ili loše što će to donijeti…a ne sad da dođe na vlast netko drugi, pa će uzimati za sve dobro zasluge sebi, a za ono loše svaljivati HDZ-u na leđa…

stranke dijele ljude i drustvo. to je koncept "prodan" od struktura koje pod parolom toboznje liberalizacije i ljudskih sloboda, manipuliraju omogucivsi demokracije losijeg tipa te se dogadja da je ambicija dovoljna da se dodje na vlast. Vlast mora biti duznost najsposobnijih a ne ambicija upitno sposobnih. stranke, da se razumijemo treba ukinuti. Jednopartijski sustav ili visestranacje, svejedno, nije to neka velika razlika, to jest, ne valja ni jedno ni drugo. Slazem se kad kazete da prosvjednici ne znaju tocno sto zele, a to se i ne moze preko noci promjeniti, ali slozit cemo se da zele kompetentniju vlast i ljude koji ce stititi kvalitetu zivota u ovoj zemlji. Moja ideja je da se ukinu stranke, ako treba mijenjati ustav, ne bi nam to bilo prvi put. Na drzavnom zavodu za statistiku tocno se zna tko su najsposobniji ljudi u ovoj zemlji, iz svake struke treba par mjeseci pred izbore povuci iz baze podataka po 30 najkvalitetnijih iz svojih struka (po ministarstvima) te ponuditi ljudima njihove zivotopise na TV da su dostupni svaki dan i da se vrte razlicitm redoslijedom. Naravno tu su i nastupi tih ljudi, ali ne u ozracju "mi osvajamo vlast", nego "eto moram sto cu, kad sam ucio i bio najbolji, sad se valjda moram toga prihvatiti voditi gradjane ove zemlje". Kad se bude bjezalo od te duznost onda smo na pravom putu, a danasnje borbe za osvajanje vlasti polazuju svu nakaradnost demokracije. Boriti se za vlast i jos se radovati "pobjedi", radi koga, cega??? Bit ce ljudima bolje, ili se vesele radi povlastica? Hej…o cemu se tu radi? Gdje bi bili J Kosor, Vukelić, Kirin i ostala ekipa kad bi se uveo taj sustav, u kojem je kompetencija amen, a slozit cemo se zar ne da tada imamo najmanje podjela ako rezultati govore u ime ljudi. Oni bi mozda bili na burzi rada, eto gdje. Npr…jeste culi za gdina Hitnera iz Bjelovara….on ili Popijac? Itd…ljudi pisu opuse knjiga, doktorate, itd..vjerujem da bi 20 kompetentnih ljudi tog kalibra za mjesec dana druzenja u brainstormingu napravili cudo od hrvatske kroz 10 godina. Eto, kompetencije ispred svega. Sve dok netko ne ukine vlastitu stranku, nema srece. Svi se oni trebaju staviti na trzsite kompetencije.

slažem se sa svime napisanim…samo molim da se navede primjer jedne države koja funkcionira na taj način u svijetu…
[/quote]

Hvala prijatelju sto ste procitali moje štivo. A moje pitanje vama: Sapere aude (jucer iz 1 protiv 100). Usudimo se znati! Zasto ne bismo bili prvi u tome!!!??? Nove stvari pokrecu. Jesu li prije otkrica gume, bili poznati proizvodi od gume, nisu jel da. E tako vam je i s ovom mojom idejom. Barem sam autentičan i iskren. Jednom cu moci reci da sam mozda prvi barem u svom selu (grad od 50 tis stanovnika) govorio o ovome. Mozda je preambiciozno reci da sam prvi u svijetu, ali tko zna mozda i jesam. Tko bi rekao da ce Ivica i Janica biti na krovu svijeta i to na idejama "nekog tamo" gipsa hmmm..a eto i na krovu vise puta. Pozdrav iz osunčane meke HR turizma.

stranke dijele ljude i drustvo. to je koncept "prodan"

pa to je cjeli problem. i ljudima je vec dosta tih stranaka..juce friscic u nu2 kaze jednu recenicu za koju on ni ne kuzi kako to glupo zvuci..kaze on da je svojim kolegama samo savjetovao da se mogu razlikovati u misljenu al da to ne pokazuju javno kako nebi nastetili stranci (parafraziram). mislim ono..njima stranka samo sluzi kao zastita da bi istjeravali svoje interese. oni na stranke gledaju kao na nogometnu momcad kojoj pripadaju i samo gledaju kako bi je zastitili jer preko nje stite sebe a drzava je u drugom planu.
i zato mislim da jako grijese oni koji misle da prosvjedi nemaju uporiste jer ih ne podrzava nikakva stranka. to jednostavno nije ni potrebno. mozda se budi jedna nova generacija.
nisam pametan koja je alternaiva ovom al samo znam da kad cujem rijec stranka da mi tlak jako skoci.

Svi ovi što sada kupuju ostat će vječno u posjedu dionica ako misle da će zaraditi na njima.

Kada bi ja bio suguran da će ovo vrijediti 5000 kuna pa pomeo bi sve do 4800.
Vi očito niste sigurnu u svoju investiciju jer kažete da ja navlačim pa vama to odgovara vi želite još dokupiti ili vi samo zavaravate druge korisnike.
Na svaki post u kome nema UP UP vi reagujete jako nervozno što je očiti znak nesigurnosti i nepovjerenja u dionicu.
Ide to UP, UP [lol]

Vi očito niste sigurnu u svoju investiciju jer kažete da ja navlačim pa vama to odgovara vi želite još dokupiti ili vi samo zavaravate druge korisnike.
Na svaki post u kome nema UP UP vi reagujete jako nervozno što je očiti znak nesigurnosti i nepovjerenja u dionicu.
Ide to UP, UP [lol]
[/quote]

Ma ti bi nešto pomeo, daj nemoj me zaj—at … Nemaš vjerojatno ni za jednu cijelu dionicu, inače ne bi tu piskarao, već bi nešto protrgovao kroz jutro …

Ajde napiši nešto argumentirano ili preseli na neku drugu temu. Drukera nam je preko ušiju već ovdje, baš ste onako – dosadni
[wink]

Molim ili objaviti ili obrisati i gornji post jer su po argumentima i jedan i drugi van okvira teme

Kressho

Ide to UP, UP [lol]
[/quote]

Ma ti bi nešto pomeo, daj nemoj me zaj—at … Nemaš vjerojatno ni za jednu cijelu dionicu, inače ne bi tu piskarao, već bi nešto protrgovao kroz jutro …

Ajde napiši nešto argumentirano ili preseli na neku drugu temu. Drukera nam je preko ušiju već ovdje, baš ste onako – dosadni
[wink]

Molim ili objaviti ili obrisati i gornji post jer su po argumentima i jedan i drugi van okvira teme
[/quote]
Vidim da želite postati moderator.
Pa vama odgovara da se druka na dole ako vi tako nazivate moje pisanje pa vi želite svi još dokupiti.
Umjesto da mi budete zahvalni vi me napadate.

ne, nego je pitanje tolko glupo da pokazuje totalno nepoznavanje politickog sustava pa je na njega vise glupo odgovarat nego ne odgovarat.
pravo je pitanje kolega zasto hdz kad tako dobro vlada na drzavnoj razini ne poluci bolji rezultat u lokalnoj razini a ne obratno sta ti pitas.
jel drzavna razina je vaznija i vise se gleda i odlucuje o svemu..

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju prihode za financiranje svojih aktivnosti i slobodno njima raspolažu. Općenito, prihodi općina, gradova i županija trebali bi biti jednaki zadacima koje izvršavaju. Sustav financiranja lokalne samouprave prilično je složen i obuhvaća različite izvore prihoda, uključujući poreze (vlastite poreze i zajedničke poreze koji se dijele između lokalne samouprave, županija i države), neporezne prihode (vlastite i zajedničke), kapitalne prihode i subvencije.

Daklem, ako su građani Zagreba nezadovoljni nečime, mogu se obratiti Bandiću, a ne prozivati Vladu zbog onog što im ne štima u njihovom gradu…
Zanimljivo je koliko je prosvjednika izašlo na splitsku rivu…600 njih…a u Zagrebu 8-10 tisuća….bit će jer nemaju svog Pernara ili su svi čobani…

ali neka se onda zna tko je obavio pregovore s EU, pod kojim uvjetima i tko je zaslužan za sve dobro ili loše što će to donijeti…a ne sad da dođe na vlast netko drugi, pa će uzimati za sve dobro zasluge sebi, a za ono loše svaljivati HDZ-u na leđa…

ma stari opet ti isto..ma to zanima samo tebe..vecini se fucka oce nas u eu uvesti sdp, hdz ili stranka zdravog razuma…nisu to dinamo i hajduk pa da navijam za nekog od njih. svi oni su napravili i nesto korisno…naravno. nije hdz skroz crn. ali to sta je on kaznio par ljudi unutar stranke meni nedaje niti malo nade da oni jos uvjek ne stite brdo drugih..tebi kalmeta djeluje nevino?????

i dalje se gleda sta ce narusiti ugled stranke a za drzavu cemo lako..pa jel vidis da jos zapinje oko poglavlja 23. a to poglavlje je najvise stvar politicke volje. sta mislis da to nije povezano sa mnogim stvarima koje se jos NE ZELE napraviti..
pa dok je onaj ludi franja bio na vlasti i dok je imao hrt u rukama 100% onda je vecina mislila kako nas europa oce stavit pod svoje i da nam diktira. pa nece nas niko…vidis da molimo da nas puste unutra al nisu ni oni glupi. vide kakva nam je drzava jos uvjek.a zahvaljujuci kome je takva???
ej, 20g..pa nije to malo. za to vrijeme smo mogli napraviti svicarsku. al je nekima bilo puno sladje prodavati jednu spiku prema unutra a drugu prema europi. i kao oni su zahtjevni, puno od nas traze itd. itd..sve to nije istina..istina je samo jedna. treba povuci grden poteze al s tim potezima se gubi vlast. a oni s tim jako otezu…i sad ako nam taj lipanj pobjegne treba ih na prvu banderu sve skupa…

Hvala prijatelju sto ste procitali moje štivo. A moje pitanje vama: Sapere aude (jucer iz 1 protiv 100). Usudimo se znati! Zasto ne bismo bili prvi u tome!!!??? Nove stvari pokrecu. Jesu li prije otkrica gume, bili poznati proizvodi od gume, nisu jel da. E tako vam je i s ovom mojom idejom. Barem sam autentičan i iskren. Jednom cu moci reci da sam mozda prvi barem u svom selu (grad od 50 tis stanovnika) govorio o ovome. Mozda je preambiciozno reci da sam prvi u svijetu, ali tko zna mozda i jesam. Tko bi rekao da ce Ivica i Janica biti na krovu svijeta i to na idejama "nekog tamo" gipsa hmmm..a eto i na krovu vise puta. Pozdrav iz osunčane meke HR turizma.

kandidirajte se…imat ćete moj glas…ali pitanje je da li će vam to pomoći…
naime, tvrdim da ostankom HDZ-a ili dolaskom SDP-a na vlast ili nekog trećeg, da se stanje neće promijeniti…promijena je moguća jedino da se poredak kao takav sruši, doživi svoj kolaps….dakle, u neku ruku da zaživi sustav koji ste nam predstavili…
I slažem se da dok postoje stranke ništa neće biti bolje, dok se ne počnu birati ljudi, a ne stranke ma ko god da u njima bio, neće moći postići ništa….
od osnutka ove države, njena budućnost je već ispisana…i neovisno tko bio na ovoj vlasti u ovakvom poretku neće voditi ovu državu ništa drugačije…
Nažalost na taj način svijet funkcionira…podobna manjina da vlada većinom…zato im ovakav sustav i odgovara…

Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave osiguravaju prihode za financiranje svojih aktivnosti i slobodno njima raspolažu. Općenito, prihodi općina, gradova i županija trebali bi biti jednaki zadacima koje izvršavaju. Sustav financiranja lokalne samouprave prilično je složen i obuhvaća različite izvore prihoda, uključujući poreze (vlastite poreze i zajedničke poreze koji se dijele između lokalne samouprave, županija i države), neporezne prihode (vlastite i zajedničke), kapitalne prihode i subvencije.

kolega, nama trebaju strateske odluke na razini drzave. ni sdp ni hdz ni hns nemaju tolko kvalitetnih ljudi da pokriju sve zupanije..niti sam tvrdio da u hdz nema sposobnih niti da su u oporbi svi sposobni…u krajnjoj liniji ja bi se zalozio i za vladu nacionalnog jedinstva cisto da prestane ovo neprovodjenje reformi zbog straha od gubitka izbora…
ali ovo da bi se neka stranka treabala bolje probiti do sabora zbog rezultata na lokalnim izborima to ti je skroz promaseno i zahtjevalo bi jednu doktorsku disertaciju..npr. spd u rijeci dobije 40% na lokalnim izborima, dodje do parlamentarnih izbora i oni ce u rijeci dobiti opet isti broj glasova..sta sad tu nije jasno. gdje bi se oni to trebali vise probiti..sta bi trebali splicani glasati onda vise za sdp gdje je na vlasti kerum i zbivanja u rijeci niti ne vide?
ne kuzim opce poantu..

New Report

Close