@dunlop
I oni koji žive na selu su građani Hrvatske.
@salus
Prije prošlih izbora ,anketna prednost SDP-a je bila znatno veća nego sada pa su izgubili.
I na pretprošlim izborima!!!
Ako po tome sudite,HDZ opet sigurno pobjeđuje!!!
I ako su pojedinci činili u jednoj stranci nečasna djela,ne možete sve prozivati i vređati.
I mislim da ovi neredi idu u prilog vladajućoj koaliciji,jer će većina "naroda" radije birati njih nego nerede.
Nisam član HDZ-a .
Pozdrav
Pozdrav
Lako je dobiti izbore kada dovodis glsace iz drugih drzava da glasaju za tebe.Upravo Ti koji su to organizirali ,opljackali su i Nas i Njih.
Autobusi su organizirano dolazili iz Hercegovine u Dalmaciju na glasanje.
O mrtvima da i ne govorimo.
DNO,DNA [cry]
Kada vec mrtvi imaju pravao glasa logicno bi bilo da im obitelj prima PENZIJU ILI BORACKU na ime POKOJNIKA. [lol]
eto sad njega..pa jesi ti citao sta sam ja pisao?
gdje sam rekao da nisu gradjani i da nemaju pravo glasati i biti birani?
reko sam da to nije nikakav argument da je neko bijel odnosno u pravu ako ga je birala vecina..
pa nismo sad u saboru pa da se dodvoramo kako to politicari cesto znaju sa recenicama "nas narod je pametan" i slicnim floskulama..
pogledaj malo statisticke podatke pa ces vidjeti da smo na dnu obrazovanosti a obrazovani u velikoj manjini ali nazalost taoci ove vecine. i bice kako kaze vecina. u takvom sustavu zivimo.
ne trebaš se čuditi, tih 13% su privilegirane kaste koje parazitiraju na račun zaposlenih i šutljive većine. HDZ je uvijek nagrađivao svoje vjerne članove položajima, visokim plaćama,a i "PLAĆAMA" ispod stola, od Barišića na dalje. zato treba razumjeti bisakovia, marcipana i još par njih koji se bore da da se ništa ne promijeni, tj. da tih 13% zadrže svoje privilegije unutar sustava koji je postavio HDZ
da…cijelo vrijeme dobivaju izbore, jer postoji 13% privilegiranih i šutljivih…i na osnovu njih dobivaju izbore…
molim te da provjeriš postotak kojim je HDZ pobjeđivao na izborima…
odakle vam ta brojka o 13%? pa upravo o vama je Dunlop govorio u jednim od svojih prije postova…upijate šta vam mediji i kojekakvi uličari-anarhisti stavljaju u uši i onda to ponavljate ko papige…drugo ni ne znate…samo jedno te isto….
a nitko još ovdje nije odgovorio…
Jesmo li mi demokratsko društvo?
Jel postoje izbori na kojima narod odlučuje tko će vodit državu?
Jel narod odabrao HDZ?
U odnosu na 4.5 mil stanovnika, da li je 8 tisuća prosvjednika veliki broj zbog kojeg bi se trebali raspisivati prijevremeni izbori?
Jesu li kojekakve institucije ,koje su proteklih dana objavljivale rezultate anketa o broju ili postotku koji podržava ovu Vladu, jesu li te institucije objavile uzorak na kojem je istraživanje provedeno? svaka ozbiljnija studija navede broj ispitanika…ovdje nitko ništa…grune se broj, a onda svi ko papige…
Eto, kolega Dunlop razgovara sa svojim frendovima i na temelju toga zaključuje koliko potporu građana ima ova Vlada…
HDZ pobjeđuje na selu…dakle sad smo počeli i blatiti hrvatskog seljaka…što ste mislili time da HDZ pobjeđuje samo na selu?
Ako ima netko nekakve spoznaje o kriminalu i nepravilnostima…neka to odma prijavi nadležnim tijelima…sve ostalo su parole…mrtva slova na papiru…
Gdi je u cijeloj priči oporba kao alternativa ovoj Vladi?
Šta su oni radili proteklih godina?
Jel imaju program?
Jesu stali iza prosvjednika? Nisu…zašto nisu? jer prosvjednici nisu ni za njih! pa za kog su onda prosvjednici…ne znaju ni sami…
Lako je dobiti izbore kada dovodis glsace iz drugih drzava da glasaju za tebe.Upravo Ti koji su to organizirali ,opljackali su i Nas i Njih.
Autobusi su organizirano dolazili iz Hercegovine u Dalmaciju na glasanje.
O mrtvima da i ne govorimo.
DNO,DNA [cry]
Kada vec mrtvi imaju pravao glasa logicno bi bilo da im obitelj prima PENZIJU ILI BORACKU na ime POKOJNIKA. [lol]
Ja sam čitao o organiziranom dolasku autobusa iz Srbije i republike srpske u Knin i druge krajeve
Hrvatske gdje je je zastupljeno srpsko stanovništvo.
Zar i oni glasaju za HDZ???
Kolega,osim toga u Zagrebu,Rijeci,Osijeku i mnogim drugim većim gradovima vlada SDP i HNS!!!
Ako dobro vladaju,kako nisu mogli na parlamentarnim izborima steći više zastupnika???
Pozdrav
zašto bi iko prijavljiva kriminal kad od toga u konačnici nema ništa.Ustvari ima,najebe onaj koji je kriminal prijavia!Radi takvih stvari nećemo u EU,ostat ćemo se raspravljat sa Srbijom i lažnim optužnicama.Kad sredimo to ostaje nam BIH i treći entitet,ima posla još 20 godina,a dotle će uhljebi paratizirat na nama svima.E, mali problem je šta je para sve manje a nervoze sve više. [sealed]
Jesmo li mi demokratsko društvo?
Jel postoje izbori na kojima narod odlučuje tko će vodit državu?
Jel narod odabrao HDZ?
taj tvoj ljubljeni hdz je brojcano dobio manje glasova nego oporba. tako da njih nikad nije niti podrzavalo vise ljudi nego oporbu..a razno raznim izbornim makinacijama su na vlasti. prilagodjavaju izborne jedinice kako im pase kako bi mjesta u kojima imaju jako malo (a to su svi gradovi) spojiil sa mjestima u kojima imaju puno (sela).
onda imaju izbornu jedinicu hercegovinu, pa glasaju mrtvi itd. itd..
pa vidis kak su se financirali. crni fondovi. reklama pet puta vise nego svi drugi zajedno a na kraju suma sumarum potrosili 5% vise od sdp-a..
eto, tako taj tvoj ljubljeni kriminalni hdz radi..
a i u medjuvremenu su se okolnosti debelo promjenile. na vidjelo je izasao teeeski kriminal stari. i to niko nema pravo gledati skrstenih ruku. prosvjedi su legitimni ali ova vlast nije niti ce biti.
jel ti zbilja mislis da je samo sanader crn? da ovi nista nisu znali? jarnjak, seks..da ne spominjem onog lopovcinu kalmetu…sta je radilo odvjetnistvo sve ove godine.
ti mislis da bi mi njima trebali vjerovati kako sad najednom sve rade po zakonu???
a vuku nas za nos desetljecima..
stranke dijele ljude i drustvo. to je koncept "prodan" od struktura koje pod parolom toboznje liberalizacije i ljudskih sloboda, manipuliraju omogucivsi demokracije losijeg tipa te se dogadja da je ambicija dovoljna da se dodje na vlast. Vlast mora biti duznost najsposobnijih a ne ambicija upitno sposobnih. stranke, da se razumijemo treba ukinuti. Jednopartijski sustav ili visestranacje, svejedno, nije to neka velika razlika, to jest, ne valja ni jedno ni drugo. Slazem se kad kazete da prosvjednici ne znaju tocno sto zele, a to se i ne moze preko noci promjeniti, ali slozit cemo se da zele kompetentniju vlast i ljude koji ce stititi kvalitetu zivota u ovoj zemlji. Moja ideja je da se ukinu stranke, ako treba mijenjati ustav, ne bi nam to bilo prvi put. Na drzavnom zavodu za statistiku tocno se zna tko su najsposobniji ljudi u ovoj zemlji, iz svake struke treba par mjeseci pred izbore povuci iz baze podataka po 30 najkvalitetnijih iz svojih struka (po ministarstvima) te ponuditi ljudima njihove zivotopise na TV da su dostupni svaki dan i da se vrte razlicitm redoslijedom. Naravno tu su i nastupi tih ljudi, ali ne u ozracju "mi osvajamo vlast", nego "eto moram sto cu, kad sam ucio i bio najbolji, sad se valjda moram toga prihvatiti voditi gradjane ove zemlje". Kad se bude bjezalo od te duznost onda smo na pravom putu, a danasnje borbe za osvajanje vlasti polazuju svu nakaradnost demokracije. Boriti se za vlast i jos se radovati "pobjedi", radi koga, cega??? Bit ce ljudima bolje, ili se vesele radi povlastica? Hej…o cemu se tu radi? Gdje bi bili J Kosor, Vukelić, Kirin i ostala ekipa kad bi se uveo taj sustav, u kojem je kompetencija amen, a slozit cemo se zar ne da tada imamo najmanje podjela ako rezultati govore u ime ljudi. Oni bi mozda bili na burzi rada, eto gdje. Npr…jeste culi za gdina Hitnera iz Bjelovara….on ili Popijac? Itd…ljudi pisu opuse knjiga, doktorate, itd..vjerujem da bi 20 kompetentnih ljudi tog kalibra za mjesec dana druzenja u brainstormingu napravili cudo od hrvatske kroz 10 godina. Eto, kompetencije ispred svega. Sve dok netko ne ukine vlastitu stranku, nema srece. Svi se oni trebaju staviti na trzsite kompetencije.
Ovo o čemu pišeš Dunlop…to ti se zove politika…izborne makinacije, prilagođavanje izbornih jedinica itd itd…a ko je kriv SDP-u i ostalim strankama što su nesposobni…bili su na vlasti, imali su priliku nešto promijenit, pa zašto nisu?
Okolnosti su se u međuvremenu promijenile…i neki od tih o kojima govoriš su završili u zatvoru…promijenjeni su i ministri zbog svojih grešaka i nesposobnosti…
Prosvjedi su legitimni, isto kao što je i ova vlast legitimna…što oporba itekako dobro zna, jer da je drugačije, onda je na oporbi da ospori ovu Vladu…
A šta misliš odakle se financira SDP? sadi kruške, jabuke i mrkvu pa prodaje na placu? misliš da oni nemaju crnih fondova?
Idealiziraš političare…a oni su sve samo nisu idealni…po tebi bi političari trebali biti Isusi Kristi i Marije Djevice…to ti nisu ni ovi HDZ-ovi ni ovi SDP-ovi…tek toliko da budemo na čisto…govoriš tu kao da bi bilo drugačije da je bio SDP na vlasti…toliko si uvjeren u to da bi gurnuo ruku u vatru…
Kolega,osim toga u Zagrebu,Rijeci,Osijeku i mnogim drugim većim gradovima vlada SDP i HNS!!!
Ako dobro vladaju,kako nisu mogli na parlamentarnim izborima steći više zastupnika???
Pozdrav
kad postaviš ovakvo pitanje, na to se uvaženi zagovornici rušenja vlade redovito oglušuju…
stranke dijele ljude i drustvo. to je koncept "prodan" od struktura koje pod parolom toboznje liberalizacije i ljudskih sloboda, manipuliraju omogucivsi demokracije losijeg tipa te se dogadja da je ambicija dovoljna da se dodje na vlast. Vlast mora biti duznost najsposobnijih a ne ambicija upitno sposobnih. stranke, da se razumijemo treba ukinuti. Jednopartijski sustav ili visestranacje, svejedno, nije to neka velika razlika, to jest, ne valja ni jedno ni drugo. Slazem se kad kazete da prosvjednici ne znaju tocno sto zele, a to se i ne moze preko noci promjeniti, ali slozit cemo se da zele kompetentniju vlast i ljude koji ce stititi kvalitetu zivota u ovoj zemlji. Moja ideja je da se ukinu stranke, ako treba mijenjati ustav, ne bi nam to bilo prvi put. Na drzavnom zavodu za statistiku tocno se zna tko su najsposobniji ljudi u ovoj zemlji, iz svake struke treba par mjeseci pred izbore povuci iz baze podataka po 30 najkvalitetnijih iz svojih struka (po ministarstvima) te ponuditi ljudima njihove zivotopise na TV da su dostupni svaki dan i da se vrte razlicitm redoslijedom. Naravno tu su i nastupi tih ljudi, ali ne u ozracju "mi osvajamo vlast", nego "eto moram sto cu, kad sam ucio i bio najbolji, sad se valjda moram toga prihvatiti voditi gradjane ove zemlje". Kad se bude bjezalo od te duznost onda smo na pravom putu, a danasnje borbe za osvajanje vlasti polazuju svu nakaradnost demokracije. Boriti se za vlast i jos se radovati "pobjedi", radi koga, cega??? Bit ce ljudima bolje, ili se vesele radi povlastica? Hej…o cemu se tu radi? Gdje bi bili J Kosor, Vukelić, Kirin i ostala ekipa kad bi se uveo taj sustav, u kojem je kompetencija amen, a slozit cemo se zar ne da tada imamo najmanje podjela ako rezultati govore u ime ljudi. Oni bi mozda bili na burzi rada, eto gdje. Npr…jeste culi za gdina Hitnera iz Bjelovara….on ili Popijac? Itd…ljudi pisu opuse knjiga, doktorate, itd..vjerujem da bi 20 kompetentnih ljudi tog kalibra za mjesec dana druzenja u brainstormingu napravili cudo od hrvatske kroz 10 godina. Eto, kompetencije ispred svega. Sve dok netko ne ukine vlastitu stranku, nema srece. Svi se oni trebaju staviti na trzsite kompetencije.
slažem se sa svime napisanim…samo molim da se navede primjer jedne države koja funkcionira na taj način u svijetu…
govoriš tu kao da bi bilo drugačije da je bio SDP na vlasti…toliko si uvjeren u to da bi gurnuo ruku u vatru…
NE… nego se ovi jednostavno moraju maknuti jer su ulovljeni ne ono sa prstima u pekmezu nego su se kupali u tom dzemu..
to da su svi isti to nije tocno…al da mi se sdp isto ne svidja po mnogo stvari isto tocno..nemogu smislit onog marasa, arsena bauka, onog gradonacelnika djakova (cisti seljo..), slavka linica i slicne..isto puno demagogije..al nema afera stari..nema..imaju isto crne fondove..vrlo vjerovatno su ih isto financirali neki tajkuncici..al brate mili hdz je napravio takvu mrezu korupcije da se toga necemo rjesiti jos godinama ako se ikad i rjesimo. bili su 4g na vlasti. nazalost nespsobni racan ih je vodio al je bilo postenije. jel ima koja afera? na prste nabrojat..
tebi je to ok da pola vlade zavrsi u zatvoru a da ostatak nastavi vladanje uz ono debelu sumnju da su svi sve znali?????????????????