EU je jednostavno nužnost za prosperitetnu i demokratsku Hrvatsku!!!
EU nema alternative.
Sve drugo je put u stagnaciju i nazadovanje.
Pozdrav
upravo tako stari. i za mene eu nema alternativu. i upravo je hdz prvi razlog zasto vec nismo tamo I TO ODAVNO..europa od nas ne ocekuje da imamo 30000$ bdp jer za to treba vremena. nego da maknemo prste sa institucija koje bi radile svoj posao a nemogu jer to ovim korupcionasima ne pase..eto, te stvari se mogu napraviti preko noci ali nitko ne zeli..i zato nas nece jer smo smrdljivi i nikakvi. a takvi smo jer su takvi ovi na vlasti i tome je vrijeme reci DOSTA.
[/quote]
Naravno kolega da je i vlast Ive Sanadera kriva što još nismo u EU,ali je upravo Jadranka svojom
antikorupcijskom borbom i sprazumom sa Slovenijom Hrvatsku dovela na "prag Europe".
Neka završi taj posao,a onda neka birači odluče koga žele da ih "vodi" u idućem mandatu.
Pozdrav
bitno je da ova nesposobna jacina družba koja je opljačkala hrvatsku ode s vlasti, svejedno tko će doći. ako misle da im narod vjeruje, neka se sad odmah testiraju na izborima jer prošle izbore dobio je sanader koji je u zatvoru, a ne njegova nasljednica jaca koju je on dekretom postavio na vlast!
[/quote]
Ne to je nebitno.
Jaca sigurno nije opljačkala Hrvatsku već "tjera" u zatvor one koji to jesu.
Zato smeta mnogima i žele je maknuti.
Bitno je da ako već mjenjamo vlast na izborima ona bude kvalitetnija.
Ja ne vidim kvalitetnu alternativu.
Pozdrav
[/quote]
jaca je predsjednica HDZ-a koji je reketario poduzetnike i isisao iz državnih firmi barem 100 milijuna kuna za vrijeme sanadera (a jaca mu je bila desna ruka- "kud Ivo, tud i ja" hvalila se ona)!
dio tog novca odnio je sanader, a velik dio HDZ je koristio za vlastite potrebe i financiranje izbora!
zato jaco šefice HDZ-a vraćajte naše novce, dosta je krađe i pljačke!!!
Nema više ćekanja halo strane službe procijenjuju ako vlade brzo neode mogla bi eskalirat situacija,,,,,,gdje ste tu onda vi i ja na tržištu kapitala,,,,,,znači pad burze,,,,ne zanimaju me ko je za partizane i druge,ljudi imaju pravo i Tito je bio Hrvat,,,daje bilo više Hrvata u partizanima nebi došlo do domovinskog rata ….puno toga se nije radilo trebalo se bar utvrdit ko je u masovnim grobnicama danas je to moguče dnk analizom ,dali če neko za to odgovarat siguran sam da neče ali bi se znalo ko je zgino znam puno žena koje se nisu mogle udat jer su im muževi nestali.Treba uzet pozitivne strane iz totalitarnih režima i šta ima veze što neko pjeva ,,,,ko pjeva zlo nemisli,,mi sa tržišta kapitala bi trebali podržavat ovakve manifestacije jer se na njima troši a i rado se prisjetim
omladinskih organizacija i lijepog života za sve ljude dobre volje,,,neslažem se sa kolegom koji navodi da ljudi neče radit nek se obrati meni nači ču mu min 50 ljudi,,,žalim što Jadranka neče moči uvest RH U eu neka to zahvali Hdz u,,i ljudima koji su imali milijarde dok su drugi bili gladni ,a naj više se neslažem sa policiskom državom koji žele kao Šeks koji je bio na golom otoku zbog prmjernog vladanja ,,,,pozdrav istomišljenicima [cool]
stari jel ti sebe slusas..ti opet o strankama i bakracima. iz aviona se vidi da si glasac adzeja.ja pricam o napretku drzave a ti o nekakvoj ljubomori jedne stranke prema drugoj koja ce uvest drzavu u eu..fucka mi se kao sto sam rekao za stranke i strancarenja..to nas je i dovelo do ovdje jer smo stalno na izborima a nitko nece napraviti nista sta bi nastetilo stranci prije izbora a za drzavu ih bas briga jer je njima na vlasti dobro..
to je ze mene biti ovih prosvjeda..ovog pernana ce maknuti neko pametniji i vise nikad za njega necemo cuti..
dosta mi je vec zivjeti u drzavi koja je samo malo bolja od crne gore i kosova..ocu drzavu koja je bolja od svicarske..
o kakvom ti ulasku u EU pricas. pa da smo imali normalnu vlast (a ovakvu smo ocito zasluzili jer pita se vecinu) mi smo tamo trebali biti odaaaaavno. hdz to najavljuje godinama. i sad cemo spusit i ovaj termin..
ako oporba i nevalja nije bitno.prvi cilj je maknut ove, pa nek dodje i sdp u medjvremenu se isprofiliran neka nova snaga al ove ljudi vise nemogu smislit.
al kakva god ta oporba bila primjeti da nema nijedne (ili vrlo malo) afere iz razdoblja 2000-2003. likvidnost u drzavi je bila super (al ne zelim sad ulaziti u to jer to je malo sira prica ali je indikativno)..
milanovic mi mozda ne djeluje na mjestu al ove likove koji vec 20g harace drzavom vise stvarno nemogu smislit..gledat tog seksa, bebica, hebranga, jarnjaka, onog matusica lazljivog..ajme pa oni koda se izruguju sa ljudima
A jel ti sebe slušaš?
nije ti bitno tko će ti doć na vlast poslije?! pa kako očekuješ onda da ljudima bude bolje kad te boli k…. ko će doć na vlast poslije…
jesam glasač HDZ-a…i šta…nije me sram to priznat….glas onima koji kliču "Jugoslavija, Jugoslavija" neću nikad dati…
A što je to HDZ trebao napravit da uđemo prije u EU…pa kako su se samo lomila koplja oko Gotovine u Haagu…pa sve ove reforme zbog kojih su ljudi danas nezadovoljni, to su bili uvijeti EU…pa zar bi oni bili drugačiji da je SDP bio na vlasti…ne bi…
samo je pitanje dal bi SDP to sve uspio sprovesti, a da se ne raspadne prije toga 3 puta…isto kao što im se raspala koalicija 2003…
HDZ se barem suočio sa svojima i imao hrabrosti obračunati se njima…kad bi SDP to napravio?
koji narod?
10 000 prosvjednika?…ajde da je 100 000 izašlo na ulice…šta bi sad trebalo?ne pretjerujte i dramatizirajte…
šta se dešava u Grčkoj, Francuskoj…jeste vidjeli koliko tamo izađe ljudi na ulicu…bude i mrtvih…pa?jel pada Vlada zbog toga?
meni se cini da ces ti kao i vecina ove vlasti potpuno podcjeniti ove prosvjede..po meni ovo ide na gore. ako se danas okupe u respektabilnom broju to ce se jos izrodit. ja nisam za revoluciju nego za mir al ovi se moraju maknut…
malo si pomjesao normalne zemlje sa nasom. tamo bivsi premijer nije u zatvoru a njegovi bivsi podanici na vlasti. to je vecinom bit ovih prosvjeda i ja mislim da vecina vlasti niti nije svjesna kolko su ljudi iziriritani i sta im se valjda iza brda.
[/quote]
molim te, pogledaj Berlusconija u Italiji…pa nije još u zatvoru…o čemu ti to?
kao da su ovi vani nešto bolji od naših…ajde molim te…isto samo lopov do lopova…
ja nisam niti bez posla (dapace) niti bez skole. radim u stranoj firmi na stranom trzistu i meni je ok..al ovdje zivim i osim love ocu i drzavu u kojoj mogu doci na sud da im rjese spor u razumnom roku..da se prijavim na natjecaj da neide po babi i stricevima, da ako hocu dobiti poso da nemoram imati iskaznicu hdz-a a stari moj iz prve ruke znam slucajeva gdje je puno puta receno "znas mali bilo bi lakse da imas iskaznicu"..hdz je od drzave napravio sprdacinu. napravili su vojsku glasaca sa penzijama, zaposlenjima uz clansku iskaznicu hdz-a itd. itd…sve to ih nije smetalo dok nisu maknuli iveka. a ako to znamo mi koji nismo na nikakvim pozicijama mislis da to nisu znali ovi iz predsjednistva hdz-a? samo se onda na to nisu bunili. bitno da je njima dobro. to treba sve iscistit iz korjena kolko god se duboka da ici..
pa reforme su u tijeku…upravo ta pravosudna…
pa nitko neće priznat tu od vas da je HDZ na vlasti u najnezahvalnijem razdoblju…u tijeku najveće krize koja je zahvatila ne samo Hrvatsku, već i cijeli svijet…pa kako bi se SDP nosio s time…nikako…raspao bi se…
a kaj se tiče iskaznica…znam ja da se prije nije moglo i bez onih partijskih knjižica…a i opet bi moglo tako ako SDP dođe na vlast…
pa reforme su u tijeku…upravo ta pravosudna…
ma nemoj mi reci. pa kod nas su te reforme u tijeku vec 20g. i nikako da dodju ni do sredine kamoli do kraja..moras samo znati citati izmedju redova i bit ce ti jasno zasto smo mi daleko od zatvaranja poglavlja 23. naravno ovi pritivnici europe ce tome zapljeskati. ja sam za europu i mislim da je to samo stvar politicke volje a ne put od 1000 milja kojim ides pjeske..predugo se oni tu neckaju i odlazu jer im je lagodnije vladati bez kontrole..
sjeti se samo svih onih izbora gdje su sve nevladine institucije vristale da su kampanje financirane cudnim sredstvima..i kosoricina, i hdzeove i sve druge..i sanaderovi satovi..sve to je davno bilo. ocito su tada institucije bile daleko od samostalnih. to je totalno izgubljenih 7g sanaderove vladavine..i onda me pitas sta je hdz trebao napraviti da prije udjemo u europu????????
jel ti to mene zaje…?
i ti opet o strancarenju i knjizicama..stari fucka mi se za stranke i za tvoj hdz (moj nije bio nikad i meni isto to nije sram priznat). ja hocu drzavu..
nisam imao partijsku ni hdz-ovu knjizicu i nezelim da postoje nikakve knjizice za dobijanje posla. trenutno itekako postoje.
tvoji istomesljenici uvjek uspiju pronaci goreg vladara od nasih kao izgovor za ove nase. italija isto ima svojih mana i ja vise tezim njemackom, austirijskom ili svedskom modelu…
i nisam rekao da mi je svejedno ko ce doci na vlast nego da ovi u svakom slucaju moraju otici. i to na izborima naravno. pa makar dosao i miki. kakav god da je njemu vjerujem vise nego ovoj kosorici..a ak se pokaze nesposoban nek i on dobije svoju porciju..
Evo baš sam sreo kolegu ima 4 djece za srednju školu sam prjevoz sa popustima izađe 540kn po đaku,
sad mi tu neko priča o propalim studentima u slavoniji je plača od 1600kn do 3500neto za prosječne građane,sve je poskupilo i ošlo gore,,,,sad vi malo razmislite prije što okrivite branitelje i ovaj napačeni narod a uskoro čete imat 100 000 prosvjednika,,, [bye] [bye]
to je totalno izgubljenih 7g sanaderove vladavine..i onda me pitas sta je hdz trebao napraviti da prije udjemo u europu????????
jel ti to mene zaje…?
A jel Sanader još na vlasti il je u zatvoru?
ko ga je izbacio iz stranke i stjerao u kut? Milanović ili Kosorica?
Tu tupite o vladavine HDZ-a…kako ništa dobro nije napravio za vrijeme svoje vladavine…a šta vam je radila oporba to cijelo vrijeme? koja je njezina uloga u Saboru? da sjedi i prima masnu plaću? i pusti da sve ode u 3 pm…pa da se narod pobuni i da na ulici traži prijevremene izbore?!
nabij si tu opoziciju znaš kud….i od takvih očekivat da će nam biti bolje?
Evo baš sam sreo kolegu ima 4 djece za srednju školu sam prjevoz sa popustima izađe 540kn po đaku,
sad mi tu neko priča o propalim studentima u slavoniji je plača od 1600kn do 3500neto za prosječne građane,sve je poskupilo i ošlo gore,,,,sad vi malo razmislite prije što okrivite branitelje i ovaj napačeni narod a uskoro čete imat 100 000 prosvjednika,,, [bye] [bye]
to o čemu ti bljazgariš nema veze ni HDZ-om ni SDP-om…ko god da dođe to neće rješiti…plaća će i dalje biti tim ljudima 1600 kn…ako će imati uopće posla…
sve je poskupilo, a poskupit će i još više bez obzira tko će biti na vlasti…
dajte više zapamtite da ovo više nije socijalna država u kojoj ste živjeli 50 godina za vrijeme druga Tita…ovo je kapitalizam…bogaćenje bogatih i još veće siromašenje siromašnih…
a o prosvjednicima…nemate ih danas ni 10 000 …kakvi prijevremeni izbori? o čem vi pričate?
pustio bi ih nek šeću po gradu i po Markovom trgu…kad bi razbili jedan jedini izlog, poslao bi policiju nek ih razjuri kućama…
kad ova Vlada završi pregovore i ono što je započela, neka raspiše izbore, pa tamo neka se razjasni narod koga želi na vlasti…ne na ulici…
A jel Sanader još na vlasti il je u zatvoru?
ko ga je izbacio iz stranke i stjerao u kut? Milanović ili Kosorica?
o boze dragi. jesi ti zbilja tolko naivan ili se pravis. hdz mu je dao pocasno predsjednicko mjesto kolko se ja sjecam. a maknuli su ga tek kad se pokusao vratiti nazad.
ajme ti nista ne kuzis…
bolje da se vise ne javljam jer cim si rekao da si hdz-ov glasac znao sam s cim imam posla a nakon ovakvih izjava vidim da razgovaram sa franom matusicem
o boze dragi. jesi ti zbilja tolko naivan ili se pravis. hdz mu je dao pocasno predsjednicko mjesto kolko se ja sjecam. a maknuli su ga tek kad se pokusao vratiti nazad.
ajme ti nista ne kuzis…
bolje da se vise ne javljam jer cim si rekao da si hdz-ov glasac znao sam s cim imam posla a nakon ovakvih izjava vidim da razgovaram sa franom matusicem
prijatelju…HDZ je dobio izbore…i sastavljao vladu…dobio ih je većinom…dakle, većina je na mojoj strani…
a eto tvoji 8 tisuća…maršira Zagrebom s Pernarom Anarhistom…
ne znam tko je tu onda naivan…i ko misli da će nam to biti bolje…