BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ok slazem se da je usporedba sa SAD-om predrasticna. No ne kuzim sto ste htjeli reci? Da su nase banke super? Da prate i podupiru gospodarstvo pogotovo malo i srednje koje bi trebalo biti kicma?

I ne znam koja je kamatna stopa u Bavarskoj, no sto vam vrijedi da recimo i imamo niske kamate kad kao firma bez nekretnine ko hipoteke u startu mozes dobit figu firsku (osim ako se ne prezivate Pasalic).

Podatak: godišnje se osnuje u Njemačkoj 25.000 tvrtki. 15.000 propadne od toga 6.000 iste godine.

A što se tiče Pašalića, pa nećemo se mjeriti po kukolju, kolega. Osin toga čitajte novine. Tvrtka kojoj je Pašalić direktor je suosnivač tvrtke koja mu je dala kredit…! Ali koga briga. To je kost da se javnost zabavlja. Lovu mlate oni kojih nema u novinama, oni malo pametniji. Bedaci se produciraju, pa poginu…prije ili kasnije.

4,25%
[smiley2]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

4,25%
[smiley2]

A kod nas je? Trebam li ju napisat (plus tona dodatnih uvjeta, naknada, bjanko mjenica, zaduznica, polica itd)?
[smiley2]

studoš:
“4,25%
[smiley2]

A kod nas je? Trebam li ju napisat (plus tona dodatnih uvjeta, naknada, bjanko mjenica, zaduznica, polica itd)?
[smiley2]

Uvjeti nemaju veze sa bankama. Kada bi se zakoni i akti ove države provodili kao i u Njemačkoj, tada bi ti za kredit bila dosta osobna i 10 minuta…do tada.[smiley1]

Kod nas je kreditni rizik veći i to se plaća. Osim toga naše tržište je još nerazvijeno. Pa tek iduće godine ćemo dobiti forwardse, futurese i opcije. HAAALLLOOOO! A za hedging jedva da je netko i čuo.
Naravno da se stranim bankama isplati ovdje raditi ne samo zbog veće kamatne stope, već nam imaju za prodati još dosta proizvoda koji su kod nas novina.[smiley1]

Ma ok sve to stoji samo, eto, kak sam poprilicno dugo vec privatnik iz moje perspektive to sve skupa dolazi na kapaljku i sporo do boli. Kad bih ja tako sporo radio propao bih odavno.

Ma ok sve to stoji samo, eto, kak sam poprilicno dugo vec privatnik iz moje perspektive to sve skupa dolazi na kapaljku i sporo do boli. Kad bih ja tako sporo radio propao bih odavno.

Slažem se kolega, ali vjerujte mi, vani je situacija puno gora, konkurencija je žestoka i ako niste vrlo, vrlo sposobni, zaradit ćete za plaću. Nema ekstra profita kao kod nas.
Osim toga tvrtke koje poznajem i koje znaju raditi, rasturaju ovdje.[smiley2]

pozivam sve forumaše, i moderatore da porazmisle o činjenici da ima stvarno jako puno tema, a pogotovo onih koje se ponavljaju… pa kako bi se povećala kvaliteta foruma predlažem da se pojedine teme spoje … a otvaranje novih tema stave na moderiranje ili neki drugi sistem kako bi se izbjeglo duplanje tema… kako bi sadržaj i informacije ipak bile jezgrovitije… (npr. trenutno ima oko 5 varijacija na temu INA) ….

To sam ja par puta predlagala pa mi je moderator izbrisao sve te postove. Ne znam zašto, htijela sam biti konstruktivna.

inače da se vratim malo na margin i jednu vrlo čudnu stvar…

naime u Centar Banci dan od kada se počinje računati istek kredita je dan odobrenja kredita a ne dan isplate novaca na upotrebu !!??

u mom slučaju to iznosi razlike 10 dana dok nitko ne garantira da ta razlika ne može biti i mjesec dana…

stvarno neprofesionalno

nema mi druge nego se zae..ti

Uskoro će nam novo tehničko rješenje omogućiti lakše stapanje tema, jer smo do sada to radili ručno. No, osim par tema otvorenih zbog strke oko Ine, čije sam otvaranje namjerno dopustio, mislim da postoji vrlo malo dupliranih tema, a radimo na njihovom stapanju.
Inu ćemo s vremenom stopiti u jednu temu, a mislim da je u ovom konkretnom slučaju otvaranje više tema bilo i pregledniji forumašima za komuniciranje.
U svakom slučaju ako primjetite duplirane teme, molim Vas da mi ih prijavite.
Srdačan pozdrav!

Igor Prstec, web urednik

Pa platit ćeš interkalarnu kamatu za tih 10 nada i dobro.[smiley2][smiley2]

U pravilu se i računa datum kredita kada ti je odobren. Jer oni smatraju da su tim danom alocirali sredstva za tvoj kredit .Nažalost.[smiley2]

interkalarna kamata je nešto sasvim drugo…

na kraju krajeva i interkalarna kamata počinje od dana isplate novaca a ne od dana odobrenja kredita (govorim za stambeni)

tako da to gore ne stoji…

Ma da, u pravu si. Sad sam malo bolje pročitao post…gužva na poslu. [smiley2][smiley2][smiley2]

ah… to što sam u pravu me ne zadovoljava kada moram platiti nešto za što znam da ne bi trebao… uh kako me to ljuti…

sjećam se jednom tako sam nešto slično imao s RBA i sve što sam imao kod njih od tada sam polako prebacivao u druge ustanove…

New Report

Close