lupetaš,onda je i Njemački SPD isto nasljednik dotične gospode.A gospoda iz HDZ su nasljednici onih što su pali s kruške.
U jednom od svojih tekstova iz 1975. Bruno Bušić je napisao:
" … Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će nje, rodit će
se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu rušila
komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave da je
nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za slobodu
sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi
podjednako …
… No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako
tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i
najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i
makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će
biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?"
Na žalost istina! Ali zašto? Zašto smo tolika govna? [angry]
a neeee, na vlasti je od 1945. bio SKJ, čiji su istaknuti članovi potom završili u vodstvu HDZ-a, počev od generala JNA Franje Tuđmana pa na dalje!
[/quote]
SDP su reformirani komunisti,nasljednici SKJ i SKH.
Nasljedili su njihovu imovinu te i dalje "stoluju" u zgradama CK diljem Hrvatske.
Ako žele raskinuti veze sa SK neka daju imovinu hrvatskim radnicima i građanima.
Pozdrav
[/quote]
Mislim da smo pretjerali u toj temi tko je tko.
Moja poanta je bila da lopove maramo uhititi , ukradeno vratiti , njih primjereno kazniti a našoj djeci ostaviti pozitivan primjer!
Ka mali bio sam Titov pionir i mislio sam da je drug Tito sveta krava, dok sam bio student pojavio se Tuđman pa sam njega počeo smatrati svetom kravom. Poslije otkrih da nema svetih krava!
Ima dobrih i loših ljudi , poštenih i nepoštenih ,više i manje zaslužnih, više i manje krivih. Istina Tuđman nam je dao državu i kapitalizam i zato smo ovdje na ovom burzovnom forumu jer želimo kruva bez motike!
lupetaš,onda je i Njemački SPD isto nasljednik dotične gospode.A gospoda iz HDZ su nasljednici onih što su pali s kruške.
Zašto ste tako "pogođeni istinom" pa reagirate vulgarno .To je jednostavno istina.
Izrazima tipa "lupetaš" ne možete ništa promjeniti.
Pozdrav
Hmm, da Bruno nas je "pročitao". Ali naš mentalitet je takav kakav je, odnosno mi smo takvi kakvi smo. Rezultanta svega što se dogodilo na ovim prostorima.
Za promjenu toga je potrebno vrijeme
I pravo kaže g. Žorž, nema svetih krava, to je istina, ali i svaka riba smrdi od glave.
Dakle glava, tj. naše duhovne i političke vođe bi morale biti natprosječno poštene.
Ubacite u preizborne PROGRAME – DIZANJE CROBEXA / dionica / …..Uspjeh zajamčen kod
velikog dijela građana, naročito onih koji gledaju minuse već 3 godine…
Evo vidim da se piše o povjesti,i o državi uvjek smo imali državu ali smo bili u savezu ili pod drugima,znam da je papa piuk prokleo Hrvate da nikad dugo neče imat svoju državu samostalnu,,,,turci su nam davali posjede u Bosni al smo morali plačat porez 10%,,,,kralj Petar nam je dao državu na račun Bosne i bili smo pod Srbima .Austro Ugari nas koristili samo za ratove ,Hitler i Musolini se igrali sa nama i oteli nam pola Dalmacije,na kraju daa su pobjedili pola bi nas završilo kao umjetno gnoivo.Tito nam je dao državu ali dao nam je i pravo na posao i mogli smo školovat djecu ,evo vama sada ovi ostali (da zaboravio sam iznet podatak da je u križarskim ratovima poginulo 4000 hrvata za Engleze i crkvu.Sad bi nas bilo 40 miliona)Sad se spremite u novu Euroslaviju međutim tu ,e vam zakone određivati svi drugi,šta če mi jadransko more kad ga pola građana mogu vidit samo na televiziji. [wink] [angry] [angry]
@dunlop
Podsjećate me na ove likove iz "facebook revolucije".
Ništa im nije dobro.Sve bi rušili i uništili.
Ne znaju što žele ni kako nešto napraviti,a ništa ih i ne zanima.
Što reći nego da im jednostavno ne treba pridavati nikakvu medijsku pozornost.
Pozdrav
pa znas kaj (prvo mi nije jasno zasto mi je post brisan..je malo ostriji ali takve su i frustracije tim likom sta si spominjao [smiley] ), ja u tim prosvjedima vidim dosta toga dobrog. naravno ne smjesnog pernara i sl..imamo nesposobnu oporbu i jos goru vlast koju ja vise nemogu gledati..nemogu vise gledati te iste likove koji vec 20g lazu i plackaju..imaju gazdu kojem su se divili u austrijskog garazi.bio im je sve…omogucio im je funkcije i lagodne pozicije. osjecali su ko kao bogovi..a sad kad je pritvoren niko nista nezna…a njihovi potpisi na svim papirima. svi se prave ludi..vidis da nam europa i dalje ne vjeruje. s razlogom..i dalje stite svoje podobne..trebali su ove prosvjede napraviti dan kad je sanader otisao i kad se pocelo saznavati za ove afere..
al ljudi vise jednostavno nemogu gledati ovu bagru na vlasti…
meni je bolje nego velikoj vecini ljudi..meni kaj se tice gospodarstva je ok. relativno..ali vise nemogu gledati tu nesredjenu drzavu i tu nesposobnu vlast i korosiricu kojoj se vlast dogodila..nije ju zasluzila..
i jos nesto je dobro iz tih prosvjeda..ovo ce biti upozorenje i ostalim strankama da kad dodju na vlast da nisu tu da vladaju nego da sluze.i da rade transparentno i posteno i da su tu zbog drzave a ne zbog sebe i stranke..poserem se na njihove stranke.
pa znas kaj (prvo mi nije jasno zasto mi je post brisan..je malo ostriji ali takve su i frustracije tim likom sta si spominjao [smiley] ), ja u tim prosvjedima vidim dosta toga dobrog. naravno ne smjesnog pernara i sl..imamo nesposobnu oporbu i jos goru vlast koju ja vise nemogu gledati..nemogu vise gledati te iste likove koji vec 20g lazu i plackaju..imaju gazdu kojem su se divili u austrijskog garazi.bio im je sve…omogucio im je funkcije i lagodne pozicije. osjecali su ko kao bogovi..a sad kad je pritvoren niko nista nezna…a njihovi potpisi na svim papirima. svi se prave ludi..vidis da nam europa i dalje ne vjeruje. s razlogom..i dalje stite svoje podobne..trebali su ove prosvjede napraviti dan kad je sanader otisao i kad se pocelo saznavati za ove afere..
al ljudi vise jednostavno nemogu gledati ovu bagru na vlasti…
meni je bolje nego velikoj vecini ljudi..meni kaj se tice gospodarstva je ok. relativno..ali vise nemogu gledati tu nesredjenu drzavu i tu nesposobnu vlast i korosiricu kojoj se vlast dogodila..nije ju zasluzila..
i jos nesto je dobro iz tih prosvjeda..ovo ce biti upozorenje i ostalim strankama da kad dodju na vlast da nisu tu da vladaju nego da sluze.i da rade transparentno i posteno i da su tu zbog drzave a ne zbog sebe i stranke..poserem se na njihove stranke.
Meni je jasno zašto ti je post obrisan, jedino mi nije jasno zašto si još nakon toga odmoderiran…
Vidiš u prosvjedima dosta toga dobroga? a u idućoj rečenici veliš ne na čelu s Pernarom…pa šta onda netko sposoban umjesto Pernara (možda nesposobna oporba) ne poduzme nešto!? za kog ćeš glastat, ako ti nesposobna Kosorica koju mrziš iz dna duše iz ne znam kojih razloga, raspiše sutra prijevremene izbore?!? koga ćeš zaokružit na glasačkom listiću? nesposoban SDP, koji je cijelo vrijeme promatrao krađu i nije bio u stanju ništa poduzeti?! pa da da nije, kad primaju masne plaće u Saboru i ništa im ne fali…pa naravno da nije ništa poduzeo kad je i sam krao…
Shvatite ljudi više jednom…da našu plotiku ne vodi niti Jadranka Kosor, niti će ju voditi Zoran Milanović, niti netko treći…vode nam politiku stranci…a trenutno ju vode u smjeru da budemo njihovi podanici…
Pa sutra kad dođe na vlast netko drugi, neće voditi ovu državu drukačije…pa zar vam to još nije jasno…
Mi smo mala i veoma zadužena država, šta mislite da možemo sami krojit svoju politiku?ako mislite tako, onda živite u zabludi…
Tuđman kad je imao viziju i počeo ju sprovoditi u djelo, nitko ga od stranaca nije volio…iz jednog očitog razloga…a to je da nije u njegovoj viziju bilo mjesta za pljačku i harač stranaca kakav se danas provodi…zbog toga ga nitko od stranaca nije volio, pa su ljudima počeli puniti uši kako nas vodi u izolaciju…naravno, onda dolazi na scenu SDP sa svojom poznatom koalicijom…i započinje proces detuđamanizacije…
eto nas sad na pragu EU…i opet mi Hrvati nezadovoljni…kao i što smo bili nezadovoljni Tuđmanovom izolacijom…
Eto, HDZ-a na vlasti 17 godina…povučeni su neki nepopularni potezi, kako bi se pokrpao državni proračun i kako bi preživjeli recesiju…radi se na zatvaranju svih poglavlja s toliko nekada priželjkivanom EU…sad kad je sve pred samim krajom…sad bi se SDP dočepao vlasti, pa da kasnije likuje kako su oni zaslužni za sve ono dobro što nas čeka ulaskom u EU…nakon što su Jadranka i HDZ pokupili sve "simpatije" naroda…a SDP sada da pokupi vrhnje…a ako neće nešto narodu odgovarati, a sigurno da puno toga neće…onda će vikati eto što vam je HDZ priuštio s EU…i takvu će politiku voditi…za sve što neće funkcionirati u državi, biti će kriv HDZ, a sve što će valjati oni će biti zaslužni…
I očemu mi onda ovdje pričamo…o neredima, o Pernaru, HDZ-u, SDP-u…pa mi Hrvati smo stoka sitnog zuba kao što je Tuđman govorio…nikad nismo zadovoljnji…imamo državu ni 20 godina, već bi rušili palili…izgleda da dugo nismo imali stranog gazdu…
Halo više nije 5 do 12 več je narod ustao i bez obzira šta če ko napravit mora doči do promjena a sva ova odugovlačenja če dovesti do još večeg nezadovoljstva i prosvjeda ,,,,i treba samo iskra ,,,,pa če se to odrazit i na tržište kapitala,,,,,,,, [bye],zato je krajnje vrijeme da odu i puste narod da bira druge ili njih,,,,,,, [wink].Ljudi nemaju osnovna prava nemaju da školuju djecu,nemaju plače ,nemaju dostatno za život i režije ,a sve dalje sve je otišlo gore. [angry]
Halo više nije 5 do 12 več je narod ustao i bez obzira šta če ko napravit mora doči do promjena a sva ova odugovlačenja če dovesti do još večeg nezadovoljstva i prosvjeda ,,,,i treba samo iskra ,,,,pa če se to odrazit i na tržište kapitala,,,,,,,, [bye],zato je krajnje vrijeme da odu i puste narod da bira druge ili njih,,,,,,, [wink].Ljudi nemaju osnovna prava nemaju da školuju djecu,nemaju plače ,nemaju dostatno za život i režije ,a sve dalje sve je otišlo gore. [angry]
koji narod?
10 000 prosvjednika?…ajde da je 100 000 izašlo na ulice…šta bi sad trebalo?ne pretjerujte i dramatizirajte…
šta se dešava u Grčkoj, Francuskoj…jeste vidjeli koliko tamo izađe ljudi na ulicu…bude i mrtvih…pa?jel pada Vlada zbog toga?jel se raspisuju prijevremeni izbori?
očito da neki još nisu svjesni kapitalizma…kapital je na prvom mjestu, a on podrazumijeva da će ljudi ostajati bez posla, da će se školstvo i zdravstvo plaćati…pa pogledajte kako je to u SAD-u…hoćeš ići na fakultet? plati masno semestar, nađi sponzora ili se zaposli pa paralelno radi i plaćaj studij…
Moraš obavezno plaćat masno godišnje zdravstveno osiguranje…inače crkneš na cesti ako ti se nešto desi…
Firma nije profitabilna, postoji višak radne snage?…masovno otpuštanje i restruktuiranje…
Pa što smo tražili, to smo i dobili!…eto ti Amerike i Zapada…
Zaboravite više na socijalizam i nerad…prošla su ta vremena…došla su vremena "snađi se druže"…nema više čekanja skrštenih ruku i da ti država omogući i nađe posao, da te školuje i pokriva zdrastveno…
kako bi Banditić reko…"Delati, treba delati…"