Evo… dokaz da se ne šalite na svoj račun [smiley1] Gle, šalim se. Zaista. Majka mi je bankar i isto je poput tebe dobra, humana i pristojna osoba, ali zna biti i poprilično oštra…. oda ju pogled. Zato se i šalim na račun vas bankara – vampira… [smiley11]
E to je istina, ukratko ste opisali i mene , ali ne zato što sam to po zanimanju , već sam po prirodi takav.
[smiley11]
Ukratko , dobar sam ko kruh, pametan i lijep, nešto slično kao i kolega Truli, jedino što sam ja malo ljepši.[smiley1]
Nisi to trebao napisati……. Igor će nam biti ljubomoran na ove šarmantne izjave… sad će se sve dimiti od bijesa i moderiranja… [smiley2]…
Nedamo!
Tko hoče neka uzme uvjeti su ionako skoro pa na razini EU ( od nekih članica i bolji ).
Tko neće – ne mora. Neka se obrati u neku socijalnu ustanovu. Takvih hrvata fala bogu ima i previše.
Svi bi nešto besplatno . Dao bih im ja besplatno… , po meni onaj tko ima 4 ruke i 4noge i poslovnu sposobnost ima – raditi. Nema ništa besplatno. Osim porodiljnih naknada i mirovine starosnim umirovljenicima koje su nezasluženo male , upravo zbog ovih drugih koji neće raditi i stalno nešto traže i zahtjevaju.
Uostalom zar mislite da je PBZ-u i ZABI lako zaraditi preko 600 miliona kuna dobiti , i to za samo 9 mjeseci??
Budučnost financijske industrije ( slično kao i energetske ) je neupitna , posebno za ovu našu regiju.
Kad bi svo gospodarstvo funkcioniralo po sistemu “necemo ulagati u rizicno” onda ono ne bi ni postojalo. Nadalje, kolega svi mi imamo internet i jako se brzo mozemo uvjeriti kakvi su uvjeti kreditiranja nasih banaka u usporedbi sa EU ili USA. Nase banke su jos uvijek sve do jedne lihvarske i s takvim uvjetima morali bi biti kompletno nesposobni da ne ostvarite dobitke kakve ostvarujete. Primjerice, kad sam otvarao svoju firmu trebala mi je kreda za nabavku strojeva ali avaj – nemas nekretninu, nema krede za tebe. Ok, srecom imam poslovnih partnera u Grckoj pa sam u Grckoj realizirao kredu (s 5% kamatom), nabavio strojeve i uspjesno poslujem. Pa kad su vec nase banke mutave, nek Grcke zaradjuju lovu. Toliko o sposobnim bankama u HR.
p.s.
Vi ste mi kolega Plavi simpaticni pa nemojte ovo osobno shvatiti. [smiley2]
pozivam sve forumaše, i moderatore da porazmisle o činjenici da ima stvarno jako puno tema, a pogotovo onih koje se ponavljaju… pa kako bi se povećala kvaliteta foruma predlažem da se pojedine teme spoje … a otvaranje novih tema stave na moderiranje ili neki drugi sistem kako bi se izbjeglo duplanje tema… kako bi sadržaj i informacije ipak bile jezgrovitije… (npr. trenutno ima oko 5 varijacija na temu INA) ….
pozivam sve forumaše, i moderatore da porazmisle o činjenici da ima stvarno jako puno tema, a pogotovo onih koje se ponavljaju… pa kako bi se povećala kvaliteta foruma predlažem da se pojedine teme spoje … a otvaranje novih tema stave na moderiranje ili neki drugi sistem kako bi se izbjeglo duplanje tema… kako bi sadržaj i informacije ipak bile jezgrovitije… (npr. trenutno ima oko 5 varijacija na temu INA) ….
Pa kolega, zar ne znate da papir trpi sve. Ina je aktualna, kad ovo prođe, malo tko će se sjećati. Imam osjećaj da bi vi ovaj forum organizirali po principu špagice. Ni lijevo ni desno.:)
Šala. Ipak smo
mi ———— ti ————– koji——-
kreiraju kakavće foru ——— m biti.
Malo anarhije (Č I T A J : K —– R E A T I V N O S T I) je uvijek dobro došlo.—-
[smiley2]
Kad bi svo gospodarstvo funkcioniralo po sistemu “necemo ulagati u rizicno” onda ono ne bi ni postojalo. Nadalje, kolega svi mi imamo internet i jako se brzo mozemo uvjeriti kakvi su uvjeti kreditiranja nasih banaka u usporedbi sa EU ili USA. Nase banke su jos uvijek sve do jedne lihvarske i s takvim uvjetima morali bi biti kompletno nesposobni da ne ostvarite dobitke kakve ostvarujete. Primjerice, kad sam otvarao svoju firmu trebala mi je kreda za nabavku strojeva ali avaj – nemas nekretninu, nema krede za tebe. Ok, srecom imam poslovnih partnera u Grckoj pa sam u Grckoj realizirao kredu (s 5% kamatom), nabavio strojeve i uspjesno poslujem. Pa kad su vec nase banke mutave, nek Grcke zaradjuju lovu. Toliko o sposobnim bankama u HR. p.s. Vi ste mi kolega Plavi simpaticni pa nemojte ovo osobno shvatiti. [smiley2]
Kolega, u datom trenutku banke su procijenile da su imale sigurnije / isplativije ulaganje nego da Vas kreditiraju i to je to.
Daleko od toga da naše banke nisu sposobne , pogledajte ove veće banke i profite koje ostvaruju.
Kolega, u datom trenutku banke su procijenile da su imale sigurnije / isplativije ulaganje nego da Vas kreditiraju i to je to.
Daleko od toga da naše banke nisu sposobne , pogledajte ove veće banke i profite koje ostvaruju.
Da, na prodaji automobila i stambenim kreditima i s kamatama koje su jos uvijek velike. Kreditiranje gospodarstva je i dalje svjetlosnim godinama daleko od onakvog kakvo je u USA. Sto mislite zasto se sve banke vani zaduzuju da bi tu plasirale krede za aute i stanove? Zato sto je tu El Dorado za to ili to oni tak bezveze? Je situacija bolja nego je bila no to jos izbliza nije kako bi trebalo biti.
Da, na prodaji automobila i stambenim kreditima i s kamatama koje su jos uvijek velike. Kreditiranje gospodarstva je i dalje svjetlosnim godinama daleko od onakvog kakvo je u USA. Sto mislite zasto se sve banke vani zaduzuju da bi tu plasirale krede za aute i stanove? Zato sto je tu El Dorado za to ili to oni tak bezveze? Je situacija bolja nego je bila no to jos izbliza nije kako bi trebalo biti.
Kolega, svaki pokušaj usporedbe sa SAD-om po bilo kojoj osnovi pokazuje elementarno nepoznavanje stvari. Ako se možemo i trebamo uspoređivati sa nekima, tada su to zemlje EU-a. Svaka usporedba sa SAD-om je zamagljivanje stvari i neargumentirna rasprava. Razlike u SAD-u su toliko velike (znaju oni koji su to doživjeli) da mi to ne možemo shvatiti. Pronaći ćete divljačkog primitivizma na srednjem zapadu koliko hoćete zajedno sa siromaštvom. Sa time nas uspoređujete?
Isto tako se ne možemo uspoređivati sa Japanom (pa ni SAD) ni po bilo kojoj osnovi. Iluzoran je pokušaj usporedbe sa zemljama sa kojima nemamo ama baš ništa zajedničko, kad to vama odgovara.
Ako radite usporedbe, napravite to npr. sa Bavarskom, inače po svim parametrima 3. gospodarskom silom u svijetu. Vjerojatno taj podatak ne znate. Da li znate koja je kamatna stopa u Bavarskoj?
[smiley1]
alesar: ” pozivam sve forumaše, i moderatore da porazmisle o činjenici da ima stvarno jako puno tema, a pogotovo onih koje se ponavljaju… pa kako bi se povećala kvaliteta foruma predlažem da se pojedine teme spoje … a otvaranje novih tema stave na moderiranje ili neki drugi sistem kako bi se izbjeglo duplanje tema… kako bi sadržaj i informacije ipak bile jezgrovitije… (npr. trenutno ima oko 5 varijacija na temu INA) …. ” Pa kolega, zar ne znate da papir trpi sve. Ina je aktualna, kad ovo prođe, malo tko će se sjećati. Imam osjećaj da bi vi ovaj forum organizirali po principu špagice. Ni lijevo ni desno.:) Šala. Ipak smo mi ———— ti ————– koji——- kreiraju kakavće foru ——— m biti. Malo anarhije (Č I T A J : K —– R E A T I V N O S T I) je uvijek dobro došlo.—- [smiley2]
Studoš………. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa ti si moj junak ulice! [smiley2]
Hip hip hura za Studoša tri puta…….
Isto tako se ne možemo uspoređivati sa Japanom (pa ni SAD) ni po bilo kojoj osnovi. Iluzoran je pokušaj usporedbe sa zemljama sa kojima nemamo ama baš ništa zajedničko, kad to vama odgovara.
Ako radite usporedbe, napravite to npr. sa Bavarskom, inače po svim parametrima 3. gospodarskom silom u svijetu. Vjerojatno taj podatak ne znate. Da li znate koja je kamatna stopa u Bavarskoj?
[smiley1]
Ok slazem se da je usporedba sa SAD-om predrasticna. No ne kuzim sto ste htjeli reci? Da su nase banke super? Da prate i podupiru gospodarstvo pogotovo malo i srednje koje bi trebalo biti kicma?
I ne znam koja je kamatna stopa u Bavarskoj, no sto vam vrijedi da recimo i imamo niske kamate kad kao firma bez nekretnine ko hipoteke u startu mozes dobit figu firsku (osim ako se ne prezivate Pasalic).
plavi: ” Kolega, u datom trenutku banke su procijenile da su imale sigurnije / isplativije ulaganje nego da Vas kreditiraju i to je to. Daleko od toga da naše banke nisu sposobne , pogledajte ove veće banke i profite koje ostvaruju. ” Da, na prodaji automobila i stambenim kreditima i s kamatama koje su jos uvijek velike. Kreditiranje gospodarstva je i dalje svjetlosnim godinama daleko od onakvog kakvo je u USA. Sto mislite zasto se sve banke vani zaduzuju da bi tu plasirale krede za aute i stanove? Zato sto je tu El Dorado za to ili to oni tak bezveze? Je situacija bolja nego je bila no to jos izbliza nije kako bi trebalo biti.
Osobno zastupam stajalište da je još puno ” prilika ” u financijskoj industriji na ovim našim prostorima.
Upravo ovo što ste naveli da nam nedostaje je samo dio budučnosti što se tiće banaka i fin. industrije opčenito. Slažem se sa studošom da nema smisla uspoređivati banke sa onima u SAD-u.
Uostalom nedavno smo imali jednu veliku grupaciju ( francusku Societ General – kupila Splitsku banku ), koja je ušla na naše tržište – i to na koji način – mislim da je cijena koju su platili za Splitsku banku 5 puta veća od tzv. knjigovodstvene cijene koju je Splitska banka imala u tom trenutku.
Naših 5-6 većih banaka + eventualno Poštanska imaju i te kako svjetlu budučnost – po mojem mišljenju.
Sve dosadašnje dokapitalizacije – još se čeka samo Zagrebačka – nam govore govore samo jedno – postojeći večinski vlasnici su uložili silan novi kapital a to su učinili sigurno sa određenom računicom oko povrata na taj isti uloženi kapital. Rnatabilnost kapitala je neupitna u našim bankama.
[smiley2]