oKO I golubV !
GolubV i ja smo iz iste POREZNE UPRAVE. Isto mislimo, Isti inspektori nas REKETIRAJU,
a u postupku stečaja – gdje sam uvučena kao odgovorna osoba prije nove Uprave- stečajni
upravitelj me je pokušao IZNUDITI novac – za zasluge – jer je smanjio dugove poduzeća-
Upravi – koja je sve upropastila i spickala …..
Poruku da se oko toga čujemo- proslijedila mi je u OČI ! osoba iz Policije , koja mi je uzimala iskaz…i koja mi je poručila- da bi bilo jako lijepo- da mu se zahvalim što je neke – MOJE NAVODNE GREŠKE -UOČIO – i nije ih prijavio , VEĆ SE DOGOVORIO….????!!!
Takodjer, sam putem interneta saznala što je sve radio drugima- a u jednom postupku stečaja- zamalo je dobio batine! Isto sve znam – kao i golubV, je vidim što mi pokušavaju raditi i kako
mi pokušavaju- to malo što imam- jednostavno na lopovski način-uzeti.
Treći put sam jučer, kao svjedok, došla na Trgovački sud na raspravu. Treći put rasprava je ODGOĐENA. Tuženici -se niti jedanput nisu pojavili. Sudac je nemoćno odgodio raspravu za 4 mjeseca unaprijed. Zbog prezetosti…na moje čuđenje zbog dalekog roka ..pokazao mi je HRPETINE PREDMETA na stolovima…..stečaj do stečaja…stečaj do stečaja…..
Kao da je samo meni stalo da se predmet riješi, a uočila sam i nebulozu u ispisu poreznih dugova,
te vidim da je porezni dug NETOČNO obračunat- hvala kolegi okO , na odgovoru.To je to.
Katastrofa od stečaja- ponašanja stečajnog i INDOLENCIJE SVIH!!!
Vladimire , tko izrađuje ZADNJE likvidacijsko izvješće i TKO predaje to poreznoj Upravi?
Stečajni upravitelj? Da li se može doći do tog izvješća ? Koje razdoblje obuhvaća to izvješće.
Do datuma otvaranja stečaja? Hvala na odgovoru. To mi je potrebno radi financijskog
vještačenja …..Tko sudjeluje u financijskom vještačenju osim ovlaštenog sudskog revizora ?
Osim stečajnom postupka nad firmom se provodi i kazneni postupak radi utvrđivanja
eventualnih nezakonitosti i okolnosti koje su dovele do stečaja.
Reci mi Vladimire, otvoreno i točno…kako se provodi financijsko vještačenje? Tko sudjeluje u njemu,
koji se dokumenti koriste, kako se to saziva..da li te zovu, da li se to radi pred sucem, na raspravi..
ili se direktno surađuje sa sudskim ovlaštenim revizorom …..
Hvala na detaljima…Na žalost, to je naša realnost i moram pitati u interesu što boljeg, bržeg
i uspješnijeg okončanja stečaja i plaćanja vjerovnika…jer , kako stvari stoje…stečajne
MASE nema.. tuženici u stečaju se prave nezaiteresirani- love nemaju .i sad se traže padobranci koji bi mogli istresti džepove……
Nikada se ne bojim pravde…već hajke na građane-poduzetnike – koji dobro i mirno žive…a druge to živcira.
GloluV….tvoj se inspektor trese…smršavio je…i valjda pije normabele…..a moj stečajni / nije stečaj moje firme- nego moje bivše firme /je živčan i osvetoljubiv. Kad je dva puta dobio ODBIJENICU ZA REKET – / iznudu/ zalijepio mi je
kaznenu prijavu – radi sklapanja štetnog ugovora prije nove ere. / ma, trenutno je to nevažno- napisat ću kasnije- kad vidim ..što hoće od mene/
Nema veze. I to ću vidjeti kako izgleda….još nisam nikad. [smiley]
@ okO
Sve navedeno je točno. Kolega okO,imate pravo u mnogo čemu što ste napisali ali trebate biti svjesni da Šukijevi poreznici imaju naputak da ignoriraju sve zakone,pravilnike,tumačenja ministarstva i da jednostavno odrežu porez i kaznu jer kasa se mora puniti i to ODMAH. To što Vi i Vaš odvjetnik znate i dokazujete da je porezno rješenje protuzakonito njima ne znači ništa. Oni to znaju. Ali znaju i to da sve što vi možete i smijete je žaliti se. Drugi stupanj ili ti samostalni ured ..bla..bla..je samo produžena ruka porezne. Upravni sud u stvari i nije nikakav sud.Ne zovu vas da se izjasnite,ne pitaju ništa.Pročitaju predmet-ako-i odbiju u pravilu tužbu jer ipak oni primaju plaču iz buđeta,znači štite poslodavca.To što će u rjetkim,vrlo rijetkim slučajima jednoga dana nakon pet godina u poreznu doći pismo u kojem piše da se tužba usvaja ne znači tamo nikome ništa. Nema osobne odgovornosti.A najčešće upravni sud,ako ne odbaci tužbu onda ukine rješenje drugog stupnja i vrača predmet na prvi stupanj …..igra mačke i miša.
Samo advokat,nikako porezni savjetnik…a najbolje pali metoda koju sam ja koristio u mom slučaju.Čačkanje po prošlosti inspektora,prijaviti njegove muljaže uskoku,državnom odvjetniku,ženi..gađati iz svih oružja. Poslao mi je zajedničkog prijatelja da me smiri…da se nagodimo. Nemože…i to sam prijavio. U međuvremenu sam saznao još gadosti koje je počinio,ovih dana pišem prijavu…Moja je dužnost da prijavim svaki kriminal ako imam saznanja i ja ću svoju dužnost građanina hr uredno obavljati.Za sad ima rezultata.Uskok je odreagirao na prvu prijavu. Poduzetnik koji je bio upleten u muljaže s inspektorom smršavio je 15kg…..zašto? Zajednički prijatelj moli me da prestanem jer inspektor nočima ne spava,drhte mu ruke,boji se za radno mjesto..nemože.Idem do kraja.Kaznio me za nešto što nisam kriv….pa neka plati i on za ono što JE kriv. [angry]
sirova istina i lijepo ste to napisali !
zelio sam biti malo obzirniji prema ljudima koji ovo citaju, a jos nisu imali cast da se sretnu s najvecim drzavnim lopovima ( uz banke naravno ) poreznim inspektorima.
bilo bi dobro da vas slucaj posaljete i u medije radi osobne zastite na adresu koja se time bavi ili : ivica.grcar@liderpress.hr
osim toga da kompletirate pritisak ili zastitu trebate zatraziti i policijsku zastitu od prijatnji, a to dodatno opterecuje i naglasava cijeli slucaj.
kolega @vladimir
sada otprilike znate o cemu ja pisem, o obicnoj udruzenoj bandi gdje revizori nemaju nikakve sanse kao u normalnim zemljama.
ponavljam, ne osoparvam znanje revizora, pa osobno sam angazirao dva najaca u zagrebu, ali kada sam vidio da slomljenu ruku lijece andolima ( drugo i nisu mogli ) presao za na odvjetnika za krivicna ( koji pojma o ekonomiji nema ) djela i to je bio pun pogodak .
Kako se plaća rad STEČAJNOG UPRAVITELJA ? Kako ga se nagrađuje…i tko ga isplaćuje za rad
na stečaju ?
možda ste trebali angažirati [huh]..dečke iz lokalnog boksačkog kluba, oni bi vjerojatno bili jači (od revizora i por.savjetnika)za odradit taj posao… [undecid]
…..Hoće li mi netko odgovoriti?
Kako može direktor društva sa ograničenom odgovornošću , a koji je ujedno i jedini vlasnik istog društva, odgovarati za štetan ugovor ……KOME JE ŠTETAN ….društvu-njemu-vlasniku- svima
trima ?
Kome nastane šteta ….njemu samom…..pa, koga je briga koliku štetu sam sebi napraviš!
Moraš odgovarati sudu- AKO NAPRAVIŠ DOBIT?
/ prema mišljenju stručnih osoba, već dugo godina, čeka se ukidanje PREGLUPOG kaznenog djela,
za kojeg se odgovara sudu- kada vlasnik 1/1 , a ujedno i direktor- sklapa Ugovor, iz kojeg nastane
šteta. Pa, zar svatko ne želi sam sebi najbolje?
Navodno, u EU , ovaj PREGLUPI članak Kaznenog zakona – u dijelu d.o.o. kad je jedan vlasnik
i jedan direktor- već ODAVNO NE POSTOJI ! …..
No, mi smo u rangu ZIMBABVE-a… pa ne treba nikoga ništa ni pitati…ni kometirati…
Kako je počelo ukinut će i sudove, zakone i policiju
http://www.novilist.hr/Scena/ukida-se-poslovni-klub-jer-je-ku.aspx
vama treba odvjetnik hitno, puno lutate ili ne otvarate problem na otvoreni nacin ?
stecajni upravitelj nadalje sve radi, ako niste zadovoljni radom ( koji vam mora dati na uvid ) mozete traziti njegovo izuzece i novog stacajnog
u vasem slucaju ( ponavljam info. koji saljete je dosta razbacan pa se vodim osobnim zakljucima ) trosak stecaja placate sami kada date zahtjev na sudu ( oko 10.000,00 kna )
D.O.O. nema vlasnika, vec osnivace i clanove drustva !
D.O.O. odgovara svojim temeljnim kapitalom i imovinom u stecajnom postupku
D.O.O. nema vlasnika koji odgovara svojom privatnom imovinom ili glavom, ali
porezna nastoji u vasem slucaju nastoji dokazati krivicno djelo ili zlouporabu polazaja, a time i naceti vasu privatnu imovinu za dug prema njima kao i kaznenu odgovornost. jedno bez drugog neide !
kako nebi popusili krivicnu i materijalnu odgovornost na jefitne rupe u zakonu, a koje porezna vjesto koristi, trebate hitno odvjetnika krivicne ili kaznene specijalnosti i nemojte dalje lutati .
evo svjezeg primjera : osoba je ispunila putne naloge za 2009 godinu i nije ih isplatila, ali porezna smatra da je ostecena jer je na taj nacin smanjio dobit, a time i porez, te traze 8 godina zatvora, a na kucu su me se vec hipotekom upisali .
sada je diogao odvjetnika kada je porezna debelo u prednosti, a do sada se igrao revizorima.
Ma koja Ingra Fudo je Zakon
hohohoh hoh ho
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/turizam/denis-fuduric-dokapitalizira-hotele-zadar,99760.html
Pokrivenost uvoza izvozom porasla s 48,9 na 59 posto
Hrvatski robni izvoz u prvih je deset mjeseci iznosio 53,16 mlrd kuna, a ostvaren je uvoz od 90,04 mlrd kuna