BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jos nesto bitno za razmatranje;

ukoliko vam u porezni nadzor dode osoba sa 50 i vise godina starosti imate velike sanse da se nadzor odvije prema zakonu i pravilima struke, ali ako pritom dode i maldi naucnik ili oboje mlada naucnika koji su zeljni dokazivannja svoga postojanja i svrhe svojeg postojanja, tada svu snagu od starta usmjerite ka odvijetniku bez presedana.
Porezni nadzornici su veoma kulturni, umljitati, dragi i prijazni ljudi, ali ne nasjedajte na te osnove eticke skole koje vam prodaju, odmah u glavu s odvjetnikom na isti nacin.

Ja sam vam svoje rekao…dozvolite da ja o tome malo više od vas znam…to nije posao nikakvog odvjetnika nego poreznog savjetnika čije usluge koštaju ali plaćavši ih umanjujete porezne rizike pa nemate ovakve probleme kakve ste opisali.

Adios..

kolega jako dobro poznajem materiju kao i predmete koji su rjesavali ljudi kao vi ili porezni savjetnici, a svrha vasih postojanja ce mozda doci do izrazaja nakon utemeljenja pravne drzave, a do tada vasa uloga u drustvu je suvisna i virtualna. Samo sam na zemlji bez ljutnje. Ne osporavam vase znanje i materiju kao ni iskustvo, ali one je bez tezine u poreznom nadzoru.

Vidim, da smo svi propisno nahebali od strane Porezne, i da su iskustva dragocjena i upečatljiva!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

………..polako i neprimjetno , blagdani su tu, a mene su počeli deprimirati prvi znaci božićne
radosti.Rješavajući poteškoće u funkcioniranju poduzeća, situacija je sve bolja.
No, gledajući BURZU ..situacija je sve GORA….
Sve gore i gore, nikad nije bilo ovako gadno od kad sam sada će biti malo manje od 4 godine
na burzi.
Niti tko šta zna , niti ima kakve strategije , niti ima kakvih injekcija , niti se fondovi spasa izjašnjavaju koga će spašavati- kada počinje spasavanje i koliko će trajati —to nije više normalno.
Prošle godine rekli smo da nam je Sanader ukrao Božić, a ove godine …..???

Skromno, skromnije ………. pa , zar stvarno ne znamo bolje raditi u državi i stvoriti
blagostanje ?????? Umjesto radosti- svakodnevno primamo ZAMOLBE ZA POMOĆ,
zahtjeve za donacije, molbe za darove……to više nije normalno….

Bankari vele- nek izdržimo na burzi do 8 mjeseca 2011- onda će se situacija malo podignuti na bolje..

Pa, tko će to dočekati.!?

Niti tko šta zna, niti ima kakve strategije…

Nećemo generalizirati, jel tako?

POREZNA ZAGONETKA

Ima li pravo porezna obračunati i potraživati akontacije poreza na dobit – ako tvrtka ne posluje,
i ako je otvoren nad tvrtkom stečaj?
Mogu li se te akontacije / donesene na osnovu ostvarene dobiti tijekom prethodnih uspješnih poslovnih godina / tretirati kao dug / porez na dobit / u stečajnom postupku.

tj. koji je zadnji -mjerodavni datum firme u stečaju – za obračun poreza na dobit ?

/ u stečajnu masu prijavljeno je potraživanje Porezne – nebulozno visoko- a sastoji se, između ostalog, i od AKONTACIJA poreza na dobit ……???? Ispada da je porezna obračunala cijelo
vrijeme mirovanja firme – akontaciju – ko da je firma ostvarila dobit- a nije uopće
nitko poslovao ?! / Kako osporiti potraživanje porezne uprave?

kako god okrenemo naježili smo svi skupa neko ranije neko malo kasnije
stare knjig koje baš niko više ne ćita su nas ućile "oprosti im neznaju što ćine"
iste kažu i dajnam kruha ……. ali ne ćitaju pa nemogu znati

POREZNA ZAGONETKA

Ima li pravo porezna obračunati i potraživati akontacije poreza na dobit – ako tvrtka ne posluje,
Mogu li se te akontacije / donesene na osnovu ostvarene dobiti tijekom prethodnih uspješnih poslovnih godina / tretirati kao dug / porez na dobit / u stečajnom postupku.

tj. koji je zadnji -mjerodavni datum firme u stečaju – za obračun poreza na dobit ?

/ u stečajnu masu prijavljeno je potraživanje Porezne – nebulozno visoko- a sastoji se, između ostalog, i od AKONTACIJA poreza na dobit ……???? Ispada da je porezna obračunala cijelo
vrijeme mirovanja firme – akontaciju – ko da je firma ostvarila dobit- a nije uopće

probati cu odgovoriti, ali nedostaju podaci pa neka me ispravi kolega revizor ( vladimir) ;

1. Stecaj je stanje vakuma i nitko nista vise nemoze obracunavati od dana PODNOSENJA zahtjeva za stecaj odnosno 61 dan blokade poslovnoga racuna po prijavi poreznoj i sudu za uvjete stecaja
2. Porezne obveze koje su nastale do toga dana su u obvezi i naplatiti ce se kroz stecajnu masu
3. Porezna moze pisati sto hoce, a sto uglavnom i rade, ali stecajni postupak sada vodi povjerenik suda ili stecajni upravitelj koji moze osporiti porezna rjesenja, ako su nezakonita, a u ovom slucaju jesu jer je porezna naplacivala pausal ili akontaciju bez okoncanog pokrica ( ako sam dobro razumio ) odnosni tvrtki u mirovanju . Znaci ukoliko tvrtka nije imala dobiti akontacija se brise i pise kao pretplata poreza, a sto je isto protuzakonito , te sva uplacena sredstva na to ime se kompenziraju korz konacni obracun knjiga tvrtke u stecaju do dana poslovanja odnosno obveze . U slucaju pretplate stecajni ce obracunati povrat poreza koji se vraca, ali bez kamata jer porezna ne placa kamate, samo naplacuje.
U koliko stecajni ima deal s poreznom predlazem DORH kao i zahtjev za izuzecem stacajnog kod trgovackoga suda u predmetu.

U svim sporovima s Poreznom upravom najskuplje se placa inertnost i lijenost kao i gubljenje razuma ili strpljenja.
Porezni obveznici cesto padaja na jefina Rjesenja nakon 1-2 godina natezanja s Poreznom gdje ih "kazne" s simbolicnim novcina, te ih ljudi plate samo da ih "skinu s vrata" . Porezna samo to i ceka jer automatizmom na taj nacin priznajete krivnju pa makar platili smo 50 Kuna , a sto Poreznoj otvara zakosnke mogucnosti da vam otvore novih 10 Rjesenja, Prekrsaja i Krivicnih prijava ili da se s vama igraju kao s malim majmunima do potpunog iscrpljenja.
Iako to nije posao Poreznog nadzora niti ideja vodilja pravne drzave praksa je upravo takva, a samo s ciljem ostavrenja normi u izdavanju Poreznih Rjesenja odnosno punjenja drzavne blagajne .

U zapadnim razvijenim zemljama takovi oblici drzavnog terora su nepojmljiva avantura na koji se nitko nebi usudio. Porezni nadzor je tamo cesto pracen Policijom dugih cijevi, ali nema igre namjestanja ili izmisljanja zakona, igre je jasna svima, ako si utajio jasan porez prema jasnim zakonima, kriv si, sve drugo drazava obesteti nanesenu traumu ili zastoj u poslovanju.
Policija u sustavu Poreznog nadzora tamo ima dvostruku ulogu; stiti Porezne inspektore, ali i nadzire ispravnost njihovoga rada ili u prijevodu stiti obje strane od mogucih prijevara.

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)

bisakovi – bisakovi

zašto ide ovo na 700 – 800 kuna
možeš objasniti nama koji imamo LKPC, a ti nemaš ni jedne dionice LKPC
stalno pišeš jedno te isto, a ne objasniš

za razliko od tebe ja mislim, da če iči cjena LKPC jako visoko
i objasnila sam to na par postovima
a ti samo pričaš kako to ne valja in ništa drugo

objasni to mladoj dami, čekam odgovor

p.s. osobno razmišljanje

Kolegice on je tip investitora koji se mnogo ne zamara.Najvise investira po sistemu dojave.Dojavio mu je iskusni burzovni mesetar dr.Kan (citaj spojeno) i nema boga da bi se on zamarao sa tim a kamoli postavio pitanje ZASTO PADA!?

Npr. danas sam dobio opet poruku od BOSKEBUHA(ne da je BUHA nego BREKUJA i to ona zelena a znate kakve su one) koja glasi.

Citiram:

Pa čovječe jel ti vidiš uopće trend na LKPC? Pa taj isti PLAVI mi piše da je prodao sve na 16xx…. ti si stvarno naivac. Samo ti kupuj, ja ću po 700kn za par tjedana. I bit će količina stotica koliko god hoćeš. Od privatizacije ti nema ništa, a ti nemaš ni vijest. ha ha…. žao mi te.

I kada npr.taj BUHA posalje tako poruku iskusnom burzovnom mesetaru DOKO-i ili nekom dr. oni padaju pod njihov utjecaj i pisu bez argumenata ,automatski prodaju dok taj isti BISAKOVI ili BUHA kupuju.ZELE OD NAS NAPRAVITI BUDALE A U STVARI NITI SAMI NE ZNAJU KOJE BUDALE U STVARNOSTI ISPADAJU.

p.s.

strpljen ,spasen [thumbsup]

Premješteno iz teme: LKPC (Luka Ploče d.d.)

I kada npr.taj BUHA posalje tako poruku iskusnom burzovnom mesetaru DOKO-i ili nekom dr. oni padaju pod njihov utjecaj i pisu bez argumenata ,automatski prodaju dok taj isti BISAKOVI ili BUHA kupuju.ZELE OD NAS NAPRAVITI BUDALE A U STVARI NITI SAMI NE ZNAJU KOJE BUDALE U STVARNOSTI ISPADAJU.

kao prvo, boškobuha meni nikad nije poslao niti jednu poruku, očito piše samo tebi, a zašto-valjda to znate vas dvojica
drugo, sramotno je druge ulagače nazivati budalama, nismo ti mi krivi što si s dokupom počeo na 1700 kn i do sada ispušio solidan auto u 3 mjeseca
treće, prijateljski sam ti savjetovao dok je LKPC bila na 1450 kn da se okaniš ulaganja temeljem novinskih članaka i da će LKPC ispod 1300 kn, pa si se sa mnom sprdao.
sad kad je cijena 1180, sad sam ja budala, a ti si pametan? [bye]

Sve što pišem je osobno mišljenje bez sugestija i odgovornosti, tekst je predmet diskusije !!!!!!!!!

@ okO

Sve navedeno je točno. Kolega okO,imate pravo u mnogo čemu što ste napisali ali trebate biti svjesni da Šukijevi poreznici imaju naputak da ignoriraju sve zakone,pravilnike,tumačenja ministarstva i da jednostavno odrežu porez i kaznu jer kasa se mora puniti i to ODMAH. To što Vi i Vaš odvjetnik znate i dokazujete da je porezno rješenje protuzakonito njima ne znači ništa. Oni to znaju. Ali znaju i to da sve što vi možete i smijete je žaliti se. Drugi stupanj ili ti samostalni ured ..bla..bla..je samo produžena ruka porezne. Upravni sud u stvari i nije nikakav sud.Ne zovu vas da se izjasnite,ne pitaju ništa.Pročitaju predmet-ako-i odbiju u pravilu tužbu jer ipak oni primaju plaču iz buđeta,znači štite poslodavca.To što će u rjetkim,vrlo rijetkim slučajima jednoga dana nakon pet godina u poreznu doći pismo u kojem piše da se tužba usvaja ne znači tamo nikome ništa. Nema osobne odgovornosti.A najčešće upravni sud,ako ne odbaci tužbu onda ukine rješenje drugog stupnja i vrača predmet na prvi stupanj …..igra mačke i miša.

Samo advokat,nikako porezni savjetnik…a najbolje pali metoda koju sam ja koristio u mom slučaju.Čačkanje po prošlosti inspektora,prijaviti njegove muljaže uskoku,državnom odvjetniku,ženi..gađati iz svih oružja. Poslao mi je zajedničkog prijatelja da me smiri…da se nagodimo. Nemože…i to sam prijavio. U međuvremenu sam saznao još gadosti koje je počinio,ovih dana pišem prijavu…Moja je dužnost da prijavim svaki kriminal ako imam saznanja i ja ću svoju dužnost građanina hr uredno obavljati.Za sad ima rezultata.Uskok je odreagirao na prvu prijavu. Poduzetnik koji je bio upleten u muljaže s inspektorom smršavio je 15kg…..zašto? Zajednički prijatelj moli me da prestanem jer inspektor nočima ne spava,drhte mu ruke,boji se za radno mjesto..nemože.Idem do kraja.Kaznio me za nešto što nisam kriv….pa neka plati i on za ono što JE kriv. [angry]

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

ajde da probam i ja….

I

vladimir9, 30.11.2010. u 22:18
ma li pravo porezna obračunati i potraživati akontacije poreza na dobit – ako tvrtka ne posluje,

Stečaj je stanje izazvano insolventošću što je u konačnici i dovelo do stečajnog postupka čija je svrha namirenje vjerovnika prodajom imovine društva, a ne sa svrhom daljnjeg ostavrivanja dobiti, sukaldno tome smtram da ne bi trebalo obračunavati akontacije poreza na dobit nego samo obvezu po redovnoj godišnjoj prijavi.

Nije mi jasno pitanje…

koji je zadnji -mjerodavni datum firme u stečaju – za obračun poreza na dobit ?

Zaključna likvidacijska izvješća sa kojima se predaje i Prijava

vladimir9, 30.11.2010. u 22:18
u stečajnu masu prijavljeno je potraživanje Porezne – nebulozno visoko- a sastoji se, između ostalog, i od AKONTACIJA poreza na dobit ……???? Ispada da je porezna obračunala cijelo

Treba tu vidjeti što se u stvari dogodilo, proučiti porezno rješenje i ako ima elemenata eventualno ući u spor, ako nema elemenata odnosno postoje okolnosti koje nisu na vašoj strani ne isplati se ići u spor.

inače te probleme moguće je preventirati pravovremenim poreznim planiranjem jer uvijek je najskuplje liječiti posljdice kada je šteta već nastala..

aj laku noć [wink]

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

New Report

Close