BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Meni su degutante parade neznanja, neobrazovanosti (srednjoškolske) i manjka inteligencije, pa ne bacam molotovljeve koktele oko sebe. Iako ne mogu reći da mi nije padalo napamet ponekad.

to sam baš htio reći, razbijanje grada je bezveze, ali nedaju se varati kao 2000 godine
ovdje sve opljačkaju a na kraju narod ponovno bira iste
ne samo da ih ne smeta nego žele još
što su i pokazali 2003. godine biranjem vlasti koja je predvodnih svih loših stvari koje su se dogodile
sada je vidljivo koliko je kapital jak i držao je da ova vlast dođe 2003. na vlast
pdv s 22 na 20% je bila laž, zemlja znanja i slično
sada se vidi koja je svrha bila jubitu, Primorcu i sličnima na vlasti, dovedeno kako bi obavili neke transakcije i sada se moraju pravdati
uglavnom važi on stara

NIJE ONO ŠTO JE, VEĆ ONO ŠTO NIJE

i to je jedina istina.

Pogledajte ekonomske vijesti od 10/2007 do 10/2009, sve što je izašlo iz usta bivšeg vođe i vođe ZG i sličnih bila je naprosto LAŽ, samo LAŽ, obmanjujućua LAŽ

SVE ZA NOVAC, SVETI NOVAC [bye]

Iako ima forumaša koji altruistički napišu saznanja iz svog životnog (bogatog) iskustva ipak ima i onih koji im opale asa.

Zato za one prve neka slušaju simfoniju Herberta von Karajana "There’s none so deaf as those who will not hear". [smiley]

Što se mene tiče pišite i dalje, volim pročitati makar i usamljeni glas razuma [thumbsup]

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/90526/Kosorica-je-znala-za-kriminal.html

Ovdje pišu da je Kosor sve znala, a ovdje Polančec potvrđuje;

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/polancec-kosor-je-znala-sve-o-privatizaciji-ine,94697.html

logičnan se odgovor nameće, zar nije zato Polančec i priveden kao i svi ostali u ostalim aferama.
Kosor je znala i sada kada ima ovlasti kao premijerka radi posao koji je prije nije mogla ni pokušati.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Novca je sve manje u državnoj blagajni pa u Ministarstvu financija kreću u naplatu dugova

ZAGREB – Razmjer neplaćanja poreznih obveza za ovu godinu je šokantan: od siječnja do kolovoza 2010. obavljeno je 4784 nadzora pravnih i fizičkih osoba, od čega su u čak 70,88 posto otkrivene nepravilnosti! Zbog toga je podnijeto 3148 optužnih prijedloga zbog neplaćanja poreza i doprinosa i 104 prijave za kazneno djelo.

Nema više plaćanja na rate
– Na pravne osobe odnosi se oko 60 posto optužnih prijedloga – kažu u Poreznoj Upravi Ministarstva financija.

Novca je sve manje u državnoj blagajni, pa su u Ministarstvu financija odlučili naplatiti svoja potraživanja što hitnije. Porezni inspektori u zadnjih nekoliko dana obilaze dužnike, posebice ugostitelje i obrtnike, koji državi duguju više od 10 tisuća kuna poreza i doprinosa. Vlasnici lokala u Zagrebu kažu da se prije nisu susretali s tim da im poreznici kucaju na vrata i prijete da će im zatvoriti lokale ako u roku od pet dana ne plate svoje obveze prema državi. Nemaju više ni mogućnost plaćanja u ratama, kao što su do sada imali, tvrde.

– Dužan sam 12 tisuća kuna za PDV i svjestan sam da je država u banani, ali kako ću ja prehranjivati svoju obitelj ako mi zatvore čistionicu? – pita se obrtnik iz Zagreba. – Po meni je to reket nas malih obrtnika jer koliko su velike tvrtke dužne državi i nikome ništa – nezadovoljan je vlasnik zagrebačke kemijske čistionice.

Traže dug koji je na sudu
I jednom ugostitelju koji ima kafić u centru Zagreba nedavno su poreznici pokucali na vrata jer nije platio PDV. Kaže da inače uvijek redovito podmiruje svoje obveze, ali sad ga naganjaju zbog nekog starog duga oko kojeg se s njima spori na sudu.

– Rekli su mi da platim to odmah ili će mi zatvoriti kafić, a ako ja poslije dobijem tužbu, oni će mi vratiti taj novac – tvrdi ovaj ugostitelj.

I u jednom restoranu brze prehrane poreznici su posjetili vlasnika.

– Zaprijetili su mi zatvaranjem lokala ako ne platim. Dužan sam 40 tisuća kuna i rekli su mi da moram platiti sve odjednom – kaže. U Poreznoj upravi kažu da je riječ o redovitoj mjeri naplate poreza za neredovite dužnike.

– Ovoj mjeri prethodili su pozivi, opomene, rješenja o pljenidbi novčanih sredstava – kažu poreznici
Jutarnji list

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Izgleda da je počela nova "Forex" shema.
Dobio sam sljedeću privatnu poruku od korisnika josipb4:

"poštovani ovim putem vas želi izvjestiti o mogučnosti ulaska u program zvan ppp( prajvet plejs program) sve što trebate je da imate novac na svom računu zamrznete ga na 15 dan na svom vlastitom računu i da banka banci pošalje mt799 što nije nikakva garancija niti oblik bilo kakvog plačanja i nakon 15 dana imate dobit 250% sve je transparentno i provjerljivo ako vs interesira slobodno se obratite na …"

250% [lol]

@gismund
Novca je sve manje u državnoj blagajni pa u Ministarstvu financija kreću u naplatu dugova

ZAGREB – Razmjer neplaćanja poreznih obveza za ovu godinu je šokantan: od siječnja do kolovoza 2010. obavljeno je 4784 nadzora pravnih i fizičkih osoba, od čega su u čak 70,88 posto otkrivene nepravilnosti! Zbog toga je podnijeto 3148 optužnih prijedloga zbog neplaćanja poreza i doprinosa i 104 prijave za kazneno djelo.

Nema više plaćanja na rate
– Na pravne osobe odnosi se oko 60 posto optužnih prijedloga – kažu u Poreznoj Upravi Ministarstva financija.

Novca je sve manje u državnoj blagajni, pa su u Ministarstvu financija odlučili naplatiti svoja potraživanja što hitnije. Porezni inspektori u zadnjih nekoliko dana obilaze dužnike, posebice ugostitelje i obrtnike, koji državi duguju više od 10 tisuća kuna poreza i doprinosa. Vlasnici lokala u Zagrebu kažu da se prije nisu susretali s tim da im poreznici kucaju na vrata i prijete da će im zatvoriti lokale ako u roku od pet dana ne plate svoje obveze prema državi. Nemaju više ni mogućnost plaćanja u ratama, kao što su do sada imali, tvrde.

[/quote]

Jako dobar članak .
Porezni obveznici moraju znati slijedeće ;
1. svih 3148 optuženih, ako im dokažu i najmanji dug od 1000 Kuna, biti će kazneno gonjeni
2. Ne postoji pravna i/ili fizička osoba koja RH ne bi bila kažnjena za porezni prekršaj, ako im Porezna uprava dođe u nadzor jer sami zakoni o neuređenom tržištu su kontraidiktorni, a što poreznjacima otvara mogućnost maksimalne manipulacije
3. Poreznjaci paze na svoje radne mijesto i tople fotelje kao i sigurnu plaća koji dobijaju od lovine na koju su se usmijerili, a s razlogom da popune sve šupljine Šukerove nepromišljenosti i spriječe nerede u državi.
4. Najveći porezi ( s nametima ) u EU, a i dobrim dijelom svijeta ima RH, a što prirodno otvra put izbjegavanju u nemogućnosti podmirenja poslovanja i zarade za porez ( iako većina protiv svoje volje ) plaćanja poreznih uništenja ili Rješenja.

Porezi trebaju biti niski i stimulativni, a onda tko ne plaća iste vrlo rigorozno stegnuti što se nitkome neće isplatiti, ali toga se treba sjetiti i država riskirati do 6 mjeseci praznine u prijelaznom razdoblju malih poreznih nameta i velikog broja novo prijavljenih poreznih obveznika.
Problem je u tih 6 mjeseci .

Ovaj potez Šukera i njegovih bijesnih poreznjaka koji "samo (ne)rade svoj posao" je rezultata neznjanja, nesigurnosti i straha od nereda, a upravo time građane na to nesvijesno potiče.

Uistinu neznam zašto Kosor i dalje trpi ove primitivne ispade Šukera, ali da mi Šuker dosudi doživotnu robiju u Sibiru ili me razapne na križ kao Isusa opet ću mu se samo nasmijati i čekati da mi se pridruži.

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Svjetska banka spremna je financijski i tehnički pomoći u provedbi programa gospodarskog oporavka Hrvatske, izjavio je u razgovoru za Hinu Peter Harrold, direktor Svjetske banke za srednju Europu i baltičke zemlje, skupine zemalja koja se naziva EU-10+Hrvatska.

"Pridali smo veliku važnost programu gospodarskog oporavka kada je objavljen u travnju. To je hrabar program, koji navodi reforme što ih vlada želi provesti i rješavati probleme, te stvara okvir za održiv izlazak Hrvatske iz recesije", rekao je Harrold u Washingtonu, na zasjedanju MMF-a i Svjetske banke ovoga vikenda.

Svjetska banka spremna je pružiti "razvojnu financijsku pomoć kroz proračun, kao i tehničku i analitičku potporu" tom programu, dodao je.

"Rekli smo ministru Šukeru da smo spremni dati financijsku potporu, ako ste ozbiljni u namjeri da provedete taj program jer provedba reformi ima svoju cijenu i posljedice", kazao je Harrold. "Usredotočenost je u cijelosti na provedbi programa, ponavljam na provedbi", dodao je.

Na traženje da ocijeni fiskalnu i monetarnu politiku hrvatske vlade u sadašnjoj krizi, Harrold je rekao kako "Hrvatska shvaća da njezina fiskalna pozicija srednjoročno nije održiva, jer je deficit previsok".

Svjetska banka prognozira da bi hrvatski proračunski deficit u 2010. mogao rasti do 5,4 posto bruto nacionalnog proizvoda (BDP), a javni dug preko 52 posto BDP-a, koji je 2009. bio 45,6 milijardi eura.

"Dug javnog sektora nije posebno zabrinjavajući, ono što je puno veća brojka to je ukupni dug. Oni su svjesni veličine duga, a ono što mogu učiniti jest da kontroliraju javni dug vlade i javnih poduzeća, kako bi smanjili deficit i kod toga nemaju puno izbora", rekao je Harrold za Hinu.

On je istaknuo da u Svjetskoj banci s velikim povjerenjem gledaju na ono što radi Hrvatska narodna banka (HNB), jer "jako dobro nadzire razvoj bankovnog sustava i prati da su pričuve banaka na odgovarajućoj razini i da banke nisu pretjerano izložene".

Na pitanje o nespremnosti hrvatske vlade da uđe u stand-by aranžman s MMF-om kako bi zemlja brže izašla iz krize, odgovorio je da je to "potpuno suverena odluka svake zemlje" koja u najvećoj mjeri ovisi o tržištu, odnosno može li određena zemlja po razumnoj cijeni doći do sredstava na tržištu.

Istaknuo je da mnoge zemlje regije nisu imale drugog izbora, ali da isto tako mnoge nisu tražile pomoć MMF-a, poput Slovenije "koja je imala jednako teško stanje kao Hrvatska", te isto tako Češka, Slovačka, Estonija, Litva i druge zemlje.

"Ulazak u aranžman s MMF-om nije jamstvo da ćete isplivati, primjer je Rumunjska koja ima najveći program s MMF-om", istaknuo je Harrold.

Rumunjskom gospodarstvu, kao i hrvatskom, Svjetska banka u 2010. predviđa smanjivanje za dva posto.

Na pitanje hoće li članstvo u Europskoj uniji biti konačni izlaz za Hrvatsku iz sadašnjeg gospodarskog opadanja, kazao je da EU nije "rješenje za sve probleme" ali da donosi velike izglede Hrvatskoj, sredstva od preko tri milijarde eura, koja se može iskoristiti samo uz punu pripremljenost, odnosno provedbu reformi.

Govoreći o razlozima da je Hrvatska među rijetkim zemljama regije koje su još uvijek u recesiji, Harrold je istaknuo da je zbog dominantno uslužnog karaktera gospodarstva, koje čini oko 70 posto BDP-a s glavnim osloncem na turizam, Hrvatska sporije ušla u recesiju i sporije se oporavlja, no kazao je kako je optimist za gospodarski rast u 2011. Svjetska banka predviđa rast hrvatskog gospodarstva za 1,5 posto u 2011. godini.

Govoreći o važnosti pune provedbe reformi prije ulaska u EU, kako bi se mogli iskoristiti fondovi za nove članice, Harrold je ocijenio da si Hrvatska ne može priuštiti luksuz odgode reformi zbog izbora 2011.

Pitanje o procesuiranju korupcije u Hrvatskoj, direktor Svjetske banke za srednju Europu i Baltik primio je s odobravanjem, ističući da se u Hrvatskoj vode "vrlo osjetl

Premješteno iz teme: IGH (Institut IGH d.d.)

Međutim ipak ne rastemo, jer sve je manji interes za IGH-R-A.

IGH tek treba platiti cijenu HDZ-ovih afera i sumnjivih poslova u koje je bio umočen IGH direktno ili preko Jure Radića . ulagači očekuju da to rezultira padom cijene IGH na burzi i zato ne kupuju. padom IGH na 1200-1300 pojavit će se opet interes za kupnju, makar špekulativno. zato samo treba biti strpljiv [wink]
[/quote]
tvoja kugla -grah je rekla da na 1200-1300 gotov pad [shocked] [yawn] [lol]

[/quote]

kolega, pažljivije čitaj [rolleyes]
napisao sam da očekujem da će se na 1200-1300 pojaviti (jača) kupnja, makar i špekulativna, a ne da IGH neće nakon toga pasti još niže [yawn] [bye]
[/quote]

isti zakon čl. 4 stv. 3

3. Tko širi informacije putem medija, internetom ili bilo kojim drugim načinom koji daje ili bi mogao davati lažne ili obmanjujuće signale u pogledu financijskih instrumenata, uključujući glasine i lažne ili obmanjujuće vijesti, gdje je osoba koja je proširila informaciju znala ili bila dužna znati da je informacija lažna ili obmanjujuća,

kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do tri godine.

@loris

kolega, vaše postove trebalo bi oporezovati. što bi se tu nakupilo paraaaaaaa [thumbsup]

a, vaše i slične manipulacije sankcionirati i dopustiti burzi da normalno radi !

Nadam se da će nam se želje i ostavriti .

@loris

kolega, vaše postove trebalo bi oporezovati. što bi se tu nakupilo paraaaaaaa [thumbsup]

a, vaše i slične manipulacije sankcionirati i dopustiti burzi da normalno radi !

Nadam se da će nam se želje i ostavriti .

[/quote]

o vašem spamanju foruma ne treba trošiti riječi…
posebna priča je vaše neutemeljeno optuživanje kolega za vaše ulagačke promašaje…
posebna priča bile su vaše prijetnje kolegama na Ingri ako padne ingra za još kunu da ćete ju onda srušiti na 10 kn itd…. ima tu i te kako elemenata za vaše sankcioniranje pa biste se ubrzo i vi mogli naći na tapetu [thumbsup]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Hrvatska na 19. mjestu liste zemalja kojima prijeti bankrot!!!
Na prvom mjestu je Venezuela sa 54,2 posto šanse, slijedi Grčka sa 48,7%, a mi ipak stojimo bolje sa 16,6% šanse …………..

kuku lele, rastu nam šanse za bankrot! [cry]
jaco i šuki odlazite!!!
spasite burzu i državu!!!
ODLAZITE!! [angry]

IGH tek treba platiti cijenu HDZ-ovih afera i sumnjivih poslova u koje je bio umočen IGH direktno ili preko Jure Radića . ulagači očekuju da to rezultira padom cijene IGH na burzi i zato ne kupuju. padom IGH na 1200-1300 pojavit će se opet interes za kupnju, makar špekulativno. zato samo treba biti strpljiv [wink]

Što ste ono rekli za mene ?

Imate li dokaza za ovo napisano ili je bujna mašta s ciljem panične prodaje ?

Drugi put se predstavite i ispunite prijetnju bez najave .

New Report

Close