BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Još nešto…

Stroj za uništavanje korova košta 400,00 / h + PDV .

Općine i Gradovi nemaju novaca ni za plaće, za vrtiće, za javnu rasvjetu….a država im je
uvalila beskorisno državno jalovo poljoprivredno zemljište koje im je trošak ….. ? !

U uvjetima nespremnosti države da potiče rad na poljoprivredi, kako uvjeriti seljaka,
da je potrebno proizvoditi i stvarati na poljoprivredi koja nosi gubitke?

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

@miami
država nespretno i bez svestrane analize donosi rješenja sa višestrukim posljedicama destrukcijskih odluka, ali kako nema snage pravosudnu vlast natjerati na objektivna rješenja slobode vlastite prosudbe općeg interesa u okvire kako zakonskih tako i pravednih okvira u skladu s vremenom i težinom situacije.
Država je prva počela trenirati i sprovoditi zakonska rješenja po sistemu pravnih slova i zareza, a ne pravičnosti ili rješenja od općeg ili najvećeg društvenog interesa ili najkvalitetnijeg rješenja.
U tom smislu pravna rješenja po sistemu prava slova i zareza često dovode do notornih rješenja, a koje zbog uzročno sustavnog neznanja, a kao i onih kuju su pisali te zakone, tako i nižih službenika Općina, udruga ili pojedinca, su jednaka državnoj navici po kojoj nije bitna posljedica već slovo zakona .
Već sam vam svima pisao u tome odnosno o biti da se zakon ne piše na milijun stranica nego dvije opsežnih pojmova i u kojem će sudbena vlast imati mogućnost vlastite procijene i odluke u skladu s temeljnim pravima i obvezama zainteresiranih strana kao i pomoć obvezne struke kao točka na i.

Komunalni inspektor koji ti je zapisao kaznu je donio akt osobnog načela bez konzultacije struke, ali sve prije napisano ga opravdava.
Rješenje, ignoririta komunalnog inspektora i poštovati zakonske rokove iz "Uputa o pravnom lijeku", te pravovremeno napisati žalbu koja glasi ovako; Nastali korov je uzročna posljedica kiselih kiša koje su posljedica većih razmjera vodenih valova odnosno poplava na području RH", a što je viša sila i oslobađa od svih odgovornosti.
Drugim riječima, ako ne želi zakonodavac uvesti struku u problematiku uvijek je trebate vi unijeti kao dokazni prijedlog u osporavanju zakonskih Rješenja.
Uglavnom tu padaju sve prijave, tužbe itd. i dolazi maksimalno do izražaja tupavi zakoni i još tupavije članke koje je neki tupavac pisao.

Evo 2 primjera osobna ;
1. Zaustavlja me prometnik da sam na dionici dugoj 200 metera razvio 140 km/sat i napiše veliku kaznu zbog ograničenja na 60. U žalbu sam uveo struku ili matematiku i dokazao da nemam Lamborgini koji bi to eventualno mogao napraviti i slučaj pada.
2. Po prekršajnom zakonu dobivam kaznu, a inicira je državno, a ne sudbeno tijelo. U zakonu uistinu stoji da osim suda kaznu mogu ispisati i državna tijela, ali kao i uvijek u istom zakonu samo nekom drugom članku donositelj zakonu griješi i koncentriran na pisanje brojčanih kazni zaboravlja napisati da brojke može izreći i državno tijelo, te piše samo sud, a što je dovoljno da se sruši predmetna kazna zbog nezakonitosti državnog tijela i pokušaja krađe izrekom brojčane kazne.
Stoga, kao što sam isto pisao gdje svi naši zakoni završavaju u tekstu s prijetnjama i kaznama, trebalo bi pisati stimulacije za suprotne okolnosti, a prema tome MIAMI nije rješenja samo kazniti ovoga, onoga ili ga osuditi itd.. jer u tom kontekstu nema osobe u RH koju ne bi trebalo kazniti, a što govori da je zakonska procedura koma.

Nadam se da sam pomogao ?

MODERATORI SU ME ISKLJUČILI ! Sve što sam pisao i pišem je osobno mišljenje bez odgovornosti.

Loris, takvo savršeno društvo funkcionirati će-kad ćemo na ceste postaviti samo robote-
a zaposliti -samo mašine.
Čovjek je društven, osjećajan,a u RH stiče i pojačane osjećaje pohlepe, mržnje,
osvetoljubivosti i zavisti…
NIsmo dorasli društvu i zadanim zakonima.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

miami + loris, match made in heaven. [thumbsup]

Premješteno iz teme: Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/BlogVelimira%c5%a0onje/tabid/399/View/Details/ItemID/62996/Default.aspx?ttl=MI-I-ONI-%3cbr%3e-Kakva-je-veza-izmedu-ekonomskog-razvoja-i-individualizma
spominje se individualizam, citira se hayek… idemo naprijed. [thumbsup]

Dvije tipično kolektivističke države su ekonomske sile (Kina i Japan).
Izrazito individualistička zemlja kao GB je 50 godina na pragu recesije.
[/quote]
A možeš stvari postaviti i ovako.

Zapadne Euorope, koja je današnjim stanovništvom naseljena prije tek 1.500 godina, koje je preko 1000 godina živjelo u mraku srednjeg vijeka Katoličke Crkve, i tek nekih 400-500 godina "se otvara" i već prestiglo civilizaciju stariju nekoliko puta! A
[/quote]

Mozes li navest cinjenice u prilog ovoj tezi? Iznenaduje me da si preuzeo krivu predrasudu da je srednji vijek "mracan, taman" itd. Jedna od predrasuda koju su i mene ucili u losim skolama, ali sam imao srece da je poznavaoci toga razdoblja isprave. "Zapitaj se" kako je i kada nastao sustav sveucilista, kako su se prenosila znanja, koje znanstvenike iz toga razdoblja znas ( da bilo je i tekako zanimljivih znanstvenih otkrica…? Samo povrsnim istrazivanjem doci ces do zakljucka da srednji vijek nije mracan! to razdoblje ima svoju knjizevnost, filozofiju,otkrica i tako dalje. A crkva, napravila je mnogo losih stvari, ali treba gledati siru sliku i gledati i dobre stvari koje je ucinila.

Velike stope rasta Kine nisu nikakvo ekonomsko cudo kako se nekada govori ako se zna koliko su bili nerazvijeniji od ostatka razvijenog svijeta. Njima treba jos vjerojatno tri desetljeca da bi dosli gdje je recimo Amerika danas.

Dugorocni cilj covjecanstva je u "osvjestivanju kolektivnog nesvjesnog", a ne individualizam sam po sebi.

Novci nisu problem. Novaca nema.

Premješteno iz teme: Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/BlogVelimira%c5%a0onje/tabid/399/View/Details/ItemID/62996/Default.aspx?ttl=MI-I-ONI-%3cbr%3e-Kakva-je-veza-izmedu-ekonomskog-razvoja-i-individualizma
spominje se individualizam, citira se hayek… idemo naprijed. [thumbsup]

Dvije tipično kolektivističke države su ekonomske sile (Kina i Japan).
Izrazito individualistička zemlja kao GB je 50 godina na pragu recesije.
[/quote]
A možeš stvari postaviti i ovako.

Zapadne Euorope, koja je današnjim stanovništvom naseljena prije tek 1.500 godina, koje je preko 1000 godina živjelo u mraku srednjeg vijeka Katoličke Crkve, i tek nekih 400-500 godina "se otvara" i već prestiglo civilizaciju stariju nekoliko puta! A
[/quote]

Mozes li navest cinjenice u prilog ovoj tezi?
[/quote]
Kada već tako dobro poznaješ povijest (za razliku od mene), prouči "kretanje realnog GDP-a" kroz to razdoblje, i to usporedi sa prosječnim stopama u zadnjih 400 godina.

Što se tiče europske srednjovjekovne znanosi (iako to ovdje nije bila tema, znanost i gospodrstvo nisu uvijek u tako dobroj korelaciji kao danas)… možda ja ne znam dovoljno, možda sam krivo informiran, ali mene su učili da kroz to razdoblje Europa baš i nije bila nešto, jedini koji su u to vrijeme nešto postizali su arapski znanstvenici, a od kojih je početkom "novog vijeka" zapravo masovno "kopirano/prenašano" (na području matematike, fizike, biologije…) te tek nakon što smo pokupili stoljeća arapskog razvoja, tek tada smo i sami počeli to usavršavati pa i dalje razvijati – eto baš analogija kao ovo sa Japanom. Japan je najprije kupio od Amera, kopirao, krao… da bi na kraju to dalje unaprijedio i počeo sam inovirati. Očito da tako uvijek bude. Prvo slabiji od jačega pokupi dobre ideje, i onda učenik nadmaši učitelja… kao što bi i inače valjda "trebalo biti" 😉

Ne znam detalje o srednjem vijeku, ali ono što su mene učili je da je kroz taj srednji vijek Europa bila u jednoj velikoj stagnaciji, rast svega, počinje prije cca. 500 godina općim pomakon svijesti koji tada započinje.

Lynx je vrlo cijenjen forumaš [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Ne znam detalje o srednjem vijeku, ali ono što su mene učili je da je kroz taj srednji vijek Europa bila u jednoj velikoj stagnaciji, rast svega, počinje prije cca. 500 godina općim pomakon svijesti koji tada započinje.

Slažem se s tvojom konstatacijom da nemaš pojma o srednjem vijeku – stoga pokušaj otkriti srednji vijek!

Samo da kažem jednu činjenicu – Srednjovjekovna Europa nastala je na temeljima Rimskog Carstva.
A doba Rima ni u kojem slučaju se ne može nazvati mračno doba.

Dakle knjigu u ruke i otkrij srednji vijek.

Zapitaj se kako je i kada nastao sustav sveucilista, kako su se prenosila znanja, koje znanstvenike iz toga razdoblja znas( da bilo je i tekako zanimljivih znanstvenih otkrica…?

Grčka, akademije.
Evo milijarde eura, vratit ćeš kad budeš imala.
To su ionako samo šareni papiri, a ti si nama dala misao koja dominira svijetom već 2.500 godina.
Hvala Grčka!

Samo da kažem jednu činjenicu – Srednjovjekovna Europa nastala je na temeljima Rimskog Carstva.

malo smo markirali povijest u 6. osnovno, ha?
srednji vijek se zove srednji jer se nalazi između dva klasična… antike i renesanse.
kužiš on smeta između dva velika razdoblja, tak ne, ne temelji se na rimskoj (grčkoj) kulturi.

Slažem se s tvojom konstatacijom da nemaš pojma o srednjem vijeku – stoga pokušaj otkriti srednji vijek!

A doba Rima ni u kojem slučaju se ne može nazvati mračno doba.
[/quote]
Srednji vijek je nastao na ruševinama Rimskog Carstva, uništavanjem Rimskog Carstva i osporavanjem svega pozitivnog u starom Rimskom Carstvu na način da se kršćanstvo kao rak prošilo Carstvom, potpuno ga obuzelo, i pretvorilo u nešto što ne sliči na staro Carstvo, konačno da ugušilo do kraja, i napravilo tisućljetnu diktaturu utemeljenu na iskrivljenom učenju Isusa Krista gdje religija služi samo kao sredstvo potlačivanja ljudi strahom od u glava svećenstva konstruirane slike Boga a koji nema nikavke veze sa Isusom Kristom i njegovim "Bogom Ocem" – zato je mračan.

Da Rimsko Carstvo nije završilo kako je završilo… možda ne bismo imali 1000 godina mraka i stagnacije, premda tako govoriti što bi bilo kad bi bilo nema smisla.

Naime suvremeni kapitalizam je nastao na temeljima protestantske etike, a da nije bilo svega što je bilo, da nije bilo kršćanstava… ne bi bilo niti kršćanske protestatske crkve, i možda ne bi nastao svijet ni sličan tome kakav je danas, a da li bi bio bolji ili lošiji – to je predmet književnog žanra fantastike.

P.S. Što se tiče Rimljana, da se razumijemo, niti njih ja ne respektiram nešto previše premda ih žalim što završili tako kako su završili, jer sami su krivi što su propali i što su tako gadno zabrljali sa kršćanstvom umjesto da su na vrijeme dopustili slobodu vjeroispovijesti i odvojili crkvu od države jer jedino kao nekakva jaka sekularna država su mogli preživjeti. Ovako uvijek završi. Kada god neka država prihvati neku religiju kao državnu religiju, ta religija potpuno obuzme društvo, državu, na kraju na jedan sasvim "bolestan način", i sve ode da ne kažem gdje. Tamo gdje je bila Europa u srednjem vijeku, tamo gdje je Iran i druge vjerske države danas… U potpunoj ne-slobodi ljudi, apsolutnoj gnjusnoj vladavini vjerskih vođa… a to se na ovom svijetu neprestano ponavlja. Žalosno.

Inače Rimljane doživljavam kao uništavače najveće europske civilizacije ikada (antičke grčke), čije su dosege ipak nevjerodostojno kopirali, pa mi zbog toga niti oni nisu baš dragi ali ono što je kršćanstvo napravilo od tog Carstva, od Europe… tome nije ravan niti jedan rimski krvavi rat. Nekada je pero močnije od oružja, i krvavije od oružja, pogotovo ako uvjeriš ljude da tim perom piše Bog ili netko ali u njegovo ime.

Imaš iskrivljenu sliku Lynx.
Rim je propao u 5. stoljeću, a kršćanstvo je postaslo dominatno i moćno tek u 8. stoljeću, dotad od Rima i rimske kulture nije ostalo gotovo ništa. Taj period je bio pravo mrčano razdoblje kak s prikazuje u filmovi (uvijek magla i oblaci, nijedan sunčan dan tijekom cijelog srednjeg vijeka – lol), depopulacija, deurbanizacija, zmajevi jedu princeze, znanost i umjetnost – nula bodova.

Ni kapitalizam se ne temelji na protestantizmu, Feničani, Hansa, Templari, Venecija, Genova su bili kapitalisti puno prije Luthera.

New Report

Close