Engleski…. svaki put kad idemo u inozemstvo..moja djeca urliču od smijeha zbog mog engleskog..
sve do tog famoznog momenta kad su čuli gosp.Kosor…
e..mama ..moramo priznati..ipak si malo..malo bolja …
Premješteno iz teme: THNK (Tehnika d.d.)
Trend je okrenut, ide se gore.
je ide se gore do prvog sljedećg pada ZSE, a to je možda već u ponedjeljak. pred nama je dosta loših vijesti, od -2,5% pad BDP-a, referendum u SLO gdje je većina protiv arbitraže, Bramertzove nove pljuske zbog topničkih dnevnika, najave masovnog štrajka radništva zbog izmjena ZOR-a i ukidanja kolektivnih ugovora itd.
imam THNK, ali me ovakvi drukerski postovi užasno nerviraju jer lik kupi po 1200 i sad bi da skoči na 1300-1400 pa da se iskrca i onda u neku sljedeću dioinicu. još da je to neki vrlo tehničar, nego kolega poznat po 90% promašaja u TA, ali zato neumorno druka kad nešto kupi. zato kupuj i prodaj ali ne soli nam pamet ovdje
Kolefa Fajrunt ja vam nisam kriv što ste prodali svoje dionice ispod cijene iščekujući pad na 1 lipu.
Malo morgen! Na Diokiju sam govorio o okretanju trenda, a opet nitko nije imao hrabrosti kupovati po 80-85kn. Ja jesam! Dioki je danas pao da popuni GAP i kad ga popuni ide on gore brže nego vi mislite.
Glede mog pisanja, pišem na forumu jer imam pravo na to. A nadalje pišem na dionicama koje pratim i koje su meni zanimljive, bilo da ih imam ili te iste namjeravam kupiti.
Uredno sam napisao nedavno (dok je Tehnika bila 1330kn) ako Tehnika padne na 1200kn da ću kupovati koliko god mogu. I to sam najavio 5-6 dana ranije i naravno kupovao i branio cijenu dok su takvi poput vas prodavali u nadi da će još dolje padati.
E pa na Vašu žalost padati ispod 1200kn više neće!
Ako ste zavidni ili Vam smeta što pišem onda ne čitajte, ako ne znate što i kako onda Vam i nije mjesto na burzi!
Srdačan pozdrav!
a) pred nama je dosta loših vijesti
b) imam THNK
Moj zaključak da više nemate 25kom već samo 2kom i da bi voljeli zato da Tehnika padne.
Jer gore navedeno A i B ne drži vodu. Da imate Tehniku ne bi željeli pad!
Nadalje i padanje negdje stane i okrene se TREND. Ta potvrda će uskoro na Tehnici biti kristalno jasna!
Svako padanje stane kad-tad! A vama je teško da stane u trenutku kad ste Vi prodali.
Zato 90% ljudi i gubi na burzi. Ulažite u znanje kolega!
Uostalom kolega FAJRUNT a i mnogi drugi su previše pesimistični, pa kud će bolji signal preokreta od toga????
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
.. SEKS, KNJIGE I DIONICE…..
Obzirom da je vikend, dopustite mi malo slobodnije teme,koje želim komentirati na portalu na kojem
najviše sudjelujem.. malo zafrkancije..ako nekoga smeta. preskočite me i ne zamjerite…
Vezano uz trakavicu kojoj gosp. Vlatka Pokos želi putem objave knjige o Životu u raju, u braku
sa gosp.Radeljakom , iznijeti nešto više prljavog veša iz njihovog zajedničkog života , muče me dvije
nepoznanice, bez kojih , naravno, mogu živjeti…i dalje..
Prvo, uvijek sam mislila da krizno vrijeme kad padaju dionice ..stres dioničara , financijski gubici i seks – ne idu zajedno….
Takodjer, obratno …kad dionice rastu, ružičasta perspektiva daje nam krila u svakodnevnom životu.. te se financijski uspješni ljudi , isto tako odlično snalaze i prosperiraju u obiteljskim prilikama…
Početkom krize svjedoci smo razvoda brakova uspješnih udjelničara, od koji navodim Slavicu
Ecclestone, čiji je muž imao znatne gubitke , Donalda Trumpa, i mnoge slavne osobe čije se
bogatstvo uzdrmalo i prelijalo na bračni neuspjeh…i razvod…
U Hrvatskoj takodjer, ima mnogo slavnih i poznatih muškaraca i žena koji su poslovni ljudi, više ili manje izloženi javnosti. .. prate ih veliki skandali i pikanterije ..uz njih se okreće veliki novac..
Drugo, kada u javnost procuri vijest o osobnom ili poslovnom bankrotu muškarca ili žene, emocije kojima ih primamo su različite obzirom na spol. Tako, u javnosti ..žene se manje slamaju, ako
financijski izgube novac, a više trpe ako ih se provlači kroz ponižavajuće situacije u koje ih dovode
muževi svojim nevjerama….nebrigom za djecu …ili ekscesima na razne načine..
Kod muškaraca obratno…kad se spominje njihovo posustajanje u obitelji , afere i avanture sa strane..još im više rastu krila,dobivaju na interesu i vrijednosti ega, nema posramljenosti…
Ali, kad ih se proziva za financijske prevare, muljaže sa računima , bankrot, gubitak …stečaj…
njihov bijes ..jači je od bijesa ostavljenih , prevarenih žena…i spremni su za raspravljanja svake
vrste ..javno i privatno…
Na kraju, jedan mali osvrt na knjigu Vlatke Pokos, poslovne žene.
Vlatka, omrznutog muškarca za kojeg tvrdiš da te je zlostavljao -moraš objasniti javnosti tamo gdje misli da je najbolji.. napisati koliko je dionica izgubio… kako je glupo investirao..koliko je promašenih ugovora sklopio..koliko je poslova zeznuo…koliko je u fondovima izgubio…
kako mu je firma propala..koliko novaca kome duguje, koliko je plaćao čistačicu, koliko je novaca utajio…gdje je varao državu..kako je radio ispod stola..a kim je i gdje dogovarao ….
Sve gdje je glupo zayebao novac..koji zapravo voli i cijeni…
Uvjerena sam da bi ga to više dirnulo od teksta koji si najavila….dajem ti podršku, ali u drugom
nastavku knjige …ako će je biti..
Po svojoj vitalnosti i životu sa brojnim ženama… mora se priznati gosp Radeljak je egzemplarni primjerak poslovnog muškarca na čiji seks…ne utječu nikakvi bankroti… dakle, teorija o negativnom učinku krize , padu dionica kod dioničara ..koja se negativno odražava na međusobne intimne muškaraca i žena….pada u vodu..
Pozdrav.
Premješteno iz teme: HT (Hrvatski Telekom d.d.)
Joj, kad nakon poziva iz DT-a Angela Dorothea Merkel rođena Kasner nazove Jacu pa je upita: "Jaco, was machst du?!"
A naša Jaca na čistom njemačkom: "Nichts, nichts! He, he … er! Ja! Ja! Ich habe premjerka kurz. Sie gehört in Kroatien. Ich bin glücklich. Heh, heh, heh. Ja, Ja! Obama Salami. Ich liebe HT. Ich verwende HT."
Pa kada Mudrinić nazove i kaže: "Jaco vrati pare, govorim o onih 700 000 000 kn sa kamatama.
A Jaca pita: "Oš se đorat za potpis od Obame?"
Joj Jaco, Jaco!
Zatim Angela nazove Bruxelles pa kaže: "Oj, spasila sam vam Grčku i Euro a vi dopuštate da me jedna balkaniše zemlja zaxebava?"
Joj Jaco, Jaco!
Premješteno iz teme: HT (Hrvatski Telekom d.d.)
Joj, kad nakon poziva iz DT-a Angela Dorothea Merkel rođena Kasner nazove Jacu pa je upita: "Jaco, was machst du?!"
A naša Jaca na čistom njemačkom: "Nichts, nichts! He, he … er! Ja! Ja! Ich habe premjerka kurz. Sie gehört in Kroatien. Ich bin glücklich. Heh, heh, heh. Ja, Ja! Obama Salami. Ich liebe HT. Ich verwende HT."
Pa kada Mudrinić nazove i kaže: "Jaco vrati pare, govorim o onih 700 000 000 kn sa kamatama.
A Jaca pita: "Oš se đorat za potpis od Obame?"
Joj Jaco, Jaco!
Zatim Angela nazove Bruxelles pa kaže: "Oj, spasila sam vam Grčku i Euro a vi dopuštate da me jedna balkaniše zemlja zaxebava?"
Joj Jaco, Jaco!
Ferštest du greblica was maht lopatica….. [huh]
Premješteno iz teme: INGR (Ingra d.d.)
elevatoor@
Dobar Vam je potpis! Moj vec godinama glasi: "Tko na burzi ne poludi, taj je vec bio lud"
Po nacinu na koji pisete o ovoj dionici Vas bih slobodno mogao svrstati u drugi dio gornjeg potpisa.
Budite mi zadravo i cekajte Ingru na 25, ako u medjuvremenu ne osijedite i ocelavite.
[kiss]
Sad kreće prava tržišna utakmica između brokera!
Ponovimo tko su – 10 najjačih brokerskih kuća u Hrvastkoj – kao EKIPA!!!.
Oni mjere prinose u ovoj godini [lol] . Što ne stave prave gubitke iz 2007- pa do danas?
Ajmo ! Da vidimo portfelje od 01.06.2010.g. do kraja 31.12.2010…..Koliko će zaraditi
na provizijama…..to je znoj i krv malih izmanipuliranih dioničara….
Nemaju portfelje ???? Sukob interesa …..kaj je to?
[lol] [proud]
VODEĆE EKIPE – RANG LISTA NATJECATELJA :
1. BROKERI ERSTE VRIJEDNOSNICA ….. AJMO !!!
2. BROKERI INTERKAPITAL ………………pali na drugo mjesto…
3. BROKERI PRIVREDNE BANKE ……ovi imaju love do krova…..idemo dečki!!!
4. BROKERI RBA ………….. suzdržani….bez medalje ….slabo se zalažu..
5. BROKERI FIME…………… dinamitni po aferama…. ekzibicionisti …/ netko i to mora/
6. BROKERI NEZAVISNI …. AUCTOR…po čemu su poznati na tržištu?
ZABA…. sram Vas bilo..kako ste loše plasirani…
ERA…… nepoznati a solidno plasirani …
7. BROKERI NEZAVISNI…….svi ovi pod 6 ..ispremiješani..ne zna se tko je gdje rangiran..
…ne zamjeramo…ni mi nekad ne znamo koliko zaradimo, ne?
8. BROKERI HITA VRIJEDNOSNICE ……….. mislila sam da su jači na tržištu..
9. BROKERI CENTAR BANKE……… ne znam da oni uopće imaju brokere..ali idemo…!
10. PRVA GENERACIJA …….skromni – a fantastični …!
…………….
Kolege s foruma…..kad komentirate naivne male investitore na forumu- stavite si broj uz nick..
da vidimo kako kotirate na stvarnom tržištu…Imate novaca ili nemate, da li prosperirate ili
stagnirate…kakve probleme imate..u kojim udjelima ste zapeli…gdje su Vam prijetelji u NO….kakvi su Vam planovi u inozemstvu…tko Vam podržava iz politike i društva i td.itd…
Priča je izmišljena, svaka sličnost sa stvarnim pravnim osobama je slučajna…
p.s. nemojte stajati…crobex mora stalno raditi…gore-dole–gore..dole…dimanika stvara NOVAC!