BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Dobar signal "krise" je ; Broj on-line korisnika: registiranih: 250

Historicki podaci : Najveći broj logiranih korisnika: 628 (13.06.08. 22:10)

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Dobar signal "krise" je ; Broj on-line korisnika: registiranih: 250

Historicki podaci : Najveći broj logiranih korisnika: 628 (13.06.08. 22:10)

Pol od toga su ljudi zaposleni na poslovnom, a one brojeke o 50000 ljudi nereganih da čita forum, pih.
Mislim u današnje vrijeme marketinga i samopromocije ja u to ne vjerujem. Ovo je moj osobni stav.

Premješteno iz teme: THNK (Tehnika d.d.)

Thnk ima buducnost kao šumeca tableta u casi vode…

ova ide u notes [lol] [thumbsup]

[/quote]
mozda sam malo pretjerao, ali mislim da nije daleko od toga

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

[/quote]
[/quote]

Ne da si malo pretjerao, nego nemaš veze ili si nekim drugim razlozima vođen. Samo ne znam kako ti se da i koji ti je motiv?
Ispada da si dežuran na koti <1350 kn, kako ti moderatori to dopuštaju ili si njihov?

Inaće firma kao TEHNIKA zaslužuje afirmativniji pristup za razliku od tvojih nisko pobudnih bljezgarija i gluposti.
Maliciozan si do zla boga i stvarno mi te je već pun k….c.Možda ti se je Thnk negdje gadno zamjerila ,ali moraš priznati da to nije razlg uzurpirati medijski prostor kao što je PD pa da ti iskazuješ sav svoj jad i bijedu i maltretiraš svojim kvazi razmišljanjima ostali prisutni pošteni svijet na PD

Još jednom, ne znam kako ti moderatori to dopuštaju jedino ako nisi s njima u dilu, a vi moderatori dajte pokažite malo digniteta prema kuči u kojoj radite da se ovakvi individuumi kao šta su DeLux i loris ets.ovdje ne pojavljuju,bar ne na ovakav defetistični način.

Za ime boga, kako ti se samo da i šta te vodi?
Ili ulaži ili ne ulaži i pusti već jedan put mene i meni slične na miru, sa izljevima tvog ko zna čime izazvanog sarkazma.

Inaće da na ovakav način da ovo i ovako pišeš o jednoj kompaniji u USA moš mislit o posljedicama po tebe imaš sreću da si takav kakav jesi u HR, pa svoje frusriranosti možeš nekažnjeno iznositi čak i ovakvom listu kakav je PD , a vi moderatori pa nije ovo 24Sata ili možda je pa se varam oprostite šta sam imao tako visoko mišljenje o PD , a za to ste vi u ovom i ovakvim slučajevima najzaslužniji

Kolega Macro

Meni je izuzetno žao što vi nemate nikakav kontraargumenat, vec pišete eseje i odredjujete moj psihoprofil..Nažalost ovdje je tema tehnika, pa se držimo toga, a za vaše pisanje i ostvarenje vaših pisackih ambicija, probajte pod neke rubrike" kako sam popušio pare i što nemojte raditi na burzi"..Uvjeren sam da cete vlastiom iskrenoscu mnogima spasiti pare.

A mozda postanete i bestseller, pa vratite dio novaca koje ste pogubili ulazuci u tvrtke poput thnk

Evo vam malo fundamenata, ako ih niste jucer vidjeli, ponovit cu.

OSNOVNI POKAZATELJI

Osnovni financijski podaci
Prihodi od prodaje 138,35 M
Poslovni prihodi 160,93 M
Ukupni prihodi 167,78 M
Neto dobit -5,08 M
Kapital i rezerve 309,11 M
Aktiva 1.367,96 M

Pokazatelji profitabilnosti
ROE -1,64%
ROA -0,37%
EBIT marža -5,36%
EBITDA marža 9,19%
NPM -3,03%

Pokazatelji zaduženosti
Dug/kapital 267,38%
Dug/aktiva 60,42%
Koef. financijske stabilnosti 1,24

Dakle kolega
Tehnika je IZRAZITO VISOKO zadužena tvrtka u sektoru koji je u katastrofalnom stanju…
Ajmo reci i da nece raditi s minusom ( šanse za to su ko led na roštilju) i da završe godinu na nivou prošle godine..

Prošlogodišnji povrat na glavnicu je bio cca 3,8 %…što znaci da na 100 kuna godišnje dobijete 3,8 kuna zarade…

Kako vi ovdje kupujete tvrtku po 0,65 booka, taj povrat iznosi cca 5 %, što znaci da cete za jednu kunu 100 kn dobiti 5 kn, ili pojednostavljeno P/E=20, što znaci da ce vam THNK za 20 godina vratiti onoliko koliko ju sada platite
Naravno pod uvjetom da godinu završi na prošlogodišnjoj razini od 10 milijuna plusa…

Po ovogodišnjem poslovanju ako se uzme trenutni trend obecava 50-ak milijuna kn minusa na kraju godine , što je negativan ROE od cca 20 % ( dakle propast će 20 % glavnice)

To vam je kao da orocite 100 kn a banka vam na kraju godine izbubi 20 kn..

ili prevedeno kao P/E = -(minus) 5

To vam takodjer znaci da ce tvrtka za 5 godina pojesti svoju glavnicu..

Hvala lijepo napažnji.

Ugodno kupovanje i boravak u THNK

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Ali kolega deluxe, vi pišete o dionici i njenim pokazateljima sada i oni su loši, no dionica se kupuje za budućnost i niti vi niti ja ne možemo znati koji pokazatelji će biti za godinu ili 5 godina, pa time i cijena dionice.
Sad je kak je, prije je bilo kak je bilo. budućnost ne možemo predvidjeti, možemo je procjeniti na temelju prošlosti, ali ni to nije 100%, kao i sve drugo u životu. Shodno tome molim da se ostavi prostor da se neće dogoditi onak kak vi kažete, da je trenuto tako, jest, ali i plavi je kupovao ingru po 120 kuna i bio 100% siguran da ide up, a ingra je sad na 30-ak kuna, znači 4X manje.
A plavi ima znanje, zar ne?
Mislim da ste malo previše zabrijali…al dobro. Tu smo svi da se ispucamo, kaj ne

Thnk ima buducnost kao šumeca tableta u casi vode

[/quote]
[/quote]
u pola čaše??

DeLux , ti si budala , pa ko je uopće govorio o bilo kakvim gubicima, daj pročitaj ponovo ili slušaš samo sebe, a to dokazuje tvoju površnost kao i ograničenost

Ponovo te pitam zašto to radiš upravo na THNK i koji ti je cilj.

Mene ne muće gubici već takvi maliciozni tipovi poput tebe koji svoje frustriranost ispoljavaju kriz razno razne forume.

Osim toga elementi koje ti navodiš samo su jedan mali dio ukupne slike koju trebaš imati o kompaniju u koju misliš investirati i ne treba ih uzimati zdravo za gotovo kao šta ti to radiš.
Kada bi to bilo tako svi bi naučili tu matemaziku i nimalo zime svi su milijunaši za par dana.

Nadalje molm da me poštediš svojih blistavih gluposti

Ja sam došao do zaključka da je ovo jedno govno od foruma, sama drukerija di god se okreneš , subjektivna sranja bez ikakvih argumenata, budući da me boli kurac za svih na forumu imenovat cu konkretno, za deluxa tj ekonomista1 već svi znate da kupuje hidru i tehniku, i da laže ko pseto. Onaj lojtra druka na rast hidroelektre i na pad lkri, i još ima tu hrpa bisera koji obećavaju gladnoj raji da će dionice do kraja mjeseca u nebo tako da bi se mogli dobro iskrcat, a ovi drugi biseri drukaju da ce dionice na 1 kunu jer stoje na bidu ko kurbina rit, i onda koriste njihovu slatkorječivost i ispada da su jako pametni … a na kraju svi puše jer prometa nema, i dok vam se gospodo drukeri ne poveća promet na ovoj mizernoj burzi bit ćete burekdžije i pušioničari do daljnjeg.
Prvenstvrno sam napisao ovaj post jer mi se briše svaki post na svakom topicu, valjda zato jer koristim svima nam drage riječi. Mi smo inače jako kulturan narod, svi nas znaju u svijetu po našoj čobanskoj kulturi. Pozdrav

Mali tecaj Engleskog by Jadranka Vlaisavljevic
must see[cool]
Vaš link

WWW.THEVENUSPROJECT.COM

http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=102895

Matrix90…… ti si ipak genijalac.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close