Istina od tada mi je Luka Ploče poprilično pala, međutim isto tako imam i casha na računu, nisam sada doma pa da postam trenutni prinos. Ionako ga volim pogledati dok portfelj raste, ne dok pada.
2007. i 2006 prinosi su bili sa troznamenkastim prizvucima, 2008. gubitak. Sve je dokumentirao na ovom forumu i za sve postoje dokazi. Govorim o razdobljima za što postoje evidnetni dokazi na ovom forumu o dionicama koje sam kupovao a koje prodavao u određenim vremenskim razdobljima.
A kave ti dokaze imaš za sebe? Siguran sam da ćeš napisati da imaš solidne prinose, jedino što tome malo tko vjeruje, ako je tako, počni pisati na ovom forumu što kupuješ a što prodaješ, u protivnom ostavi se ovakvih sitnih provokacija, jer nisi relevantna osoba da piše o ostvarenim prinosima.
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=616&pg=90
lp
plavi
Svi smo imali situacije da smo imali gubitke.To je imao Gann i par poznatih americkih guru ,kao i svedskih i t d.
Ima odredeni Amerikanac sto je postigao milione pa izgubio sve .I to par puta.
Covjek se moze ucit svaki dan(ako to dozvoli samom sebi) .Niko nije perfektan.
Tako sretno ti bilo u trgovanju
PS (osobno sam zadovoljan (zarada ca 12 % zadnjih mjesec dana) u momentu 100% cash
[/quote]
Skrećeš sa teme Croman, ali nema veze.
Tako to biva kada se čovjek nađe u klopci, pa ne zna kako van.
Ukratko evo rezime kako sam te ja doživio, ukratko po ovome što sam pročitao danas:
Samoprozvani guru za tehničku analizu, koji ima 80 % pogodaka. Međutim te procijene ne objavljuje javno, već eto… moramo vjerovati na riječ.
Nego.. imam 3 pitanja:
1. pitanje: Zašto ne staviš javno svoje procjene o kretanju indexa dionice ili sl tako da svi to vide na forumu? Nego se pozivaš retroaktivno na nešto i tvrdiš nešto za što nemaš nikakvih empirijskih dokaza? Meni je ovo gore od Nostradamusovih predkazanja, on je napravio proročanstva, pa su onda njegova proročanstva tumačili kao pogotke ali naravno samo retroaktivno, kada su na temelju već nastalih događaja tražili u njegovim proročanstvima nešto što bi dalo aludirati na to.
Nudim odgovor: Vjerojatno zato što ovih 80 % i nije baš 80 %, vjerojatno se radi o strahu da se ne pogriješi, a očito je da se griješi, jer.. ne griješe li svi na tehničkoj analizi konstantno..?
2. pitanje : Zašto ne staviš javno svoje procjene javno ( opet isto pitanje, ali sa drugom konotacijom ), pa zamisli koliko love možeš zaraditi kada neki bogatuni otkriju kako ti možeš sa grafom predvidjeti buduće kretanje cijena ili indexa? Zamisli bogatstva, nezamislivog? PA to bi bio bum u cijelom svijetu, ja mislim da bi mogao gostovati i kao gost na Bloombergu ili CNBC-u. Naravno, tamo ne možeš doći i reći.. aha.. ja imam 80 % pogodaka, nešto manje od onog Glena koji ima preko 90 %… ali ih ne mogu dokumentirati, eventualno da vam jedan kolega pošalje privatni mail što sam mu poslao… halo???
3. pitanje : Reci mi smatraš li da je relevantno da se ja koji sam na ovom forumu 4 godine, i koji imam dokumentirane kupnje i prodaje dionica te sam o svakoj pisao na predmetnoj temi, argumentiorano raspravljao i iznosio čionjnenice itd., pa čak bio i u novinama po tom pitanju ( prva nagradna igrada PD-a 2007. ) , razgovaram sa nekime kao ti, koji ni iz čega kaže da ima prinos toliko i toliko, da ima 80 % pogodaka iz tehničke analize ( ali ih neće objaviti javno ) i sl.?
ODGOVOR PREPUŠTAM TEBI.
I Tebi sretno u trgovanju.
P.S. Protestiram što o ovome raspravljamo na temi općenito a ne na temi TEhnička analiza, očito je ta tema zaštičena iz ne znam kojih razloga.
lp
ODGOVOR PREPUŠTAM TEBI.
P.S. Protestiram što o ovome raspravljamo na temi općenito a ne na temi TEhnička analiza, očito je ta tema zaštičena iz ne znam kojih razloga.
lp
I ja sam na Poslovnom od 26.6.2006. U tom vremenu sam dosta toga pisao ,dao analize i na forumu i na mojoj web stranici.
Ali i imam iskustvo da su ljudi lagali o svojem identitetu,da neki imaju vise nickova i mnogo toga.
U pocetku je zvucilo kao da niko ovde nije znao ni za Ewt ni stoploss i mnogih drugih stvari.
Sad posle ca 4 godine vidim da se je znanje povecalo.E pa to je dobro.
Kad sam 2006 i 2007 "propovijedao" o velikom padu…malo njih je to vjerovalo.
U pocetku je bilo puno njih sto su se rugali i ponizavali i mene i Ewt. Danas to pokusaju sami upotrebiti.
Ali ewt se pokazao tocan .Doziveli ste veliki pad.
Zadnjih mjesec dana sam spomenuo jos jedan moguci veliki pad. Ewt pokazuje i na njega.
Dali ce on biti ? i kada ? Vrijeme ce pokazat.
Vise ne kazem.Mozemo o tome diskutirati kroz pola godine i godinu dana.
lp i sretno
Tehnička analiza – postala je zaštićena tema- za ovlaštene i registrirane analitičare…to nije ničiji
inat – to je profesionalizam…sa sobom povlači odgovornost-moralnu i financijsku! Svako lupetanje gluposti na toj temi dovodi u zabludu investitore.. JOš nam nije dosta špekulacija?
Tu , na ovoj temi se možemo o svemu razgovarati…šta fali..ispod časti Vam je?
JAKO VAŽNO:
Slovenija će 6. lipnja (nedjelja) organizirati referndum o arbitražnom sporazumu. Taj tjedan u Hrvatskoj se organizira bojkot svih slovenskih roba i usluga. Akcija "bojkotirajmo slovensko" traje cijeli tjedan i provodi se u čitavoj Hrvatskoj.
Akcija počinje 31. svibnja (ponedjeljak)!!
Svi se uključite i na taj način pokažite što mislite o slovenskoj politici prema Republici Hrvatskoj!
(ovo sam dobio mailom, šaljite i vi, upoznajte što veći broj ljudi s ovom akcijom)
Premješteno iz teme: THNK (Tehnika d.d.)
Kolege minus 75, over 25, fajrunt, system…
Zasto sada šutite, evo vam post zasto thnk nije dobra investicija..
Dajte kontraargument ako ga imate, ili prestanite pisat gluposti
Ja imam svoje razloge zašto kupujem THNK po ovim cijenama, ali ih sigurno neću iznositi likovima poput tebe koje THNK kao ne zanima, ali ispišu 70% drukerskih gluposti koje nikoga od nas ne zanimaju.
Ako je THNK loša kao što ti pišeš, odi na neki drugi topic i kupuj dionice koje te zanimaju i koje želiš kupiti! Da mene neka dionica ne zanima sigurno ne bih ovdje danima maslačio i ponavljao jedno te iste stvari ljudima koje to uopće ne zanima, do sada bi već shvatio da sam dosadan i maknuo se odavde [bye]
over & out
Ja imam svoje razloge zašto kupujem THNK po ovim cijenama, ali ih sigurno neću iznositi likovima poput tebe koje THNK kao ne zanima, ali ispišu 70% drukerskih gluposti koje nikoga od nas ne zanimaju.
Ako je THNK loša kao što ti pišeš, odi na neki drugi topic i kupuj dionice koje te zanimaju i koje želiš kupiti! Da mene neka dionica ne zanima sigurno ne bih ovdje danima maslačio i ponavljao jedno te iste stvari ljudima koje to uopće ne zanima, do sada bi već shvatio da sam dosadan i maknuo se odavde [bye]
over & out
[/quote]
kolega
ima u thnk ljudi koji ne žele biti mazohisti poput vas i koji sigurno ne bi uzivali vidjeti tehniku na 500 kn u svome portfelju..
Nitko od vas nema niti jedan kjontraargumenat, a možete biti sigurni da ću uredno pisati protiv THNK I HDEL dokle god ne postanu tvrtke s dobrim poslovanjem…ili odu u stecaj
ODGOVOR PREPUŠTAM TEBI.
lp
I ja sam na Poslovnom od 26.6.2006. U tom vremenu sam dosta toga pisao ,dao analize i na forumu i na mojoj web stranici.
Ali i imam iskustvo da su ljudi lagali o svojem identitetu,da neki imaju vise nickova i mnogo toga.
U pocetku je zvucilo kao da niko ovde nije znao ni za Ewt ni stoploss i mnogih drugih stvari.
Sad posle ca 4 godine vidim da se je znanje povecalo.E pa to je dobro.
Kad sam 2006 i 2007 "propovijedao" o velikom padu…malo njih je to vjerovalo.
U pocetku je bilo puno njih sto su se rugali i ponizavali i mene i Ewt. Danas to pokusaju sami upotrebiti.
Ali ewt se pokazao tocan .Doziveli ste veliki pad.
Zadnjih mjesec dana sam spomenuo jos jedan moguci veliki pad. Ewt pokazuje i na njega.
Dali ce on biti ? i kada ? Vrijeme ce pokazat.
Vise ne kazem.Mozemo o tome diskutirati kroz pola godine i godinu dana.
lp i sretno
[/quote]
Dobro , ni ja više ne kažem, osim da mi nisi odgovorio na moja pitanja.
lp
Kolega Višeglavi
Vratite se malo u povijest i sjetit cete se nekoliko pickova koje ste dobili od pametnih ljudi
Umjesto kupnje THNK i HDEL- po 2200 i 350, trebali ste kupiti ledo na 5k i kodt na 2k
I dan danas bi bili u plusu cca 20 %
Imate moje postove gdje vam to savjetujem
THNK s ovakvim dugom , poslovanjem NIKAKO nije dobra tvrka
Kolega Višeglavi
Vratite se malo u povijest i sjetit cete se nekoliko pickova koje ste dobili od pametnih ljudi
Umjesto kupnje THNK i HDEL- po 2200 i 350, trebali ste kupiti ledo na 5k i kodt na 2k
I dan danas bi bili u plusu cca 20 %
Imate moje postove gdje vam to savjetujem
THNK s ovakvim dugom , poslovanjem NIKAKO nije dobra tvrka
Ne znam kome je ovo upućeno, mogu samo nagađati, ali opet nisi dao konkretan odgovor na konkretno pitanje. U maniru nevještog obmanjivača skrenuo si s teme kao i uvijek do sada. Osobno, HDEL nikada nisam imao u portfelju, LEDO i KODT također ne, a Tehniku sam prodao za 2.2xx kn lani u listopadu. Meni "savjeti" iz tvojih postova ne trebaju, a pretpostavljam ni solidnoj većini drugih sudionika s ovog topica, jer su tvoji komentari uglavnom začinjeni prevelikom dozom samodopadljivosti i promocije tobožnjih ulagačkih uspjeha koje ne možeš ničim potkrijepiti, a prema Tehnici si k tome svemu u komentarima još i izrazito negativistički nastrojen i to je ono što ovdje zaista nikome ne treba. Svatko ponaosob sam prosuđuje koliko je Tehnika dobra ili loša tvrtka u ovom trenutku i da li se isplati ulagati na ovim cjenama, pa to prepusti ulagačima. Ako već imaš tako nesavladiv poriv da ukazuješ drugima na njihove krive poteze tj. na tvoje prave, onda bi mogao za promjenu malo pohoditi i po drugim topicima, a ne da si stalno na Tehnici. Nemoj zamjerit, ali daj nam malo da dišemo [wink]