James..dođi po nešto za smirenje….antidepresivi se traže najviše…mislila sam i ja jučer jedan uzeti.. ali, sve sam poslala k vragu…i otišla spavati puno..puno ranije…danas mi je bolje…
idem potrošiti novce na poslovnom računu, platiti milijardu obaveza…obavijestiti vlasnike da
ne znam kad će moći isplatiti dobit…i otići na kavu i pauzu sa obitelji…..toliko. Više od toga bilo
bi iluzorno očekivati u ovoj državi.
Sutra ću misliti kako dalje…To me je naučila ova država. Pozdav..
Naj jači je vartex,večeras palim odijelo,sutra kupujem novo,po mogučnosti sa loživim uljem nek nas gledaju preko Google Eartha.Svaka čast za spotove sa ju tuba. [lol]
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
Jesi cromane, na vrijeme si javio i hvala ti!
kolega plavi ja prodavao prije 10 dana, imate dokumentirano
[/quote]
Croman vam je rekao 28.4.2010 da pocinje pad * ali izgleda da vecina nije vjerovala
* 29 dan od pada Crobexa
[/quote]
Vjerojatnost pogodaka kod tehničke analize je 50 %.
Da niste pogodili, ne bi se sada niti javili.
U najboljem slučaju tih 50 % mogu biti prividno i veći, ali to su one situacije kada tehničari najave sve moguće solucije, uz uvijek ono presudno AKO.
Prema tome, ne jednom sam napisao , na tržištu dionica tehnička analiza ništa ne znaći onako kako je predstavljaju samoprozvani gurui, već je samo pomoćni alat meštrima da pišu analize onako kako njima odgovara, ili već samo da nešto napišu, ako nemaju pametnijeg posla u životu.
Može se gledati analitika kretanja cijene tržišta i dionica te zauzimati pozicije na gornjim i donjim granicama, ali to nije tehnička analiza kakvom se ovdje prikazuje.
Živi dokaz za to, osim empirijskih dokaza, je da tehičari nikada nemaju istovjetno mišljenje o smjeru kretanja tržišta, ili pojedine dionice. Drugi dokaz bi bile tekuća zbivanja na tržištu kapitala, iznenadne vijesti, što tehnička analiza naravno ne može predvidjeti.
Kada bi tehnička analiza stvarno funkcionirala, i tržište se tako ponašalo, onda bi momentalno veliki dio investitora napustio tržište kapitala, ja prvi. Jer tada bi to značilo da svaki kreten može sudjelovati na tržištu kapitala samo treba naučiti čitati graf, što je samo po sebi suluda misao, jer da je tako, i kada bi tako bilo, tehnička analiza bi se urušila sama od sebe.
Zato kada pišete o tehničkoj analizi imajte na umu da nisu ovdje svi novaci ili neiskusni investitori, neki se njome ( ovakvom kakva se ovdje prikazuje ) nikada ne koriste a ostvarili su prinose godinama koji su višestruko nadmašili prinos indexa.
P.S. Ne odnosi se ovo na Vas osobno već na TA, općenito gledajući.
lp
[/quote]
Croman vam je rekao 28.4.2010 da pocinje pad * ali izgleda da vecina nije vjerovala
* 29 dan od pada Crobexa
[/quote]
U najboljem slučaju tih 50 % mogu biti prividno i veći, ali to su one situacije kada tehničari najave sve moguće solucije, uz uvijek ono presudno AKO.
Prema tome, ne jednom sam napisao , na tržištu dionica tehnička analiza ništa ne znaći onako kako je predstavljaju samoprozvani gurui, već je samo pomoćni alat meštrima da pišu analize onako kako njima odgovara, ili već samo da nešto napišu, ako nemaju pametnijeg posla u životu.
Može se gledati analitika kretanja cijene tržišta i dionica te zauzimati pozicije na gornjim i donjim granicama, ali to nije tehnička analiza kakvom se ovdje prikazuje.
Živi dokaz za to, osim empirijskih dokaza, je da tehičari nikada nemaju istovjetno mišljenje o smjeru kretanja tržišta, ili pojedine dionice. Drugi dokaz bi bile tekuća zbivanja na tržištu kapitala, iznenadne vijesti, što tehnička analiza naravno ne može predvidjeti.
Kada bi tehnička analiza stvarno funkcionirala, i tržište se tako ponašalo, onda bi momentalno veliki dio investitora napustio tržište kapitala, ja prvi. Jer tada bi to značilo da svaki kreten može sudjelovati na tržištu kapitala samo treba naučiti čitati graf, što je samo po sebi suluda misao, jer da je tako, i kada bi tako bilo, tehnička analiza bi se urušila sama od sebe.
Zato kada pišete o tehničkoj analizi imajte na umu da nisu ovdje svi novaci ili neiskusni investitori, neki se njome ( ovakvom kakva se ovdje prikazuje ) nikada ne koriste a ostvarili su prinose godinama koji su višestruko nadmašili prinos indexa.
lp
[/quote]
@plavi
Nemoj se naljutiti ali ti neznas sto govoris(barem kad se radi o TA a specialno o EWT.
Gann je imao ca 93% pogodatka. Croman ima izmedu 80-90% .
Ovde na PD forumu vi niste videli 0.1 promile od svih analiza sto sam ucinio.
Ja sam dao Warning za pad 2000 i 2007 i najvaljivao rast za mars 2009
Ja sam Svedanima dao warning(juni 2000) da ce Ericsson pasti ca 70%.Zvali su me idiotom.
Ericsson je na kraju pao skoro 90%. Ewt je fantastican(ako se ga zna)
Treba imati Znanje i Iskustvo .. za ciniti vrhunske analize.
Cromane,
BRAVO
[smiley]
dow 9788 ,,a di mi je gubitnik nosorog ????? jel dokupljuje???? jel prodao????? ili radi novi nick?????
ako tko cuje za njega nek javi [lol] [lol] [lol]
ZAŠTO EVROPSKE BURZE IZGLEDAJU KAO SAZRELA RAJČICA, JAKO CRVENE?
[huh]
[/quote]
* 29 dan od pada Crobexa
[/quote]
lp
[/quote]
@plavi
Nemoj se naljutiti ali ti neznas sto govoris(barem kad se radi o TA a specialno o EWT.
Gann je imao ca 93% pogodatka. Croman ima izmedu 80-90% .
Ovde na PD forumu vi niste videli 0.1 promile od svih analiza sto sam ucinio.
Ja sam dao Warning za pad 2000 i 2007 i najvaljivao rast za mars 2009
Ja sam Svedanima dao warning(juni 2000) da ce Ericsson pasti ca 70%.Zvali su me idiotom.
Ericsson je na kraju pao skoro 90%. Ewt je fantastican(ako se ga zna)
Treba imati Znanje i Iskustvo .. za ciniti vrhunske analize.
[/quote]
Cromane nemoj me nasmijavati molim te.
Pogodci su oni koji su registrirani kao pogodci, uključujući i ono famozno AKO?
I tu su uključena sva predviđanja dotičnog, kao i tebe?
Ajde molim te, uz dužno poštovanje.
Premda, kao i u kocki, od njih tisuču, jedan će imati veliki postotak pogodaka, ali što je sa ostalih 999?
Odgovor: To je samo iznimka koja potvrđuje pravilo.
Ako je tebi jedan čovjek u moru ostalih potvrda da TA funkcionira, onda ja tebi mogu samo napisati slijedeće:
Razumiješ li to šta si uopće napisao?Ovdje treba imati samo dvije čiste u glavi, da bi se shvatila indirektna poanta ovoga što si napisao.
Upravo si dao, indirektno potvrdu o tome da je TA u većini slučaja beskorisna.
Pitanje: Kako će se predvidjeti TA na dionici LKPC, imajući na umu najavljenu dokapitalizaciju o modelu koje se još ništa nezna?
lp
Pitanje moderatorima:
Zašto ova prepiska nije prebačena na temu Tehnička analiza?
Po ne znam koji puta se pazi da se postovi koji dovode u sumnju ispravnost tehničke analize prebacuju na bezvezne teme, ili jednostavno obrišu.
Zašto je tome tako?
lp
Pitanje moderatorima:
Zašto ova prepiska nije prebačena na temu Tehnička analiza?
Po ne znam koji puta se pazi da se postovi koji dovode u sumnju ispravnost tehničke analize prebacuju na bezvezne teme, ili jednostavno obrišu.
Zašto je tome tako?
lp
Sreo sam ja mnogo takvih (fundametalaca) kao ti na svedskim forumima.
I mislili su kao ti i pisali kao ti.
Neki su bili ponosni i nisu hteli priznat da su ewt analize bile tocne a par njih su uvidili snagu Ewt analize.
Prava Ewt analiza…cita buducnost…nesto sto je nevjerovatno…ali istinito.
Thats the fact …