BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@cromane

da čujemo kad dolazi ozbiljniji short na dax……..

mogu ja???? po meni i mojim crktkarijama oko 7000 ,gledajuci godisnji graf….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

i opet je Croman pogodio…

UVIJEK pogodi

SVAKA ČAST

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

i opet je Croman pogodio…

UVIJEK pogodi

SVAKA ČAST

Nije pogodio, nego je analizom došao do znanja.

Da sad ja kažem da crobi u 5. mjesecu ide na 2650 i da se to dogodi, to bi bio pogodak.

Mat lalic

Slazem se, Croman je analizom došao do targeta, a za takve analize treba imati veliko znanje.

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Mat lalic

Slazem se, Croman je analizom došao do targeta, a za takve analize treba imati veliko znanje.

To uopće nije upitno, i da dodam, ne samo znanje, jer po meni to je manji dio, već i ogromno iskustvo.
Pretpostavljam da je to neki postariji gospon…
Mladi su previše nestrpljivi za raditi takve analize.

Mat lalic

croman daje samo targete padanja………..obično većina long proživljava
u strahu pa croman spada u tu grupu……destrukcija je najjači ljudski nagon te se
to može lako zaključit po brzoj i paničnoj prodaji…..

Premješteno iz teme: LKRI (Luka Rijeka d.d.)

Danas su sve pokupovali mali ulagači, to se vidi po transakcijama.
Kada / ako vide da to nigdje dalje nejde opet će se vršiti pritisak na prodaji i cijena će polako padati, a fundamenti biti omča oko vrata.
Nažalost nakon zadnje cijene već se skupilo na prodaji 10 naloga ispod te cijene, što pokazuje da je interes za prodajom veliki na ovim cijenama.

Možda da dragi perica nabaci neku TA analizu, sigurno će ovo sa kinezima biti uključeno u tu TA.
lp

Pa ja sam ti već dao TA analizu prije koji tjedan i često je ponavljao?
Pa jel sam lijepo rekao da mora ići proboj u bilo kojem smjeru?
Pa jesam lijepo rekao da sve što cijena može napravit je ili na 100 kuna ili u masivan rast?
Pa jesam lijepo rekao da će proboj bit praćen izrazitim povećanjem volumena trgovanja?
Pa jel sam lijepo savjetovao ljude da skupljaju po 170 jel se isplati ući u taj rizik?

Al kao i uvijek, bitno da me se sprdalo do besvijesti. I pogotovo je to najviše radio znalački par plavi-barbastari.

I kao što rekoh, plavi će, što je najkomičnije, kupit ovu dionicu po 300 i više kuna i onda drukat kako je dionica super. To je jednostavno tako.
[/quote]
Kolega ja se nisam sa vama sprdao to je bio jednostavno odgovor na vaše pisanje na temi LKPC i ništa više, morao sam odgovoriti, inače imam LKRI i to sam javno obznanio da sam je kupio jer sam tu vidio prostor za rast ali ovaj današnji radst nema apsolutno nikakve veze sa TA i ovo se nije moglo predvidjeti pomoću TA prije bih rekao da je ovo jedino vidoviti MIlan mogao predvidjeti.

To ti barbastari misliš da nema veze s TA, al sve ima veze s TA, pa tako i ovo. Pitanje je samo koliko znaš čitat između redova i povezivat informacije i TA.

A ja bih rekao da je samo slijepac mogao ne vidit mogućnosti investicije u ovu luku, mogućnosti rasta prometa, mogućnosti povećanja zarade luke ( sve što može donijet dobar strateški partner ) i naposljetku mogućnosti rasta cijene dionice. Naravno, trenutni fundamenti su sve odbijali od pomisli da kupe ovu dionicu, al neki znaju i zbog čega trenutno fundamenti izgledaju tako ( već sam to objašnjavao ) i zato nije ni čudo da su uglavnom dionice držali dugoročni investitori, a mali ulagači ko preplašene ovce bježali.

I kakav si molim te vidio ti prostor za rast, na temelju čega? Banana? Sunčanog vremena? Pričaš bezvezarije kao i inače. Prije da ti ulažeš po principu kako radi vidoviti Milan. Evo još jednom kompilacija tvojih komentara o lkri kojih ni svinja ne može progutat i probavit.

27.02.10. 21:35
P/E 173 P/B 3 ROA 0,01 dobit po dionicu 0,5 kuna
Moželi gore, mislim da od ovoga ne nađite samo još jednu ovakvu dionicu i ja prestajem pisati za sva vremena i prestanite navlačiti naivne i neirformirane

08.03.10. 17:00
Nisu mi jasni oni koji žele kupiti ovu dionicu sam pogledet na fundamente ukazuje da ovdje nema ništa dobro, tehnička analiza pokazuje targete na dole prvi target na 110 a druga tek na 80.
Zarada po dionici 0,5 kuna, da bi se isplatila ova investicija treba čekati 370 godina ne znam tko ima toliko vremena.

30.03.10. 11:33
Po TA iduća značajnija potpora je 135.

30.03.10. 12:46Što se tiče TA priznam da nisam baš odlikaš, što se tiče razlike između kontenjera i rasutog tereta to znam bar tri puta bolje od vas ali što je naj važnije znam razlikovati lošu od dobre dionice a to je na burzi najvažnije a vi to očito ne znate.

never surrender

Niko nije komentirao biser sindikata državnih službi – koji su tražili da se ukinu božićnice u privatnom sektoru [lol] [lol] [lol]

Iako je konkurecija strašna, veći biser dugo nisam čuo [lol]

Kineski Cosco ulazi u Luku Rijeka, Kinu zanima i Pleso i željeznica?

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Kineski-Cosco-ulazi-u-Luku-Rijeka-Kinu-zanima-i-Pleso-i-zeljeznica?homesrclink=carousel

zaci i ovdi ista shema kao i s igh? plasiraju jeb… mediji neko sranje dođe faca iskrca se janoj ekipi i to je to. pa ljudi jel ovo istina-ZAR STVARNO IMA LJUDI KOJI TRGUJU NA HR BURZI NA RACUN NEKIH DEBILNIH NOVINARA-MEDIJA O MOJ BOŽE!!!

Kineski Cosco ulazi u Luku Rijeka, Kinu zanima i Pleso i željeznica?

http://www.business.hr/hr/Kompanije/Preuzimanja-i-spajanja/Kineski-Cosco-ulazi-u-Luku-Rijeka-Kinu-zanima-i-Pleso-i-zeljeznica?homesrclink=carousel

zaci i ovdi ista shema kao i s igh? plasiraju jeb… mediji neko sranje dođe faca iskrca se janoj ekipi i to je to. pa ljudi jel ovo istina-ZAR STVARNO IMA LJUDI KOJI TRGUJU NA HR BURZI NA RACUN NEKIH DEBILNIH NOVINARA-MEDIJA O MOJ BOŽE!!!

[/quote]

Žali Bože ovakvih ljudi kao što si ti. Novinar nije ništa krivo napisao, cosco je svjetska renomirana brodarska firma, a za strateško partenrstvo u luci rijeka se interesiraju upravo svjetske firme iz sektora transporta.

Da znaš išta o mogućnostima koje ovakvo parterstvo pruža ne bi pisao ovakve idiotarije. Samo ću ti reći da postoje izračuni koji predviđaju vrlo isplativu zaradu svakom tko uđe sa svojim kapitalom u predviđenu investiciju, na čelnim ljudima luke je da se samo izabere najbolji mogući partner ( koji će uz sve napomenuto dovući sa sobom novi teret ). Win-win situacija, samo je potreban blagoslov države. A cosco bi bio idealan partner na svačije zadovoljstvo.

A to što si možda popušio na građevinarima ( iako je ovaj sektor praktički već neko vrijeme bio osuđen na propast ), slušajući neke poluinformacije iz usta žderića, radića te njihvoih novinarčića i sličnih lopina i nabrijavanja rulje jeftinim riječima preko novina , to je ipak tvoj problem.

Zato se ti bolje ili uhvati dobre literature o ulaganju ili počni pit tablete za smirenje. A za početak, mani se onog u šta se uopće ne razumješ i ne piši više ovdje.

never surrender

@peromađar

Budući voliš druge citirati evo tvoje TA za ADRS-P-A

Evo jedne TA obzirom da je nitko ne spominje. Ne znam za tih 800 kuna, al 420 je sasvim realno za očekivat u jednom kraćem vremenskom razdoblju.

Nakon proboja višemjesečnog otpora na 300 kuna i izlaska iz kanala konsolidacije, može se reći da je nastupio nastavak trenda rasta.

Obrazac se vrlo lako može protumačit i kao cup and handle, s targetom približno oko 420 kuna. Ova točka bi se u realizaciji kroz mjesec dva podudarala i s glavnom linijom višegodišnjeg trenda.

Osim zone od oko 370 kuna, gdje bi mogla nastati kraća konsolidacija, ne vidim gdje bi se cijena drugdje zadržavala do spomenutog targeta.

Dalje od ovog ne bih prognozirao. A za 800 kuna, o tom po tom.

p.s Lošijeg tehničara još nisam vidio

New Report

Close