BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize

Potpuno se slažem sa vama kolrga gadafi evo ja sam predvidio ovu korekciju u USA prije deset dana sam rekao da će padati od 10-15 % to se upravo i događa pa svejedno ne gnjavim tu ljude a kolega tigrus jednom kaže ide dole zatim isti dan kaže ide gore pa normalno je da će se jedno od to dvoje desiti.

NHF

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Europa je zelena, strah me i pomisliti što će danas biti kod nas ima da Crobex praši sve do 2300 bod.
Ali ima taj rast i svoju tamnu stranu, naše dionice kupuje strani kapital koji je gotovo već sve preuzeo u Hrvatskoj. Za što smo se mi borili, da nam neki njemci, francuzi ili englezi otimaju dionce.
Nedajmo im, sada se treba boriti za samostalnost i neovisnost TK.
Iz tog razloga ja danas bojkotiram trgovanje, ne želim gledati pljačku jeftinih dionica.

ja bi rađe da stranci sve pokupuju
pogle kak je završila HPB-jedina banka u hrvatskom vlasništvu
a i NAŠI mifovi su u 2007oj napravili lijep masakr na NAŠEM tržištu
[/quote]

Za taj masakr 2007 g je glavni i odgovorni Samodol i Novosel oni su u dogovoru sa Sanaderom stjerali sve u bescjenje radi nastavka pljačke koja je započela 90-ih zato bi bilo krajnje vrijeme da Bajić počme radit i posjetit ovj tri

Premješteno iz teme: DKVS (Đakovština d.d.)

Kolega Lopina. Činite si veliku štetu sa ovim neprestanim lupetanjem. Isto ste si činili na TNPL gdje ste polomili zube i prokleli dionicu ostalim imateljima iste. Predlažem vam da malo stanete na kočnicu i dionica će Vam narasti pa se možda dijelom i pokrpate iz gubitaka na ovoj dionici s obzirom da lupetate na ovom topicu još otkad je cijena bila 40 kuna. Ako to ne želite učiniti zbog sebe, učinite zbog ostalih kolega. Nemojte im i ovu dionicu prokleti, kao što ste im prokleli TNPL. Vi bacate prokletstva na dionice, pustite ljude na miru.

Premješteno iz teme: PODR (Podravka d.d.)

Tedeshci je spreman platiti 100 kuna po Podravkinoj dionici.

Eto Medonje, izletio iz brloga !!!
Ima li kristalnu kuglu ili jedini zna kalkulirati ? [proud]
[/quote]
Ja ju s toliko afera nebi niti htio u svome portfelju , radije Ingru em podcjenjena em svima dostupna.

http://www.net.hr/webcafe/webvideo/page/2010/01/30/0008006.html

da vam se ne bi ovako nešto desilo

Postanite Eu-robovi

http://www.insiderinsights.com/free/index.php?t=B,AB,JB,JB*,OB,OE*,OE,S,AS,JS,JS*,OS,OS*,3&p=1&o=9&a=DESC&s=filer&e=1&q=BILL%20MELINDA%20GATES%20FOUNDATION%20TRUST

ovako to radi buffet

Postanite Eu-robovi

NOVA AFERA SPICE?
Zagorje Tehnobeton: Kako su Vaba banka i Bunić zavladali kompanijom
Autor/izvor: SEEbiz / Večernji list
VARAŽDIN – Bivša varaždinska grupacija Fima, odnosno njezina Vaba banka, upletena je, osim operacije Spice, u još jedan mutan privatizacijski slučaj. Riječ je o holdingu Zagorje d.d., u čijemu je 100-postotnom vlasništvu poznata građevinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton (ZT).

Direktor obaju poduzeća Miroslav Bunić, blagonaklonošću Vabe, uspio je prije dvije godine istisnuti ostale dioničare i dokopati se većinskog vlasničkog paketa, zbog čega su protiv njega podignute brojne kaznene prijave i vode se mnogi sudski sporovi.

Miroslav Bunić tvrdi da su sve kaznene prijave koje su protiv njega podigli nezadovoljni dioničari samo oblik pritiska i ucjene kako bi ga prisilili da njihove vlasničke pakete otkupi po nerealno visokoj cijeni. Uvjeren je da su oni vlastiti interes stavili ispred interesa tvrtke, a zato ih je i otpustio.

– Ni Zagorje ni ZT nisu pretrpjeli nikakvu štetu zbog dokapitalizacije iz 2007. godine. Upravo suprotno, zahvaljujući njoj došli smo do svježeg kapitala i smanjili zaduženost, čime se omogućilo dovršenje već započete investicije – kazao je on. Također tvrdi da mu je Vaba dala kredit od 60-ak milijuna kuna za stjecanje vlasničke kontrole u holdingu ne samo na temelju založenih dionica nego prije svega zbog njegove poslovne vizije razvoja poduzeća.

– Sudski se sporovi vode i još nema nijedne pravomoćne presude, a spreman sam svaku poštovati – kazao je Bunić.

Bunić je do 2007. godine bio samo jedan od deset glavnih dioničara Zagorja d.d., zajedno s direktorima sektora u tome poduzeću. U srpnju te godine, kao jedini član Skupštine ZT-a, u tajnosti donosi odluku o dokapitalizaciji tvrtke, u kojoj će sudjelovati jedino Vaba kao institucionalni investitor. Za 51 milijun kuna Vaba (ZSE:BPBA-R-A) postaje vlasnikom 50,6 posto dionica ZT-a, najvrednijeg člana holdinga.

Kada ostali dioničari doznaju za taj potez, protiv Bunića podižu kaznenu prijavu i prijavljuju ga Hanfi držeći da su oštećeni i oni i holding, koji je preko noći izgubio upravljačka prava u ZT-u. Nakon toga Bunić sklapa novi ugovor s bankom, prema kojemu ona vraća udjel u ZT-u Zagorju d.d. za šest milijuna kuna veću cijenu od one po kojoj je kupila “dokapitalizirane” dionice.

Odvjetnik Marijan Petrić, zastupnik dioničara koji se osjećaju prevarenima, dovodi u pitanje podrijetlo novca kojim je Vaba dokapitalizirala ZT. Prema njegovim riječima, ta banka nikako nije mogla uložiti 51 milijun kuna u dokapitalizaciju jer, prema Zakonu o bankama, u kupnju vrijednosnih papira može uložiti do 15 posto jamstvenog kapitala, a temeljni kapital Vabe u to je doba tek 62,2 milijuna kuna.

– Prema našim spoznajama, to uopće nisu bila Vabina sredstva, već sredstva koja su u banku deponirana temeljem prethodno podignutih kredita Miroslava Bunića i njemu bliskih osoba. Vaba je u postupku dokapitalizacije iskorištena isključivo kao instrument zaobilaženja zakona i kao instrument preuzimanja društva, a ne kao pravi ulagatelj. Osobe u čiju je korist to činjeno jesu Miroslav Bunić i njegovi suradnici – uvjeren je Petrić.

Prema tome tumačenju, Bunić je putem fingirane dokapitalizacije pokušao steći kontrolu nad ZT-om na potpuno netransparentan način, što su donekle već sankcionirale državne institucije. Hanfa je utvrdila da je Vaba “dokapitalizirane” dionice pohranila na skrbničkome računu za Zagorje d.d., pa zapravo i nije bila institucionalni investitor, čime je prekršen Zakon o tržištu vrijednosnim papirima. Zbog toga protiv Bunića i ZT-a podiže prekršajni optužni prijedlog, o kojem još nema sudskog pravorijeka. Varaždinski Županijski sud, pak, utvrđuje da dokapitalizacija nije provedena u skladu sa Zakonom o trgovačkim društvima, ali ne smatra da je time holding oštećen, pa odbacuje kaznenu prijavu protiv Bunića.

Kada je stvar vraćena na početak, ostali dioničari, koji u rukama ponovno imaju većinski paket u ZT-u, traže izvanr

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Srbija oduzela 18 tvrtki vlasnicima koji nisu poštovali preuzete obveze

…da se i kod nas ovako radi bilo bi manje štrajkova a više novca u državnoj blagajni i maje pljačkanja dobrih firmi…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Premješteno iz teme: Tehnička Analiza – grafovi, savjeti i analize
Potpuno se slažem sa vama kolrga gadafi evo ja sam predvidio ovu korekciju u USA prije deset dana sam rekao da će padati od 10-15 % to se upravo i događa pa svejedno ne gnjavim tu ljude a kolega tigrus jednom kaže ide dole zatim isti dan kaže ide gore pa normalno je da će se jedno od to dvoje desiti.

NHF

kolega, jesto primjetili Podravku?

evo je na 365kn…

ja sam je kupovao na 335-340 neki dan…
500 komada…

zamislite…
slobodno mastajte…

[rolleyes] [smiley]

Našao na internetu : nečiji post od 21.01.2008

Dilema. Prodat veći dio ht kupljenog na burzi po 385 kn i kupit Atlantsku, ili pričekat rast ht (kad god to bilo)? Nekako mi se čini da je sa ATPL lakše doći do nekih 3000+ u roku mjesec-dva, nego s ht-om isčupat se do nekih 350, ma koliko super pokazatelji bili. Čini mi se da je ova kriza s BDI pri kraju dok za ht više ništa ne znam. Apsolutno ništa pozitivno se ne odražava na njega.

[lol] [lol] [lol]

smanjuje se minus.......

Dilema. Prodat veći dio ht kupljenog na burzi po 385 kn i kupit Atlantsku, ili pričekat rast ht (kad god to bilo)? Nekako mi se čini da je sa ATPL lakše doći do nekih 3000+ u roku mjesec-dva, nego s ht-om isčupat se do nekih 350, ma koliko super pokazatelji bili. Čini mi se da je ova kriza s BDI pri kraju dok za ht više ništa ne znam. Apsolutno ništa pozitivno se ne odražava na njega.

[lol] [lol] [lol]

i ja sam primijetio kako se može dobro nasmijati čitajući postove s kraja 2007 i početka 2008…

[lol] [lol] [lol]

ja sam mislio da sam ja znao fulati u razmisljanjima ali ovaj neznani junak je zakon
pofuk

New Report

Close