Narod koji nije u stanju dati do znanja da je speman štititi vklastite interese – daje do znanja drugima da se mogu brinuti za njegove interese.
Eto, toliko – za razmišljanje.
Bravo kol. MMM, potpisujem do zadnjeg slova [thumbsup]
Mesić je svoje jasno rekao a Dodig i ekipa neka sada raspravljaju o tome da li on ima ovlasti ili ne!
Da se u X situacija u prošlih 10ak god. imalo muda postaviti se jasno u obranu nacionalnih interesa ne bi sada imali problema sa Slovenijom i možda bi već i bili u EU.
A koji bi to nacionalni interes Mesić branio u RS?Možete li navesti koji
Poslovni dnevnik: Olgica Spevec lupila po prstima ZAMP
ZAMP je ukinuo popuste i sada će morati odštetiti tvrtke s oko 700.000 kuna za razdoblje od četiri godine, a pravo na povrat i javnu ispriku imaju 53 tvrtke
Bankamagazin / Poslovni dnevnik
Ispiši Veličina slova:
Rješenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koje u utorak objavljeno u Narodnim novinama potvrdilo je ono što se u vezi sa ZAMP-om i naknadama koje se naplaćuju za zaštitu autorskih prava u predizbornoj kampanji provlačilo kao jedan od "krimena" novoizabranoga hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Agencija je nakon postupka koji je trajao više od godinu dana utvrdila da je Hrvatsko društvo skladatelja – Zaštita autorskih muzičkih prava (HDS ZAMP) ugovorima sklopljenim s udrugama za kolektivno ostvarivanje prava naplaćivalo različite popuste za iste naknade i time narušilo tržišno natjecanje.
Isti uvjeti i za male
Antimonopolska agencija je stoga naredila ZAMP-u da odmah nakon objave rješenja prestane s tom praksom i na prvim sljedećim računima naknade počne naplaćivati pod jednakim uvjetima. Također ZAMP-u je naređeno da cjenik, kao i sve uvjete plaćanja, objavi na internetskim stranicama.
U opsežnom rješenju u kojem se detaljno prikazuje postupak koji je Antimonopolska agencija pokrenula na temelju zahtjeva Hrvatske udruge uvoznika i distributera elektroničkih, informatičkih i telekomunikacijskih proizvoda (HUVEL) AZTN je nedvojbeno dokazao da je ZAMP monopolist na tržištu. ZAMP je udrugama koje su uvoznici i distributeri uređaja za tonsko i vizualno snimanje ili fotokopiranje odredio tri iznosa popusta koji se temelje na ukupnoj naknadi koju su svi članovi udruge kumulativno obvezni platiti na godišnjoj razini. Tako ako članovi ostvare više od milijun kuna prometa imaju pravo na 15 posto popusta, na više od tri milijuna dobivaju 25 posto popusta, a na više od pet milijuna kuna prometa popust je 35 posto. Usto članovi koji naknade plaćaju u rokovima imaju pravo na još 15 posto popusta.
Analiza antimonopolske agencije je pokazala da su članovi Hrvatske udruge distributera novih tehnologija (HUDNT) imali ukupan promet iznad pet milijuna kuna, pri čemu su plaćali u rokovima, što im je kumulativno osiguralo popust od čak 50 posto na plaćanje naknada za reprodukciju. Istodobno su članovi udruge HUVEL imali ukupan promet manji od milijun kuna pa nisu imali pravo ni na jedan od količinskih popusta, osim onoga od 15 posto na ime urednog plaćanja. Istodobno su samostalni obveznici plaćanja naknade koji nisu u udrugama imali pravo samo na popust od 15 posto. To je poduzetnike dovelo u neravnopravan položaj.
Narod koji nije u stanju dati do znanja da je speman štititi vklastite interese – daje do znanja drugima da se mogu brinuti za njegove interese.
Mesić je svoje jasno rekao a Dodig i ekipa neka sada raspravljaju o tome da li on ima ovlasti ili ne!
Da se u X situacija u prošlih 10ak god. imalo muda postaviti se jasno u obranu nacionalnih interesa ne bi sada imali problema sa Slovenijom i možda bi već i bili u EU.
[/quote]
ti i mesić i nacionalni interesi
daj bogati nemoj mješati guske i kokoške
sve nacionalne interese je popljuvao svojim svjedočenjem na strani haškog suda gdje je optužio svoju zemlju
bila ilinebila kriva nebitno
mesić i nacionalni interesi jer misliš da samo ti živiš u ovoj državi
Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala
Mesić opet izaziva izjavama
Hina
Političari iz Republike Srpske oštro su se u utorak obrušili na hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića zbog njegove izjave da bi poslao Hrvatsku vojsku u intervenciju ukoliko bi se RS odlučila na referendum o odcjepljenju od Bosne i Hercegovine.
Baš sam se pitao gdje je guverner kao dežurni katastrofičar kad ono evo ovog lika. Nema govora lik širi pozitivne vibracije za burzu. [lol]
Mesić je krenuo u predizbornu kampanju pa sad malo jebe Srbe da skupi političke bodove
[/quote]
dal ima ovlasti ili ne se da raspravljati.. al vojsku sigurno nema
Ajde toka, jesi ti bio tamo da znaš šta je govorio, čini mi se da ti zastupaš nacionalne interese iste kao i Dodig i Tadić, a takvih u Hr ima hrpa, ajde više odjebite…..
A mi hrvati polako moramo to rasčistiti sa polutanima i ostalom zaostalom bagrom iz doba velikosrpskog imperija zvanog Jugoslavija, a svaka izjava Dodiga i Tadića o izjednačavanju krivnje u domovinskom ratu vrijeđa mene i svakog normalnog hrvata…….
Ajde toka, jesi ti bio tamo da znaš šta je govorio, čini mi se da ti zastupaš nacionalne interese iste kao i Dodig i Tadić, a takvih u Hr ima hrpa, ajde više odjebite…..
A mi hrvati polako moramo to rasčistiti sa polutanima i ostalom zaostalom bagrom iz doba velikosrpskog imperija zvanog Jugoslavija, a svaka izjava Dodiga i Tadića o izjednačavanju krivnje u domovinskom ratu vrijeđa mene i svakog normalnog hrvata…….
ebo te i tadić i dodik i mesić
uvjek mi nacionalnu politiku prosipaju oni koje nejebe u kojoj su državi živjeli, u kojoj žive i u kojoj će živjeti
a to su dokazali kada je trebalo uzeti pušku u ruku i boriti se za svojku zemlju
i sad bi ponovno da ratujemo pa da nam poslije rata opet mogu soliti pamet
odjebaus miki maus
i po čemu ti to zaključuješ da je netko polutan ili nije i kako ti to brojiš krvna zrnca
nisam znao da zastupaš forumaše jer ti se nisam ničim obratio a uzeo si da vrijeđaš i provociraš osobno
skinimi se s dnevnog reda
dionice mi danas loše stoje
[Korisnik s iskustvom] [Popularan korisnik unutar zajednice] [Korisnik spada u skupinu 40% najbolje ocjenjenih aktivnih članova foruma po ocjenama drugih korisnika.]
ocjena poruke
4%
zajednica
–
moderatori
To DRAGI ….KRALJU!