BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Priprema, pozor… sad!

http://www.jutarnji.hr/ujak-bandiceve-supruge-ostetio-holding-za-pola-milijuna/490853/

No respect

Vec sam nekoliko puta napisao da zbog mojih targeta ljudi nisu gubili novac…

Ovo je naprosto netocno. Sto je s onima koji su kupovali LEDO na 18-20000? Sumnjam da su u plusu. NHF

Kolega Alien hoće li i sitne ribe u pržun šta mislite. Taj gnoj treba počistiti iz naše nam drage Hrvatske!

Pa koliko sam ja upucen odredjeni organi vec neko vrijeme prate odredjene sitne ribe. Uz velike ribe kao glavno jelo zgodno je kao predjelo ili prilog dodati i sitnije ribe.

U pojedinim lokalnim jedinicama uz hrvatski jezik i latinično pismo u službenu se uporabu može uvesti i drugi jezik te ćirilično ili koje drugo pismo pod uvjetima propisanima zakonom.

molim da se uvazenje kolege suzdrze od lupetanja

Postanite Eu-robovi

Mislim da je sve ovo sto kolege gore pisu vrlo relativno. Stvar je u wealth managementu sto bi mogli nazvati i osobnom strategijom. Dionice? Cash? Nesto trece? Nema pravog odgovora. Istina je, po meni uvijek negdje izmedju. Imam osobnu strategiju i meni je ona OK. Netko ce je mozda popljuvati. Ali ona je moja i meni odgovara.

Tu ljudi pricaju uglavnom o dionicama i cashu. Ili si u jednom taboru ili drugom. Nema tabora. Niti je ovo timska igra (iako to neki ne shvacaju). Kada je imovina u igri covjek je uvijek sam. Sto prije to prihvati to bolje.

Kada nesto napisem onda me neki razvale kao ti si u cashu pa drukas dolje. Ili si u dionicama pa drukas gore. Niti jedno nije tocno a evo zasto – imam svoj wealth management sistem i meni je cool.

Uzmimo primjer 2009. godine. Namjerno necu spominjati dionice poimence nego cu dati okvirni primjer kako biti u dionicama i ne izgubiti nista cak i ako firma propadne odnosno sve ode na nulu.

Kupis dionicu u veljaci 2009. po X kuna i X komada. To naraste 100% ili vise – kao sto je raslo. Sada nastupa wealth management. Koliko si para ulozio mozes izvuci van. Time si novac koji si stavio u rizik izvukao. Ostalo ti je X/2 dionica i 100% ulozenog casha. izvuces jos cca 15% iz te pozicije i kupis nesto za long, long sto te stiti od inflacije, printanja para itd – mislim da kuzite o cemu pricam.

I jos dignes 15-20% od tog profita za novi investicijski ciklus – ali nije nuzno (ovisi o likvidnosti trzista).

2008/2009 su bile godine kao stvorene za stvaranje "besplatnih" long portfelja. Imam trenutno takvih 6 pozicija gdje me uopce ne zanima koja je cijena. I 1 kuna/dionica na tim pozicijama mi je profit.
One su se isplatile same od sebe, generirale profit od cega dio uvjek ide u nesto "cvrsto" ma koliko se neki smijali i pljuvali me po forumu sto me bas i ne zabrinjava.

Iako neki bi mogli krenuti sa teoretski tvrdnjama tipa da si sve izvukao pa usao u dionicu Y bilo bi bolje. Lako je gledati unatrag a sa druge strane mene ovo vise nego zadovoljava i moram priznati da mi sva kretanja na trzistu odgovaraju a rizik mi je minimalan. Full dionice i full cash su za mene u ovo vrijeme itekako velik rizik.

Stvarno mi je smijesn kada vidim kako se ekipa kaci oko gluposti pa onda jos krenu prijetnje i vrijedjanja. Kao da ce to nekome donijeti neku korist. Svasta.

MY PRECIOUS!!!!

Druže Deluks nemojte više ispadate smješni. No razumijem vas da vam je jako loše zbog svih silnih dokupa Ulpl tamo on 730 sada ste valjda konačno došli na nulu.
Neznam zašto sada govorite da nemam pojma o ničemu kada ste me na PM molili da vam dam par savjeta o kupovini. I reko sam vam Podr Podr i samo Podr. Zašto niste kupili. Sad biste bili 20 % u plusu a nebi tu grizli i bili bjesni na sve oko sebe [thumbsup]
Eto vidite da nisam grezo tip slobodno me i dalje pitajte za savjet putem PM imam par novih dobrih kupnji.

ko djeca ste, mene svaki dan Vidra i Bedmen pitaju kad će Crobex na 700, kad će na 2000, i lijepo sam im rekao da kupuju THNK po 1450, pa ne trguju indexom već dionicama,a oni nisu htjeli ispod 1650, nije im valjala.
pa šta sad, tu smo da se pomažemo!

to je jasno, to su činjenice [thumbsup]

INVESTICIJE SU PROBILE PLAFON, TROŠE SE KREDITI, SVUDA MNOGO PARANOJE, SVI SU DO GRLA U KRIZI

ko djeca ste, mene svaki dan Vidra i Bedmen pitaju kad će Crobex na 700, kad će na 2000, i lijepo sam im rekao da kupuju THNK po 1450, pa ne trguju indexom već dionicama,a oni nisu htjeli ispod 1650, nije im valjala.

Tako je kolega Hafiz. Nadam se da ste kupilo Podr na vrjeme! [thumbsup]

[/quote]

jesam, od one love što si me nagovorio da zajedno prodamo ULPL ispod 580.
čini mi se da smo pali s konja na magarca.
ma, bitno da se para vrti [thumbsup]

to je jasno, to su činjenice [kiss]

INVESTICIJE SU PROBILE PLAFON, TROŠE SE KREDITI, SVUDA MNOGO PARANOJE, SVI SU DO GRLA U KRIZI

Mislim da je kolega u Janafu. Meni je i ovo sugerirao kolega Vidra. Sada cekam da mi sugerira kada ce lokalni vrh pa da malo skratim.

Vidim hiperinflacuju postova na ovoj temi. Neki su valjda u krizi sa raznih aspekata. Ja na zalost nemam vremena bas svima odgovarati. Moram paziti na koga trosim vrijeme.

MY PRECIOUS!!!!

Imam kolega Ivek ali javljam vam na PM.

Kolega Deluks oprostite šta vas to pitam ali da li je vama dobro? Kakav brat kakav put doma. Dajte se saberite kupite Podr i naravno dokupljujte Ulpl!

Bome od 01.01.10. YTD već skoro 20%, ako tako nastavi i dođem li do kraja 1Q do 50%-dernek. Da imam ugovoreni bonus na yield, rasprodao bih sve i oročio do kraja godine. [lol]

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

New Report

Close