Propuštena dobit je propuštena dobit a relizirani gubitak je gubitak. Jedna i druga stvar jednako djeluju na ulagača a to je da mu unište samopouzdanje.
računovodstveno gledano je tako kako vi kažete….psihološki gledano je to jedno to isto
je na početku po defaultu, zato 90% ljudi gubi.
uspješan investitor sekunde ne razmišlja o propuštenom, odma traži sljedeću priliku.
o greškama i minusu razmišlja i iz njih uči.
tih dvoje se mora razlikovat.
Već sam pisao o ovakvim stvarima kad režeš gubitak a cijene nastave padati raduješ se kao malo dijete što nisi ostvario veći gubitak, kad prodaš sa plusom a cijene nastave rasti u ustima ti ostane gorak okus e je zaebana ta psiha.
Jednom kad si si se našao na krivoj strani tržišta prva pogrešna situacija bolje je odmaknit se od burze na neko vrijeme smirit glavu sabrat dojmove te se tek tada okrenit traženju novih prigoda.
Kad se učini prva greška pa se ideš vadit dok si vruć vrlo vjerojatno ćeš se naći u totalnom raskoraku sa tržištem pa ćeš kupovat na vrhu te opet prodavat na dnu mozak kipti para na uši.
Ja osobno idem od poteza do poteza bio trejd uspješan ili neuspješan odmičem se na neko vrijeme od burze jer podjednako te i euforija uhvati pa se razbudališ pa svašta počmeš skidati sa aska i proliješ kantu mlijeka.
http://www.seebiz.eu/hr/politika/unita-al-qai’da-ima-ogranak-i-u-hrvatskoj,65212.html
Zna li netko možda u koje dionice ulažu?? Kolega Pofuk, vi pratite tu alternativnu scenu…?? [rolleyes]
Kolega Vidra
Gdje ste?
Kad ce potop na zse?
Kolega vidra?
Jeste dobro?
Nije vam valjda tlak skocio od nerviranja… [tongue]
DRUŽBA BRATIJA se iskrcala….ipak je poveći promet treba iskoristit….ili
je ovo dugo čekani preokret…..hahahahahahahaaha
[/quote]
kolega Smola..
kako šortevi na SPX od prije dva tjedna?
Kako šortevi na daxu otvoreni na 6006?
molim hitan status.
[/quote]
oho družba bratija prisutna…….ovi na daxu još otvoreni tebi na zadavoljstvo….
hahahahahahahahhhaha……..oni prije u većini zatvarani sa profitom ……status
isporučen…….živila družba bratija…..
[/quote]
prijavak kolegi iz družbe bratije……..istrejdo dax pa možeš računat novi short na 6036….
do sljedećeg prijavka….
Premješteno iz teme: Što smo danas tržili ?
Nego.., tko je danas kupio onih 50 komada LKPC?? [wink]
lp
Kolega Plavi, moram priznati da ste me totalno zbunili. Po Vasem navodu prodali ste JANAF i ostavili par komada. Onda ste slicno pisali za LKPC. I dalje vidim da Vam u potpisu stoje Janaf i LKPC uz komentar "moze li bolje"! Moram priznati da vise nista ne shvacam. [embarass]
Kolega Plavi, moram priznati da ste me totalno zbunili. Po Vasem navodu prodali ste JANAF i ostavili par komada. Onda ste slicno pisali za LKPC. I dalje vidim da Vam u potpisu stoje Janaf i LKPC uz komentar "moze li bolje"! Moram priznati da vise nista ne shvacam. [embarass]
[/quote]
Drago mi je da ništa ne shvačaš, da shvačaš, već bih se zabrinuo.
Prodao sam LKPC kupljenu oko 1500, a Janafa i ADPL mi ostalo zanemarivo u portfelju.
Što nije jasno?
lp
Prodao sam LKPC kupljenu oko 1500, a Janafa i ADPL mi ostalo zanemarivo u portfelju.
Što nije jasno?
lp
meni je ovdje jasno da te prati početnik koji niš ne razumije o burzi….
ulaže na temelju tvojih pisanja…. ???!!! [lol]
mora da ima novca ko blata….
nije da podcjenjujem kolegu plavog….ali ulagati na temelju nečijih pisanja na forumu…majko mila
[/quote]
Što nije jasno?
lp
[/quote]
Ja i dalje ne shvacam zasto imate potpis takav kakav imate a prodali dionice. Fakat ne kuzim.