a sad zna li ko kako ICF novčani prvo padne oko 5% prije par miseci i onda zadnji dan se vrati u plus 5% [shocked]
u Otajstvu Božića i dolazeće Nove gdine preporučam se svekolikom puku preporučiti literaturu
"Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije" – autor gospodin Darko Petričić
hvala i laku noć
sve ćemo mi to prijatelju pregrmiti. žilav smo mi narod.netko će imati još manje novaca netko još više (kao u onoj narodnoj-netko jede meso netko kupus i na kraju bude sarma).
Vidi Ivo, odnio vrag šalu. Daj ti meni moj imunitet. [smiley]
http://www.24sata.hr/news/bivsi-premijer-ivo-sanader-ipak-ce-se-vratiti-u-sabor/152251/
http://www.jutarnji.hr/sanader–odluka-da-se-povucem–iz-politike-bila-je-pogreska-/448954/
Izgleda da će sindikaliste Vilima i Spomenku strugati sa novog Lokalnog Dna……… [cry]
HNS-ova zastupnica i kandidatkinja te stranke u prvom krugu predsjedničkih izbora Vesna Pusić povratak Ive Sanadera u politiku smatra neprihvatljivim i opasnim.
Njegove ambicije opasne su za Hrvatsku i u međunarodnom smislu
"Sanader ima pravo aktivirati svoj zastupnički mandat, ali ono što zabrinjava su njegove najave o uplitanju u rad HDZ-a i hrvatske politike. Za poteze koje je najavio on, ni kao počasni predsjednik stranke, ni kao saborski zastupnik nema ovlasti. Njegova namjera da revidira hrvatsku politiku mogla bi biti udar na Vladu i to bi smatram vrlo opasnim za položaj Hrvatske, čak i u međunarodnom smislu", rekla je za Index.
Na pitanje smatra li da Sander razmatra povratak u Sabor zbog imuniteta koji bi ga zaštitio od progona zbog brojnih afera s kojima biva povezan, Pusić je rekla da to ne može utvrditi, ali da je njegov postupak svakako nedovoljno objašnjen i naprasan, te da nitko ne zna što se iza njega zapravo krije.
Kosor mu se treba suprotstaviti
Također je rekla da se Jadranka Kosor, kao predsjednica Vlade i HDZ-a, treba suprotstaviti samovolji odbjeglog premijera kojeg, usprkos velikim i nedovoljno objašnjenim amplitudama u karijeri tijekom posljednjih šest mjeseci, i dalje podržava velik broj HDZ-ovaca.
Prijevremeni parlamentarni izbori su gotovo neizbježni
Pusić je objasnila i da je ovo direktan udar na Vladu te najvjerojatnije znači prijevremene izbore. "Ne znam kako on kao saborski zastupnik namjerava promijeniti politiku Vlade. Najava njegovog uplitanja u njezin rad ne znači ništa drugo nego njezin pad i prijevremene izbore", završila je Pusić.
U prvom redu, dogodila se lavina afera čiji kraci vode prema Sanaderu. Uhićeni su neki ljudi koji su izravno surađivali s njim ili po njegovu nalogu. Ili za njegov račun. Dogodio se Hypo zbog kojeg će Sanader morati potražiti spas u saborskom imunitetu. Dogodio se i HPB. Dogodila se i Jadranka Kosor, "lutka" koja je potrgala konce i krenula razmišljati svojom glavom. Premijerka koja je osvojila simpatije javnosti, a uspjela je osigurati bokove u HDZ-u. Zadovoljila je apetite čak i Sanaderovih pobočnika, kao što je to Darko Milinović ili čak i amnestirani Božidar Kalmeta.
Stoga ovo što je u tradicionalno dosadnu nedjelju učinio Sanader nije ništa drugo nego unutarstranački puč. Shvatio je da mu Kosor hapsi najbliže ljude, da se sužava krug oko njega, da je stjeran u kut pa je odlučio nešto poduzeti. Održao je presicu u stranačkim prostorijama, optužio aktualno vodstvo stranke za nesposobnost, za rušenje rejtinga stranke, za prodaju državnog teritorija, pa čak poručio da pogriješio što im je ostavio stranku i Vladu. Jasno je u čemu je pogriješio.
Dokle ovo ide ???
Objavljeno prije sat vremena
Mesić: Spreman sam raspisati prijevremene izbore ako treba
Dokle ovo ide ???
Objavljeno prije sat vremena
Mesić: Spreman sam raspisati prijevremene izbore ako treba
sad sam bio na kafi sa svojim strucnim timom za geopoloticka pitanja
kazu da sve ide kako su ocekivali ali da postoji samo jedno pitanje koje im nije jasno
da li ce se franjo arapovic sada vratiti nazad u hdz kad se vodja vratio
pofuk
Naprosto više nije sve u rukama HDZ, a kamoli Sanadera. Dovoljno je da jedan koalicijski partner okrene leđa i evo prijevremenih izbora. A onda su šanse na strani trenutne oporbe. Pričekajmo koji dan ( čisto zbog uvriježenog senzacionalističkog izvještavanja hrvatskih novna ) da budu Sanaderove namjere jasnije ( odnos prema premjerki Kosor ).