Premješteno iz teme: LEDO (Ledo d.d.)
Kolega, a zakaj kupujete u Lidlu onda kad nema kvalitetnih proizvoda? Svratite lijepo u Konzum, tamo je sve krcato kvalitetnim domaćim brandovima iz Agrokor koncerna. Kao na primjer Zvijezda majoneza, Belje slanina, Belje vina iz vinskih podruma Belja i Agrolagune. Ledo sladoledi svih vrsta i oblika, Pik domaće crveno meso obogaćeno creatinom za vaše mišiće, Jamnicu mineralnu vodu kao i Juicy juice bez dodatka šećera. A ako ste nešto zaboravili kupit, ne morate se po to vraćati nazad u Veliki konzum i čekati red na blagajni, već to možete kupiti na obližnjem kiosku Tiska koji uvijek stoji uz Konzum kao mali satelit. [thumbsup]
Nisam rekao da u Lidlu nema kvalitetnih proizvoda, ima Podravka, Gavrilović pašteta i naresci, kruh i peciva od pan-peka, tuna koja je jedno 3x bolja od k+, tablete za suđericu, meso od Meska i Bermesa, domaći piceki , lazanje, one njihove pečenice, mango, domaću blitvu, mandarine …evo i svijeće sam kupio danas pune do vrha itd. uglavnom meni je sasvim OK a i ne moram se mućiti sa preračunjavanjem jer svagdije imaju jediničnu cijenu i po kg. a ne kao u Konzumu gdije je sada npr. pakiranje mlj. mesa od 380 gr po 20kn (ako uopće pronađeš cijenu) pa si ti računaj kolko je to po kg.
Meni je Lidl dobar dučan, imaju dobre akcije i često dobru ponudu četvrtkom a i blizu mi je, u konzum moram ići autom.
Ove priće da prodaju smeče vam ne stoje jer svaki njihov proizvod ima Njemački certifikat kvalitete a ako nisi zadovoljan možeš ga vratiti i odmah dobiješ povrat novca što je u konzumu Sf.
Ne želim favorizirati niti jedan dučan jer je svaki u nečem bolji od drugoga ali baš ste me vukli za jezik, meni je samo krivo što više nema Agrokora u Lidlu jer ću sada morati ići u Konzum po te stvari.
Inaće, Belje panceta je stvarno zakon[thumbsup]
[/quote]
A jos da probaju one svicarske cokolade po smijesnim cijenama pa da onda kazu gdje je u svjetlosnim godinama iza Dorina od toga
[/quote]
Da, te čokolade iz Lidla su stvarno odlične i jeftine. Dok je Dorina loša i skupa.
Stvarno mi nije jasno šta ljudi vide u toj Dorini kad je stvarno nikakve kvalitete, pa ja ne znam da li u njoj uopće više ima čokolade.Toliko su je razvodnili da bi je mogli pakirati u boce.
meni su najbolje one plemenite čokolade ekvador i madagaskar sa 60% ili 75% kakaa , po nekom istraživanju u njemačkoj su ćak proglašene kvalitetnijom od nestlea , milke i nekih poznatih švicarskih brendova, a ima li koji dučan bolji izbor čajeva i instant kava (neskafe)
Da, te čokolade iz Lidla su stvarno odlične i jeftine. Dok je Dorina loša i skupa.
Stvarno mi nije jasno šta ljudi vide u toj Dorini kad je stvarno nikakve kvalitete, pa ja ne znam da li u njoj uopće više ima čokolade.Toliko su je razvodnili da bi je mogli pakirati u boce.
pa to ti je ista stvar kao i sa Milkom. Milka je isto jako popularna, ne samo u Hrvatskoj nego i vani, a zapravo spada među čokolade niže kvalitete. I u jednom i u drugom slučaju se radi o famoznoj "snazi brenda", toliko ih izreklamiraju da ljudima praktički "isperu mozak" i oni uopće više ne vide kakva je stvar koju konzumiraju nego im je takva kako "kažu na reklami", i kako kažu na reklami tako je… dok se jednom ne probude iz te hipnoze i vrate u realnost 😛
Brend se stvara marketingom, ali najbolji je onaj brend i zapravo "jedini pravi" koji ima i kvalitetu i tu "marketinški oblikovanu percepciju" usklađene. Takvi brendovi su usitinu trajni i ostavljaju prostora za jednoga dana postepeno smanjivanje ulaganja u promidžbu a ta sva ušteda na tome polju ostaje onda u džepu poduzeća/vlasnika.
Kod onih brendova koji nemaju "dobru realnu osnovu" nego samo marketinški stvorenu "maglu", takvi brendovi kako bi tek opstali na istim razinama prodaje moraju sve više i više trošiti na marketing a ne tek da mogu očekivati i još neki rast, i to ide dok ne krahira, jer je neodrživo. Dorina spada u takve, pa čak možda i ta Milka, u to spadaju npr. Podravkini brendovi koja stagnira i stagnira dok je ta stagnacija zbog loše kvalitete/neodržive percepcije do kraja ne uništi.
LEDO je primjer brenda koji imaju visoku kvalitetu kao čvrstu osnovu, i dalje svako ulaganje u marketing ovdje ima punog smisla i čini brend sve jačim, prodaju sve većom…
meni su najbolje one plemenite čokolade ekvador i madagaskar sa 60% ili 75% kakaa , po nekom istraživanju u njemačkoj su ćak proglašene kvalitetnijom od nestlea , milke i nekih poznatih švicarskih brendova, a ima li koji dučan bolji izbor čajeva i instant kava (neskafe)
Kolega, mislite li na Lindt-ove ili pak na Mikado od kandita, meni je ona njihova s chili-em merak svih mrakova.
Ja ti mogu reći samo da si lud ako ideš za milku govorit da ne valja.
Ako ona ne valja onda se dorina može prestat proizvodit.
Stvarno ste počeli gluposti pisat.
Kolega, mislite li na Lindt-ove ili pak na Mikado od kandita, meni je ona njihova s chili-em merak svih mrakova.
[/quote]
kolega, očito se ne razumijete u čokolade, kakav Kandit, pa on je u rangu s Krašom po kvaliteti čokolada.
Mikado je od Zvečeva! Zvečevo čoklade su stvarno u vrhu kvalitetom (i u Hrvatskoj nemaju premca), nažalost sve ostalo (marketing…) kod njih baš i ne funkcionira zato i nije čudno da se dogode ovakve situacije da netko pomisli da je Mikado od Kandita [lol]
Nije mi bas jasno kakve ovo ima veze sa Ledom ali diskusija je interesantna. Cudite se zasto Dorina ide. Ja sam se malo bavio konditorajem. Bio sam direktor Favorita i vlasnici su me poslali kod u to vrijeme jedne od vodecih marketinskih firmi Sachi & Sachi na malo poduke. Bila je tema i Wrigley te njegova pozicija u Hrvatskoj. On je usao u Hrvatsku koja u to vrijeme nije imala nikakvu proizvodnju zvakacih guma i zavladao prostorom. To sta mu je uspjelo u Hrvatskoj nije mu uspjelo u zemljama koje su imale snaznog domaceg proizvodjaca. MIslim da je to razlog zasto se Dorina uspješno nosi sa jeftinijim konkurentima iz uvoza.
Ko je bolji dalo bi se pricat. Nisam primjetio da itko osim Lindta na cokoladi oglasava postotak kaka u njima sto je jedan od pokazatelja kvalitete cokolade.
Ja ti mogu reći samo da si lud ako ideš za milku govorit da ne valja.
Ako ona ne valja onda se dorina može prestat proizvodit.
Stvarno ste počeli gluposti pisat.
Ja kupujem samo KRAŠ jer potpomažem svoju dionicu, al realno bajadera je za prste lizati.
Samo je malo preskupa, mamu im lopovsku. Al dobro, sve za KRAŠ.
Kad kaze najveći trener da je mikado čokolada svih čokolada onda je to tako,a dobro znamo kakav je on gurman što se čoklita tiće… [lol]
Nije mi bas jasno kakve ovo ima veze sa Ledom ali diskusija je interesantna. Cudite se zasto Dorina ide. Ja sam se malo bavio konditorajem. Bio sam direktor Favorita i vlasnici su me poslali kod u to vrijeme jedne od vodecih marketinskih firmi Sachi & Sachi na malo poduke. Bila je tema i Wrigley te njegova pozicija u Hrvatskoj. On je usao u Hrvatsku koja u to vrijeme nije imala nikakvu proizvodnju zvakacih guma i zavladao prostorom. To sta mu je uspjelo u Hrvatskoj nije mu uspjelo u zemljama koje su imale snaznog domaceg proizvodjaca. MIslim da je to razlog zasto se Dorina uspješno nosi sa jeftinijim konkurentima iz uvoza.
Ko je bolji dalo bi se pricat. Nisam primjetio da itko osim Lindta na cokoladi oglasava postotak kaka u njima sto je jedan od pokazatelja kvalitete cokolade.
[/quote]
Kolega prosecite malo po Mercatoru, Intersparu i Lidlu i pogledajte ove bolje cokolade – sve do jedne prikazuju vrlo istaknuto koliki je postotak kakaa u njima.
[/quote]
Kolega prosecite malo po Mercatoru, Intersparu i Lidlu i pogledajte ove bolje cokolade – sve do jedne prikazuju vrlo istaknuto koliki je postotak kakaa u njima.
[/quote]
Ja sam veliki ljubitelj cokolade i moram naglasiti da kakao i kakao maslac nisu isto, čitajte sto pise!!!
[/quote]
[/quote]
Ja sam veliki ljubitelj cokolade i moram naglasiti da kakao i kakao maslac nisu isto, čitajte sto pise!!!
[/quote]
Jesam li igdje spomenuo kakao maslac? I ja sam veliki ljubitelj cokolade (vaga to moze potvrditi) [wink]