BEZ CENZURE – OPĆENITO

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BEZ CENZURE – OPĆENITO

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li netko zna da li su pare klijenata u Fima vrijednosnicama na broju ili su i one svršile na Malti sa Podravkinim parama?

Da li netko zna da li su pare klijenata u Fima vrijednosnicama na broju ili su i one svršile na Malti sa Podravkinim parama?

ja svoje vratio na racun prije par tjedana

Ne dajte zlovencima more jer ode u 3pm: terminal, plinovod, petrokemija, janaf, polimeri, brodogradnja, poljoprivreda itd itd

Premješteno iz teme: Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Biti će prije da je HNB intervenirao zbog deviznih priljeva sa osnove novih ino zaduženja

Hehe, ma najjači post mi je od dizela veli:

MatLalic2, 23.10.2009. u 09:00
Da malo ljudi na forumu zagriju stolac i nauce osnove TA i FA, osnove makroekonomije i oni bi zarađivali..

Pa sinko da bi znao nešto o makroekonomiji ili o ekonomiji, treba uložiti u znanje, ali ne u znanje 2-3 lika, nego u sveukupno znanje, u temelje.
Jer nema znanje napraviti kuću, onaj tko zna krov napraviti. Znanje o ekonomiji nije znanje o dionicama, to je samo vrh ledenog brijega.
Nažalost po izjavama blua, gubija i dizela mi izlazimo iz krize.
A tek će spoznati da je kriza ispred nas.
O tom ne pišu, g. Warren, g. K i g.S.
Oni su ti koji proizvode krize, o rješavanju kriza treba čitati druge.

Nažalost sad Vi nemate znanja, a vaše neznanje je puno veće od našeg.
Tako da samo pomalo, treba ulagati u znanje. Odite na koji seminar o ekonomiji, malo pričajte s ljudima, a ne samo vas trojica/jedan međusobno…

POVJERENSTVO ZA CESTE
Vlada raskida ugovore s građevinarima, bez posla ostaje 10.000 ljudi!
Autor/izvor: SEEbiz / Novi list

ZAGREB -Sve više rasprodaje građevinskih dionica i prelaz u Todex dionice LEDA , ZVIJEZDE , BELJA ponajviše jer obećavaju veliku zaradu na uložen novac.
Novca nema, a prekomjernog zaduživanja Hrvatskih autocesta i državnog proračuna neće biti, pa će službeni program cestogradnje u Hrvatskoj u naredne četiri godine biti jako siromašan.
Od većih projekata sigurni su samo oni već započeti, a to je dionica autoceste Ravče-Ploče (upitno hoće li se do Vrgorca završiti idućeg ljeta), dionica Jakuševac-Velika Gorica, te most Pelješac, čija se gradnja nastavlja sporijim tempom, piše Novi list. Tu su i koncesijski projekti izgradnje punog profila istarskog ipsilona i oko 3,5 kilometra punog profila od Zagreba do Macelja, te dionice Sv. Kuzam-Križišće. Ova strategija gradnje predložena je preksinoć na sjednici Povjerenstva za ceste, koja se iščekivala i najavljivala već tri mjeseca. Službenih informacija nema, izuzev potvrde iz Ministarstva prometa da je sjednica održana i da će gradnja biti daleko skromnija nego prijašnjih godina. Neslužbeno doznajemo da konačna odluka o raskidanju potpisanih ugovora o gradnji autocesta vrijednih gotovo milijardu eura nije donesena, ali se predlažu aktivnosti koje bi morale završiti upravo jednostranim raskidom ugovora o gradnji mosta Drava i koridora 5C, autoceste Zagreb-Sisak i autoceste Dubrovnik-Doli.
Iako to tekstom zaključaka nakon sastanka Povjerenstva nije sasvim precizirano iz pouzdanih izvora doznajemo da će narednog tjedna Uprava Hrvatskih autocesta u punom sastavu boraviti u Londonu i Luxemburgu s jednim ciljem – finiširati pregovore s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Europskom investicijskom bankom (EIB), koji se vode već mjesecima.
Europskim bankarima ponudit će se da financiraju bilo što od spomenuta tri projekta, pa o njima u stvari ovisi kada će se raskidati ugovori sa konzorcijem domaćih građevinara, Konstruktorom, Hidroelektrom (ZSE:HDEL-R-A), Viaduktom (ZSE:VDKT-R-A), Skladgradnjom i ostalima. Pritom se računa da nitko od nadležnih institucija, jednako kao i dosad, neće reagirati na činjenicu da potpisivanje ugovora sa građevinskim tvrtkama bez prethodno usvojenog programa gradnje i osiguranog financiranja, nije u skladu sa zakonski propisanom procedurom postupanja. Među projektima o kojima bi se ozbiljno razgovaralo nema autoceste Rijeka-Žuta Lokva, koja i nema gotovo nikakve izglede u idućem programu gradnje, iako bi se isti morao nadopunjavati idućih godina ukoliko se ispregovaraju krediti. Porazno ostaje da Vlada i HAC nemaju nikakvu namjeru odustati od prometno sasvim neopravdane autoceste Dubrovnik-Doli, te jednako skupog mosta Pelješac.
HAC više nema prostora za zaduživanje kod komercijalnih banaka, eventualno tek u vrijednosti od oko dvije milijarde kuna, a to je nedostatno za željene investicije, između ostalog i zato što će taj potencijal vrlo brzo biti još manji zbog problema s likvidnosti HAC-a, odnosno zato što iduće godine na naplatu dolaze iznimno visoke rate kredita HAC-a. Stoga je predsjednica Vlade, Jadranka Kosor tražila da se primarno osigura plaćanje kredita kako na naplatu ne bi došla odobrena državna jamstva. U tom slučaju bi prijetilo urušavanje krhkog državnog budžeta za 2010. godinu na kojem se tek počinje raditi.

Koji si ti lik kad samo tako ubacuješ svoj tekst u navodno kopiran članak. [lol]
Da sam na mjestu Seebiz sada bih potražio pravnu zaštitu.

Ovo je članak i nema spomena Todinih dionica:
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/vlada-raskida-ugovore-s-gradevinarima%2c-bez-posla-ostaje-10.000-ljudi!,59288.html

http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kuna-najjaca-od-kraja-prosinca-2008.,59307.html

ovo je dobro, moracu 19 kuna manje platit ratu kredita,
eu se pribojava prevelikog porasta € spram $ jel im izvoz nece biti konkurentan a mi nase izvoznike vec otpisali…
sam je pitanje novih investicija i ulaganja uz ovakav tecaj…
"lokalne" valute clanica eu su devalvirale 40-ak % (forinta, zlota) a pitam se jel nasa bananica kunica toliko snazna?

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/svijet/razocarenje-velika-britanija-i-dalje-u-recesiji!,59319.html

jaci smo od debelih engleza, tak barem moj hebrang tvrdi

najgore se svadat s budalom, prvo te spusti na svoju razinu pa te dotuce iskustvom

http://www.seebiz.eu/hr/valute-i-robe/kuna-najjaca-od-kraja-prosinca-2008.,59307.html

ovo je dobro, moracu 19 kuna manje platit ratu kredita,
eu se pribojava prevelikog porasta € spram $ jel im izvoz nece biti konkurentan a mi nase izvoznike vec otpisali…
sam je pitanje novih investicija i ulaganja uz ovakav tecaj…
"lokalne" valute clanica eu su devalvirale 40-ak % (forinta, zlota) a pitam se jel nasa bananica kunica toliko snazna?

Ak nas Šuki zaduži za još koju milijardu možda će rata biti i 30kn manja, onda vam se isplati u preplatu!
Blago nama sa Šukijem!!

Teško onome koji gleda, a ne vidi.

Vaš link

a šta se ovaj smradu uopće mota sad po stranci, ljepo je rekao da ide, pa nek ide, ili je došao pokazati da je on još uvjek tu, i malo pogasiti vatru te prestrašiti ono koji bi eventualno mogli otkriti da i on ima pekmeza na rukama, ma gdje je to on gurao svoje ručice????

panika, panika

al će letit perjeeee

ma kakav cash-r-a, 100% in

Bit ce svega kolega,ostane li polančec čitav nakon svega,vlada pada sutra!!
Mislim da ce se morat povuci drastični potezi,ako želi vlada izgurat mandat fo kraja… [smiley]

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

shabi, kako misliš sutra? baš sutra ili to onako otprilike. jer ako je tako ja bih sad opalio po bidu.

Lucky mislim na "sutra". Ali da koalicija nije uzdrmana je…

'Prestanite lagat ovaj napaćeni narod'

New Report

Close